Glad måndag …

… önskar jag dig som kikar in denna den sista måndagen i augusti!

Förstår inte alls varför du är så glad matte!?

Jo, i helgen kom äntligen det efterlängtade regnet! Muffin gillade det inte, men jag är lycklig … hoppet om en bra svampsäsong fick mycket bättre odds!

En bild från september 2017, faktiskt det senaste året med bra svampskörd. Sedan 2018 har inget varit sig likt, p.g.a, men nu hoppas jag det kan bli verklighet igen.

Lite gott och blandat

Det är Carita som inspirerar till dessa måndagsinlägg!

44 reaktioner till “Glad måndag …

 1. Härlig bild på Muffin, draperad i handduk. Ja ni fick ju rejält med regn så nu håller jag tummarna för att du kommer att hitta mycket svamp. Här kom inte speciellt mycket regn men vi är tacksamma för att det ändå kom lite grann.

  Kram och glad måndag till dig också ❤

  Gillad av 1 person

 2. Så söt han är. Jossan tycker inte heller om at gå ut I regn. Hon stannar och skakar på sig hela tiden och vill vända hemåt igen. Men jag var också glad åt regnet, det är ju så torrt I mina grönsaksland.

  Gillad av 1 person

 3. Muffin ser inte glad ut men söt i sin handduk. Oj vad mycket regn ni fått då hoppas jag svampen tar fart. Vi fick 40 mm och det känns bra. Minton gillar inte regn och han blir så blöt med all päls.
  Kramar från oss

  Gilla

 4. Goa Muffin! Ja jag hoppas också förstås, fast vi fick för lite regn o nu är inget mer i faggorna. Tur iaf att man har torkad svamp kvar i gömmorna…Måndagskram

  Gillad av 1 person

  1. Haha … ja Muffin ser eländig ut där i handduken, men tyckte det var skönt med handduken 🙂
   Jag har både torkad och fryst svamp kvar, men jag hoppas verkligen på att svampmycelet vaknar nu – har inte haft något riktigt bra svampår sedan 2017 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Förstår att du blev glad över regnet som kan medföra en bra svampsäsong. Jag tyckte också det var välbehövligt. Att sedan Muffin inte var lika förtjust kan jag förstå. Men jag blir glad av att se honom-Så fin”
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Jag kände mig faktiskt väldigt nöjd med regnet! Äntligen! Nu får vi hoppas svamparna sätter fart! 🙂
   Visst är han fin min Muffin!
   Kram

   Gilla

 6. Mycket regn blev det…
  Muffins ser aningen Ohlsson ut där klädd i handduk 😅
  En av mina tidigare hundar vägrade gå ut när det regnade och om vi ändå gick ut så gick han på tårna 😜 och hoppade över alla vattenpölar medan jag i princip blev dragen genom den 🤪
  Allt för att slippa bli blöt.
  Ha en fortsatt Glad Måndag ❤️
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Äntligen lite rejält med regn! Min bulldogg vägrade också att gå ut om det regnade 🙂 Muffin gillar det inte, men följer snällt med i alla fall – gör som din hund gjorde … går på tå och hoppar över vattenpölarna 🙂
   Kram ❤

   Gilla

 7. Muffin är en riktig glädjespridare till oss alla.
  Plockade några lite kantareller igår. Plockar inte så många andra skivlingar. Hoppas på att Karl-Johan dyker upp efter regnet. Kram

  Gilla

  1. Ja, han är absolut en glädjespridare 🙂
   Jag hoppas regnet väckt mycelet så kantareller och andra svampar vaknar 🙂
   Kram

   Gilla

  1. Ja, nu kan man bara hoppas på att svampmycelet vaknar och sätter fart på bildandet av fruktkroppar! 🙂
   Muffin är en härlig hund som verkligen fått mig att må mycket bättre 🙂

   Gilla

 8. Jag har en hund som struntar i om det regnar eller inte. Det regnade så mycket att t.o.m. min regnjacka släppte igenom vattnet. Naturen är tacksam och vi behöver det. I en av mina krukväxter, som står inomhus, växer en svamp 😂 Det var oväntat. Aldrig hänt mig någonsin.
  Hoppas svamparna bara ploppar upp nu och ha en trevlig vecka!

  Gilla

  1. Bra med en hund som inte bryr sig om vädret … det gjorde inte min boxer heller, men bulldoggen avskydde regn 🙂
   Vanligast i blomkrukor är en art som heter gul veckskivling … den hade jag själv upprepade gånger i en kruka med yuccapalm. 🙂🍄

   Gillad av 1 person

 9. Vad han ser fundersam ut i handduken men när den åkte av var han säkert lika glad som du. Är matte glad så smittar det säkert av sig på honom 😀 Hoppas regnet får skogarna att svämma över av fina svampar.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Mest fundersam över varför han skulle sitta så där med handduken på huvudet 🙂
   Ja, nu hoppas jag svamparna sätter fart!
   Kram

   Gilla

 10. Muffin är en hund helt i min smak. En väldigt smart sak. Men här finns bara två saker att göra: 1. träna upp honom som svamphund; 2. hota med att lämna honom ensam när du går på svamputflykt;-)
  Filten/handduken är ju sååååå söt!
  Tänkte faktiskt på dig igår när regnet öste ned. Hörde att just Östra Götaland hade fått otroliga mängder med regn med många översvämningar som följd. Linköping var visst värst drabbad.

  Gillad av 1 person

  1. Haha … ja, bara det kommer svamp i skogen så ska vi börja träna – men han kommer säkert att få hänga till skogen med i alla lägen 🙂
   Här fick vi 75 mm, men hos LillaSyster kom det över 130!

   Gilla

 11. Mysig och rolig bild på Muffin, han ser lite häpen ut. Var ute på söndagen och de enda svampar jag såg till var några torra kantareller. Hoppas att regnet ändra på det.

  Gilla

  1. Tack! Han undrar nog över varför jag vill att han ska sitta där med handduken på huvudet 🙂
   Ja, vi får hålla tummarna för att svamparna sätter fart nu! 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.