Idag är jag på uselt humör!

Jag har ont av nageltrång och försökte få hjälp på VC, men eftersom det inte är akut, så fanns såklart inte några tider, utan läkarteamet ska titta på det och ge mig en tid inom 14 dagar. Stortån är svullen och öm och jag vet att det enda som hjälper är att ta bort den sidan av nageln – har gjort det flera gånger tidigare, men nu är det många år sen. Har även kollat efter tider hos fotvården, men den som jag gått hos tidigare har slutat … och att få tid hos en ny är också minst två veckors väntetid på. Vet av erfarenhet att det inte hjälper ordentligt, men det brukar lindra i alla fall.

På skogspromenaden igår snubblade jag dessutom på en rot – ramlade och slog i mitt knä på samma sida, så idag sitter jag här och är arg och tycker lite synd om mig själv.

Suck … tröstar mig med några bilder från lördagen i Ugglebo …

Från det ena till det andra … här kommer en slags bekännelse om vad jag gjorde de dagar och nätter då allt inom mig var i kaos. När jag inte hade koncentration att läsa eller lösa korsord … när jag inte orkade med svenska tv-program och nyheter där nästan allt handlade om kriget i Ukraina … inte hade lust att fota, inte ork att blogga – och inte ens mina skogspromenader gav mig ro …

Då hittade jag helt otippat en slags tröst och förnöjelse i Koreanska(!) tv-serier på Netflix! Nu har jag streamat några stycken och när man väl vant sig med det för oss konstiga språket så är jag oväntat förtjust. Den första jag såg hette ”Hometown ”Cha-Cha-Cha”, från 2021 … och den gjorde att jag sen letade efter fler serier, som ”Chocolate” och ”Crash landing on you” …

Nu är det ju inte några deckare, så ni som helst ser sånt gillar nog inte de här, men kanske någon annan … 🙂

Från det andra till det tredje … i kväll ska jag i alla fall ta mig till biblioteket för att lära mig mer om solitärbin. Tommy Karlsson från länsstyrelsen berättar om och vilka naturvårdsinsatser som görs för dem här i min hemkommun, som har många arter av dessa bin. Det ser jag fram emot!

HÄR kan du läsa mer om dem … dessa trevliga bin som inte sticks!

Såna här insektshotell gillas bl.a. av en del solitära bin.

59 reaktioner till “Idag är jag på uselt humör!

 1. Autch… Inte roligt med krämpor, nageltrång kan jag tänka mej är riktigt otäckt och gör väldans ont. Har inte själv haft men två av våra barn då de var i tonåren. Varma fotbad kanske lindrar en aning, hoppas du så fort som möjligt slipper och får det åtgärdat
  Netflix har vi inte, likaså bra så lämnar jag inte framför tv:n då jag är ledig – är ju överlag ingen tvtittare, men kunde ju bli isåfall 🤭

  Gillad av 1 person

 2. Fy, sånt där nageltrång är inte roligt, men ett bra knep är att fila ovansidan av nagel, så den blir riktigt tunn, då kryper den ihop och släpper greppet om sidan av tån där det gör ont. Det har faktiskt hjälp mig några gånger.
  Netflix är en källa till tidsfördriv när man inte orkar göra något annat. Och serier från andra länder än de vanliga engelska och amerikanske är verkligen avkopplande. Koreanska serier har jag aldrig sett, men man kanske ska göra ett försök. Just nu ser jag en dansk som heter Rita.
  Ha en fin tisdag!

  Gillad av 1 person

  1. Jag har testat tidigare och vet att det kan lindra, men just nu är det så ömt så jag vet inte om jag fixar det, men tack för påminnelsen – ska prova igen 🙂
   ”Hometown Cha-cha-cha” är lite smårolig och lite romantisk …
   Ha en fin eftermiddag!
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Usch, ja. Det är märkligt att ett nageltrång inte anses akut. Det ÄR akut och någon slags hjälp borde du få men jag vet, det är likadant överallt. Annat prioriteras först. Jag hoppas ändå att du i snabba ryck får nödvändig hjälp. Nageltrång är verkligen inte roligt och på fötterna ska man gå.
  Jag förstår att det kommer stunder som är jobbigare än jobbiga för dig emellanåt. Sorg är svårt.
  Vi har inte Netflix men jag har sett sydkoreanska filmer här och också när vi bodde på Åland, som jag verkligen tyckte om. Fint att de ger dig lite tröst på något sätt.
  Många varma tankar sänder jag dig Anki!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är väl bara att stå ut tills jag får hjälp 🙂
   Koreanska serier är faktiskt överraskande bra 🙂
   Tack Karin!

