Februaris sista måndag …

… och den började bra, med besök hos en specialist på Ortopedmottagningen på Vrinnevisjukhuset. En mycket sympatisk och trevlig läkare tittade på mina fötter, klämde och kände … och undrade hur det var just nu … och konstigt nog har jag inte varit så bra i min fot sen i oktober. Han tyckte vi kunde lugna oss med operation av Hallux valgus, då han trodde att det är artrosen som är det som ger mest smärta. Jag ska fortsätta med övningarna som jag fått av fysioterapeuten – och fortsätta promenera, även om det gör ont. Båda symptomerna går i ”skov”, men så länge det inte blev alltför illa, tyckte han det var bättre att avvakta, men jag var välkommen att höra av mig om det blev alltför besvärligt. Känns helt OK för mig … och jag är flitig med min fotgymnastik 🙂

Hem och hämtade Muffin och så en tur till skogen … sen tillbaka hem och lastade bilen med ett antal papperskassar med allt möjligt.

Tog en promenad i min nya närmiljö …

Så äntligen dags att ringa på hos nya hyresvärden, men först ladda ner ännu en parkeringsapp … nog så irriterande när klockan går och det inte funkar som man vill. Hur som helst så kunde jag några minuter försenad ta emot nycklarna till lägenheten, tvättstugan och postboxen i entrén … och fick även ett rejält hänglås till förrådet i källaren.

Har inga bilder från lägenheten, men det kommer med all säkerhet så fort jag kommer i ordning lite. Lägenheten såg i alla fall i stort sätt ut som jag mindes den, det var bara hallen som var mindre … men den räcker gott och väl.

Stort TACK till er alla som hejat på och hållit tummarna, både vad gäller min fot och lägenheten! Jag har inte hunnit svara på kommentarerna som jag brukar – hoppas ni har överseende med det. Tid, ork och koncentration har liksom inte räckt till.

I morgon ska jag fortsätta köra lite småsaker … mest husgeråd (kastruller och sånt som jag inte packat) – och mina krukväxter – därefter ännu ett varv till ”tippen”.

Ska även inhandla rullgardiner och titta på en enkelsäng, istället för dubbelsängen. Får se hur mycket jag hinner – och på onsdag går flyttlasset!

24 reaktioner till “Februaris sista måndag …

 1. Så bra att det inte var akut att operera.
  Skönt att lägenheten var som du mindes den. Hoppas flytten går smidigt! Det ser mysigt ut i dina nya trakter! Glad måndagkväll!

  Gilla

 2. Skönt om du kan hålla foten i schack med gymnastik och promenader. Vi förstår om du har hur mycket som helst att stå i just nu. Blogga när du känner för det- vi finns kvar här=)
  Kram

  Gilla

 3. Så skönt att besöket hos läkaren gick bra att du fick förtroende för hen! Att undvika operation är ju bra om det går tänker jag. Och grattis till nycklarna! Nu har du en rolig tid framför dig att boa in dig!

  Gilla

 4. Så roligt! Gläds med dig. Är så glad över att du fick träffa en både trevlig och kunnig ortoped. Bra att du ska avvakta med en ev. operation av din hw. Maken har en stor och en mindre av dessa och visst är de mer ilskna ibland. Önskar att din fotgymnastik hjälper och det verkar ju så-
  Grattis till nycklarna och att du nu är på gång. Så glad att du uppdaterar så bry dig inte om att svara på kommentarerna nu.
  Många tankar och lycka till med allt.
  Varm kram

  Gilla

 5. Så skönt att kunna avvakta med operationen. Operationer ska man inte göra om det inte absolut behövs och att man blir bättre av den är a och o. Hoppas tån håller sig skaplig. Härligt att det är dags för flytt, hoppas innerligt att du kommer att trivas där, men det ser mysigt och fint ut.

  Gilla

 6. Så härligt att läsa att foten kan vänta på operation – det betyder att du skött om den bra 😊 också både trevligt och spännande med flytten. Hoppas du får det riktigt gott i ditt nya hem.

  Gilla

 7. Det är fint att du har skogen med mjuka fina stigar att gå på. Det måste vara bra för foten, men nu blir det mycket annat trampande innan du kan slå dig till ro i den nya lägenheten.
  Kram, Ingrid

  Gilla

 8. Yiiipphhiieee! Det var ett perfekt bidrag till ”Glad Måndag” – om du deltog i temat alltså;-)
  Så bra att du slipper operation för din Hallux valgus. Som min (snygga) husläkare brukar säga – oskuret är bäst:-)

  Så spännande med din flytt. Ta det lugnt med allt. Ingen idé att stressa. Det är precis vad du verkar göra – bra där!!!

