Idag är en bra dag!

Fick hänga med Calle i lastbilen idag … så glad för det! Det är bland det trevligaste jag vet … och eftersom han kommer att vara i Finspång ett tag framöver så kommer det fler tillfällen:)

Igår var också en bra dag … för då var Charlie här. Vi var på lekplatsen i Vibjörnsparken och beställde hem pizza till lunch … tittade lite på tv och byggde en koja i soffan 🙂

Tisdagens föredrag om solitära bin var både intressant och lärorikt … sånt gillas skarpt!

Vi fick en trevlig folder med information om åtgärderna för att göra livet bättre för de solitära bina i Östergötland och då framför allt i Finspång.

58 reaktioner till “Idag är en bra dag!

 1. As usual – love your photographs! I hope your toe is better – I had exactly the same problem with my big toe and I know it is SO SO painful. I think it is the result of many years of walking for miles and fortunately it seems to have calmed down for now. I was interested in your appreciation of Korean films – we have a Korean daughter-in-law and have been to Korea twice. It is a lovely country and we enjoyed their food, the lovely traditional temples and scenery. They are just now going back to live in Korea for a year or so – we shall miss them.

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket!
   Tån är fortfarande öm, men jag använder smärtlindrande salva och får komma till vårdcentralen på söndag 🙂
   Jag blev verkligen förtjust i de koreanska serierna. Korea ser ut att vara ett fint land där man fortfarande respekterar den äldre generationen. Där finns vacker natur … och maten verkar både aptitlig och god.
   Förstår att det kommer att vara med delade känslor när din son och sonhustru flyttar dit, även om det är för en begränsad tid. och saknaden kommer nog att kännas.
   Varm kram till dig Caroline!

   Gillad av 1 person

  1. Så är det! Att få hänga med yngsta barnbarnet ena dagen – och äldste sonen nästa … det är lycka 🙂

   Gilla

 2. Dom bra dagarna är som smultron på ett strå, så söta och goda. Biarter finns det många fler än jag hade kunnat ana, och de solitära pollinerar men samlar inte nektar? Eller nåt..
  Kul att få sitta högt uppe i förarsätet på en stor lastbil, man ser ju omgivningen så mycket bättre, där kan du allt sitta och trona! Kram från leende finnkäring

  Gillad av 1 person

  1. Precis så är det … som smultron på ett strå!
   Vildbina är våra viktigaste pollinatörer … och de föder upp sina larver med pollen.
   Att få hänga med i lastbilen är alltid trevligt och något jag borde göra oftare … kanske har inte sonen samma uppfattning, men han är snäll 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Bra dagar är de bästa av braiga dagar, sånna dagar gillas 👍🤩
  Åka lastbil är inte dumt, att följa med och se omgivningen på ett helt annat perspektiv 👍😃
  Barnbarnen, ja speciellt Charlie är bra energi 👍❤️
  Så glad att Du har Dina barn och barnbarn 🤩😍
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det var verkligen bra dagar! Jag är såå glad att pojkarna – både stora och små finns i mitt liv 🙂
   Kram ❤❤

   Gilla

 4. Att följa med i en lastbil hade jag också gillat. Underbart att det var en bra dag och Herregud&Co hade rätt. Hoppas alla som kan gör något för så många bisamhällen som möjligt.
  I min almanacka står för den här veckan: ”Jag kan och jag ska. Slut på meddelandet”
  … och jag kunde 😀

  Gillad av 1 person

 5. Så bra, att dina dagar har varit bra. Roligt är det att få åka med i lastbil, så växte jag upp med min pappa som var chaufför. Spännande och känslan hänger med än. Och att få åka rutschkana och äta pizza till lunch är sådant jag längtar efter som har barnbarnen i Sverige och längtar efter dem otroligt mycket. Men så småningom får vi kramas igen.
  Ha det gott Anki!