   Gilla

 4. När Sonen hade nageltrång som tonåring, så skulle man klippa som ett V i naglen, så drog den ihop sig. Kan vara värt ett försök iallafall! Inte skönt alls och två veckors väntetid är rena hånet tycker jag.
  Netflix har vi inte. Kul att du hittade något som skingrar tankarna.
  Bilderna visade på fint sällskap ☺️

  Gillad av 1 person

 5. Jag förstår dig till hundra procent! Har själv haft nageltrång och vet hur plågsamt det är! Jag hoppas verkligen att du får hjälp snart. Ett tips är att sitta med foten i ett fotbad tills nageln har mjuknat och sen fila den tills den blir tunnare och sen klippa den kort och försöka ”bända” upp sidorna och klippa bort det som vuxit in. Gör jätteont om det funkade för mig så när jag gjort det ett antal gånger så slapp jag nageltrånget sen utan att behöva söka hjälp.
  Kanske värt ett försök.

  Gillad av 1 person

 6. OMG 😱 att vänta 14 dagar när man verkligen lider av nageltrång är ju fasansfullt 😑
  Elin har ju väldiga problem så jag förstår Dig rätt väl… när Elin hade som värst fick hon komma till distriktssköterskan som hjälpte henne.
  Att dessutom ramla och slå sig… jo yes Du har rätt att vara på dåligt humör ❤️
  Fina bilder från Ugglebo 😍
  Koreanska filmer har jag sett… aldrig 😜
  Kram

  Gillad av 1 person

 7. Stackars dej det är hemskt med nageltrång. Enda fördelen med diabetes är att jag får en akuttid när det är något med tår eller fötter.
  Har inte netflix och tittar sällan på TV utan läser. Solitär bin har jag inte hört förr så jag måste kolla. Vår fina ICA butik brann i lördags och det är inte lätt. Får köra till Växjö för att handla och det blir 2 mil. De tror det tar 2-3 månader innan de kan öppna igen.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket … men det löser sig – har fått en läkartid på söndag 🙂
   Oj … fy så tråkigt med din ICA- butik!
   Kramar tillbaka ♥

   Gillad av 1 person

 8. När allt inte känns OK så är det fint om man hittar något annat som förnöjer.
  Men din tå! Åhå, sånt är illa! Jag har haft det några gånger, så usch! Jaså, det räknas inte som akut, mycket konstigt.
  Vilka fina barnbarn du har!
  Varm kram ❤

  Gillad av 1 person

 9. Stackars dig. Det är ju helt otroligt vilken kö det är till vårdcentralen. Finns det verkligen ingen som kan hjälpa dig tidigare? Prova att ring 1177 och se om de kan ordna en tid på jourcentralen om det blir värre. Det är ju inte meningen att man ska gå och trilla. Hoppas att föreläsningen blir spännande så att du glömmer tån en liten stund. ♡

  Gillad av 1 person

 10. Kram kram kram, stackars dig att känna sorg över livet och inte nog med det få nageltrång också. Men borde det inte gå att få en tid hos distriktssköterska snabbare. Varma fotbad med olivolja i mjukar upp tånaglar och klipp sedan så mycket du kan om du inte får någon tid. Hemskt att gå två veckor. Hoppas det ger sig snart.
  Deckare tycker inte jag om men har inte Netflix, lite romantik tycker jag om. Solitärbin är spännande att läsa om. Hoppas de får dig på bättre humör.
  Hoppas vi ses på fredag, kram.

  Gillad av 1 person

 11. Det är sorligt att det ska vara så vårt att få en läkartid tycker jag. Äldsta fröken fick problem med en nagel. Det höll på att bli blodförgiftning och men först när de hörde att hon var höggravid blev det bart på den. Hoppas det lägger sig snabbt hos dig.
  Så fina bilder och Casper ja han börjar verkligen se ut som en tonåring.
  När jag hade problem med mitt öga förra sommaren så såg jag flera TV-serier som jag aldrig skulle sett annars. Lättsam underhållning som passade mig perfekt då.

