Ett år idag …

… sedan dagen vi flyttade från vårt lilla hus i kanten av skogen.

Många minnen och många tankar surrar i mitt huvud – saknar mitt lilla hus, saknar min trädgård och saknar skogen … och sorgen och saknaden efter Lasse känns påtaglig.

Ett år som gått både fort och sakta … fort, så som den gör när dagarna och veckorna rusar förbi – sakta vad gäller sorgen.

Nu är det som det är och jag har mer och mer accepterat min situation och jag trivs i min lägenhet.

Här några blommor från dagen innan flytten …

Önskar dig en fin fredag!

🌞 🌞 🌞

59 reaktioner till “Ett år idag …

 1. Finaste Anki … tänk att det gått ett år. Vackra blomsterminnen har du fångat i dina bilder. Och sticklingar från två av dina fina pelargoner lever vidare och frodas hos mig. Tänker på dig varje gång jag vattnar dom. Nu blommar även Lavender lad eller Lindy … du var osäker på vilken sort det var.

  Varmaste kramarna till dig ❤

  Gillad av 1 person

  1. Tack Anita … vissa dagar gör sig saker och ting påmint och idag är en sån dag …
   Är så glad att pelargonerna trivs hos dig 🙂
   Kram ❤

   Gilla

 2. Fina bilder och minnen från tiden som var, sorgen är påtagligare vid vissa ögonblick… livet är föränderlig samtidigt som minnen gör att saknaden fortsätter finnas där dom evig följeslagare, jag säger till Dig som tänker och säger till Elin att även om Lasse är borta finns han för alltid kvar i Ditt hjärta ❤️ och Ert fina lilla hus finns kvar i Ditt minne. Det kan ingen ta ifrån Dig ❤️
  Skönt att Du trivs i Din lägenhet och bra Du funnit intressen och vänner som berikar Ditt liv, att Du har Dina fina barn och barnbarn i närheten ❤️
  Ha en fin fredag kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Finaste Åsa! Du är en fin vän, som trots dina egna bekymmer ändå orkar och tar dig tid att trösta,
   Varm kram ❤

   Gilla

 3. Vackra bilder på blommorna. Tänk vad tiden går fort. Glad att du trivs i lägenheten och har nya intressen som ger dig glädje.
  ❤ kramar från oss .

  Gillad av 1 person

 4. Tack för att du berättar om hur du mår nu och om dina känslor. Man undrar ibland, men vill inte fråga. Det är skönt att höra att du trivs i din lägenhet. Omställningen måste ha varit stor att flytta från ert trivsamma och charmiga ställe. Tycker du är fantastisk som skaffat nya intressen och är så aktiv som du är. Hoppas du får en bra sommar nu också./Eva

  Gilla

  1. Tack Eva! Måendet och känslorna tar sina egna vägar och vissa dagar går liksom inte obemärkt förbi. Saknade är stor efter hur det var …
   Några nya intressen har jag inte skaffat mig, men använder de gamla för att ta mig för att göra sånt jag trivs med.
   Önskar dig också en bra sommar!

   Gilla

 5. ”Sorg går inte över. Den tar bara en annan form. En sorg är som havet. Till att börja med är vågorna väldigt stora. Sen kommer dyningarna men havet blir aldrig mer stilla.”
  (Iben Sandemose)

  Gillad av 4 personer

 6. Livet blir aldrig detsamma, men det kan vara bra ändå. Du är så bra på att hitta det du trivs med och som skänker dig mening och glädje. Varm kram

  Gillad av 1 person

 7. Stämmer in i Uddmors citat om sorg. Det gör så ont och en lär sig leva med smärtan. Sen är ju sorg olika för alla så klart. Fina bilder och det glädjer mig att du ändå trivs där du är idag.

  Gillad av 1 person

 8. Förstår din saknad… det måste kännas tungt. Men det är bra att du trivs i din lägenhet. Men… du kanske skulle hålla utkik efter ett torp att hyra, det skulle kunna vara något för dig som älskar naturen. Och jag är så ledsen över att du inte fick Jossan som jag ju faktiskt lovat dig, men när Kent ändrade sig då blev jag så glad. Jag hade fäst mig så mycket vid Jossan. Men… det finns många hundar som är ensamma och behöver ett kärleksfullt hem, finns det inte sådana hundstall i närheten av dig? Jag vet att det finns I Stockholm, du kan gå in på nätet och kolla.
  Jag önskar dig all lycka i livet och att vara ensam är tungt, men djur och vänner är guld värda.
  Din vän Annemor

  Gillad av 1 person

  1. Tack Annemor … ja, jag har många tankar idag …
   Såklart blev jag både ledsen och besviken när ni tog beslutet att behålla Jossan själva, men jag är glad för din skull och framför allt så var det säkert det allra bästa för Jossan att inte behöva flytta en gång till.
   Något torp är inte aktuellt – och naturen finns runt mig ändå. Inte så nära som förut, men med gångavstånd – dessutom många fina reservat på nära håll och lättåtkomliga med bilen. Har ju även tillgång till Naturskyddsföreningens torp, med egen nyckel och allt.
   Vi får se … kanske hittar jag en annan hund …
   Kram

   Gilla

   1. Förstår jag rätt att du skulle vilja ta över en hund? Jag känner en som nog gärna skulle gå med dig på skogsvandringar. En gammal jaktdrever som behöver ett piggare boende…

    Gillad av 1 person

 9. Förstår att dagen väcker många tankar i olika riktningar. Saknaden av ett älskat hus och så sorgen efter Lasse som alltid kommer att finnas med i någon form. Det är i alla fall skönt att höra att du trivs bra i din lägenhet men visst saknar man det som var och som aldrig kan bli.

