Fem en fredag – ursäkter

Elisa ger oss varje vecka fem frågor och den här veckan gäller frågorna URSÄKTER …

1. Vad hade du för ursäkt sist du hoppade över ett socialt sammanhang?

Om nu bloggen ses som ett socialt sammanhang så har jag en ursäkt till att jag inte hann göra det här inlägget igår när det var fredag.

Ursäkten är att jag prioriterade en lång promenad på eftermiddagen istället 🙂

2. Vad var din ursäkt senaste gången du kom sent till någonting?

Jag brukar aldrig komma för sent … inte numer – annars se svaret ovan! Jag prioriterade skogen före att hinna göra detta inlägg i tid!

3. Vad är något du önskar du kunde bli ursäktad från just nu?

En skrämmande undersökning hos tandläkaren som jag ska på snart! Har en fruktansvärd tandläkarskräck!

4. Vilken ursäkt har någon gett dig på sistone?

Hm … ”Jag skulle … men hann inte.”

5. Vilken är den sämsta ursäkten du använt dig av i någon situation?

Har funderat, men kommer inte på någon riktigt dålig ursäkt – inte i närtid, men under skoltiden, ja då kunde man ursäkta sig med precis vad som helst.

På flickskolan hade vi en lärarinna, tror hon hett Stina B. – hon var så snäll och trodde alla om gått – hon trodde på all dumma ursäkter och förlät oss alltid!

Nu är det ju såå länge sen att alla lögner/ ursäkter är preskriberade.

Fler ursäkter hittar du hos Elisa!

34 reaktioner till “Fem en fredag – ursäkter

 1. Trevlig vinkling på temat! Tydligen har vi samma fasa för tandläkare. Fast jag är räddast för tandhygienisten. Ska jag gå till tandläkaren vet jag vad som ska hända och då kan jag stå ut med det, men när man sitter där hos hygienisten och inte vad vad hon ska hitta på, då är jag rädd. Dessutom är hon väldigt sträng och grälar om man slarvat på något sätt. Nej henne gillar jag inte!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 2. Bilden på tandläkaren påminner om min skoltid. Numera går jag till tandläkaren och tandhygienisten utan problem eftersom dom är så snälla och försiktiga.
  Fina svar på alla frågorna.
  Lördags kramar från Minton och Anki

  Gillad av 2 personer

  1. Jag har också en skräckhistoria i barndomsminnet ,,, skönt att det finns ”snälla” tandläkare numer 🙂
   Ha en fin lördag!
   Tack!
   Kram

   Gilla

 3. Tandläkarskräck är verkligen inte lätt! Något som måste göras men som tar emot så! Ärvde min av en mamma som var skräckslagen varje gång, dagar i förväg -men har nu jobbat bort den med hjälp av en alldeles exceptionell tandläkare!
  Lycka till med din undersökning!

  Gillad av 2 personer

 4. usch för tandläkare! När jag var liten fick jag inflammation i tandköttet och av någon konstig anledning bestämde de sig för att dra ut nästan alla mina mjölktänder då. Jag var så skräckslagen för det och då var det inte som idag utan det var bara Håll tyst unge och sätt dig i stolen.Men till slut fick de ge upp och skicka mig till lasarettet för nedsövning och sen drog de ut tänderna. Mina stackars föräldrar var lipfärdiga men hade inget att säga till om. De var nog lika rädda för tandläkaren som jag. Sen dess avskyr jag tandläkare och när jag inte hade haft några hål på tio år så slutade jag att gå dit. Jag har som väl är inga problem med tänderna och hoppas att förblir så så att jag slipper börja gå igen.
  Hoppas din undersökning går bra och att jag inte skrämt upp dig för mycket nu!
  Ha en fin helg!

