Morgonpromenad …

… där bofinkens vårsång överröstade bruset från vattnet …

Klicka på bilden för att lyssna …

Jag sov ovanligt länge i morse och vaknade inte förrän klockan var lite efter fem. först lite kaffe och sedan morgonpromenad … då var klockan 05:45 …Det första jag lade märke till när jag öppnade dörren var ljudet av bofinkens härliga sång.

Gick som alltid ner till ån …

Vid slottet finns en magnolia som jag brukar titta på varje gång jag passerar …

Blomknopparna blir allt större … (tyvärr lyckas jag sällan få skarpa närbilder med mobilen)

Redan torsdag och snart är den här veckan också slut …

Ha en bra dag!

53 reaktioner till “Morgonpromenad …

 1. Vilken ljuvlig morgonpromenad, så fint med det solbelysta slottet! Bofinkens vårsång känner jag igen, är annars dålig på sånt, men vi har några småfåglar som jag köpt till barnbarnen och de kvittrar naturtroget när man tycker på dem.

  Gilla

  1. Njuter varje morgon här … kan ju inte annat med de omgivningarna jag har 🙂 Det är nog samma bok som jag gav mina barnbarn – och som jag brukar lyssna på när jag vill veta hur en art låter 🙂

   Gilla

   1. Inte bok, lurviga små fåglar. Men jag har boken också och har glömt bort den, den finns på landet. Måste tala om att jag skickade en sån bok till min väninna i Tyskland och hon hade med sig den när hon träffade gamlingar på äldreboenden i sitt jobb. Mycket uppskattat.

    Gillad av 1 person

 2. Jag vet att jag skrivit det förr, men vilken omgivning du bor i! Så trevligt det ser ut i dina nya trakter!
  Om du trycker på mobilskärmen där du vill ha fokus, funkar inte det?
  God eftermiddag!

  Gillad av 1 person

  1. Eller hur – vi njuter av våra promenader i för dig kända omgivningar 🙂
   Finspång känns precis lagom att bo i och jag trivs verkligen 🙂 Jag hade tur som stod kvar som bostadssökande och blev erbjuden den här lägenheten på Bruksgatan … Lasse och jag sa redan på 70-talet att vi ville bo här. Nu blev det bara jag, men jag känner han är med mig …

   Gillad av 1 person

 3. Bofinken är en av de fåglar jag känner igen, både utseende och kvitter 😃
  Att fånga något speciellt med mobilen är inte alltid lätt, jag skulle ju fota ett rådjur häromkvällen men det blev en tom väg 😝
  Så härligt med vatten, jag skulle gärna på nära vatten… på min önskelista ifall jag ska flytta vill jag ha utsikt över fjäll på ena sidan och rinnande vatten, en å eller älv på den andra.
  Jag förstår att Du och Muffin trivs på Era promenader 🤩
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Verkligen underbart att ha vatten alldeles utanför dörren … och jag njuter varje dag! Härligt att ha drömmar Åsa!
   Kram ❤

   Gilla

 4. Nu har jag lyssnat och njutit av bofinkens sång. Tänk att du kom iväg så sent som 05:45 🙂 Slottet lyser som guld, nästan som ett sagoslott. Det låter så härligt när du skriver … ”gick som alltid ner till ån”. Och Muffin ser ut att trivas när han får utforska världen i arla morgonstund. En ljuvlig vårdag idag!
  Önskar dig och Muffin en fin fortsättning på torsdagen!

  Kram ❤ ❤

  Gillad av 1 person

  1. Morgnarna är verkligen härliga så här när våren är på gång och vi njuter nog lika mycket både Muffin och jag 🙂
   Nu redan fredag!
   Ha det gott!
   Kram ❤

   Gilla

 5. Fågel sången på morgonen är så njutbar. Du har fina promenadvägar och Muffin njuter. Brukar titta på mitt fågelbord när jag äter frukost och i år är det många domherrar och bergfinkar.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det underbart nu med fågelsången som ökar för varje dag. Bara att njuta så länge det går. Är lite avundsjuk på din utsikt från ditt frukostbord. 🙂
   Kramar tillbaka

   Gilla

 6. ÅÅÅÅÅ så underbart! Både sovandet, morgon promenaden , bilderna så ljuvliga . Slottets färg och fågelns sång! jag tänker att där går Anki med Muffin och fångar in sin nya omgivning; hon ÄR där, hon mår gott!
  Kram💖

  Gilla

  1. JA .. precis så är det! Jag är här NU och njuter varje dag … och mest njutbart är de tidiga morgnarna 🙂
   Tack Tove!
   Kram ❤

