Sjukstuga …

… har det varit här sedan i lördags kväll, då både jag och Muffin varit ur form. Därav ingen ”Glad måndag” igår. Inget allvarligt. Vi mår bättre nu … jag är bara trött och har huvudvärk … och noll lust till att göra någonting. Muffin har troligen ätit något olämpligt ute och kräktes flera gånger i lördags kväll och mådde inte så bra i söndags heller. Sedan igår eftermiddag mår han efter ett veterinärbesök bättre igen. Veterinären kunde inte hitta några fel, men han fick ett slags pulver med snälla bakterier som ska strös på maten. Äter lite och dricker, men är inte riktigt samma glada hund som han brukar, så vi tar det lugnt med långpromenaderna ett par dagar till.

I lördags besökte jag förstås Minneslunden vid Risnge kyrka. Det finns flera, men just den här heter Näktergalslunden och har så fint läge nere vid sjön.

Hundar är som synes ej välkomna.

Hade tänkt gå en långpromenad, men då det börjat regna valde jag en annan plats och stannade vid Doversund, där det finns en gräsbevuxen skogsväg.

Om man tar av från den lilla skogsvägen och tar stigen ner så kommer man ner till Doverns strand …

Ha en fin tisdag och en bra fortsättning på veckan!

48 reaktioner till “Sjukstuga …

 1. Hoppas ni kryar på er både du och Muffin.
  På vår kyrkogård står bara att hundar ska vara kopplade. Jag tycker att det är dåligt att hundar inte får följa med, man får väl se till att de inte gör sina behov på området, men det förstår väl alla att hunden måste vara rastad innan man går in på kyrkogården.
  Som sagt krya på er båda två.

  Gilla

 2. Så det är sjukstuga även hos dig … och både du och Muffin. Så tråkigt 😦 Jag hoppas ni båda kryar på er så snabbt som möjligt. Här fortsätter också sjukstugan men det är bara att vänta ut, det går åtminstone åt rätt håll men jag börjar bli innerligt trött på Covid nu.

  När det gäller hundar så är dom enormt snabba att hitta ”godsaker”. Det kan ju ha varit något med starka kryddor som blev för mycket för hans mage. Eller också något som blivit lite dåligt. Skönt i varje fall att veterinären inte hittade något fel. Då ska du se att det ger sig om några dagar.

  Krya-på-kramar till er båda ❤ ❤

  Gillad av 1 person

  1. Så tråkigt att det blev så långdraget hos dig! Hoppas det snart ger med sig!
   Ja, hundar kan verkligen hitta riktigt oaptitliga grejer … men förhoppningsvis mår vi snart bättre 🙂
   Tack så mycket och kram tillbaka! ❤

   Gilla

 3. Då hoppas jag att ni båda kryar på er snabbt. När det gäller dåliga hundmagar rekommenderar jag Canikur. Det finns både i tablettform och pasta i tub. Medlet stabiliserar snabbt bakteriefloran och är bra att ha hemma.
  Ja, där fick vi svart på vitt att hundar inte var välkomna. Lite sniket tycker jag och jag kan inte förstå varför. En kopplad hund lär knappast ställa till det.

  Kram och fortsatt krya på!

  Gillad av 2 personer

  1. Det ordnar sig säkert 🙂 Känner till Canikur – det jag fick var mer förebyggande som de beskrev det … Fortiflora hette det och var jättedyrt.
   Väldigt sniket tycker jag också …
   Tack och kram

   Gilla

   1. Det känner jag till det är jättedyrt. Nu är jag absolut ingen expert på något vis men vår veterinär här (Evidensia) är experter på att sälja in den här sortens produkter eller specialfoder. Magåkommor går ju oftast över av sig själv så Muffin är säkert i fin form snart igen.

    Gillad av 1 person

 4. asch då, trist med sjukstuga! Hundar älskar ju att stoppa en massa olämpligt i munnen, skönt att det går åt rätt håll nu. Hoppas du också har börjat pigga på dig. Vi var till veterinären och lyssnade på Daniels hundhjärta idag, och läget är oförändrat mot ifjol så det är ju bra. Smal och fin har han också blivit, nere på 3.7 kg nu så inte hjärtat belastas för hårt. Så nu tutar vi o kör ett år till!
  Ta hand om er, kram från pörteborna

  Gillad av 1 person

 5. Inte kul när de små liven mår dåligt men skönt att det inte var något allvarligt. Hoppas du blir piggare men vädret gör det inte bättre. Förstår inte varför hundar inte får följa med in på kyrkogården.
  Krya på kramar från oss

  Gillad av 1 person

 6. Så vackert namn på minneslunden och vackert läge också. Alltid lite extra rofyllt vid stilla vatten. Fina sjöbilder de andra också!
  Önskar dig god bättring och att Muffin också snart mår bättre!

