Veckans rubrik – RETRO

Februari går mot sitt slut och min sista rubrik är RETRO…

retro-1

Det finns lite olika uppfattningar om det här med retro, men det här hittade jag…

retro-3

Jag gillar att se tillbaka på det som en gång var. Kanske kunde jag haft rubriken Nostalgi, för det går lite hand i hand för mig. Vad som är rätt och vad som är fel är jag inte kvinna till att bestämt uttala mig om … men det här är RETRO för mig…

En gammal affär där man handlade över disk…

2013-07-19_1969

… eller det här – ganska typiskt 60- tals vardagsrum (om man bortser från raketerna…)

img_3327_redigerad-1

Gamla bilar – gärna amerikanska…

bilar
… eller en gammal Saab – en sån som farfar hade…

Läcker inredning i de gamla bilarna…

inredn

… och läckra tillbehör på takräcket 🙂

cheva-1956

Jag gillar gamla lastbilar också … för mig är även de retro.

parlrallyt-klassiker
Gillar att höra det mäktiga ljudet när de som här tog sig upp för en lång backe i Pärlrallyt i Skåne för ett antal år sedan…

Gamla typiska saker från tiden då jag var barn, ungdom och ung vuxen…

retro-0
Transistoradion, kakburken och köket väcker många minnen… Hylands hörna och vinylskivor…

Den gamla svarta bakelittelefonen…

En sådan fanns i mitt barndomshem, men utan den röda knappen och ingen vev. Den svarta knappen var direkt ner till bageriet och den vita om man skulle ringa ut...
En sådan fanns i mitt barndomshem, men utan den röda knappen och ingen vev. Den svarta knappen var direkt ner till bageriet och den vita om man skulle ringa ut…

Så till sist ett foto i retrostil …

img_7596

Om man vill uppleva den här tiden mellan 1950 – 1970 lite mer på riktigt så kan man åka Retrovägen

I mars tar matfreaket med bloggen Jordgubbar och bubbel över rubrikerna. Alltid spännande att se vad vi ska skriva om 🙂

Vill du veta mer om Veckans rubrik så titta under fliken med samma namn i sidopanelen. där finns även länkar till alla som är med. Om du vill så finns det plats för dig också.

44 reaktioner till “Veckans rubrik – RETRO

  1. Så mycket retro du hittat och som har mycket igenkänningsfaktor. Sådan telefon fanns hos oss också. Liksom köket. Ett av de hus vi bott i, hade också ett sådant då vi flyttade dit. Vi gjorde om med furu, som blivit retro nu nästan.
    Och vilka fina små vårblommor. Här finns också snödroppar o vintergäck o vi har ingen snö alls, men i Skpne o Bleking har de fått rätt mycket. / Britt

    Gilla

  2. Nu vet jag mycket mer om retro tack vare dig Anki och andra i gänget!
    Bildkavalkaden är underbar! Vid lastbilarna blir jag nostalgisk, men pappa hade lastbilar och jag var ofta med honon. Blir lite rörd då jag tänker på det!
    Riktigt härligt inlägg du gjort 🙂
    Som sagt tack för dina rubriker denna månad!
    Lördagskram!

    Gilla

  3. Underbara bilder.
    Min mans längtan efter en sådan bil är stor. Äldsta dottern är väldigt intresserad av retro inredning.
    Mycket känner man igen sej i.
    Underbart inlägg, ha en skön helg och en stor kram till dej

    Gillad av 1 person

  4. Tänk att det fanns snabbval på de gamla hederliga telefonerna, det hade jag inte koll på Vi hade bara en med nummerskiva. Snabbval ner till bageriet – då hade jag beställt en budapestbakelse idag! Underbara bilder och man blir glad av att se gamla lastbilar och bilar – det var ett annat hantverk bakom dem än dagens. Du ha en underbar lördag i solen, jag kom precis hem från dagen simträning, nu blir det kaffe och sedan ut på en solskenspromenad. Kram

    Gillad av 1 person

  5. Det finns mycket som är retro i dag. En del gillar jag men annat saknar jag inte det minsta. Har dock insett att jag många gånger kastat gel saker och behållit det andra med med facit är de lätt att vara efterklok…

    Hoppas du får en fin och härlig lördag!

    Kram

    Gillad av 1 person

  6. Vilken härlig tidsresa det är hos dig i det här inlägget. Det är så kul att se gamla väl bevarade bilar, möbler och annat. Nej i år hoppar jag över Scandinavium. Har själv ridit och så jobbar jag, så ingen tid över.

    Gillad av 1 person

  7. Dessa bilder får mig att drömma mig tillbaka till tider som har varit. Jag känner igen och minns. Du har verkligen tolkat nostalgi eller retro, perfekt. Gillar starkt affären där, så kunde det ju verkligen se ut. Dom där lådorna, typiska.
    Bilarna, jag som har arbetat på en bilfirma i cirka 37 år blir mycket nostalgisk då jag tittar på dina fina foton av bilar.
    Tack och kram till dig.

