Långfredag …

… ja, den var minsann lång en gång i tiden. Minns den från barndomen – allt var stängt och inget fick man göra. Skönt att den tiden är förbi, men kanske skulle den stressade nutidsmänniskan må bra av en sådan dag ibland …

Här firas inte påsken (heller) med några stora arrangemang och inte pyntar jag heller 🙂

Jisses så trist jag verkar!

Vill ändå önska alla en fin påskhelg!

 

48 reaktioner till “Långfredag …

 1. Detsamma! Ja, nog var långfredagen lång, till och med kiosken var stängd. Jag tycker som du att det kanske skulle behövas sådana dagar ändå. Fint påskarrangemang!

  Gillad av 1 person

 2. Trist är jag också i så fall! Pynta? Kanske tar jag fram ett par kycklingar, men inget mer. Jag väntar på vårblommorna istället 🙂 Det är ju liten vilken person man är, men att pynta för några dagar, det ligger inte precis för mig. Jag njuter av livet på samma sätt som andra dagar 🙂

  Glad Påsk till dig!

  Gillad av 1 person

 3. Glad Påsk! 🐣🐥🐣
  Jag har bara pyntat med en tupp och höna på verandan. Förr bytte jag till påskgardiner….. men så ambitiös är jag inte längre. Ha en bra fredag! Kram

  Gillad av 1 person

 4. Har precis samma minnen från min barndom, firar inte Påsken, varken pyntar eller lagar påskmat. Allt är som vanligt förutom att allt är stängt. En ledig dag, 22+ och vindstilla. Ska försöka göra det bästa av denna fredag och önskar dig en riktigt skön långhelg Anki!

  Gillad av 1 person

 5. Här pyntas det inte heller, någon påskblomma sen får det räcka för min del. Är med andra ord inge storstilad påskfirare men jag njuter helt klart av lite extra ledighet 🙂

  Gillad av 1 person

 6. Jag tycker också att det räcker bra med det lilla. Man kan njuta lika mycket av det som av myckenhet; till om med mera kanske. När barnen var små då fanns det påskgräs, kaniner, kycklingar,fjädrar och gud vet allt. Nu har jag minimalt av påskpynt, lite grann som lyfter fram påskhelgen, inte desto mera. Påskgodis för barnen som knackar på och lite grann för oss också förstås.
  Långfredagen som barn var verkligen lång i ordets rätta bemärkelse. Man fick inte göra någonting alls upplevde jag det som. Läsa böcker förstås och värre kunde man ju ha det men inget besök fick göras för någon. Som barn är det verkligen långtråkigt.
  Glad Påsk Anki!

  Gillad av 1 person

  1. Precis som här … när barnen var små då var det mycket mer pynt 🙂
   Glad Påsk Karin!

   Gilla

 7. Påsken var för mig, som barn, en skidåkarhelg i Ljungdalen. Att affärerna var stängda brydde vi i familjen inte om. Numera när jag är pensionär, och affärerna är öppna, kan jag inte längre åka skidor.
  Svante

  Gillad av 1 person

 8. Åh Anki är hönsen era ? Förr var det ett par flitiga bloggare som skrev om sina höns, visst är de fina. Det är länge sen både hönorna och bloggarna var med. Jag är gammeldags, mina påsksaker har min gubbe och jag haft i många år. De är i porslin de flyttar jag bara fram från en hylla i ett skåp. .Tummen har Hemtjänst berömt i alla (år 6st år)
  jag brukar också pynta med påskkäringen hon är så fin. Jag tror min gubbe skulle gilla det.
  Ser på din bloggvänner att vi har nästan samma tycker och smak. Forntida.

  Gillad av 1 person

  1. Hönsen på bilden bor en bit bort, men grannen har höns och jag brukar köpa där när det finns 🙂
   Så klart ska man pynta lite om man vill och känner för!
   Kram

   Gilla

 9. Visst minns man lånfredag från barndomen som en extremt lång och trist dag. Inget fick man göra.
  INget direkt pyntand ehär heller men en karelsk tupp och en påskgodisvariant har kommit fram.plus lite påskliljor och tulpaner. Men blommor tycker jag om oavsett. Passade på att köpa några penseer till balkongen också men antar d efår tas in i kväll. Kanske minusgrader i natt.
  Önskar dig också en Glad Påsk.
  Soliga kramar

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ditte! Penséer är tåliga och klarar faktiskt några minusgrader utan problem.
   Kram

   Gilla

 10. Det var en vacker, trevlig och på alla sätt mysig bild, snön till trots!
  Man får ju bara ta vädret som det är – vi har haft väldigt mycket sol hos oss de senaste veckorna, så gott som alla dar. Blå himmel men kallt.

  Gillad av 1 person

  1. Jag läste lite snabbt hos dig sent igår kväll – så jobbigt!
   Tröstkramar till er båda!

   Gilla

 11. Gillar dina svarta kycklingar. Visste inte att sådana fanns, men finns det svarta får så får det väl finnas svarta kycklingar också;-) Du är inte ett dugg tråkig. Vi har slutat pynta även vid jul eller andra högtider. Det medför ju bara extra arbete.
  Glad Påsk till dig med!

  PS. Så din påskhare kommer att liga på tallriken. Älskar hare, men det är så gott som omöjligt att få tag på här, tyvärr. DS.

  Gilla

 12. Ja fy vilken trist dag det var! Vi fick verkligen inte göra mycket. Speciellt mormor var bestämd med att det var en vilodag då absolut inget skulle göras. Ja förutom att gå i kyrkan och lyssna på sorgliga psalmer.

  Här är påsken inte heller någon speciell helg. När barnen var små pyntade jag mera men någon traditionell påskmat har det aldrig blivit.
  Jag pyntar lite lätt här hemma nuförtiden eftersom det känns roligt med lite extra färg i den så mörka vintern.
  Hade jag möjlighet så köpte jag gärna lite vårblommor men det är på tok för tidigt att sätta ut några. I natt var det elva minusgrader! Fy!
  På söndag kommer några av barnen hit. Men eftersom jag har svårt att laga mat nu så köper de med sig pizza.
  Lite godis ska jag i allafall bjuda på! 🙂
  Ha en fortsatt trevlig påskhelg!
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Kalla nätter här också – i natt bara -8, men vi har haft flera nätter med under 10. Lyckligtvis soliga dagar!
   tack och tack detsamma!
   Kram

   Gilla

 13. Jag har isåfall blivit tråkig jag också. Satte upp en höna, en kyckling och två små tuppar på bordet igår. Fortfarande minusgrader här, men påskliljor på trappan och altanen klarar sig. Ha en fin helg!

  Gillad av 1 person

 14. Påsken är en lättsam och bra helg utan alltför mycket olika planer. Här har det varit dagar vid sjön med grillning och snöskoteråkning (inte för mig. Jag sitter mest och sköter om grillelden och solar och latar mig.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.