Glad måndag …

… önskar jag dig som tittar in!

Svårt att tänka på annat än det som händer i Ukraina, men man måste försöka hitta glädjeämnen i vardagen … och ett sånt är min nya bok …

Glad är jag också för livsviljan i min chiliplanta som övervintrat i köksfönstret.

Det är Carita som inspirerar till dessa måndagsinlägg!

50 reaktioner till “Glad måndag …

 1. Visst måste vi det … och det känns så skönt att se blogginlägg från sina bloggvänner just nu. Jag blev glad denna måndag då solen skiner att få se ditt glad inlägg. Framförallt blev jag glad när jag såg din nya bok. Det känns på något sätt som den är skriven just till dig.
  Och så blev jag glad när jag såg din chiliplanta som övervintrat. Den ser ut att sätta nya fina skott. Jag ska för första gången pröva det i höst med en sort som utgått ur sortimentet och se hur det går. Och du och din chiliplanta gav mig inspiration och hopp om att det kan lyckas.

  Kram och en fin måndag till dig Anki ❤

  Gillad av 1 person

  1. Tack Anita! Tankarna återvänder hela tiden till Ukraina och situationen för människorna där … man känner sig så hjälplös! För att orka med måste man nog försöka hitta glädjeämnen runt omkring sig. – och böcker är bra på att skingra tankarna.
   Jag har en bloggvän uppe i Jämtland, hon har chiliplantor som hon haft i tre år – och det var hon som inspirerat mig att våga chansa på att övervintra min planta. 🙂
   Kram ♥

   Gilla

 2. Jo men visst måste vi försöka fokusera på det positiva och glädjande i tillvaron. Sedan är det svårt att inte tänka på vad som händer. En härlig bok är inte det sämsta!

  Kram och glad måndag!

  Gillad av 1 person

  1. Tankarna går hela tiden till det som händer i Ukraina, men man måste försöka fokusera på annat … som att kunna njuta av glädjeämnen vi har i vår närhet. Som sagt en bra bok är aldrig fel!
   Kram

   Gilla

  1. Jag tror den kommer att ge mig mycket ny kunskap … och det är ju aldrig fel. Det är nog honungsskivlingen i Nordamerika du läst om … riktigt stort mycel på den!

   Gillad av 1 person

  1. Precis … i den tid som råder måste man försöka hitta det som ger glädje – kanske ännu mer än när allt bara är som vanligt.
   Tack – önskar dig detsamma!

   Gilla

 3. En intressant bok. Gäller att hitta sådana! Fackböcker har mycket att ge!
  Precis, det är glädjeämnen som behövs. Glad måndag! Kram

  Gillad av 1 person

 4. Den boken låter väldigt spännande. Chili är en planta som håller längre än man tror. Jag har haft mina i tre år nu och det blir massor med chili på dom. Nu blommar dom för fullt på sitt tredje år. Alla blommor börjar få grönare blad och jag har tagit in min fuxia från jordkällaren och den har också lite gröna blad redan. Tänk vad lite sol kan göra och så börjar man tänka på vad man ska odla. Jag hade bestämt mig för att dra ner på odlandet till sommaren och bara lata mig men nu vet jag inte. Vad ska jag låta bli att sätta. Jo kanske tomater för dom hinner aldrig mogna och morötter blir aldrig bra. Vi år de hur det blir. Växthuset har inte rasat i alla fall.

  Gillad av 1 person

  1. Jag vet att du berättat om chilin förut och det var du som fick mig att testa!
   Roligt att våren tycks vara på gång även uppe hos dig i Fisksjön!

   Gilla

 5. I have just been reading that book about fungi – it really is very interesting and gave me a whole new insight into what goes on under our soil.

  Gillad av 1 person

  1. Åh, Caroline – nu blev jag imponerad! Är du svampintresserad eller kanske mer intresserad av naturen i allmänhet? Jag har inte hunnit mer än tittat lite i den, men tror den kommer att ge mycket kunskap!

   Gilla

   1. I think probably I am most interested in nature in general. But I have to add that one of the things I most like painting is trees and forests and, of course, the fungi we see above ground are often in forests and even on dead wood – and what a variety! I will never know the names of them all.

    Gillad av 1 person

 6. Visst är det hemskt att tänka på de stackars människorna i Ukraina. Ofattbart hur en galning som Putin kan få hålla på.
  Jag skulle tro att den boken blir som en svampbibel för dig,
  Kram på din glada måndag!