  Gillad av 1 person

  1. Bra dagar som gav härlig energi.
   Förstår att du saknar dina barnbarn, men ni kommer ju att träffas igen – härligt att ha det att se fram emot 🙂
   Kram

   Gilla

 6. Så trevligt med en tur med lastbilen. Utsikten är bättre när man sitter högt. Lycka att ha besök av Charlie och äta pizza.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

  1. Utsikten från en lastbil gillas skarpt – och trevligt att ena dagen få hänga med Charlie och nästa med Calle 🙂
   Kramar tillbaka

   Gillad av 1 person

 7. Du var såååååå värd dessa två dagar. Det är så livet som pensionär ska vara. Å såååååå avundsjuk jag är att du fick hänga på sonen i den maffiga lastbilen. Ja, jag gillar inte bara lyftkranar och grävmaskiner. Jag älskar lastbilar också:-) Så kul att du delade med dig av den utflykten. Ser redan framemot nästa tur.
  Ska inte fråga hur man bygger en koja i en lägenhet, men jag gissar att du och Charlie hade riktigt kul tillsammans.

  Gillad av 1 person

  1. Tack BP! Att åka lastbil är något jag alltid gillat – och det var genom det jag en gång föll för Lasse 🙂
   Filtar, kuddar, en stol … och vips kan man fixa en koja. Mjukishundar och massor med böcker – och en ficklampa 🙂

   Gilla

 8. Så glad jag blir över dina trevligheter. Jätteroligt att få följa med via bloggen. Vilken trevlig dag med Calle! Och vilken höjdare att få följa med i lastbilen. Något jag aldrig testat.
  Sen en rolig dag med Charlie. Uppiggande! Absolut!
  Kan tänka mig att det också var intressant och givande att få veta mer om de solitära bina.
  Nästan så att du nu behöver vila upp dig.
  Varm kram

  Gillad av 1 person

  1. Trevliga dagar som gav mycket energi. Att åka lastbil är något jag alltid gillat och det var så jag träffade Lasse 🙂 En dag med Calle och en med Charlie … livet känns bra 🙂
   Kram

   Gilla

 9. Visst är det en trevlig syssla att få hänga med i lastbilen. Störst kör först och man ser betydligt bättre där uppe i hytten. Hoppas du snart får åka på tur igen. Pizzahäng med bäste Charlie finns det inte heller mycket som slår. Det där med att bygga koja är också en väldigt trevlig syssla.
  Jag satte upp ett litet insektshotell för några år sedan på ön. Har inte sett att någon velat flytta in där förut. Men nu är det liv i luckan må jag säga, både små och lite större gäster slåss om utrymmet. Kul!
  Då önskar jag dig en fantastisk fredag!

  Kram

  Gillad av 1 person

 10. Så roligt det var att slå igång datorn och hitta ditt inlägg. Blev så glad när jag läste det. Så mysigt med eftermiddag med Charlie och pizza därtill. Och så få åka med Calle i lastbilen. Det syns att du sitter i en lastbil på bilderna. Dom är tagna lite så där från ovan om du förstår hur jag menar. Föreläsningen om vildbin hade jag gärna varit med på och jag hade gärna stått och tittat ut över sjön vid parkeringen. Det är så njutbart med stilla vårkvällar.

  Kram och en riktigt fin fredag till dig ❤

  Gillad av 1 person

  1. Ett par riktigt bra dagar! Älskar att sitta bredvid i lastbilen – tyvärr smutsiga rutor och för soligt, men trevligt ändå 🙂
   En fin vårkväll var det .:)
   Ha en fin fredag!
   Kram ❤

   Gilla

 11. Trevligt,här har du en som kört lastbil och olika maskiner hela livet så att säga!
  Både i skogen och på våra vägar och på ett industriområde oxå!
  Mest så trivdes jag i skogen där jag börja efter skolan som en 16-årig kille 🙂

  Ha det gott/Trevlig Helg…..Kram

  Gillad av 1 person

  1. Lasse körde lastbil när vi träffades … och Calle började följa med när han fortfarande hade blöjor. 🙂
   Ha det gott ni också!
   Kramar

   Gilla

 12. Trevligt att följa med dig och se vad du såg från din upphöjda position. Stunder med de små ger också livsmod och tröst, tycker jag. Just nu är höstpojken här med sitt glada pladder och sina funderingar. Du är duktig på att ta dig för och hitta sånt som du är intresserad av, föreläsningen låter intressant. Känner lugnet i den sista bilden.

