Borta bra …

… men hemma bäst.

Ja, så är det, även om jag har haft det väldigt bra i vännernas fantastiska hus, så känns det skönt att vara hemma igen.

Där på balkongen njöt jag verkligen.
Morgonsol och skugga på eftermiddagen … och kolla in de fantastiska pelargonerna!

Jag har varit ganska så frånvarande från ”Blogglandia” den sista tiden – lusten har helt enkelt inte velat infinna sig, men här är några bilder från den senaste veckan i alla fall. Börjar med förra söndagen då jag och Muffin gjorde ett besök i Norrköping. Parkerade strax bakom Andreas kvarn på den norra sidan av Motala ström – kallas visst ”Inre hamnen” såg jag.

Vår promenad gick via Hamnbron från norra till södra sidan … och genade sen över Strömsholmen tillbaka till norra sidan av Strömmen.

I måndags följde vi vandringsleden från Kvillinge upp till Torsklint. (under folkvandringstiden, 400 – 550 år f. kr. låg här en mäktig fornborg. Borgen var en slags försvarsanläggning dit människor tog sin tillflykt under orostider.)

Utsikten är fin, men var finare när jag var här för ca. 40 år sedan! Nu hade träden vuxit upp så Kvillingeslätten nedanför syns inte. Längst bort skymtar Bråvikens vatten och Kolmårdens skogar.

Vi träffade ett spännande djur … tyvärr en usel bild, men att zooma in någonting högt upp i en tall med mobilen är svårt.

Hur som helst … vi träffade en skogsmård – och jag blev glad, för det var många år sedan jag såg någon 🙂

Onsdagen tillbringade Muffin och jag tillsammans med Ludvig, som var ensam hemma. Vi åkte till Kolmårdens marmorbruk, som ligger ca halvmilen innan Kolmårdens Djurpark.

Tyvärr var det helt fel dag, då muséet inte var öppet just den dagen. Vi fick oss i alla fall en lång, varm promenad …

I går, fredag, var jag hos barnbarnsfamiljen i Ugglebo … härligt väder och poolen uppskattades av barnbarnen och kusinerna.

Här är det Charlie och kusin Oskar, två badpojkar som oftast är mer under än över vattnet.

Önskar dig en bra söndag – och jag återkommer senare med skyltar!

🙂🌞🌻

50 reaktioner till “Borta bra …

 1. Det var verkligen fantastiskt vackra pelargoner och jag förstår att du skött dem exemplariskt. Bra dagar verkar du ha haft dessutom. Svamp plockar jag aldrig men dotter med sambo plockade 10 kilo kantareller när de var i stugan. Inte illa 😀

  Kram och god söndag!

  Gillad av 1 person

  1. Härlig svampskörd! Här finns det enligt goda vänner också en del kantareller, men mina gamla svampmarker är försvunna och jag har inte hunnit hitta några nya lokaler än. Kantareller är goda, men det finns andra svampar jag hellre både plockar och äter. 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Trots regn så finns det inte gott om svamp, däremot mycket blåbär enligt bäruppköparen.
  Så härligt Charlie och kusin har det i poolen 🤩
  Kolmården verkar ha mer än djurparken att erbjuda.
  Så fin blomsterprakt där på balkongen 🤩
  Ha en fortsatt fin söndag 🤗

  Gillad av 1 person

  1. Väldigt torrt här, men ändå ganska gott om blåbär- men dåligt med svamp …
   De är riktiga ”vattendjur” 😀
   Kram

   Gilla

 3. Sitter med ett stort leende när jag ser pojkarnas vattenglädje! Få se om jag orkar släpa mej till ån i eftermiddag, ett dopp är ett måste!
  Det var värst vad det ska byggas nära vattnet, nästan så man får doppa tårna! Och inte visste jag att en ria kunde se ut sådär! Väldigt mysiga dagar har ni haft, ibland är det segt att blogga, hoppas att de annalkande regnen i kommande vecka ska starta svampsäsongen. Då blir det kul! Kram

  Gillad av 1 person

 4. Första bilden ser ut att vara tagen utomlands med den knallblå himlen. Och vilka fantastiska blomsterlådor!Men som sagt borta bra men hemma bäst . Så trevliga utflykter ni hunnit med Muffin och du. Skogsmård tror jag aldrig att jag sett, bra fångat. Ha en bra eftermiddag! Kram

  Gillad av 1 person

 5. Fantastiska pelargoner på balkongen. Skönt att vara hemma igen tror jag. Killarna har det skönt i poolen och kan svalka sej. Har ni också jättevarmt och torrt. Här är det 30 grader i skuggan inte en vindfläkt och regn har jag inte sett på länge. Vi går bara runt huset på dagen så Minton får kissa annars blir det 6.30 på morgonen och vid 22 tiden.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

  1. Visst är de fina 🙂
   ”Bara” 28 grader här och svag vind – alltså lite bättre än hos dig. Trots lite regn i juli är det kruttorrt här också och grundvattennivåerna är mycket under det normala … längtar verkligen efter regn! Vi gör som ni – går ut tidigt och sent – och bara kissrundor däremellan.
   Kramar tillbaka!

