Vinteronsdag …

… och vädret lockade ut mig en stund. Kallt … ja, i alla fall för oss i södra halvan av vårt land … -11 när jag gick ut, men det var minus tretton vid soluppgången så det gick åt rätt håll. Började  med att hälsa på fåglarna … klicka på bilderna för att förstora.

Passerade några av hästarna …

Konstaterad att mobbingen från Vägföreningen fortsätter … fram till gården plogat och sandat … men från gården och hem till oss – och den fortsatta vägen till Trälsäter blev som vanligt inte sandad … trist för det är vår närmaste väg till samhället och två backar med skarpa krökar ska passeras. Vi betalar lika mycket som alla andra i vägavgift, så nog borde även vår väg få lite sand.

Den blå ”iskonsten” har bleknat … så här såg den ut i solskenet idag …

62 reaktioner till “Vinteronsdag …

 1. Härliga vinterbilder, även om jag inte längtar efter snö och -11. Tror mig veta att du inte heller är riktigt vän med vinter men du bor så fint, mitt i naturen. Jättefina fågelbilder och inte dåligt med hemlagad mat! Den helt fantastiska isbollen måste jag ha missat. Hur sjutton kom den till? Inte kan den ha fallit ner från himlen iallafall 😉 En vacker skapelse.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Anita! Vintern är inte min favoritårstid … var tvungen att muntra upp mig själv med ett litet experiment. Lade ett grönt blad i en skål, fyllde på med vatten och droppade i lite blå karamellfärg. Sen fick det frysa och måndags fotade jag några macrobilder … och idag fotade jag igen … 🙂

   Gilla

 2. Det där med privata vägföreningar, är ett gissel, så det var ett krav från min sida innan jag skrev på för Kårbölehuset, att vägarna inte tillhörde annat än Trafikverket. Åkte till Ljusdal för att köpa pellets, men när jag kom fram, fick jag veta att det var slut över allt där. Det kommer inte pellets, förrän nästa vecka. Fina vinterbilder.
  Svante

  Gillad av 1 person

 3. Tack för fina glada och vackra bilder. Jag tittade på bilderna i större format (gör alltid det) och man ser så fina detaljer. Du är verkligen en kunnig fotograf.
  Trevligt med en morgonpromenad i kylan. Vackert var det!
  Trist med vägföreningen som inte sandar till er. Undrar varför…
  Den blå iskonsten är fortfarande fin men lite blek. Kul att se hur den ändrar färg.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 4. Jo det är kallt, var -8 när jag åkte vid niotiden idag. Fina fågelbilder och mat går det åt =) Jag matar så gärna. Nu har det kommit hit en ensam björktrast också. Konstigt att inte ni också får sand när ni betalar vägavgift – klaga!

  Gillad av 1 person

 5. Så fina bilder på fåglarna. Och din iskonst är verkligen vacker. Hästarna är lika fina som alltid med sin lurviga vinterpäls.
  Visst är det konstigt att det sandas så dåligt, här har vi samma problem. Trist.

  Gillad av 1 person

 6. Oj, vad mycket det kan skilja i temperatur på det relativt korta avståndet mellan oss. Här var det aldrig kallare än -3 grader och det blev snart plusgrader.
  Du är snäll som matar dina fågelvänner och i gengäld får du njuta av att titta på dem. Som vanligt väldigt fina foton. Det syns i hästarnas päls att det är lite kyligt. Frostigt och fint men kanske inte så skönt. Men jag tror att deras päls är tillräckligt varm 🙂 Haha, du får nog stå ut med att du inte är lika spännande som Olle 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

 7. Nu vet jag varför jag undviker att gå upp tidigt på morgonen. Då slipper jag vakna till 13 minusgrader utan när jag kollar termometern så brukar den ha klättrat upp många grader;-)
  Hästen som undrar vad som händer därborta borde kanske klippa sig;-)
  Iskonsten är helt fantastisk – love it!
  Om ni betalar samma vägavgift som grannarna är det kanske dags att kontakta kommunen och påpeka att ni mobbas. Säger man inte till så händer det ju ingenting. Det kan ju hända att kommunens entreprenör gör en kortare sandrunda för att h’n inte orkar.