  Gillad av 1 person

  1. Barnbarnen ger verkligen mycket glädje!
   Att ”ta sig för” saker … ja, men hur ska man annars klara sig – det känns viktigt att fortsätta med sånt som man gillar 🙂

   Gillad av 1 person

 13. Så coolt att få hänga med i lastbilen! Smart sätt att umgås.
  Härligt inlägg att få ta del av. Jag letade solitärbin invid Mälarens strand igår, när jag såg några spännande hål i en grusslänt. Något slags smalbi dök upp, oklart vilket 😀
  Den inledande bilden fick även mig på gott humör. Idag blir en bra dag. Tack! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Att hänga med i lastbilen är alltid trevlig och något jag borde göra oftare 😉
   Knepiga att artbestämma … men kul att ni hittade och fick se dam i alla fall 🙂
   Ha en bra lördag!

   Gilla

 14. Bra dagar är viktiga för att orka med de dagar då energin tryter. Tror nog att han uppskattar att ha med dig några timmar i lastbilen♡ Trevlig helg och snart är det söndag!

  Gillad av 1 person

  1. Så sant … dagar att minnas 🙂 Han har säkert inget emot att jag följer med då och då 🙂
   Ha en fin lördag!

   Gilla

 15. Vilken trevlig tur du fick med Calle. Det är roligt att komma hemifrån och få se lite andra vyer och att få umgås med Charlie är ju också trevligt.
  Hoppas att du har en fin fredag också!
  Kram, Ingrid

  Gilla

 16. Vilka härliga och bra dagar det blev! Att åka lastbil låter spännande och fint sällskap hade du. Så en dag med Charlie och ett intressant föredrag på det. Så borde alla dagar vara men så enkelt är livet inte.

  Önskar dig en fin fredag!

  Kram

  Gillad av 1 person

 17. Två bra dagar och dessutom en fin kväll är du verkligen värd och jag hoppas att det blir mycket mer av den varan. Kul att få hänga med sin son, det brukar jag också uppskatta, och att få åka med i lastbilen verkar både spännande och roligt. En dag med Charlie kan nog aldrig bli tråkig om jag har förstått det rätt 😀 Vad bra att föredraget var givande och nu har du ännu mer kunskaper att dela med dig av vid tillfälle. På så sätt får även vi andra en liten del av kakan 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Verkligen trevliga dagar … och att lära sig mer om sånt som man är intresserad av är alltid trevligt 🙂
   Kram

   Gilla

 18. Så trevligt att få din stad visad genom en lastbils vindruta.
  När jag var i 10-12 årsålders fick jag ibland åka med mammas sambo, som körde lastbil.
  Fint när bra dagar kan få väga upp de mindre bra.
  Kram

  Gillad av 1 person

 19. Jag förstår att du gillar att följa med i lastbilen! Min far var lastbilschaufför och jag brukade åka med honom ofta när jag var liten. Det var såååå spännade!
  Och Charlie och pizza låter också som en härlig dag!
  Ha en jättefin helg!

  Gillad av 1 person

 20. Har ju själv åkt runt i lastbil för många år sedan, fint att se omgivningarna på det viset tycker jag.
  Bygga koja i soffan tycker jag låter som ett bra alternativ, minnena från min egen barndom gör sig påminda 🙂

  Ha det näst nu Anki.

  Gillad av 1 person

  1. Att få åka med sonen är alltid trevligt – har många fina minnen i samband med att få sitta bredvid …
   Ha en fin söndag Micke!

   Gilla

 21. Men så trevligt med en bra dag. I en lastbil har man fin utsikt, speciellt om man sitter bredvid och bara kan hålla kollen på det som är fint. I unga år körde jag lastbil Sverige runt… typ närmare 10.000 mil på lite över ett år. Min far var med några resor.

  Gillad av 1 person

 22. tSå kul för dig att få fara ut lite och se dig omkring. För mig som jobbat på lastbilscentral känns det inte så kul att åka lastbil men det är förstås en annan sak för dig. Att lära sig lite om bin och träffa barnbarn gjorde förstås din dag till en riktigt fin dag. Roligt för dig.

  Gillad av 1 person

 23. Vad kul att få åka lastbil – jag blir riktigt avis 🙂
  Och de där Herregud-tankesätten älskar jag, har gett en sådan kalender som gåva till min syster och jag vet att den är uppskattad ❤

  Gillad av 1 person

  1. Att få åka med sonen är alltid trevligt 🙂
   Kalendern som är en gåva från en fin vän gillas mycket 🙂

   Gilla

Kommentarer är stängda.