Mera vår …

När Olle kan sitta på trappan utan jacka … ja då värmer allt solen lite. Mina påskliljor har klarat ytterligare några iskalla nätter!

Hasselns hängen börjar öppna sig lite försiktigt, men ingen blomma har ännu slagit ut. Däremot har den första av hundratals små krokusar lockats till blomning  🙂

 

Iskonst … dagsmejan med takdropp skapade dessa konstverk. Från ena hållet med den faluröda logen som bakgrund …

… och de andra med himlen som ger sin  färg till isen 🙂

Det här får bli ännu ett bidrag  till Gärdsmygens färgtemaveckor 🙂

 

42 reaktioner till “Mera vår …

 1. Iskonst är fint! Nog värmer solen när den väl är framme. Det tog en del på den nykomna snön igår. Idag är det halvmulet och blåser, så idag är det nog inte så skönt. Men blåsten torkar förhoppningsvis upp lite om det bara går upp i plusgrader! Synd du inte hänger med på kvasten 😉

  Gillad av 1 person

 2. Åh så härligt det ser ut! Här är det gråväder och många minusgrader nu långt in på förmiddagen, inte det vackra påskväder jag hoppats på.

  Gillad av 1 person

   1. Vädret bättrade på sig men kallt har det varit. Hittade dock första tussilagon idag så det finns i alla fall hopp 🙂

    Gillad av 1 person

 3. Godmorgon! Började min dag med att kolla väderleksrapporten inför påskhelgen, den var solig…sen säger jag inte mer, för det var ett ilsket rött minus framför alla siffror! Men det är fullbokat i stugorna och skidåkarna kommer att få upplevelser de sent glömmer! Och då kommer dom tillbaka hit och då har folk jobb att gå till här, bra va? Torsdagskram

  Gillad av 1 person

 4. Hönorna är underbara. Och Olle ser ut att njuta i solen och av vårblommorna. Det försvann en del snö igår när solen var framme. Idag blåser det och även om solen försöker så är det iskallt.

  Gillad av 1 person

  1. Visst är de fina, men det är en tupp och en höna 🙂 Olle gillar solen … men satt nog bara still i högst 10 sekunder 🙂

   Gillad av 1 person

 5. Vackert från början till slut, från toppen till botten och Olle han njuter, han.
  Färggranna varelser i headern! Här är nätterna kalla och dagarna varma, snön smälter och snart ska vi säkert få se liknande blommor hos oss som också du har.
  Njut du med, sätt dig med Olle i solen en stund! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack Karin … vi har också isande kalla nätter men på dagarna värmer solen om man är i lä. Olle satt inte stilla så länge att jag hann sätta mig 🙂

   Gilla

   1. Han är snart nio månader 🙂 Tyvärr är han ju inte min, men jag är så glad att få ha honom ett par dagar varje vecka 🙂

    Gillad av 1 person

 6. Vet inte hur du eller naturen för den delen bär sig åt. Jag menar du har så otroligt mycket mera snö kvar på din tomt än vi (barmark här), men det är hos dig alla blommor dyker upp. Det gör de inte hos mig. Väldigt konstigt;-)

  Gillad av 1 person

  1. Jag har påskliljor i krukor och de har klarat ner mot 12 minusgrader …
   Glad Påsk till er också!
   Kram

   Gilla

 7. Tack för vackra vårbilder och visst värmer de. Så fint med alla blommor som är på väg. Fastnad länge med blicken på de fina istormationerna .
  Kram och Glad Påsk.

  Gillad av 1 person

  1. Tack själv Ditte … solen värmer på dagarna och i söderlägena börjar det synas på växtligheten 🙂
   Glad Påsk Ditte!
   Kram

   Gilla

 8. Underbara bilder på iskonsten! Jag är lite avis på din krokus, jag har bara en som har visat lite färg, de andra är fortfarande som små spjut i backen. Jag får längtan till torpet när jag ser din fina hönsheader, grannen har höns. Borde nog ha åkt ut i alla fall, men kylan fick oss att låta bli, det tar tid att värma upp huset. Nog är det vår även om det är kallt på nätterna. Igår satt jag två timmar i pergolan och njöt av en ljudbok. Dina narcisser är tappra, jag lyfter mina ut och in men det beror på att jag satte dem när kylan redan hade kommit.
  Glad påsk!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.