Skyltsöndag # 145

Söndag igen … och dagens skyltar handlar om det som är högaktuellt just nu – ja i all fall för de flesta. Jag är inte speciellt sportintresserad, men jag hänger ändå med lite  – Melodifestivalen däremot – totalt ointressant för mig och åter igen är jag glad över att det finns valfrihet!

Som alltid är det BP som förvaltar denna veckovis återkommande utmaning … varje söndag året runt! Var gärna med du också 🙂

 HÄR är hennes länk till övriga ”skyltare”

Jag tittade lite bakåt för att se hur länge jag varit med – den 14 februari 2016 gjorde jag debut i Skyltsöndag och jag tror inte jag missat någon söndag hittills under dess två år  🙂

Tack BP för att du fortsätter att engagera oss!

Annonser

Vad får man för pengarna?

Ja, tanken slog mig när jag handlade i tisdags. Jag skulle ha lasagneplattor för tanken är att det ska bli lasagne till middag någon dag framöver. Bredvid dem låg förpackningar med bechamelsås – trodde knappt mina ögon – var tvungen att titta två gånger, för vem köper färdig bechamelsås?

Om det hade varit någon annan sås – någon alldeles speciell sås, ja, då kan jag kanske förstå, men en vit grundsås som man gör på 10 minuter till en mycket lägre kostnad … och dessutom mycket godare  – och utan en massa tillsatser …!

Tur att man kan välja själv … och eftersom den finns, så behövs den kanske.

Från det ena till det andra …

stort grattis till frida hansdotter

som tog en Guldmedalj idag!

Heja, heja!

 

Gårdagens promenad …

De allra flesta dagarna i veckan går jag min promenad i ”hemmaskogen” … så också igår.

Snön är ju inte så kul – tur man kan titta på det som växer på trädens stammar och grenar istället 🙂

Hittade ett par vedlevande svampar, tickor också …

Jag skrapade bort snön och där underhittade jag renlav.

Idag blir det snart ett besök hos tandläkaren. Inte alls kul och dessutom kan det bli dyrt om man har otur …

Slut i säcken!

 På hemväg från affären svängde jag in till Orga kvarn för att köpa fågelmat. Här i villaområdet Lövhagen bodde vi i 11 år innan vi flyttade hit där vi bor nu och här fotade jag mycket förr, före digitalkamerans inträde i mitt liv. Hoppades få se strömstaren som brukar synas här, men den visade sig inte den här gången.

Förr passerade allt vatten från sjön Måren, via ån och dammen vattenfallet – numer passerar det mesta turbinen till ett eget kraftverk, som på så vis gör kvarnen  självförsörjande på elkraft större delen av året.

Så här kunde vattenfallet se ut efter en kall period på vintern … den här bilden är mer än tio år gammal och jag tror den varit med förr, men det är nog ett tag sedan.