Inte oväntat …

… för jag var informerad om att han var inlagd på sjukhus och att han var mycket dålig, men han var ändå min bror och det känns vemodigt att han är borta.

Jag har haft tät telefonkontakt med lasarettet och med hans gode man de senaste dagarna och i morse kom då beskedet att han somnat in. Han bodde i Jönköping, ca 20 mil bort och just nu vet jag inte vad som behöver ordnas. Jag har varit i kontakt med en begravningsbyrå och har ägnat större delen av dagen med att vänta på ett telefonsamtal. Tur man har mobilen så man slipper sitta inne och vänta.

55 reaktioner till “Inte oväntat …

 1. Ni växte alltså inte upp tillsammans, om jag förstår dig rätt. Jag har förstått att du bodde hos dina morföräldrar. Det är så ledsamt med dessa neurologiska sjukdomar, de är så grymma, drabbar hårt. Sköt om dig, varm kram.

  Gillad av 1 person

  1. Vi växte upp på var sitt håll, jag hos farmor och farfar och brorsan hos mamma … men när vi var barn träffades vi alla skollov och hade mycket roligt tillsammans. Sedan blev det annorlunda … men även om vi inte stod varandra så nära så känns det lite sorgligt.
   Tack!
   Kram

   Gilla

 2. Det var sorgligt att höra, beklagar din förlust. Visst kan man vara förberedd men ändå inte helt, och nu är en del av familjen borta. Hoppas det går smidigt och enkelt att ordna upp det praktiska. Varm kram

  Gillad av 1 person

 3. Anki, jag beklagar din brors bortgång. Även om det är väntat så är det sorgligt och tungt när beskedet kommer och jag förstår ditt vemod.
  Tänker på dig …

  Varma kramar ❤

  Gillad av 1 person

 4. Beklagar sorgen, Anki. Även om det inte är oväntat är det ändå oväntat.
  Jag har jobbat med sådana patienter. MS är tungt och därtill Parkinson är hemskt. Det är bra att han inte behöver lida längre. Du kanske kan tänka så.
  Varm kram och ta hand om dig.

  Gillad av 1 person

 5. Många varma styrkekramar från mig. Att ha MS och Parkinsons är nästan otroligt. Hur kan man leva med denna kombination. Min svåger och min mans morbror har/hade också MS. En grym sjukdom. Jag beklagar verkligen din förlust.

  Å praktiskt lagd som jag är så har jag lärt mig att det är det din brors gode man som borde ordna med det praktiska, om din bror inte var gift. Då är det hans fru som måste ta hand om alls.

  Hursomhelst, så ”slumpar det sig” att vi båda två håller på med ungefär samma uppgifter just nu…

  Gilla

  1. Tack så mycket BP!
   Tyvärr upphör en god mans alla åtaganden i samma stund personen han är god man för avlider … så jag är den som måste ta tag i saker och ting, men har varit i kontakt med en begravningsbyrå som förhoppningsvis fixar allt det nödvändiga. Känner att jag inte riktigt orkar gå igenom allt en gång till.

   Gillad av 1 person

 6. Väldigt sorgligt! Och givetvis en hel del för dig att ta tag i- Men kanske kan ”gode man” ta tag i detta och hjälpa dig.
  Och svårt förstås givetvis med både MS och Parkinson.
  Många tankar
  Varm kram

  Gilla

  1. Tack så mycket Ditte!
   En god mans uppdrag slutar i samma stund som personen han är god man för avlider, så därifrån finns ingen hjälp att få.
   Kram
   Kram

   Gilla

 7. Läser bloggen baklänges. Att trycka gilla här känns ju lite bakvänt, men jag gillar bilderna av din bror. Att leva med både MS och Parkinson är ju tufft. Nu slipper han smärtor och oro, om han kände sådana ❤

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.