   Gilla

 6. De där pelargonerna skulle jag gärna ha i lådor här också. Så vackert men jag förstår dig väl, borta är bra men hemma är bäst.
  Jag är som du, gillar gamla byggnader med detaljer, de lever på något sätt, berättar om hur det var en gång
  Du har hunnit med mycket under veckan som har gått, utsikt över Bråviken, sett tullkört, skogsmård, bra fångat och så lärde du mig någonting helt nytt. Marmor i dina trakter!?
  Och i flera hundra år ända till slutet av 1900-talet. Se där, man blir aldrig någonsin fullärd!
  Tack och lov!
  Hoppas på svampvädersregn för din del; jag vet ju att du älskar att plocka svamp.
  Ha det gott du och Muffin!

  Gilla

 7. Den översta bilden påminner om när vi var ute på bilsemester i Tyskland och såg alla fantastiska pelargoner vid husen. Vilken enorm blomning dom har!
  Och sköna promenader har du tagit … och sett en skogsmård. Dom kände jag inte ens till ska jag erkänna. Härliga dagar vid vatten också och i vatten … smågrabbarna verkar njuta och det är så härligt att se dom.
  Nu ska vi åka iväg på kvällspicknick. Det är så varmt på dagarna så vi får ta de längre promenaderna med Lucy på kväll/morgon. Det ska bli fotbollsderby på arenan nära oss kl 17 också och då brukar det bli livat med raketer och smällare och det är Lucy rädd för så då är det bäst att fly fältet 🙂

  Kram och fin söndag kväll till dig och Muffin ❤

  Gilla

 8. Ser ut att ha varit en riktigt skön vecka. Bara pelargonerna gör det värt att inte vara hemma tänker jag. Magiskt! Och att få vilda djur i sin naturliga miljö är ju en ynnest verkligen.

  Gillad av 1 person

 9. Vilken tur du hade att se en mård och dessutom kunde fånga in den på bild. Väldigt roligt.
  Underbara bilder på alla aktiviteter, sevärdheter och allt trevligt du har sett. Ha det mysigt hemma och en riktigt bra ny vecka!

  Gillad av 1 person

 10. Den balkongen ser verkligen ut som en oas. Å din kompis ”behandling” av pelargoner är väl i klass med grannens här. Även dessa gröna hängande ”grönsaker” gillar jag.
  Å självklart har du förevigat allt du sett under veckan. En fröjd att titta på dina bilder, speciellt tegelstenshuset och den fräcka gröna luckan.
  Är impad över dina två killar, speciellt över Charlie. Han verkar kunna simma redan. Ser inga ”simpuffar”. Fantastiskt duktig:-)

  PS. Skogsmården fick jag googla. Den har ett rätt så sött ansikte. Hur kunde du identifiera den på så långt avstånd? Du är fantastisk:-) DS.

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det en härlig balkong!
   Kusinerna är verkligen som fiskar i vattnet 🙂
   Det finns inget anat klättrande djur att förväxla mården med, så det var inte svårt 🙂

   Gilla

 11. Åh vilken härlig balkong! Som en riktig Tyrolen balkong med de prunkande pelargonerna! Så skulle jag önska att min också skulle se ut, men den är för liten för det 😀 Kul att få se en Mård, det har jag aldrig sett någon i vilt tillstånd.

  Gillad av 1 person

 12. Det är skönt att vara bland sina egna saker. Men du ser ut att ha haft det väldigt bra får jag säga. Härliga bilder!
  Nu får du boa in dig hemma igen.

  Gillad av 1 person

 13. Välkommen hem!
  Vilken fin och omväxlande vecka du haft. Och även om miljön varit fantastisk så är det ändå skönt att komma ”hem”. Fin variation! Och när det är så mycket runt omkring som man upplever är ju det viktigast. Har verkligen saknat dig men tänkt att du haft det bra och fullt upp med trevligheter.
  Roligt att följa med både till Norrköping, Marmorbruket som var stänkt, längs vandringsleden och till Ugglebo-
  Härliga bilder.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Vi hade jättebra dagar, men visst var det skönt att komma hem igen 🙂
   Känner mig lite nerstämd och trött, men återkommer.
   Kram

   Gilla

 14. Det är alltid skönast att vara i sitt hem där man har alla sina saker och kan göra precis hur man vill. Men du har haft härliga dagar, nästan som semester, och om någon skulle ta bra hand om alla vackra blommor så är det du 😀
  Väldigt många fina bilder från alla veckans aktiviteter. Vad mycket du har gjort och fint väder gör inte saken sämre. Kul att få se vad du har haft för dig 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

 15. Även om blogglusten sviktar (det är lika här), så bjuder du på så fina bilder.
  Jag visste inte att mården kunde klättra i träd.
  Härligt att se grabbarnas glädje i bassängen
  Vilket ansvar för dig att sköta de fantastiska blommorna på balkongen.
  Kram

  Gillad av 1 person

 16. Hmm. Nu lyckades jag trycka bort min nästan färdiga kommentar. Suck. Det är oftast skönt att komma hem igen trots att man trivts borta. Gillar dina fina detaljbilder, särskilt på den vackra muren, men synd att den där plåtlådan med sladd behöver vara där. Du gör många roliga utflykter med barnbarnen, det måtte vara populärt att åka iväg med farmor. Och mården, sånt kan man bara drömma om! Nu hoppas vi på lite regn, det kom några droppar nyss.

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Trist när det skrivna försvinner … men jag är glad att du skrev en ny kommentar.
   Ja, jag kunde kanske ha trillat bort plåtlådan, men orkade inte 🙂
   Bäst att passa på att göra små utflykter med barnbarnen – snart är de tonåringar och tycker det är roligare med kompisarna. Mården var en riktig bonus den dagen. Längtar efter svalare väder och mycket regn!

   Gilla

Kommentarer är stängda.