  Gillad av 1 person

  1. Det är ju bra när man kan välja själv när man vill gå upp 🙂
   Angående sandningen så är det inget som angår kommunen – vår väg är en vägsamfällighet och sköts av föreningens medlemmar. Har redan klagat på både det ena och det andra, men utan respons – ja, förutom att vi nu inte får sandat då – det fick vi förra året.

   Gilla

 8. Det där med sandning är ett kapitel för sig – verkar vara lite så och så med det på många ställen. Här sandas det inte alls – väldigt rättvist i alla fall 🙂
  Härliga vinterfoton och oj så vacker iskonsten var i solljuset!

  Gillad av 1 person

   1. Ja det förstår jag, det verkar lite orättvist fördelat hos er vilket så klart gör det extra surt när man betalar för det via vägföreningen.
    Just nu tar vår vägförening inte ut någon avgift vilket kanske förklarar bristen på sand 🙂

    Gillad av 1 person

 9. Det är samma hos oss. Vägen upp och ner över åsen görs vid, men smågatorna in till alla villor struntar kommunen blankt i. För några vintrar sen när det var extra mycket snö var det ingen som kom ut till stora vägen och kunde köra till jobb. Då blev det fart på skottandet vill jag lova. Smågatorna är oftast som isbanor, så är man inte skridskokunnig är det bäst att hålla sig inomhus. Idag är det däremot nästan vår i luften och jag känner hur jag piggnar till. Kram

  Gillad av 1 person

 10. Men åh vilken vacker iskonst. Jättefina foton.
  Föreslår att ni kontaktar vägföreningen och frågar hur mycket lägre er vägavgift blir eftersom ni inte får samma service som andra! Tänk om det är så illa att vägföreningen inte har informerat entreprenören vad som ska göras? Är entreprenören rätt informerad men inte gör det den ska, så ska ju vägföreningen inte heller betala fullt pris. Ni ska inte heller betala full avgift!
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack för goda råd, men i det här fallet är det snarare ordföranden som inte gillar oss och våra grannar … vi är liksom inte riktigt kontanta och jag tänker nog inte bry mig mer … blir bara lite sur och gnäller ändå. 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 11. Trist och märkligt att det inte sandas hela vägen. Ni ser ut att ha haft samma fina solsken som vi i går. Många fina fågelbilder, jag har just utfordrat mina bevingade och funderar på att göra lite mer mat åt dem.
  Aha, är det så hela iskonstverket ser ut, väldigt elegant och vackert! Men underligt att den blå färgen bleknade så fort. Hästar gör sig väldigt bra mot vit snö, det skulle vara intressant att veta vad de tycker om den. Fina, lite filmiska foton allihop, särskilt när man ser frosten i skägg och päls.

  Gillad av 1 person

  1. Bryr mig egentligen inte så mycket om sandningen … men irriterad blir jag ändå 🙂
   Fågelbilderna är inte världens bästa – skulle gärna ha en lite bättre kamera, men det får duga så … tack!
   Hästarna verkar inte bry sig om snön … men vem vet vad de tänker 🙂 Tack … hästar är mer lättfotade än fåglar i alla fall!

   Gillad av 1 person

 12. Här sandas inte heller. Det vore kommunens uppgift men jag bor tyvärr i kommunens bortglömda by.
  Iskonsten är väldigt vacker i solen, trots att färgen bleknade. Jättefina bilder på de små gästerna och hästarna. Du kan väl skicka lite sol hit. Har inte sett den i evigheter.

  Gillad av 1 person

  1. Solen försvunnen här också! Trist att bo i den bortglömda byn … vi bor ju inte ens i en by.
   Tack! Roligt att du gillar ”konsten” och bilderna 🙂

   Gilla

 13. Men fy så orättvist, kan du inte klaga? Jag minns med fasa alla jobbiga vintrar utan varken plogning eller sandning. Imorse när jag klev upp hörde jag Marita utanför med spaden, hon jobbar på kommunen och såg till att jag fick en stig att ta mig fram på. När jag åt frukost ett par timmar senare då kom traktorn och storstädade, känner mig som en prinsessa!

  Gillad av 1 person

 14. Tack för vackra foton! Och det är märkligt det där med vägföreningar, att det alltid ska strula. Mina föräldrar hade samma problem när de bodde på landet. Eller så plogade bonden FÖR bra så att även mammas planterade buskar på tomten rök när han kom farande…. Hoppas verkligen det ordnar sig!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.