  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Nu har jag fått en läkartid på VC på söndag 🙂
   Sant … tv ger ibland lagom tröst. Att då hitta något som man aldrig ens skulle ha en tanke på att se gav mig ett lugn inombords …
   Kram

   Gilla

 12. Bedrövligt med din tå! DEtta är ju så smärtsamt. Kanske kunde distriktssköterskan ge hjälp och där kan de ju ha ”öppna tider” Hoppas! Och kan hen inte klara av det måste ju en läkare tillkallas. På en del vårdcentraler finns också medicinsk fotvård som kan vara till hjälp. Håller tummarna att du snarast får hjälp. Illa att det ska vara så här.
  Härliga bilder från ditt besök hos barnbarnen.
  Tänk att Casper snart är tonåring. Stilig kille.
  Charlie har ju härlig fantasi och fylld av lek.
  Fint att du hittade dessa koreanska filmer som piggar upp. Och även roligt med filmer från länder som man inte brukar titta på.
  Spännande och intressant med soltiärbin. Har bara hört talas om dem. Och ska nu läsa på mer via länken.
  Önskar dig en givande kväll på biblioteket.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket Ditte!
   Har nu fått en läkartid på VC till på söndag, så det känns OK.
   Ja, Casper börjar bli stor och som vanligt får man sig en funderare om hur snabbt åren går 🙂
   De koreanska serierna gillas … visst är det konstigt att jag skulle fastna för just dem 🙂
   Kram ❤

   Gilla

 13. Aj, aj, aj… Först tån och sen knäet – inte kul! Sen är det för bedrövligt att det ska vara så lång väntetid för att få hjälp när man behöver.
  Hoppas det blir bättre snart!

  Gillad av 1 person

 14. Arg får du gärna bli för min del, bara du inte blir ledsen igen. Å japp, jag tycker väldigt synd om dig. Nu skulle jag ju göra en rövare om jag var du. Åk till Akuten på Norrköpings Sjukhus och spela dum. Halta som bara den, gnäll högljudd och sätt dig i kö. Väl inne hos en läkare kan h*n ju inte skicka hem dig utan att ha skurit bort delar av tånageln först. Om det inte blir bättre, gör så bara!
  Så stor Kasper har blivit. En väldigt fin kille, som du kan vara stolt över. Bara att han ställde upp som fotomodell i den åldern är ju absolut inte självklart. Eloge till dig.
  På tal om sydkoreanska filmer så har det gått ett antal på svt för några år sedan. Min man är totalt förtjust i dessa filmer. Han tycker de är så bra rent ”optiskt”, då man i dom han tittade på nästan inte pratade alls. Men handlingen gick att följa hur bra som helst.
  Solitära bin – det var nåt nytt för mig igen. Ett bi som inte sticks – bra där.

  PS. Klart du ska knåpa ihop en selfie. Kostar ju ingenting och det är roligt och skingrar tankarna. DS.

  Gillad av 1 person

 15. Tån och knäet är lite väl mycket att stå ut med. Kan överlag reta mig med tanke på de långa väntetider i vården.
  Det syns att Casper blir tonåring. Jättefin kille.
  Jag är ingen tv tittare men har också i mina mörkaste stunder blivit en stor fan av en gitarrist. Ett förslag från YouTube, som jag klickade på och sedan var jag fast. Idag är det nästan så att jag behöver honom. Följer honom på YouTube och på Fb.
  Spännande om solitärbin. Hoppas du kunde slappna av där och det var intressant.

  Gillad av 1 person

 16. Jag tycker också synd om dig för det är ju inget kul att ha så ont i både tå och knä när naturen ropar och lockar. Inte annars heller så klart men nu är det kanske ännu värre tidpunkt. Hoppas att du lyckas få hjälp snart och att ditt knä snart slutar värka.
  Skönt att du har tröst i form av bilder på barnbarn. Jättebra att du även har hittat förströelse och tröst i koreanska serier. Jag har inte netflix utan bara viaplay och där hittar jag allt möjligt trevligt. Jag har dock inte sett några koreanska serier än
  Hoppas kvällen blir både givande och rolig 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket fina vän!
   Har nu fått en tid till på söndag 🙂
   Oväntat att jag fastnade just för de koreanska serierna 🙂
   Kram

   Gilla

 17. Ajajaj, jag har haft nageltrång en gång, och önskar det inte till någon annan! Ni har inget som heter lättakut? Mellanting mellan vårdcentral och akutsjukhus. Ett sådant öppnade i Ludvika innan jag flyttade därifrån men besökte dem aldrig. Skulle vara att ett sånt ställe kunde hjälpa med en dylik krämpa! Hoppas du får snart hjälp, o står ut att vänta…
  Koreanska serier, nej det har jag inte sett. En gång då dottern var här hamnade vi på en koreansk film, en taxichaufför handlade den om o vi begrep ingenting. Mycket omtalad film som vi såg fem minuter av. Men roligt med tips till tider då man letar efter något lite annorlunda. Jag orkar inte följa några serier alls just nu, har minst 3-4 som jag börjat titta på men inte fortsätter titta. Jag har också varit väldigt påverkad av situationen i Ukraina och har nyhetsknarkat på tok för mycket för mitt eget välmående. Nu har det släppt lite, sitter inte längre och tittar timme in o timme ut på Youtubeklipp från kriget…
  Solitära bin, ja varför inte, det finns ju så oändligt många arter av insekter. Jag läser en intressant bok nu som gjort att jag blivit förälskad i humlor. Recension kommer så småningom…
  Casper har blivit en riktig snygging, han kommer att krossa många flickhjärtan!
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Paula! Allt löser sig och jag har fått en tid på söndag 🙂
   Är förvånad över mig själv att jag fastnade just för de koreanska serierna.
   Någon film har jag inte sett, men kanske hamnar jag där så småningom.
   Visst har Casper blivit en riktig snygging 🙂
   Spännande att se vilken bok du läst!
   Kram

