En grå och regnig dag …

… förgylldes under några trevliga timmar av Charlie, som hellre hängde med mig, än följde med mamma till frissan.

Regnet vräkte ner, så förutom promenaden med Muffin blev det bara inomhusaktiviteter … lite lek vid datorn, lite spel, lite tv och mest av allt målning med vattenfärger.

Undrar varför väggen är blå? Något optiskt fenomen kanske … för egentligen är den vit.

Jag har många burkar med torkad svamp … och Charlie tar sig gärna en smakbit av karljohanssvamparna.

Ni som följt mig under åren, vet att syslöjd var det absolut sämsta ämnet i skolan – och jag vet att jag berättat att det tog mig en hel termin att fålla en handduk – ena sidan för hand och den andra på maskin, sy dit två hängen, samma där, ett för hand och ett på maskin och till sist brodera mina initialer …

Nu dags att ge sig iväg på trevlig föreläsning … den inställda ”Mörkermanifestet” om bl. a. fladdermöss och andra nattaktiva djur fick en ny chans i kväll och det ser jag fram emot.

Sen hem så fort som möjligt för att se Sveriges första match i handbolls-VM!

Det är mycket nu!

33 reaktioner till “En grå och regnig dag …

 1. Så mycket härligt här ❤ Skrattade nästan högt åt bilden i mitten där Charlie är bakom förstoringsglaset 🤣 underbar!
  Och dina fina headers som byts ofta, gillas!
  Herregud-budskapen gillar jag också mycket.

  Gillad av 1 person

 2. Det är helt klart roligare att vara hos farmor än att följa med till frissan. Ni hittar alltid på kul saker och delar intressen. Han blev nog väldigt glad över att få ta med så mycket svamp hem och kanske är det han själv som står för tillagningen någon dag 😀
  Någon handduk har jag aldrig varken fållat eller broderat initialer på men det skulle ha varit kul att ha en sådan nu. Kanske tänker du likadant och kan glädja dig i efterhand åt det som då inte var så kul 😀 Fin blev den i alla fall.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Vi gillar att hänga med varandra och hittar alltid på något som roar 🙂
   Ja, nu femtio år senare så var det ju roligt att se att det ändå blev en handduk. Tack!
   Kram

   Gilla

 3. Det var de bästa och trevligaste aktiviteterna en grå dag. Kul idé att fota Charlie bakom förstoringsglaset och handduken har förtjänat en hedersplats p.g.a. allt slit du fick lägga ner med den.
  Roligt att föreläsningen blev av. Du berättar säkert sedan.
  Ha en trevlig kväll!

  Gillad av 1 person

  1. Det blev som alltid trevliga timmar tillsammans med Charlie 🙂
   Liten rapport om den mycket intressanta föreläsningen kommer …
   Ha en fin fredag!

   Gillad av 1 person

 4. Underbart med mycket nu! Så roligt att det blev av med föreläsningen. J
  ag fröjdar mig ju i synnerhet över färgerna, målningarna som du gärna får lägga ut en och en av om ni nu vill det! Kreativitet finns hos alla!!! 👌Gillar ju kalendern där👍
  Härliga bilder på mysiga Calle som valde farmors pyssel och svamp! Klokt val 😊
  Bilden med den väggen som blev blå, är helt suverän! Penslarna i den fina keramik krukan och färgpennorna är som stilleben.
  Tack för njutet grått ute, men en färgglad och kreativ dag inne.
  Hipp hurra för ditt broderande där!
  Kram 💕

  Gillad av 1 person

  1. En bra dag .. och både jag och Charlie gillar att leka med vattenfärgerna. Hans bilder har han med sig hem till Ugglebo – och mina är i soppåsen 🙂
   Igår besökte jag en lokal konstnär som bor i skogen inte så långt ifrån mitt gamla hem i Vånga … han sa samma sak – kreativitet finns hos alla – och alla kan måla 🙂 Tänkte på dig då, för det har du sagt förut också!
   Kram
   Tack för dina fina ord om bilden med blå vägg – jag tycker också den blev bra.
   Ha nu en fin fredag finaste Tove!
   Kram ❤

   Gilla

 5. Kul att du och Charlie hade en fin dag. Och din handduken blev jättefin ändå! Det där med färger när man tar bilder kan man ju fundera på för ibland blir det inte alls som i verkligheten. Men rätt kul tycker jag!