  Gillad av 1 person

  1. Vilken hemsk upplevelse! Jag har också hemska minnen – främst från skoltandläkaren! Ryser när jag tänker på det! Jag hade ett långt uppehåll men sen fick jag en del problem och var tvungen att börja gå till tandläkaren igen … nu gör jag det motvilligt, men måste man så måste man …
   Ha en fin söndag!

   Gilla

  1. Om de är pålitliga eller inte vet jag inte men de är läskiga! Och det gör ont! Ja, inte alltid men ändå … ojojoj … vilka elakingar!
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Ser att det är förvånansvärt många som inte är för sent ute, inklusive du och jag;-) Ja, himla många har tandläkarskräck också. De flesta verkar det som. Den gruppen tillhör jag dock inte. Ska dit på tisdag.

  Gillad av 2 personer

 6. Vi delar tandläkarrädsla, jag mår nästan illa bara av att höra att nån (Du) ska till tandläkaren…

  Ursäkter, jag tror tonåringar är bäst på ursäkter 😀

  Att strunta i bloggen och göra något skoj i verkliga livet det är en helt godkänd ursäkt.

  Gillad av 1 person

  1. Usch ja … visst är det fruktansvärt att gå till tandläkaren!
   Tror du har rätt igen – tonåringar är mästare på ursäkter! 🙂

   Gilla

 7. Kanske blir dte så att man på lite äldre dag är ute i god tid. För tiden äger vi ju oftast själva. Känner igen mig här. Och att välja att gå ut i naturen tycker jag var ett bra val. Bloggen och olika inlägg kan ju vänta.
  Vad gäller tandis så är det inte heller min grej . Gick inte till tandis på många år men sedan lyckade s maken få mig till sin tandläkare och hon var så bra. Bedövningen klar när jag kom- Nu har hon gått i pension och jag har nu en tandläkare i Torrevieja som också är väldigt bra. Så skönt. Håller tummarna för dig att det går bra.
  Kram!

  Gillad av 2 personer

  1. Tror också det kan var en generationsfråga detta med att vara i tid … förr var jag tidsoptimist, nu är jag tvärtom tidspessimist …
   Jag hade en bra tandläkare som jag hade förtroende för, men när han gick i pension kom skräcken tillbaka …
   Tack!
   Kram

   Gilla

 8. Jag tycker att dina ursäkter är helt ok. Det finns saker som är viktigare än att hinna vissa saker och långa, härliga skogspromenader går före mycket annat 🙂 I alla fall om ingen står och väntar och det tror jag inte du skulle låta någon göra.
  Kram

  Gillad av 2 personer

  1. Tack Ingrid! Nej jag skulle nog inte låta någon stå och vänta – inte numer, men förr var jag en riktig tidsoptimist och kom nästan alltid för sent 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 9. Enligt mig prioriterade du helt rätt! Du behöver inte ens be om ursäkt för att du prioriterar dig och skogen före bloggen! Avkoppling, eftertanke och den inspirationen skogen ger, gav dig säkert massa mod till det kommande tandläkarbesöket. Jag är heller inget fan av tandläkaren, men det har blivit bättre då jag numera känner tillit till min nuvarande tandläkare, så är du inte nöjd byt! Jag har nästan 20mil till honom, men det är det värt! Går ju bara vartannat år 😁

  Gillad av 2 personer

  1. Jag tycker nog också jag gjorde rätt val … skogen är viktig för mig.
   jag minns att du har din tandläkare långt bort … men som sagt är det en tandläkare man gillar och litar på så förstår jag dig.
   Ha en fin söndag!
   Kram

   Gilla

 10. En skogspromenad går naturligtvis före bloggandet. Hoppas verkligen att ditt tandläkarbesök går bra. Maken är också rädd, han hade ett uppehåll på tretton år. Trevlig fortsättning på helgen!

  Gillad av 2 personer

 11. Helt rätt prioriterat där! Sunt tänkande helt enkelt 🙂
  Lider med dig angående det där tandläkarbesöket – har också en fruktansvärd tandläkarskräck!

  Rolig lista med braiga svar 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.