Blötsnö …

… blaskigt och slaskigt, men är man hundägare så finns inget val … det är bara att ta sig ut.

Om man går uppför den långa trappan upp till Högbyområdet … (bilden från en annan dag)

… går bort mot gamla lasarettet, ner över Hällestadsbron och så en liten promenad … sammanlagt ungefär 1 km, så hamnar man här …

Bönnernskogen har motionsspår och andra stigar. Är välbesökt av skolbarn i alla åldrar och på flera platser finns trevliga skyltar, som jag visat tidigare …

Grindstolparna är det enda som återstår. Det gamla huset är borta sen flera år och nu återtar naturen marken …

Nu fredagskväll … och tankarna snurrar lite om morgondagens utmaning ”Hoppa på tåget” med ordet prestation …

Uppdatering … Anna i Portugal rättade mig – morgondagens ord är Prenumeration!

Tack Anna!

30 reaktioner till “Blötsnö …

 1. Du har fina rundor inpå knuten! Är lasarettet inte alls i drift nu då? Det borde ju gå att göra något riktigt fint där. Hoppas att du snart kan sitta på bänken! Trevlig helg!

  Gilla

  1. Naturen känns alltid nära här i Finspång och bidrar till att jag trivs så bra.
   Lokalerna står vad jag vet tomma … det har talats om att bygga bostäder, men nu har man visst kommit på att husen är i för dåligt skick och att kostnaderna skulle bli för höga.
   Nya Vårdcentrum ligger mitt i centrum.
   Trevlig helg till dig också!

   Gillad av 1 person

 2. Ser att Muffin verkar gilla snö/blötsnö betydligt mera än sin matte;-)
  Det är fantastiskt att du bor mitt i stan men ändå ”på landet”. Påminner om en slogan Täby hade för många år sedan: Täby – stan på landet. Det verkar gälla även för Finspång:-)
  Kan tänka mig att du kommer njuta på bänken där under sommaren, kanske med medhavd picknick för att göra en utflykt av promenaden.
  Här har vi idag fått se solen för första gången på drygt en vecka. Men minusgrader under natten gör att snö och is är kvar. Men på balkongen i solen är det över 20 grader så…:-)

  Gilla

  1. Japp … han tycker att snön är härlig 🙂 Så är det … Finspång ligger bra till, ute på landet med fin natur runt omkring 🙂
   Härligt med dagsmeja!

   Gilla

 3. Så roligt att se mer av dina fina omgivningar och jag går gärna med. Ja, just nu är det knepigt men jag kan ju gå med via bilderna och texten. Tacksam för det. Perfekt med så fina naturstråk helt nära.
  Ler när jag ser Muffin. Han ser så lycklig ut. Här har en del snö töat bort idag för solen kom fram. Hoppas på liknande i morgon.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Mycket snö kvar, men visst töar det i solen 🙂 Kall morgon igen, men det ser ut att bli en solig dag i alla fall.
   Tack för sällskapet Ditte!
   Kram

   Gilla

 4. Ni har verkligen fina promenadvägar inpå knuten.Det betyder mycket förstår jag. Sedan är inte blötsnö det trevligaste vädret men som hundägare kommer man alltid ut ändå 😀

  Kram och god kväll!

  Gillad av 1 person

  1. Trivs med att ha naturen på gångavstånd 🙂
   Nej, blötsnö är inte kul … men som sagt, som hundägare så är det bara att gå ut.
   Ha en fin lördag!
   Kram

   Gilla

 5. Så fina områden du och Muffin har att utforska. I dag har det snöslaskat hela dagen men det ingenting som ligger kvar som tur är.
  Vilka jättefina skyltar!
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

  1. Verkligen fina områden – lite längre till skogen härifrån, men motion skadar ju inte och vägen dit känns inte alls lång.
   Ha en fin helg du också!
   Kram

   Gillad av 1 person

 6. Det är ju helt klart en fördel att man måste ta sig ut i alla väder när man har hund. På´t bara ungefär. Ibland skulle jag också behöva någon som drar ut mig…Muffin ser glad ut hur som helst, spännande är livet för en liten vovve. Naturen finns nära er, härligt och snart, nå kanske inte så snart, finns det svamp i markerna.
  Ha en fin helg!

  Gillad av 1 person

  1. Härligt att gå ut för det mesta och vi njuter av att ha naturen ganska nära. Fin gammal skog som brukar vara givande för en svampälskare 🙂
   Önskar dig detsamma!

   Gilla

 7. Lite besvärligt med blötsnön just nu, fryser till is under natten och töar sen. Men snart är den borta. Trevliga promenadstråk hos dig och väldigt läckra skyltar. Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Jag längtar verkligen efter våren nu! Njuter av trevlig närmiljö och fin natur inom gångavstånd.
   Tack … önskar dig detsamma!

   Gilla

 8. Puh, han få hicka över morgondagens ordutmaning, jag som filat på prenumeration! Alltså Muffins pose där, han är så maffig, han skulle passa i utställningsringen! Wow!Jag vet att du inte är glad över snön, o faktiskt inte jag heller nu när vi går in i första vårmånaden. Men, vi har ju ingenstans att klaga, eller? Dina omgivningar är så fina, jag förstår att ni trivs bägge två! Kram

  Gillad av 1 person

  1. Du har filat rätt och jag hade fel. Jag har inte
   ens orkat tänka om och nu är det redan lördag 🙂
   Visst är han en stilig kille – utställd av uppfödaren som valp och unghund med bra resultat, men inget jag har intresse av i alla fall. Härligt med naturen hyfsat nära 🙂
   Kram

   Gilla

 9. Men OJ så mycket snö Ni fått 🤩
  Verkligen märkliga tider 😎
  Jag tycker det verkar som om Du bor helt perfekt 👌 lagom av allting 😄
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, onödigt mycket snö tycker jag 🙂
   Visst bor jag bra … nära både till centrum och till naturen 🙂
   Kram ❤

   Gilla

 10. Vilka vackra promenadvägar, trots snön. Kanske bäst att jämna husen med marken. Synd att man inte tar tillvara… men det är dyrt att rusta upp….
  Muffin är så fin!
  Ha en god lördagseftermiddag!Kram

  Och förresten, det där med prestation: Du har ju verkligen gjort en prestation som fixat allt så bra, med tanke på vad fu hått igenom under mindre än två år…

  Gillad av 1 person

  1. Jag har verkligen fina promenadstråk … och njuter av att ha naturen nära, trots att jag nu bor mitt i centrum 🙂
   Det huset som stod där var bortom räddning redan 2015, då jag fotade det för sista gången.
   Tack för dina fina ord Anna-Lena! De värmer!
   Kram

   Gilla

 11. Det ser fint ut med snön men om den är blöt är det så klart inte så skönt. Du slipper i alla fall torka leriga tassar när ni kommer hem, om det inte är lerigt också bitivis. Vilken fin promenad det blev och den där bänken står väldigt bra placerad för en stunds vila och reflektion medan man kan njuta av det man ser. Kul med skyltar som är lite mer än bara bilder.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Man får försöka vara positiv – och snö är ju absolut bättre är lera 🙂 En trevlig skog helt nära centrum … bara aningen längre än till skogen där jag bodde förut, men med fördelen att den ligger vid en sjö 🙂 Skyltarna är välgjorda och fina och även om jag har visat dem tidigare, så kommer de nog med igen.
   Ha en fin söndag! Solsken här!
   Kram

   Gilla

 12. Muffin är så stilig på bilderna. Du har så fina promenad vägar och ännu bättre när våren kommer.
  Kramar från oss

  Gilla

Kommentarer är stängda.