  Gillad av 1 person

 6. Vilken trevlig dag med Charlie på besök. Och så mycket roligt en kan ha tillsammans. Gläds med er. Kul att Charlie också gillar svamp och även att plocka den.
  Du och jag är väldigt lika vad gäller handarbeten. Jag fick inte till min handduk, var helt ointresserad. Tog hem den och mormor fållade den så fint. Men jag fick underkänt, för det var ju inte jag som gjort det. Påstod heller aldrig det. Men min norska mormor gick till skolan och berättade för syfröken att jag aldrig skulle ägna mig åt att fålla handdukar, sticka, virka eller sy så slöjd var ett bortkastat ämne. Och detta var 1961. Hurtig mormor.
  Jag beundrar din fållning och broderiet.
  Roligt med föreläsning och handboll. Ja, det är mycket nu.
  Varm kram

  Gillad av 1 person

  1. En jättebra dag med Charlie blev det – och det blir det oftast. Det är så roligt med hans svampintresse och jag kan bara hoppas det håller i sig 🙂
   Syslöjd var verkligen inte alls kul! Får rysningar bara jag tänker på dessa lektioner. Tack för dina fina ord!
   Föreläsningen var mycket bra … återkommer om den.
   Och handbollen gick ju bra med en förväntad seger 🙂
   Kram

   Gilla

 7. Charlie är lyckligt lottad med en sådan kreativ farmor:-) Några av ”akvarellerna” är ju riktigt proffsiga. Får jag gissa att du är konstnären – eller;-)
  Så kul att du har den gamla handbroderade handduken kvar. ”ACK” kan man ju tolka som man vill;-) Var lika duktig som du vad gäller handarbeten…

  Gillad av 1 person

  1. Vi är nog lyckligt lottade både han och jag 🙂 Vi trivs tillsammans. Charlie gjorde många målade alster och jag gjorde två … kul hade vi i alla fall 🙂
   ACK står för Anne-Christine Kekonius 🙂 Syslöjd var verkligen inte kul!

   Gilla

 8. Så härligt att du finns för Charlie så att mamma får sitta hos frissan i lugn och ro och så häftigt att du ännu har handduken kvar.
  Kram, Ingrid

  Gilla

  1. Det känns som alltid lika trevligt att få hänga med Charlie i några timmar 🙂
   Handduken har legat undangömd och alla minnen har förträngts 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 9. Tre bra saker för dig igår. En härlig dag med Charlie. Och så blev föreläsningen äntligen av, verkar vara så spännande ämne. Dessutom vann ju Sverige i handbollen.
  Och även om du fick slita med handduken så blev resultatet bra.

  Kram ❤ ❤

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det var en bra dag … och kul att Sverige vann – förväntat javisst, men man vet ju aldrig 🙂
   Ja, den där handduken … tänk att den kom fram igen 🙂
   Ha en fin fredag!
   Kram ❤

   Gilla

 10. Härligt inlägg att läsa! Och snällt att dela med dig av svampen. Och haha, skönt att det inte bara är jag som är kass i syslöjd. Jag lyckades rentav sy fast mig själv i maskinen…! Inte med blodvite, men jag sydde ihop plagget jag arbetade med, med tröjan jag hade på mig – fråga mig inte hur det gick till…. allt tyg hamnade under nålen på något vis…. 😀

  Gillad av 1 person

 11. Vilken konstnär du har i familjen! Och så roligt att han gillar att måla, det är det inte alla barn som gör. Handbolls-VM??? Nu är jag helt borta, hörde grannarna prata idag om handboll men föga visste jag att det var VM. Själv har jag tittat på herrarnas stafett i skidskytte, Sverige missade pallen.
  Jag förstår att du fick lägga ner många arbetstimmar på de fina broderierna….
  Hoppas det blev en intressant kväll som vi bloggvänner kanske kan få höra lite mer om?
  Kram

  Gillad av 1 person

 12. Vilket fint stilleben med färger och krus. Det är sällan vi har bara ett barn i taget, det är ofta liv i luckan som gäller men då har man just chansen till stilla aktiviteter som bokläsning, pyssel eller att rita och måla. Mysiga stunder. Avis på ditt svampförråd.

  Initialbroderi är nog inte det roligaste, jag tror inte att jag har gjort något, men jag är väldigt glad över de ärvda handdukar vi har efter makens mormor och farmor. Varje gång jag tar fram en sån går tankarna till dem.

  Gillad av 1 person

  1. Charlie är ju så mycket yngre än bröderna så därför är det oftast bara han som kommer numer. Helt annorlunda att ha ett eller flera barn på besök 🙂
   Blev nöjd med den bilden, trots att färgen påläggen blev fel. Tack så mycket!
   Mycket torkad svamp har jag … kan ju inte låta bli att plocka 😀

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.