Snabbt beslut …

… tog jag idag!

Jag trivs jättebra i min lägenhet, men … den är för dyr för mig.

Med aviserade hyreshöjningar på kanske 10% så började jag kolla efter en billigare bostad och igår kom lämpligt nog ett erbjudande från Vallonbygden, där jag behållit ”min plats i kön” – och idag var jag och tittade.

Bild från Google – slottet skymtar t.h.

Lägenheten består av 1 rum och kök och är på 48 kvadratmeter – och hyran är nästan bara hälften av vad jag har idag. Läget är centralt – lite längre till skogen, men med Slottsparken och Bruksparken som närmaste grannar.

 Kände att jag inte behövde någon betänketid alls!

Kontrakt är skrivet och flytten går i mars 🙂

80 reaktioner till “Snabbt beslut …

 1. Visserligen tråkigt att du inte kunde bo kvar i din lägenhet men stort grattis till den nya! Och att hamna på marken igen är kanske inte helt fel heller? Och möjlighet till lite odling på sommaren!
  Här väntar vi med fasa på hur stor hyreshöjning vi får, de kräver nästan 8 % men hyresgästföreningen sätter sig emot så nu har förhandlingarna strandat och de har fått ta in medlare!
  Önskar dig en fin torsdag och kommande helg.

  Gillad av 1 person

  1. Lite mindre, och lite lägre standard, men det gör mig inget. Miljön är fantastisk och både Lasse och jag hade en gång önskan att få bo där … och nu får jag göra det 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Stort grattis till din nya bostad! Jag tycker att området ser mycket trevligt ut. Har man varit van vid att bo i hus så tror jag att detta passar mycket bättre än högst upp i en fastighet. Helt klart närmre till naturen. Med tanke på hyreskostnaderna så finns det ingen anledning att bo större än vad man behöver. Det här blir bra och Muffin kommer säkert att trivas bra han med 😀

  Kram

  Gillad av 1 person

 3. Husen ser fina ut men tråkigt att du måste flytta p.g.a hyran. Jag vet inte hur stor höjning jag får men då höjs bostadstillägget också.
  Allt har blivit så dyrt och det känns inte bra. Hoppas pensionen höjs .
  Kramar från oss

  Gilla

 4. Grattis till ditt nya boende! Ser ju jättefint ut, byggnader med själ i och fina omgivningar. Man behöver ingen betänketid när man känner att det är rätt. Hoppas det ska bli riktigt bra när det blir dags!

  Gillad av 1 person

 5. Grattis!
  När det känns rätt är det ju bara att slå till=)
  Du är ju inte rädd för att gå, så det blir väl inga bekymmer att ta sig till skogen. Ser väldigt mysigt ut.

  Gillad av 1 person

 6. Grattis till nya lägenheten. Då det känns bra så är det bara dumt att tveka. Jag tror också att du kommer att trivas bra där. Fint med att bo centralt och nära till mycket. Liten plätt du kan sätta några växter på, är inte fel.
  Vi är också så fundersamma hur pass hög vår hyreshöjning blir, har inte hört något ännu. Hoppas på det bästa.
  Sköt om dig.
  Varm kram från mig.

  Gillad av 1 person

 7. Åh! Så roligt! Stort grattis! Jag förstår att du tog ett snabbt beslut här. Det hade jag också gjort. Så vackra hus och med fantastiska omgivningar här vid slottet.
  Och en trappa upp fungerar ju fint. Inte behöver du heller ha större. Jag hade 45m2 när jag ensam flyttade till Vasastan och det gick hur bra som helst.
  Din hyra är ju dyr och med höjning än mer att betala. Roligare kan en ha än att bo upp pengarna.
  Vi har en bostadsrätt och det blev fär vår del en höjning på 250 kr. Men det beror på att husen står på mark som tillhör Stockholm stad och avgift dit ska betalas-
  Varm kram!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ditte! Lägenheten är fin och känns lagom för mig … och faktiskt så önskade Lasse och jag gemensamt att få bo här en gång … nu får jag göra det själv, men han är ju med mig ändå 🙂
   Kram

   Gilla

 8. Men stort grattis Anki!
  Jättetråkigt att du känner att du måste flytta p.g.a. hyran men samtidigt så har du hittat en väldigt fin ny lägenhet och jag förstår mer än väl att du tog ett snabbt beslut.

  Känns så lantligt trots att det är mer centralt. Och även om det är längre till skogen så verkar det vara fina miljöer omkring och finns säkert jättefina promenadvägar för dig och Muffin. Och så får du möjlighet till lite odling igen, det är ju toppen.