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det hemskt! Ofattbart och riktigt otäckt!
   Tror det är en intressant bok, men det är ingen ”vanlig” svampbok, mer en beskrivning i svamparnas viktiga roll i naturen – och även i andra sammanhang.
   Kram

   Gilla

 7. En underbart nördig bok som passar dig perfekt, har sett den bland biblans nya böcker. Tror inte jag har vad som krävs för att läsa den. Jag försöker läsa igenom nyheterna på förmiddagen och sen stänga av tills framåt kvällen. Det är annars lätt att man blir uppslukad till ingen nytta alls. Kramen

  Gillad av 1 person

  1. Det är ju ingen vanlig svampbok, utan mer en beskrivning av svamparnas mångsidighet och hur viktiga de är i naturen … ja, över huvud taget.
   Hjärnan klarar inte att ta in för mycket hemskheter … man måste ha glädje också.
   Kram

   Gillad av 1 person

 8. Jag tänker så här: Det hemska som pågår vädras och visas tillräckligt överallt i media, man måste ha något att glädjas över för att inte drunkna i det förfärliga, precis som du också skriver. Boken är som hittad för dig, kan jag tro och pigga växter är alltid ett glädjeämne.

  Gilla

 9. Att ha det positiva att glädjas åt och tänka på gör att man också orkar med det hemska. Det ena utesluter inte det andra.
  Så roligt med boken! En bok jag också ska titta efter. Jag kan ju så ytterst lite om svampar men kan säkert lära mig lite.
  Och visst är det så att idag är just idag.
  Stor kram

  Gillad av 1 person

  1. Det är inte någon bok om ”vanliga” svampar, mer en bok och svamparnas betydelse i det stora – i allt nästan 🙂
   Tack Ditte!
   Önskar dig allt gott!
   Kram ♥

   Gilla

 10. Att leva i nuet är viktigt och så svårt… vi blickar gärna bakåt eller framåt och glömmer bort här och nu.
  Boken verkar ju vara skriven till Dig 👍
  Blir en skön stund för Dig att läsa och förhoppningsvis få annat att tänka på.
  Ha nu en så bra fortsättning på måndagen Du nu kan 🤗
  Måndagskram

  Gillad av 1 person

 11. Tankarna går till Ukraina under dagen men man måste koppla av detta för att inte må dåligt. Vårblommorna får mej att koppla av och njuta. Den boken är perfekt för dej.
  Kramar från oss

  Gilla

 12. Det står helt klart ditt namn på den ”svampboken”:-)
  Sedan eloge till chiliplantan som inte bara överlevt vintern på fönsterbrädet utan även lyckades med att inte bli invaderat av bladlöss. Bra gjort där:-)

  Gillad av 1 person

 13. Det verkar som om svamparna har ett väldigt spännande liv och att vi inte skulle klara oss särskilt bra utan dem. En intressant läsning för de flesta och helt perfekt för dig 😀
  Din fina chiliplanta kan du nog ha på balkongen i sommar och kanske får du många små chilisar 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Det är verkligen spännande hur mycket de påverkar allt!
   Chiliplantan kommer säkert att få en plats på balkongen i sommar 🙂 Kram

   Gilla

 14. Du har rätt. Så tänker jag också. Man kan inte gräva ner sig i allt elände. Förstår din glädje över boken. Jag läste: ”Trädens hemliga liv” som jag älskade. Där skrivs mycket om svampar också. Ha en bra ny vecka och glad måndag kväll!

  Gillad av 1 person

 15. Grattis till nya boken. Inget jag skulle köpa – ja du vet 🙂 Ja nog är de svårt att slå bort det som händer i världen nu. Till och med min sjukdom har kommit i skymundan o de gör inget men de hade varit roliga om de hade varit för en roligare sak så att säga.
  Idag är en speciell dag för mig så idag ska jag slå bort allt tråkigt.
  Kramiz

  Gillad av 1 person

  1. Tack! ja, jag vet. 🙂 Den här är nog mer för den allmänt svamp/ naturintresserade 🙂
   Hoppas du får en bra alldeles speciell dag!
   Kram!

   Gilla

 16. En perfekt bok för dig…och kanske Charlie med, för jag har för mig att det är han som också är svampintresserad, Klokt talesätt. Så borde vi alltid tänka. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Absolut en perfekt bok för mig! Tror inte Charlie klarar den här sortens bok än – mycket text, nästan inga bilder 🙂
   Kram

   Gilla

Kommentarer är stängda.