Gems Weekly Photo Challenge # 6

Veckans ord att tolka i Sannas roliga utmaning är SKÄR.

En synonym till skär är rosa  …  så här kommer lite rosa saker … först tre rosa svampar. Ingen är giftig, men inte heller några matsvampar.

… ett skärt gristryne …

… och ett skär med en rosa blomma …

Fler tolkningar hittar du om du klickar på hjärtat!

69 reaktioner på ”Gems Weekly Photo Challenge # 6

 1. Oh vilka söta svampar, rosa – helt underbart. De skulle jag nog tagit hem o lagt i en fin glasburk, fast de murknar väl. Grisar är söta, men inte speciellt keliga. Om jag ska snacka med dom gör jag det på andra sidan staketet. Men fina är de.
  Vacker blomma som växer i bergsspringan, tänk de som vill växa har en enorm kraft o växer där de vill även om de saknas borde jord o näring.

  Kramiz o go dag

  Gillad av 1 person

 2. Jag har aldrig sett rosa svampar, men de är verkligen vackra. Och grisar gillar jag, de är sådana personligheter och kan verkligen konsten att slappa och njuta av livet. Det är otroligt vilken växtkraft det är i vissa växter. Inget stoppar dem.

  Gillad av 1 person

 3. Tänk att du kunde få med lite svamp, har aldrig tänkt på att det finn rosa svampar förutom de man kan köpa i lösgodis….. Härligt bidrag! Gillar de nyfikna grisarna. Ha en bra dag. Jag är uppvärmd efter morgonpasset med snön….

  Gillad av 1 person

 4. Helt underbara bilder på de rosa svamparna! Skär hette det ju alltid förr i tiden. Även gristrynsfotot är läckert fast man skulle vilja putsa nosen på den, haha. Lyckad och fyndig bildserie på ordet skär – fast jag inte deltar i utmaningen

  Gillad av 1 person

 5. Vackra bilder och en jättefin och varierad tolkning. Fastnade extra för det skära gristrynet. Men lika fin var den skära blomman på skäret. Och de skära svamparna. Har aldrig sett sådana.
  Kram och trevlig tisdag.

  Gillad av 1 person

 6. På blommor och svampar köper jag rosa. Okej då, även på grisar, men inte annars;-)
  Grisen är så himla söt och väldigt passande just idag. Det är ju Nyårsafton i Kina och 2019 är grisens år:-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack Kristallina! Visst är de lite fina de rosa svamparna 🙂 Verkligen växtkraft på klippan … en del växter kan visst växa på de konstigaste ställen.

   Gillad av 1 person

 7. Grisskärt passar verkligen bra på en gris men inget jag vill ha på mig :-). Svamparna är otroligt vackra och även det karga skäret med den rosa blomman som lyser upp.

  Gillad av 1 person

 8. En skär blandning av tolkningar på ordet och ler lite när jag ser grisens skära tryne då det var något jag skrev i min text att det var ett av de få tillfällen jag kunde använda ordet skär för färg. Men en fin bildserie har du fått.

  Gillad av 1 person

 9. Tänk att du min vän lyckades pressa in svamp även i din veckotolkning! Bra jobbat! När jag tänker efter har jag också sett rosa svamp, de ser tacko lov inte ens ätliga ut. Trynena var jättefina, och skäret skulle jag vilja ro ut till! Kanonfina tolkningar/Kram

  Gillad av 1 person

 10. Tänk att du lyckades missa Skärblacka! Jag visste inte att samhället hette så! Men man blundar ofta för det uppenbara…ha en fin torsdag, jag ska heja fram vårt lag i seniorvetartävlingen i eftermiddag! Kram

  Gillad av 1 person

 11. Så roligt med ord som kan betyda flera saker. Du visar härliga bilder och tolkningar men grisarna är ju bara bäst. Gris-skär är väl det allra mest synonyma med ordet skär!

  Gillad av 1 person

Kommentarer inaktiverade.