Sköna morgnar …

… och jag som vaknar onödigt tidigt njuter så här års av att ta dagens längsta promenad i arla morgonstund …

Bra att förena nytta med nöje och passa på att leta upp några kontroller.

Några bilder från gårdagens morgonpromenad …

Svårt att fota fåglar med mobilen, så jag tog med min vanliga kamera och höll tummarna för att den ville samarbeta …

Gott om björktrastar är detden här njöt av morgonens första solstrålar högst upp i ett träd.
En bit ut i sjön simmade ett par grågäss … jag lyckades zooma in en av dem.

Spegelblankt!

Fotat från ”Lugnet” in mot centrum.

Det knoppas …

Även de sena eftermiddagarna är sköna …

Ha en fin söndag!

Jag återkommer med skyltar framåt kvällen …

30 reaktioner till “Sköna morgnar …

 1. Visst ville kameran samarbeta med dig. Jättefina fågelbilder! Vilken spegelblank vattenyta och vilket gyllene morgonljus. Morgonstunderna är härliga, finaste stunden på dagen tycker jag. Men ut kommer man som hundägare, olika tider på dygnet. Din eftermiddagsbild med skuggorna är härlig och andas vår. Och så blomman bland alla andra blommor … finaste Muffin.
  Önskar dig och Muffin en fin söndag!

  Kram ❤ ❤

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! Tyvärr är min kamera ganska lynnig och gör oftast som den vill. Morgnarna är ljuvliga nu
   Ha en fin söndag du också Anita!
   Kram ❤️

   Gilla

 2. Så fina bilder! Det är skönare att gå när det är lite svalare. Det lär det vara även dagtid kommande vecka. Ser hur mörka moln kommer allt närmare, så undrar när det brakar loss? Gräset blev inte klippt. God söndag!

  Gillad av 1 person

 3. Morgonpromenader är underbara. Just nu tycker jag dock det är lite för kallt på mornarna här (+10-12 grader).. så väntar tills solen värmt upp luften lite. Jo, har acklimatiserat mig, pälsmössa på när det är under 15 grader ..hahah, inte riktigt.

  Gillad av 1 person

 4. Så härliga bilder från din morgonpromenad och så fin Muffin är!. Du är verkligen uppe tidigt och då kan man lika bra passa på.
  Här är vädret betydligt sämre i dag tyvärr men det är som det är.

  Kram och god söndag!

  Gillad av 1 person

 5. Att ge sig ut på promenad när de flesta ännu sover, är något av det mest läkande man kan uppleva.
  En helt annan luft, andra dofter, en tystnad som ofta bara störs av morgonpigga fåglar och ett lugn man inte upplever under dagen.

  Gillad av 1 person

 6. Järntemplet imponerar stort på mig! Så snyggt och så udda! Du fick som vanligt till ljuvliga vårliga foton. Jag känner mig alltid trygg här på din sida vad gäller detta med naturfotografier. Du kan Anki!
  Muffin i ömsom blå, ömsom vit scilla är ju som alltid pricken över iet. Han är bäst!
  En fin söndag önskar jag er båda!

  Gillad av 1 person

 7. Så fina bilder. Den där vita scillan är väl det som i dag kallas porslinshyacint och här blommar den väldigt rikligt just i år. Jag har aldrig sett så mycket förr.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

  1. Den vita scillan är vad jag förstår en variant av den blå … och släkting till porslinshyacinten och likheterna finns.
   Ha en fin kväll!
   Kram

   Gillad av 1 person

 8. En perfekt kombo – nytta med nöje. Skönt att komma ut tidigt och lyssna till tystnaden innan alla andra vaknar. Njuta av fågelkvitter och spegelblankt vatten – kan knappast bli en bättre start på dagen =)

  Gillad av 1 person

 9. Fint att du skakat liv i kameran och plockat in riktig vårkänsla i dina bilder – får du mer problem så hör av dig bara. Jag är van vid lynniga kameror….

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Och tack för erbjudandet, men kameran får nog gå i pension så småningom, den har hängt med i många år nu 🙂

   Gilla

 10. Skönt att vara vaken tidigt och kunna njuta av härliga vårmorgnar. Fina bilder och fåglarna blev väldigt bra på bild 😀 Våren har verkligen kommit hos dig medan det snöar för fullt här.
  Kram

  Gilla

  1. Vi är ju morgonpigga både du och jag – och visst är det härligt att komma ut nu när det ljusnar tidigt och fåglarna sjunger 🙂
   Kram

   Gilla

 11. Tänk att en maskrosknopp kan vara så vacker! Jag är rätt avis över hur långa dina dagar blir och hur mycket du kan hinna med ifall du vill….när en annan liksom sover bort livet…Fast, jag kuckilurar ju uppe rätt sent, då är jag som mest kreativ, målar och läser och bloggar…
  Så fint foto på grågåsen! Jag hade aldrig sett dem innan jag flyttade till Sundborn, o här i stan har jag inte heller sett dem. Minns att jag var glad över att de kom så väl överens med kanadagässen, inga rasister där inte! Nu är det en riktig pissvecka med kyla och regn, i värsta fall kan det bli snö, men är det sista aprilveckan så är det. Jag har sett så många tillbakablickar från tidigare år i bloggen, men tänk dem lyckas jag förtränga varje år! Nu tar nog utrymmet snart slut här i kommentarerna, ska spara några rader åt någon annan också. Nattikram

  Gillad av 1 person

  1. Jag tror nog våra dagar är lika långa, bara att vi starta och slutar dem vid olika tider 🙂
   April brukar vara osäker vädermässigt, men snart kommer ”Sköna maj”
   Tack för din långa härliga kommentar!
   Måndagskram

   Gillad av 1 person

 12. Så krispigt vackert morgonpromenadsinlägg! Fort går det nu, du inspirerar mig att bege mig ut och spana efter förändringar i naturen.

  Gilla

Kommentarer är stängda.