  Kram ❤ ❤

  Gillad av 1 person

  1. Tack Anita! Det var ett lätt beslut att fatta! Läget är jättefint och hyran alldeles lagom. Känns väldigt bra helt enkelt!
   Kram ❤

   Gilla

 9. Trist att du känner dig tvingad att flytta, men ett fint gammalt hus och vem har sagt att allt måste vara enligt det modernaste.
  Vårt hus, ett av de allra äldsta i Vikmanshyttan, är från 1737.
  Det verkar som du kommer att bo både centralt och nära till naturen.
  Inte helt fel med en pallkrage att odla i till våren.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Jag känner mig glad och nöjd … och faktiskt är det en gammal dröm att få bo just där.
   Gamla hus har en själ … och jag kände direkt att det var en lägenhet för mig 🙂
   Kram

   Gilla

 10. Grattis! Så vackert du och Muffin kommer att bo!
  Ibland ska man bara hoppa när rätt tillfälle kommer. Det där kommer att bli jättebra och mycket roligare är det när man får lite slantar mera att spendera i sin börs. Härligt Anki!

  Gillad av 1 person

 11. Det var rätt beslut och jag hade gjort detsamma. Tänker precis som du gjorde. Det hade varit mycket billigare om jag hade bott kvar i huset men du om någon vet hur det är när ens man håller på att dö. Jag bor i en tvåa.
  Vilken tur du hade. Ser väldigt mysigt ut. Lycka till och grattis!

  Gillad av 1 person

  1. Det känns verkligen bra … och med låg pension så måste man tänka framåt. Läget är fantastiskt! Faktiskt så är det en gammal dröm som Lasse och jag hade en gång, just att få bo där i någon av de gamla smedbostäderna .. nu flyttar jag dit själv, men han är ju med 🙂
   Tack!

   Gillad av 1 person

 12. Grattis till nya lägenheten! Ni kommer säkert att trivas där du och Muffin. Man vill ju gärna att pengarna ska räcka mer än till bara hyra och mat även om man inte är någon slösare. Härlig tid att flytta till något nytt när det börjar närma sig vår. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Gunnel! Det känns jättebra att jag tog det här beslutet och jag är säker på att vi kommer att trivas, Muffin och jag 🙂
   Kram

   Gilla

  1. Tack Anna! Vårt gamla hus var litet och efter flera år med husbil så vet jag att man inte behöver så stora ytor 🙂 Nu är det bara jag och Muffin och det kommer att bli perfekt!

   Gilla

 13. Stort, stort GRATTIS! Det var verkligen snabba ryck! Och 48 kvm är ju verkligen stor för att vara en etta. Ditt nya hus påminner lite om Paulas lägenhet.
  Gissar att det är kulturmärkta byggnader. Än en gång stort GRATTIS:-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! Ja, de är säkert kulturmärkta … och läget är fantastiskt! Faktiskt så är dt en gammal dröm att få bo i ett av de här husen 🙂

   Gilla

 14. Wow, så fint! Jag gillar ju gamla hus mycket bättre än nya, och jag tycker läget är jättefint! Du ser ju i princip ån från fönstret! Och så var det den trista verkligheten med ekonomin. Jag förstår så väl att man måste se om sitt hus, och tycker det var kanonbra att du fick ett erbjudande nu! Jag står i kö hos kommunens bolag, får förslag ibland men mina poäng räcker inte långt, ännu…för mig är det inte så mycket hyran som läget som jag börjat fundera över.
  Grattis till att du knep en fin lägenhet och till en rimlig kostnad!
  Är så glad för din skull och det kommer att bli kanon! Kram

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det fint! En gammal dröm faktiskt … Lasse och jag sa ofta, att där ska vi bo en gång. Nu blir det bara jag, men det känns bra!
   Lycka till med ditt eget sökande … plötsligt så …! 🙂
   Kram och tack!

   Gillad av 1 person

 15. Här händer det saker, va roligt! Stort Grattis till din nya lägenhet, perfekt med billigare hyra och det ser så fint ut där! En stor etta också!
  Ha en fin helg!
  Kram

  Gillad av 1 person

 16. Ett stort grattis! Din nuvarande lägenhet är jättefin men jag vet ju hur fint de här gula husen ligger och jag är säker på att du och Muffin ska trivas där 😀 Vilken tur att det fanns en ledig lägenhet och att du fick den.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Det är verkligen sjukt … men den här gången är det bara fördelar för mig, då jag har en gammal önskan att få bo i något av de här husen och nu blir det så. 🙂

   Gilla

  1. Tack så mycket! Jag trivs ju som sagt i min lägenhet, men det nya boendet tror jag är ännu bättre – och bara drygt halva hyran 🙂

   Gilla

  1. Tack Stefan! Tror det kommer att bli jättebra. Med låg pension måste man hitta ett boende som ger pengar över för att leva också 🙂

   Gilla

  1. Tack så mycket Sandra! Känner mig säker på att jag kommer att trivas … har haft en dröm att få bo där och nu blir det så 🙂

   Gilla

Kommentarer är stängda.