Tänk om …

… det gick att förmedla dofter genom datorn …

Kära, men okända till namnen …

Annat som också blommar just nu …

Igenväxt …

Dörren till jordkällaren …

Till sist …

Purpurklöver med humlebesök – jag tror det är en åkerhumla, men är långt ifrån säker …

60 reaktioner till “Tänk om …

 1. Ja tänk om….. Då kunde vi bytt dofter pion /rosor!
  Svar: för mig är katten gammal, de brukar bara klara 4-5år innan man hittar dem påkörda på stora vägen….. I kattår är han 48, så han är den som är äldst på Skogsliden 🙂

  Gilla

 2. Med lite fantasi kan jag ändå känna dofterna, men det skulle inte förvåna mig om det någon gång i framtiden dyker upp en ”doftdator” Kram

  Gillad av 1 person

 3. En tidsfråga, misstänker jag, tills vi kan känna dofter via datorn. Vi kan ju prata med varandra via datorn? Utvecklingen är spännande, men även litet skrämmande, tycker jag.

  Gillad av 1 person

 4. Godmorgon, den rosa rosen vann mitt hjärta, så delikat. Jag menar, om man nu måste välja…ler
  Kaprifolen hos grannen brukade blomma redan vid skolavslutningen, glömmer aldrig doften. Men berätta, visst är det så att det finns tidiga och sena pionsorter? Många pioner såg jag blomma tidigt i somras och nu har jag sett såna som ännu står i knopp! Toppklockan har jag sett här, den gillar jag mycket. Har inte plockat en endast blåklocka i år, de jag sett har varit små och spinkiga. kanske rentav bara är någon släkting. Få se om jag kan putsa fönster idag, igår kom regnet som en räddande ängel….Onsdagskram

  Gillad av 1 person

 5. Härliga bilder på sådana blommor vi i Kårböle, får vänta på ett tag till. Här är det bara tidiga knoppar nu.
  Svante

  Gillad av 1 person

   1. Ja, de kommer nog med tiden, bara nätterna blir lite varmare. Som det är nu med nästan minusgrader, lär det dröja.
    Svante

    Gilla

 6. Åh, jag kan nästan känna kaprifolens tunga doft i min näsa, höra hur humlorna arbetar och känna njutningen av allt det gröna och frodiga du har omkring dig!

  Vilken fin blåklint du har där i rabatten, den ser lite viktig ut där med sin tunna stjälk och de stora vackra strutarna!

  Gillad av 1 person

 7. Så vackra blomster! Och glädjande nog, för min egen del, kände jag igen några till namnet. Rosen ”new dawn” hade jag när jag bodde i villa, likaså den fint doftande kaprifolen, aklejor och fingerborgsblommor. Men det var då det. Nu är det en södervänd balkong och pelargoner och marguriter är de som trivs bäst i all sol och värme.
  kram!

  Gillad av 1 person

  1. New Dawn är en härlig gammal sort 🙂
   Söderläge är jobbigt för de flesta växter, men en del funkar ju som tur är.
   Kram

   Gilla

 8. Jättefina bilder, vackra blommor.
  Hur går det med Ditt insektshotell… har Du fler humlor & bin än vanligt?
  Fjärilar har vi inte i mångfald men de finns i alla fall… humlor och nyckelpigor har jag knappt sett ännu.
  Det enda insekter vi har är mygg till förbannelse 😉 och myror.
  kram

  Gilla

  1. Tack Åsa! Insektshotellen är inte fullbelagda, men en del rum är uthyrda 🙂 betydligt fler insekter i år än förra året – både humlor och bin … fjärilar finns, men inte så många olika arter än … inte så mycket mygg 🙂
   Kram

   Gilla

 9. Själv är jag 72, tar inga mediciner, bara en sömntablett ibland, jobbar för mycket, dock har jag förlorat mitt luktsinne.
  Visst skulle det vara härligt att känna dofterna, men man lär sig leva med det mesta.

  Gillad av 1 person

 10. Vackert! Det är inte bara dofter man skulle vilja skicka via datorn. När jag är i skogen skulle jag gärna få lugnet, skogens ljud och hela atmosfären in i en enda bild.

  Gillad av 1 person

 11. Det vore väl något – en dator som kan förmedla dofter. Men bara att titta på alla skönheter du lagt upp kan jag nästan sniffa mig till olika ljuvliga dofter. Å bilden med humlan är enormt bra:-)

  Gillad av 1 person

 12. Underbart vackra blommor, Anki! Och visst är det en åkerhumla! 🙂
  Är man osäker på humlearten kan man ta ledning av vilken blomma de sitter i – åkerhumlorna är långtungade och gillar klöver, lupiner och blåeld t ex, där nektarn sitter lite längre ned.

  Gillad av 1 person

 13. Jag kan tänka mig att du har helt underbara dofter i din trädgård nu och inte bara dofter utan massor av färger och vackra blommor. Jag kände en liten längtan när jag såg den fina kaprifolen. Sådana tror jag inte att jag kan se här uppe men jag minns ändå doften när jag passerade kaprifolerna i skogen i Mjölby 🙂 Härliga foton på allt det fina. Jag hoppas att du inte behöver komma in i jordkällaren på ett tag. Det vore ju synd att trampa ner alla blommor 😉
  Kram

  Gillad av 1 person

 14. Kaprifol och rosor är blommor som jag kan sakna här uppe. En vacker ros är det finaste som finns och doften av kaprifol går inte av för hackor. De flesta av de andra blommorna du visat har jag i min trädgård även om inte allt slagit ut ännu. Idag är det kallblåst här och jag är förkyld.

  Gillad av 1 person

 15. Vackra bilder du har tagit. Jag kan nästan ana blomdoften, olika dofter blandas. Jag tycker om rosor och det finns så många olika slags rosor.
  Påpassligt fotat, blomman med humlan.
  Kram och sköt om dig.

  Gillad av 1 person

 16. Så många olika vackra blommor du har i din trädgård och – ja det doftar säker underbart! Nu kan jag ju inte känna dem, men några vet jag ju hur de doftar som kaprifol och honungsrosen. Ljuvligt!
  Kram Gunilla

  Gillad av 1 person

 17. Det är bara att konstatera, jag hinner inte med. Minns att jag såg New Dawn flimra förbi någonstans och här hittar jag den igen. Min har just börjat blomma ordentligt efter att vi flyttade den och den är fantastisk. Vilken blomsterprakt du har i din trädgård, underbart! Fina bilder på dem också!

  Gillad av 1 person

 18. Jag vet inte om jag behöver uppleva doften när jag landar på ett sådant härligt Anki-blogginlägg. 🙂
  Nu har lag läst baklänges. Härligt att läsa att ni är på väg igen. Då har din man tillfrisknat snabbt. Stenskottet var inget trevligt avbrott. Men det verkade vara löst nu. Så fick jag se kartor igen. 😀 Vädret är inget vi tyvärr styr över. Vi hade en himla tur i förra veckan. Ha det så trevligt i Mariestad. En stad jag känner väl till.
  Kram Bosse

  Gillad av 1 person

  1. Tack Bosse! Blir alltid så glad för dina kommentarer 🙂
   Har lämnat fina Mariestad för Gränna … och idag åker vi hemåt igen …
   Kram

   Gilla

Kommentarer är stängda.