   Gillad av 1 person

 18. Det finns en ny fotvårds Salong på Kullersta Torg ovanpå ICA.
  Du kan ju chansa och fråga där.
  Lycka till.

  Gillad av 1 person

  1. Tack för tipset … har redan kollat men har ingen tid förrän den 10:e – och den dagen reser jag bort …

   Gilla

 19. Haha, förlåt att jag skrattar men det är så bra beskrivet. 🙂 Ont och högt och lågt och allt emellan. Har också problem med fötter, du har verkligen min sympati! Det är vedervärdigt med nageltrång.
  Spännande att få höra om solitärbin, de vill jag också lära mer om. Det var en bra artikel i tidningen Yrfän som entomologiska förbundet ger ut, för något år sen, ska läsa igen. Och sätta upp fler hotell.
  Lycka till med allt nu! 🙂 ❤

  Gillad av 1 person

 20. Vad bra att du hittade ett sätt att för en stund koppla bort det som var jobbigt. Jag brukar göra ungefär samma sak som du, se på serier. Bara låta avsnitt efter avsnitt rulla på. Och det brukar hjälpa. Koreanska serier har jag hört skall vara bra. Roligt att utmana sig med något nytt också. Jag fick tips häromdagen om en fin japansk animerad film från slutet av 1980-talet; Min granne Totoro. Jag kommer nog inte se någon mer i samma anda, men den var väldigt vacker och jag skrattade för mig själv av ren glädje flera gånger. Hoppas det löser sig med nageltrånget. Väldigt jobbigt att ha molande värk dygnet runt. Kan du åka in akut? Jag håller med BP här. Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket Annette! Precis så var det … konstigt för jag ser sällan på tv, men fastnade ändå för dessa serier. Att på något vis tröstas och roas kändes skönt i själen.
   Jag klarar mig … har fått en tid till söndag 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 21. Nej men usch så tråkigt Anki, nageltrång har jag aldrig haft men har förstått att det gör uschligt ont. Och så knät därtill 😦 Det är klart du ska tycka synd om dig själv. Det får man faktiskt göra. Jag tycker också synd om dig och skickar en extra kram. Sedan blir jag faktiskt lite sur när jag läser att det är så vansinnigt svårt att få en läkartid.
  Har förstått att det finns mycket att välja bland på Netflix (som vi inte har). Roligt att du hittat något du tycker är kul att tita på.
  Att lyssna på föredraget om solitärbin tror jag blir väldigt intressant. Det är så roligt att kommunerna gör så mycket för våra pollinerare. Vår kommun gör också mycket och det ska dom ha all heder av.

  Ha nu en fin och intressant kväll!

  Kram ❤

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket Anita!
   Allt löser sig så småningom – har fått en läkartid till söndag.
   Jag är egentligen ingen som brukar fastna framför tv:n, men den här gången så var det det som på något vis räddade mig.
   En mycket trevlig och intressant föreläsning om solitärbina blev det 🙂
   Kram! ❤

   Gilla

 22. Usch och fy, som om det inte räckte med en sak! Läser att du nu fått en tid trots allt, men det låter lite märkligt med söndag. Skönt att du hittade något som kan distrahera dig när det känns svårt. Fina bilder på pojkarna, särskilt porträttet på Casper!
  Sköt om dig!

  Gillad av 1 person

  1. Vissa dagar är mindre bra kan man säga 🙂 Glad att jag fått en tid … kämpar med smärtlindrande salva så länge 🙂
   Visst har han blivit en stilig kille 🙂
   Tack!
   Ha en fin fredag!

   Gilla

 23. Hoppas att du har fått hjälp med tån och att knät har blivit bra.
  Ja, det kan vara intressant att se serier på andra språk än engelska.
  Intressant med föreläsningen om bin. Jag har två insektshotell och ser att det har varit gäster där men har aldrig lyckats se dem.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.