Regn!

Vaknade av att jag hörde regndroppar på markisen över det öppna sovrumsfönstret … ljuvligt! Låg och lyssnade en stund … men vadå – slutade det redan? Gick upp och kikade ut – jodå lite blött såg det ut – men nu hade det, precis som jag trodde, slutat regna. Jag gick ut för att kolla regnmätaren …

Månen var stor och gul igår kväll, men orkade inte upp över trädtopparna …

Sista söndagen i juli … nu får vi (ja, jag och några till) hoppas att temperaturerna sjunker och regnen kommer!

Jag återkommer framåt kvällen med skyltar 🙂

 

33 reaktioner till “Regn!

  1. Vi fick faktiskt regn igår kväll. Först fattade jag inte vad det var när det slog emot rutan. Sen skulle jag nästan kunnat springa ut och ställa mig och bli duschad. Idag ser det dock ut att bli ännu en varm dag. Ha det gott.

    Gillad av 1 person

    1. Så klart! Har det inte regnat på nästan hela sommaren så behöver det ju inte göra det då!

      Gilla

  2. underbart foto på månen, ser ut som den var av papper med små sprickor i vackert mönster.
    Jag hoppas också på betydligt mera regn idag, har dessvärre ingen mätare så jag vet inte vad som hänt inatt men det är blött på gräset. Söndagskram

    Gillad av 1 person

  3. Det är som här, katten precis framför fötterna – ibland är det hopplöst att ta sig framåt. Inte många droppar här heller…..åska till eftermiddagen men inget regn verkar vara inblandat om man ska tro prognosen, ev lite lite regn på tisdag. Men det har ju haft fel förr =) Kram

    Gillad av 1 person

  4. Jättefin månbild! Såg ingen hos oss igår kväll. Tror den vilade sig i form. Lite regn här i morse klockan 06 och en del åska. Men värmen fortsätter….Puh!
    Mina lungor tycker inte om dettaoch andningen blir klurig. Önskar mig svalare väder.
    Kram och trevlig söndag.
    Tittar in i kväll på dina skyltar.

    Gillad av 1 person

    1. Tack Ditte! vi har fått lite regn – 6½ mm! Bättre än inget, men mer behövs! Värmen är nog jobbig för de flesta, allra helst om man har problem med sina lungor … så vi får verkligen hoppas det blir svalare nu!
      Kram

      Gilla

  5. Det blev 13 mm här totalt igår och några droppar har kommit idag också. Men den väldigt fuktiga värmen kommer tillbaka när det har slutat regna. En stund igår kväll gick det att andas ordentligt och man får väl vara tacksam för det lilla 😉 Men det verkar som om det blir bättre framåt slutet av veckan 😀
    Ännu en härlig måne hos dig. Fantastisk bild 🙂
    Kram

    Gillad av 1 person

  6. Jag får instämma i alla här ovan som berömmer din månbild, den är enormt fin. När jag försöker ta en sån bild med träd i förgrunden blir de aldrig bra. Men du har verkligen lyckats.
    Regnet låter härligt även om det inte är mätbart, bara känslan av att vakna och höra att det regnar är ju något man knappt mins hur det var. Här lovades det åska och regn idag men ännu har inget synts till och det är just nu över 28 grader varmt här i skuggan, pust!

    Gillad av 1 person

    1. Tack så mycket! 🙂 Visst var det en härlig känsla att höra regnet – under dagen har vi fått 6½ mm – alldeles för lite, men lite skönare luft blev det i alla fall 🙂

      Gilla

  7. Vi fick inte mycket regn men det blev svalare direkt. 19 grader resten av dagen och man kunde andas igen. Det var underbart men idag är det olidligt varmt igen. Fin bild på månen!

    Gillad av 1 person

  8. Ni behöver regn i Sverige – och en del ställen har väl fått det också?
    Vi behöver också, men vi har haft en del regndagar, dock inte på över en vecka nu.
    Och hettan ska hålla i sig minst en vecka till.
    Ta väl hand om er!

    Gillad av 1 person

    1. Vi fick 6½ mm igår … inte mycket, men förhoppningsvis kommer det mer idag 🙂
      Tack och detsamma!

      Gilla

  9. Under natten fick vi inget regn alls. Däremot kom det två miniskur under eftermiddagen som varade kanske i två minuter var. Inte värt besväret om du frågar mig. Det konstiga är att det regnade kopiöst i bland annat de västra delarna av Stockholm, men Täby fick som sagt inte mycket.

    Bilden på månen borde du sälja till en bildbyrå. Den är helt underbar, ett riktigt proffsfoto!

    Gillad av 1 person

    1. Vi fick inte mycket heller … 6½ mm sammanlagt.
      Tack BP! Nja … långt ifrån något proffsfoto, men du gör mig glad med dina ord! 🙂

      Gilla

  10. Härligt med lite regn, hoppas du fick mer under dagen. I morse när vi väntade på färjan spöregnade det i Nynäshamn, kom fram till ett varmt och kvavt Gotland – på gränsen till för nog men framåt eftermiddagen ordnade det sig med ett rejält åskväder och regn som fullkomligt öste ner. Hörde att det regnade ordentligt hemmavid också och Uppsala blev ju översvämmat. Vädret är sannerligen allt eller inget i år!

    Gillad av 1 person

    1. Regnskurarna har fallit väldigt ojämnt … vi fick 6½ mm sammanlagt under gårdagen, men hoppas förstås på mer idag 🙂

      Gilla

Kommentarer är stängda.