Om nån undrar …

… så är vi i Karlstad just nu.

Tanken var att vi skulle ha kommit hit redan igår, men …

Pang sa det!

Vi hade stannat i Svennevad för att ta en fika …  och på andra sidan vägen åker en traktor och klipper vägkanten … och som sagt – PANG!

Trots att de egentligen inte hade tid, så fixade de en provisorisk ruta … och dammsög noga upp allt glassplitter.

Klockan gick fort och vi bestämde oss för att stanna vid Boforsudden i Karlskoga – en väldigt trevlig ställplats … och billig – bara 150:- inkl. el. Här finns fina duschar och toaletter och man kan både tömma och fylla på det man behöver … dessutom promenadavstånd in till Karlskoga centrum – bilder kommer, men som sagt … nu är vi i Karlstad … och bilder kommer härifrån också … snart 🙂

 

45 reaktioner till “Om nån undrar …

 1. Nämen usch! Hoppas vägverket betalar rutan. Det hade ju kunnat bli fysiska skador också av ett sådant stenskott. Då är ni ju nästan nästgårds! Är ni på väg uppåt? Kram

  Gilla

 2. Vilken osis! Men fint att det gick att ordna. Karlskoga har jag mest bara passerat men Karlstad är jag mer bekant med. Fint med en trevlig ställplats i Karlskoga.
  Kanske tar ni en tur till Alsterdalen och Alsters herrgård , Frödings födelsegård eller hälsar på hos Lars Lerin på Sandgrund , Mycket finns ju att bese här i trakten. Spännande att få se bilder och läsa om er resa.
  Önskar er nu en resa utan missöden.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det känns bra att vi kunde fortsätta 🙂 Lars Lerin ska absolut besökas före hemfärd, men först ska vi hälsa på Paula i Fredriksberg 🙂
   Tack Ditte!
   Kram

   Gilla

 3. Inte visste jag att det var farligt att dricka kaffe, på utflykter. Jag ska ha det i åtanke när jag är ute, och åker.
  Svante

  Gillad av 1 person

 4. Uj uj uj!!! Snacka om olycka. Tragiskt på semestern och allt. Tur också att ni inte blev skadad. Jag är mycket skeptisk mot sånna här maskiner. Vad hade hänt om stenen träffat en kroppsdel? Igår var min kompis hit och planerade för att köra på min gård mot havet och röja sly till helgen. Jag ska inte stå inom arbetsfältet.

  Gillad av 1 person

 5. Usch så tråkigt,första tanken var att ni råkat ut för inbrott!
  Men nog så hemskt med såna stenar också från slyröjare!
  Det har jag bävat för länge var gång man ser dom ute o röja.
  Men vi har haft tur alla år och klarat oss,än så länge 🙂

  Ha det gott vidare…..Kram

  Gillad av 1 person

 6. Så tråkigt när det händer! Vi har klarat oss, men i Frankrike i våras körde de med trimmer intill bilen och jag ville be dem vänta tills vi flyttat oss (det var utanför en affär). Men kan inte franska o personen som klippte kunde inte engelska. Men hen var försiktig och det hände inget, tack o lov. Bra ni kunde få hjälp med en provisorisk ruta!

  Gillad av 1 person

 7. Näe vilken otur ni har. Men schysst att de ställde upp med en provisorisk och det blir ju vägklipparen som får ta det på sin försäkring. Hoppas att ni får några trevlig dagar nu. Kramen

  Gillad av 1 person

 8. Men då…. Tänk om stenen träffat en människa i huvudet istälelt för ett fordon?

  Illa nog med er ruta! Tur att ingen av er tog fysisk skada, ni har fått det fixat så mycket så ni kan ta er vidare, tiden har ni på er sida i alla fall. Kul att se vad ni kommer att besöka och uppleva. Det finns så himla mycket i vårt land som är värt att se. Allra helst vid den här tid på året… Landskapet är underbart i sig… ibland behövs det inte så mycket mer nöjen 😉 Trevlig fortsatt resa, trevligare än hittills! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det var lite tråkigt, men det ordnade sig 🙂 Vi har fortsatt en bit … inte så långt, men befinner oss nu utanför Filipstad 🙂
   Tack!

   Gilla

 9. Men fy… Snacka om otur! Fast det kunde såklart ha varit värre… Nåt annat än nåt materiellt hade kunnat stå ivägen. Hemska tanke!

  Hoppas oturen är över nu att turen följer med er på turen 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det var otäckt, men som sagt … det kunde varit värre. Vi kan ju fortsätta vår lilla tur i alla fall 🙂

   Gilla

 10. Oj, vad glad jag är att ingen satt där och blev skadad. Ruskigt att det kan bli så. Avståndet såg ju ut att vara ganska stort. Jättetrist att råka ut för men jag tror nog att ni också tänker att det kunde ha varit värre.
  Nu hoppas jag att ni får njuta av sola i Karlstad. Ska bli kul att se vad som finns där 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja det var tur att det inte blev värre … Karlstad är en fin stad, men just nu befinner vi oss strax utanför Filipstad, för att under dagen åka till Fredriksberg och hälsa på bloggvännen Paula 🙂
   Bilder kommer.
   Kram

   Gillad av 1 person

 11. Nämen, vilken himla otur! Eller en himla tur att ni inte skadades av stenskottet. Så skönt med hjälpsamma verkstäder som kan hjälpa till när det som bäst behövs. Så nu är ni i solstaden, som förhoppningsvis levererar. Läste att ni ska hälsa på Paula innan ni besöker Sandgrund. Hälsa Paula! Åsså önskar jag er en fortsatt fin husbilstur utan missöden.

  PS. Så himla roligt att läsa ditt inlägg, mest på grund av hur snabbt Lasse har tillfrisknat. Helt underbart att läsa faktiskt. DS.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det var riktig otur … och som sagt tur att ingen av oss blev träffad av stenen eller glassplittret.
   Tack! 🙂

   Gilla

 12. Usch så otäckt! Det kunde ha gått riktigt illa. En gammal bekant berättade om sin man som fick en sten i huvudet av en traktor på en åker. Ni hade tur i oturen, läser i senaste inlägget att de nu är fixat. Så skönt.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.