   Gilla

 7. Porlande vatten och Bofinkskonsert vilken underbar start på dagen =) Lycklig Muffin som kan gå lös på morgonrundan. ♡

  Gillad av 1 person

 8. Vilken skön runda! Jag hängde gärna med trots att det var iarla morgonstund. Och vilken lycka att bo så här. Tack för att du delar med dig både av fina bilder och av fågelsång.
  En fin start på dagen.
  Varm kram

  Gillad av 1 person

  1. Jag njuter varje morgon nu när fåglarna sjunger och vi är helt ensamma under vår promenad … och det känns bra att du följde med!
   Ha en fin fredag!
   Kram

   Gilla

 9. Den nya rubrikbilden med slottet och ”dina” hus är fantastiskt fin:-)
  Förstår inte hur du kan vakna så tidigt, även om det är sen för dig;-)
  Tusen tack för länken av koltrastens kvitter. Nej, det är inte en koltrast som försöker väcka mig tidigt. Ingen duva. Den har jag ”identifierad” – det är en ringduva. Ingen koltrast heller;-)
  Hoppas du följer upp Magnolian när den slår ut. Så vackert:-)

  Gillad av 1 person

 10. Så härliga bilder! Men jag kunde inte låta bli att skratta lite när du skrev att du vaknade ovanligt sent när klockan var fem! För mig är det som att vakna mitt i natten hahahaha! Tänk så olika vi är!
  Ha en jättefin kväll!

  Gillad av 1 person

  1. Jag är morgonmänniska och har alltid varit … tur det finns plats för alla sorters människor – morgonpigga och morgontrötta – och allt däremellan 🙂
   Ha en fin fredag!

   Gillad av 1 person

 11. Vilken fin ny headerbild. Och bofinken gör mig glad här också. Bilder på morgonen ger så mjuka kanter, jättefint! Magnolia är så vackert, kanske ska läsa på och se om den skulle trivas i vår torka. Bilden med Muffin och slottet i bakgrunden är min favorit 🙂

  Gillad av 1 person

 12. TrAtt vandra i den utsikten och dessutom se ett så fint slott måste vara en fin morgon minsann. Här har det snöat 2 dm och jag som inte orkar skotta trampar omkring . Att dessutom inte kunna vara ute utan solglasögon gör det inte bättre. Dessutom har jag ont i ryggen och ingen ork efter coronan. Trodde att det skulle bli bättre någon gång.

  Gillad av 1 person

  1. Vi är ju morgonmänniskor både du och jag … och njuter nog lika mycket av tidiga promenader 🙂
   Tack Ingrid!
   Kram

   Gilla

 13. Tack för denna härliga morgonpromenad. Jag bara älskar att gå ut i ottan, lugnt och skönt och man kan höra så många ljud ifrån naturen, som annars dränks.
  Fina foton du har tagit. Det är vackert där omkring där du bor.
  Ha det fint.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 14. Vilken underbar headerbild! Ja vaknar man så dags så kan man få vara ensam herre på täppan. Vi sover till nio, o jag har fått inrätta mitt liv så att jag går ut med jycken innan jag får i mig kaffe, svårt må du tro, men nu kan jag inte bara släppa ut honom o kissa på baksidan, tsss. Bofinkens trudelutt känns väl igen, fast jag visste ju inte vilken fågel det var …Annars har vi lite samma slags morgonpromenad, jag har ingen slottspark men väl Slussen där sjön Runn börjar och Tisken åt andra hållet. Vattnet drar till sig både folk och djur…Kvällskram

  Gillad av 1 person

 15. Morgonpigga du!
  Gissar att Muffin också uppskattar en tidig promenad.
  Våra bofinkar har inte börjat med sin vprsång ännu. Inte att undra på, i detta tråkväder. Vårkänslor:Noll!
  God kväll!

  Gilla

  1. Haha … jag är nog mer sugen på tidig promenad än Muffin 🙂
   Regnigt det sista dygnet … vårkänslor JAVISST!
   Kram

   Gilla

 16. Finfina bilder från morgonpromenaden. Visst är det något alldeles speciellt när vårens fåglar anländer. Det är den vackraste musiken som spelas. Bofinken har även hittat hem till mig. Det är lycka! Allt gott till dig 🙂

  Gillad av 1 person

 17. Ser att jag tappat bort dig sen ett tag, vet inte vad som skett när wordpress byttes ut mot Jetpack-appen. Men nu är du tillbaka och jag är så glad att du tagit över veckans pausfågel med ljud och allt. Våren tar små ryckiga steg i år och sången från bofinkarna är ett sånt tecken som får mig att dra lite på mungiporna.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.