    Gillad av 1 person

  8. Jag älskar att titta på retro prylar och blir alltid så nostalgisk. Mycket minnen som kommer farande. Tänk vad bilarna var mer ”personliga” förr med alla fina detaljer. Så tack för fina bilder verkligen…
    Kramar♥

    Gillad av 1 person

  9. Räknas det som halvgammalt från 50-talet? Då vet jag att jag är helgammal. Jag känner igen många av bilderna från när jag var barn. Det är kul att en del blivit modernt igen. Kram

    Gillad av 1 person

  10. Retro är vackert! Det har du verkligen bevisat med ditt bidrag. Dreglar över person- och lastbilarna – älskar gamla bilar. De var kanske inte sådär jättemiljövänliga, men vackrare än dagens ganska så tråkiga bilar som alla nästan ser likadana ut.
    Telefonen och de gamla stämplarna var också riktigt läckra. Å affären… Såg du förresten att Ajax har samma loggo än idag – retrolook där med:-)

    Gillad av 2 personer

  11. Gamla bilar är vackra men de där vardagsrummet är inte min grej,jag minns de där möblerna o sakerna o lite saker kan vara kul men jag är inte någon retro människa 🙂 Köket måste vara 50-tal eller nått. Jag har foto på köket jag växte upp i o de var lite, lite modernare 🙂
    Men som vanligt – kanonfina bilder.
    Kramiz

    Gilla

  12. Man blir varm om hjärtat när man ser så mycket som man minns. Jag hade till och med en gammal saab men den var röd med vita blommor på och jag älskade den väldigt för det var min första bil.

    Gillad av 1 person

  13. Hej, allt var inte bättre förr, men mycket snyggare, hihi
    Jag som inte alls gillar svart/vit inredning, eller den med bara vitt vitt vitt och två färgglada kuddfordral som enda färgklick. Nä, not my cup of tea! Älskar köket du visar, jag har haft lyckan att ibland få bo i ett sånt gammalt kök. Så ombonat o mysigt, fast helst vill jag ha skåpluckor man skjuter åt sidan, annars blir dörrarna alltid stående öppna eller på glänt…som hemma hos mig nu. Stor risk för huvudskador när slarvig Paula glömmer att stänga dem ordentligt.
    Kramiz

    Gillad av 1 person

    1. Håller med … gillar också den gamla köksstilen bättre – mer färg åt folket 🙂
      Önskar dig en fin dag!
      Kram

      Gilla

  14. Det var en njutbar nostalgitripp! Vardagsmat när det begav sig men nu tycker jag lastbilarna är så snygga, alla andra bilar också, för att inte tala om dockköket. Vårt var ljusgrönt.
    Men när man gör tidsenliga miljöer som utställning måste man vara noggrann. Stör mig direkt på laminatgolvet från 60-talet. Stavmönstret fanns väl inte ens då, för visst var det fyrkanter eller fiskbensmönster.
    På bakelittelefonen ringde jag min kompis som hade 30312. Konstigt vad vissa saker fastnar. ”Plast” mormor hade en lanthandel med inredning precis som på din bild med en gigantisk kassaapparat.
    Kul bilder och trevligt tema!
    I vårt garage ligger just nu min Monarscot från början av 1960-talet i delar för uppfräschning och omlackering. Ska bli gräddvit.
    Allt gott och kram
    /Anette

    Gillad av 1 person

  15. Oj vad många fina, klockrena retrobilder du bjuder på! Och definitionen retro=halvgammalt känns rätt rimlig.

    Själv blev jag lite förvånad när jag fick se en Nokiatelefon från nittiotalet häromdagen, den där klassiska grå 3310, som lanserade 1999, tror jag. Det kändes väldigt retro! Och när jag berättade det för familjen fick jag veta att man tänker lansera den på nytt, som en retrogrej!

    Gillad av 1 person

  16. Vilken nostalgitripp att kliva in här! Underbara bilder på saker från förr! Min första bil var en gammal Saab med rattväxel, bakelittelefonerna med vit och svart knapp beroende på om man skulle ringa ut eller inom gården minns jag också. LP-skivor i plastbackar förstås, brödburkar i våningar! Tänk vad mycket minnen som finns i dessa saker!

    Gillad av 1 person

  17. Vad kul med retro. Nu har jag fått läsa ikapp igen 🙂 Den vägen har vi läst om och tänkt vi skulle köra någon gång. Det får nog bli i sommar någon gång, Man blir så nostalgisk när man tittar på dina bilder och läser…..visst minns man. Tack för påminnelsen om vägen.

    Gillad av 1 person

    1. Vi kommer nog också att åka Retrovägen i sommar – det tänkte vi förra året med, men då blev det inte av…

      Gilla

Kommentarer är stängda.