  Å det är väl självklart att flytten har prio nummer 1 och bloggandet kommer långt efter. Det ska bli hur rolig som helst att se hur du har det i din nya lya:-) Å hallen – den kan vara hur liten som helst. Där bor man ju faktiskt inte;-)

  Önskar dig all lycka i världen med flytten, och hoppas såååå att du kommer älska din nya lägenhet:-)

  Gilla

 9. Grattis Anki, till beskedet så här långt! Grattis också till nycklarna, snart tar du klivet in i en ny era av ditt liv tillsammans med din fina Muffin. Ta det lugnt med kommenterandet. Du har nog mera än väl att göra för tillfället. Lycka till på alla sätt!

  Gilla

 10. Då har du en plan för hur du ska hantera dina fötter och det låter bra.
  Grattis till nya lägenheten! Hoppas du och Muffin ska trivas riktigt bra. Det ska bli spännande att se lite bilder från lägenheten när du börjar komma i ordning. Fokus på det viktigaste för kommentera kan du göra sedan.

  Kram

  Gilla

 11. Det är så spännande att följa din flytt nu, du liksom visar vägen för mig också! Jag vet inte när jag får nycklar, kanske redan i slutet av denna vecka. Då måste jag dit och titta lite noggrannare, många frågetecken återstår…Du har säkert nämnt det, men hur långt är det mellan gamla och nya hemmet?
  Tycker det låter positivt vad ortopeden sa, det är inte alltid en operation blir så mycket bättre, kan ibland bli värre….
  Kraaam

  Gilla

 12. Skönt att foten blev undersökt! Och lycka till med flytten! Det blir skönt när du är på plats och kan börja ”bo in” dig sen!
  Glad tisdag från mig!

  Gilla

 13. Nästan inflyttad. Och en ny start. Ska bli spännande att se din nya bostad . Omgivningen ser fin ut. Du hittar säkert bra stigar och skogsvägar.
  Gott att fötterna mår någorlunda. Hoppas att det fortsätter så. Kram

  Gilla

 14. Bra ändå om det går att avvakta med fotoperation. Det är som med mina höfter, där kommer besvären också i skov, men jag väntar med operation så länge det går.
  Det ska bli så spännande att få se ditt nya boende.
  Kram

  Gilla

 15. Spännande nu när du fått nycklarna och flytten är ett faktum. Åter fina bilder från din nya närmiljö. Hoppas nu att foten fortsätter att bli bättre så att du snart kan gå obehindrat på dina promenader. Sort lycka till med allt!

  Gilla

 16. Härligt att träffa en bra läkare. Skönt tycker jag om du kan avvakta med operation. Det har även jag gjort och det fungerar än så länge. Men jag har nog inte artros … tror jag. Det kändes väldigt positivt att läsa i varje fall, det gjorde mig glad. Har tänkt på dig och din fot, vet ju hur mycket du (precis som jag) älskar promenader. Och nu när våren närmar sig ska du se att det kommer att bli ännu bättre med foten.

  Och så nyckeln! Så otroligt härligt att du nu har den i din hand. Du håller nog på som bäst nu kan jag tänka och kör grejor till nya lägenheten. Här skiner solen och det hoppas jag den gör hos dig också … allt blir ju så mycket lättare då i flyttstöket.

  Ha det så bra nu i flyttstöket Anki och ge Muffin en extra klapp från mig 🙂

  Kram ❤ ❤

  Gilla

 17. Skönt att du kan vänta med operationen.
  Nu börjar ditt o Muffins nya liv i de vackra omgivningarna.
  Vi finns kvar så koncentrera fig på flytten.
  Kramar från ett soligt Rottne

  Gilla

 18. Det låter som om du är nöjd med beskedet från ortopeden och visst är det skönt att slippa en operation om den inte känns nödvändig. Min svärmor har några skräckhistorier om väninnor som har opererat hallux valgus så jag avstår också i det längsta 😀 Jag hoppas att dina skov av både artros och HV ska bli allt sällsyntare och lindrigare.
  Vilken glädje att få börja flytta in så smått och dina omgivningar är verkligen fina. Lycka till med allt ❤
  Kram

  Gilla

 19. Härligt detta med din fot, jag tycker att det låter bra om du slipper operera. Att det har blivit bättre tyder ju på det.
  Så spännande, då är du snart inne med alla pinaler i din nya lägenhet. Sedan kan du plocka upp i lugn och ro, ingen stress.
  Fina bilder med blå himmel och vatten.
  Varm kram och lycka till.

  Gilla

 20. Förstår gott att du inte haft tid med bloggen. Du har ju haft mycket att stå i. Ska bli kul att se din nya lägenhet. Omgivningarna är i alla fall väldigt fina och tänk när löven börjar slå ut. Jag är utan bil. Den står på verkstad med en omfattande renovering som ska gå på 20000. Dessutom åkte jag med min bror hem och han var smittad med corona utan att veta om det och nu har jag det och ligger här som ett gammalt vrak. Allt verkar hända mig som är skit.

  Gilla

 21. Fötterna är ju riktigt viktigt att få ordning på.
  Hoppas gymnastiken hjälper.

  Nycklar till nya lägenheten, härligt.

  Ha det fint nu och hälsa Muffin. ❤️

  Gilla

Kommentarer är stängda.