  Gillad av 1 person

 7. Hoppas ni kryar på er snabbt båda två. Jag tycker det är fel att inte hundar får följa med på kyrkogården. De som tar hunden med in där gör det givetvis inte för att rasta den. Kram

  Gillad av 1 person

 8. Nej, sjukstuga vill vi (läs: ni) inte ha. Å du har ju knappast stoppat nåt olämpligt i munnen;-) Hoppas verkligen att ni båda två repar er så snart som möjligt. I ditt fall kan jag tänka mig att det gråa, eländiga vädret inte bidrar till att bli pigg… Okej, jag antar att du reagerar som jag på mörkt novemberväder.
  Många krya-på-er-kramar till dig och Muffin.

  Gillad av 1 person

 9. Minneslunden som jag besöker här i Ulricehamn är också väldigt fin och jag gillar den platsen mycket. Inget förbjud för hundar där men de ska vara kopplade.
  Min hund (gatuhund från Rumänien) sväljer allt som går att svälja. Det är nog så när det var det enda som fanns att äta på gatorna. Får alltid kolla noga vad han nosar på.
  Krya på er, båda två!

  Gillad av 1 person

 10. Fortsatt god bättring önskar jag är båda.
  En fin stund på minneslunden där. Vilket vackert viloläge!
  Skön bildstund bildstund fick jag också; tack Anki ❤

  Gillad av 1 person

 11. Fint med besöket vid Minneslunden. Och det blev också en vacker runda. Alltid trevligt att gå med dig.
  Trist att både du och Muffin varit dåliga. Men kanske är ni nu på bättringsvägen. Hoppas och önskar.
  Varm kram

  Gillad av 1 person

 12. Jag minns så väl från tiden då jag också hade hundar, att det fick i sig sådant de inte skulle få i sig. Kräkningarna kom givetvis och visst är man alltid orolig.
  Fina fina foton! Njutbara, vackra!
  Krya på er båda två, ta det lilla lugna och sköt om er!

  Gillad av 1 person

 13. Så vackert där i minneslunden. Jag kan tro att det krävs en hel del omskötsel med alla de fina stenarna runt dammarna. Vackra naturbilder med himlens färger som gifter sig med vattnets.

  Det är svårt när djur blir sjuka, man vill ju kunna fråga dem hur de mår och vad som är fel. Hoppas nu att ni är på bättringsvägen båda två och att ni snart är ute på promenader igen.

  Gillad av 1 person

 14. Så fint era minneslundar ligger. Båda mina föräldrar ligger i minneslundar, men på olka delar av landet, vilket gör att jag inte har kunnat sätta några ljus heller då vi befinner oss i Spanien. Bra med hund, som gör att du kommer ut. Den har säkert fått i sig något olämpligt och blir bra snart. Dåliga dagar kan vi alla ha. Själva njuter vi av Spaniens värme och sol, några dagar till. Kram och krya på dig.

  Gillad av 1 person

 15. Jag hoppas både Du och Muffin mår bättre nu.
  Att besöka minneslunden kan vara en lisa för själen.
  I morse kom snön… säsongens andra omgång, frågan är om den blir kvar…
  Ha det så bra Du kan, kram

  Gillad av 1 person

 16. Trist att du inte känner dig pigg, men det kanske redan blivit bättre, jag hoppas i alla fall det.
  Själv blev jag förkyld efter att lilla Ebba varit här i helgen och snorat.
  De är ilskna de små bacillerna från barn.
  Fortiflora, så dyrt, men effektivt. Jag strödde det på maten till Onyx när hon åt dåligt en period.
  Jättefina bilder från promenaden. Naturen runt dig är verkligen helt OK.
  Nu ska jag åka och lämna ifrån mig Maya, som ska ställas ut i Danmark i helgen.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Nu mår jag bra igen, men Muffin fick göra ett nytt besök hos veterinären … suck.
   Spännande med Mayas resa! Håller tummarna att det går bra!
   Kram

   Gilla

Kommentarer är stängda.