Påskhelgen …

… har varit lugn – ja, ungefär så som alla helger är numer.

Den inleddes med att våren plötsligt fick en rejäl käftsmäll av kung Bore och fick dra sig tillbaka.

Påskafton kom med sol och kyla … vid lunch kom barnbarnen med föräldrar 🙂

Det blev några trevliga timmar med mycket godis och många skratt och i går på påskdagen kom Basse med sambo och då blev det åter lite gott att äta och ett par timmar trevlig samvaro…

Idag, annandagen- solsken, men fortfarande kallt – minus sju i morse…!

Tog en promenad genom skogen…

Växtligheten verkar ha klarat det kyliga aprilvädret bra 🙂

Nu blir det ett par timmar i tv-soffan och i morgon ska jag vara i Ugglebo vid halv sju för att vara barnvakt … och det är jag ju såå gärna 🙂

32 reaktioner till “Påskhelgen …

  1. Det här bakslaget var ju helt onödigt. Ett elände att hitta en butik som säljer talgbollar. Tur att man har snälla föräldrar som delar med sig av den en extra säcken solrosfrön de köpt, – ett 30 tal småfåglar kalasar vidare och Hackeparet de kom som ett skott också. Blommorna ….nja en del mår inte så bra. Men de repar sig kanske. Mysig påskhelg du haft och imorgon får du fullt upp då förstår jag. Njut i Tv soffan! Kram

    Gillad av 1 person

  2. Fullt så mycket snö har inte kommit här, en och annan snöby och – precis som hos er – onödigt kallt. Ser ut som om ni haft en riktigt härlig påskhelg (trots vädret).

    Gillad av 1 person

  3. Ja, det var ett rejält bakslag! Så himla onödigt! Vi hade riktigt dåligt väder i lördags, igår var det riktigt skönt. Idag var det helt okej, men kallare än igår. Snöat lite ikväll.

    Gillad av 1 person

  4. April är april! Men visst känns det när det blir vinterlikt ett tag. Otroligt nog så klarar sig blommorna rätt bra också här. Nu är jag glad att de våra är lite senkomna av sig.
    Så härligt ni har haft det, ungefär som vi har haft. Lugnt och familj. Helt perfekt!

    Gillad av 1 person

    1. Så är det … ”aprilsnö är fåragö” enl. Bondepraktikan och nederbörd behövs i alla former 🙂
      Kram

      Gilla

  5. En fin sammanfattning av din Påskhelg – minus snön då såklart. Totalt onödigt. Svinkallt här också, men åtminstone ligger snön inte kvar. Men några hagelkorn ligger faktiskt kvar på marken.
    Älskar din bild med sillen i snön – jo, där gillar jag snön som ”naturligt kylskåp”:-)

    Gillad av 1 person

  6. Härliga vinterpåskbilder och naturen är ju fin även i denna blandskrud (vår-vinter). Lite trist att det varit sån iskyla men vi kan trösta oss med att det kommer gå över till värme inom snar tid. Kram!

    Gillad av 1 person

  7. Ja det var verkligen ett bakslag för våren. Även idag var det rejält kallt på morgonen. Hoppas att naturen inte blir lidande allt för mycket.
    Trevliga påskbilder 🙂

    Gillad av 1 person

  8. Ja, nog blev det bakslag alltid! Inte så mycket snö hos oss men väldigt kallt. Vi får hoppas graderna stiger snabbt för nu vill i alla fall jag ha lite värme 🙂

    Gillad av 1 person

  9. VIlken fin och omväxlande påsk ni haft och på olika sätt.Vädret inte minst, men det kan man ju inte alls påverka. Har stort utbyte av dina ”talande bilder”. Ler och njuter.
    Härligt med barnbarnen på besök.
    Känner att jag verkligen sakar mina ”prinsar” och även döttrarna.
    Önskar dig en fin vecka.

    Gillad av 1 person

  10. Jag får lusta att göra snögubbe! Galet mycket snö helt enkelt och verkligen en annorlunda påsk. Här har det visserligen både snöat och haglat, men inte lagt sig.
    Tack för svartbräkenkommentar. Visste inte att den finns vild, desto trevligare när den ska växa och bilda övergång till naturen vid växthuset. Hur växer den vilt? Vore ju bra om jag inte gör bort mig helt med den.
    Allt gott och kram
    /Anette

    Gillad av 1 person

    1. Visst är det lite konstigt väder … men det är ju april 🙂 Svar finns nu hos dig…
      Kram

      Gilla

  11. Bores besök på ha gjort världen vit hos dig – men du har ju sol i dina bilder 🙂 Bara det!
    Nu önskar vi bara lite värme också!
    Vackra bilder i fina kollage – nog får jag lite vårkänslor av allt det du visar ändå!

    Gillad av 1 person

  12. Så många fina och härliga bilder som vanligt *tumme upp*
    Så där ser nästan vårt dass ut … fast det blir lite spegelvänt *ler*
    När man klickar på dina bilder så blir de inte större än mina … så det så *skratt*
    /kram ❤

    Gillad av 1 person

    1. Tack snälla du!
      Ang. storleken så beror det på hur jag lägger in bilderna. I collagen blir de kanske inte större, men om jag lägger in dem en och en blir det stor skillnad 🙂
      Ha det gott min vän!
      Kram ♥♥

      Gillad av 1 person

  13. För en gång skull så verkar det som om vi haft bättre väder för här har inte kommit någon snö och ingen storm utan solen har lyst fast det har varit kallt men solen värmer upp på dagarna så vi har haft en fantastisk påsk. Alla som gillar att pimpla på isen har verkligen fått sitt lystmäte för isen är hård och fin. Jag har eldat på land och grillat och grejat och känner mig nöjd

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.