  Kram

  Gillad av 1 person

 10. Alltid tungt att minnas tillbaka på årsdagar. Förstår din sorg och saknad. Tur att du trivs i lägenheten i alla fall.
  Fina blomsterbilder! Ha det så bra du kan! 💜

  Gillad av 1 person

 11. Ett år… vet du om det unga paret trivs lika bra som ni gjorde? Förstår att du saknar det. Och att du saknar Lasse, det förstår jag mer än väl.
  Det är bra att du trivs i din lägenhet. Vill minnas du gärna hade bott på markplan, är du sugen på att byta till det nu? Fast då missar du din fina utsikt. Alla dessa val…
  Stor kram till dig idag!

  Gillad av 1 person

  1. Jag har inte haft någon kontakt med dem … och jag vågar inte åka förbi – är rädd för min egen reaktion …
   Jag trivs bra här och blir säkert kvar 🙂
   Tack Eval8
   Kram

   Gillad av 1 person

 12. Det har inte gått så lång tid ännu och allt är skört. Ändå så bra att ni hann flytta från kära torpet.
  Jag tänker att du funnit dig väl i den fina lägenheten och har hittat nya saker.
  Många tankar som blandas med sorg och glädje ❤️

  Trevlig helg och kram 🤗

  Gillad av 1 person

 13. Så fint det var kring huset. Så mycket fint du delade med Lasse. Känner med dej, en dag som denna.
  Tänker också på dina tre/fem fina pojkar som finns där för dej! Stor kram!

  Gilla

 14. Ett helt år sedan ni flyttade! Jag minns att du skrev om det på min blogg, då vi också höll på att sälja för att flytta.
  Livet består av så stora omställningar, många gånger väldigt sorgliga . Jag tänker på dig särskilt mycket idag. Egentligen vet jag inte hur jag ska uttrycka mig just nu, jag vet att det smärtar inom dig på ett alldeles särskilt sätt och sänder dig en stor och varm kram !

  Gillad av 1 person

 15. Årsdagar är alltid svåra när man saknar något eller någon. Det är då man minns allt det fina och längtar tillbaka till det som kändes så bra. Jag är väldigt glad för att jag fick komma dit och att jag därför kan se allt framför mig. Jag fick se hus och tomt, träffa Lasse och känna den härliga atmosfären i ert hem. Jag förstår så innerligt väl hur det är att sakna och det ni hade där var väldigt speciellt och fint. Det blir lättare med åren men jag vet att det inte är någon tröst nu. Känner starkt med dig ❤ ❤ ❤
  Stor kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ingrid! Jag vet ju att detta är en lång process … du och dina ord betyder alltid mycket för mig!
   Kram ❤

   Gilla

 16. Förstår dig mycket väl och har fortfarande lika tankar efter över 8 år och trots att jag numera har en särbo.
  Uddmors citat är mitt i prick. Exakt så är det. Ha det så bra det bara går och ta hand om dig!

  Gillad av 1 person

 17. Som du vet är jag inte så bra på att skriva något vettigt i sådana här sammanhang. Det jag ville ha sagt har Åsa redan gjort. Kunde inte ha uttryckt det bättre och mera träffande.
  Tor jag är nog bäst på att ge dig många varma styrkekramar.

  Gillad av 1 person

 18. Sorgen är svår och komme roch går men den består och på olika sätt. Tycker också att ”Uddmor” i sin kommentar så fint sätter ord på det hela.
  Livet går vidare och det är fint att läsa att du trivs i lägenheten och du har intressen och fina vänner, barn och barnbarn. Men sorgen finns där liksom glädjen.
  Varm kram och många tankar.

  Gillad av 1 person

 19. Det finns ju inga ord som kan trösta. Din saknad och sorg är stor men du lever på av bästa förmåga, man kan inte annat. Tänker ofta på dig. Vackra blomsterbildminnen.
  Kram

  Gillad av 1 person

 20. Det är ju en omställning från hus till lägenhet, framförallt alla minnen, jo, så är det.
  Sorgen får man ju leva med, stor kram till dig Anki.

  Gillad av 1 person

 21. Bevara minnen, sorgen och saknaden, bär det nära ditt hjärta med ett öppet sinne och ta emot framtiden. Tiden finns och gör sitt. Det är precis det du gör Anki, finner nya stigar att gå med allt det som finns inom dig från förr ut på upptäcktsfärd.

  Gillad av 1 person

 22. Jag förstår att du känner en stor saknad efter din man, huset, trädgården, skogen och katten. Men du vet, det finns också katter som behöver ett hem. 🙂 Å, sorgen går i vågor och håller i sig länge, tror att du gör det bästa av situationen genom att ägna dig åt dina intressen. Foto, konst och skapande har räddat mig några gånger! Roligt att du trivs i lägenheten, som ger en annan slags frihet än ett hus, finns det kolonilotter att hyra?

  Gillad av 1 person

  1. Tack för dina ord. Någon katt är inte aktuellt – vågar inte tänka tanken om den skulle smita ut på balkongen här … det är högt!
   Jag har barnbarnsfamiljens trädgård om jag får lust att påta i jorden 🙂

   Gilla

 23. Som Uddmor skrev så går sorg aldrig över. Den blir bara mer uthärdlig med åren. Min mor dog för 20 år sedan och jag tänker fortfarande på henne väldigt ofta. Och min far dog för ett år sedan efter lång tids sjukdom och alzheimer men det känns som om det var igår. Så jag förstår verkligen att din sorg fortfarande är stor.
  Stor kram på dig och hoppas du får en fin ny vecka!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja ,jag är medveten om hur det är med sorg och sorgearbete … och att det tar tid att få balans.
   Önskar dig också en bra vecka!
   Kram

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.