Skyltsöndag # 119

Dags igen … BP är det som förvaltar denna roliga utmaning som återkommer varje söndag året runt och HÄR är hennes länk till alla ”skyltare” 🙂

Denna vecka är mina skyltar trafikrelaterade och fotade under vår resa norrut 🙂

Klicka på bilderna för att se dem i större format!

Söndag igen …

… och bara en vecka kvar till sista söndagen i månaden augusti, den s.k.  Hembygdsdagen, där vår lilla fotoklubb som vanligt deltar och visar en del av årets bilder och så svamputställningen då … tyvärr inställd tre år i rad p.g.a. torka! Senast det begav sig var 2013 och då var det en ganska begränsad utställning men bara ca. 30 arter.

Vet inte vilket år detta är ifrån, men det är ju knappast något överflöd på svampar. Rekordåren har jag haft runt hundra arter på borden, men det var länge sedan – innan skogsskövlingen av alla gamla skogar, när jag var många år yngre, när jag hade hjälp att plocka och det regnade som det skulle 🙂

Börjar känna mig lätt stressad –  kanske kom regnet några dagar för sent, men igår såg jag i alla fall livstecken i skogen … och efter hittills ca 30 mm tillsammans på två dygn, så känner jag livsandarna återvända  – mina och svamparnas.

Detta var vad jag hittade i matsvampsväg idag … alltid något 🙂

Så är det det här med fotoutställningen – jag har inte ens valt ut några bilder än … så ska de skrivas ut och förses med svart passepartout och märkas med titel och namn på  fotografen. Jag måste komma ihåg att köpa nya färgpatroner till skrivaren! Var tog sommaren vägen – jag hade ju en hel evighet på mig att fixa detta!

Återkommer framåt eftermiddagen med Skyltsöndag 🙂

 

 

 

 

Gems Weekly Photo Challenge # 33

Veckans ord hos Sanna är är LÅST … jag har varit lite låst och inte hunnit med att leta lås i nuet, utan här är tre gamla och en ny bild på temat … och helt utan den minsta röda tråd.