En till …

… av farmors gamla plåtburkar. En av mina favoriter 🙂

Ett riktigt fint lock!

Flera spännande illustrationer på burkens sida …

Jag tycker om alla bilderna utom den sista … den känns skrämmande på något vis!

Jag inspirerades av bloggvännen LillaSyster att visa mina burkar och jag har ytterligare några. Kanske kommer de också med här någon gång.

🌼🌼

55 reaktioner till “En till …

 1. En självklar favorit! Den är ju rolig☺️och fin också såklart. Den ser väldigt gammal ut. Något i illustrationerna som gör det. Jättefin!
  Ha en fin dag!( grått, blåsigt och småregnigt här)

  Gillad av 1 person

 2. Jag förstår att burken är en favorit. Så fin med sina natur och djurmotiv. Håller med dig om den sista bilden. Men den speglar ju lite hur det var förr . Väldigt roligt att du sparat den.
  Önskar dig en fin torsdag.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Absolut en favorit! Fick ett tips – det är sagan ”Den fula ankungen” … och när jag vände på den, så står det faktiskt så i botten 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Urläcker burk, kan ju genererar i flera små sagoberättelser för den med fantasi! Visst är det roligare med plåtburkar än trist plastförpackningar. Idag får vi åter hålla i hatten….men kanske att solen vill visa upp sig em stund. Ha det gott och tack för länken.

  Gillad av 1 person

 4. Vilken ovanlig burk, och så fin den är. Vad har förvarats i den från början? Jag tycker också att sista bilden är lite otäck, men man behöver ju inte vända den sidan framåt. Kram

  Gillad av 1 person

 5. Den sista bilden visar nog när svanen blir räddad, den var fastfrusen i isen. Då är det inte så otäckt längre. Och den ovanför måste vara när den kommer till svanarna och förstår att den är en av dem.

  Gillad av 1 person

 6. Den burken är värd sin vikt i guld! Vilka kompositioner i bilderna, går det att se vem som tillverkat den o ev. konstnär? Vet du hur gammal den är?
  Kramen

  Gillad av 1 person

  1. Jag fick ett tips … det är ”Sagan om den fula ankungen” – och jag hittade en stämpel i botten som bekräftar det – gjord på IRA- fabriken i Danmark, men jag vet inte när. 1960-tal tror jag.
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Vilken härlig burk, men jag håller med dit. Den sista bilden är lite skrämmande. Vad tänker gubben göra med svanen egentligen?
  Ha en skön torsdag!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

  1. Jag fick en förklaring … bilderna är från sagan om den fula ankungen – och den hade frusit fast i isen och fick hjälp att komma loss … 🙂
   Önskar dig detsamma!
   Kram

   Gillad av 1 person

  1. Tyckte också att den sista bilden var otäck, men har fått en förklaring! Bilderna är ur ”Sagan om den fula ankungen” och det är bonden som kommer för att hjälpa ankungen som frusit fast.
   Kram

   Gilla

 8. Den burken var riktigt fin och jag har aldrig sett en sådan förut. Kanske ska jag också visa mina gamla burkar någon dag då jag inte har annat. Lite färg skadar inte nu när motiven ute bara är i vitt grått och svart. Trist alltså.

  Gillad av 1 person

 9. En jättefin burk, den är ju som en konstsamling med flera vackra tavlor. Ja, H C Andersens ”sagan om den fula ankungen” minns jag, som frös fast i isen och blev räddad av en bonde. Den är så sorglig, han var ju så mobbad då han föddes bland ankorna men inte såg ut som dom. Tycker dock att illustrationen på burken ser lite mordisk ut. Skönt att veta att det var ur sagan och han kom för att rädda den fastfrusna ungsvanen.

  Kram ❤

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det en fin burk … och jag är så glad att min bloggvän ”Jag” var klarsynt och genast kände igen sagan 🙂
   Ha en fin fredag!
   Kram

   Gilla

 10. Det är inte svårt att förstå varför den burken är en favorit. Den berättar med jättefina bilder om den fula ankungen som ju faktiskt fick ett bra slut. Den sista bilden tror jag inte hör till sagan eller så har jag förträngt att det var så. Jag vill hellre ha ett lyckligt slut.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Jag har ”gjort läxan” och läst på lite – och den sista bilden är den där bonden kommer och hjälper ankungen som frusit fast i isen 🙂
   Kram

   Gilla

 11. En sådan fin burk! Härligt att kunna ge sig tid att studera de olika bilderna. Många av oss… inklusive mej… är dåliga på att se detaljerna. Har för bråttom. Kram

  Gillad av 1 person

 12. Så fin 😍 så spännande burk, jag förstår att som barn kan man fantisera historier utifrån bilderna.
  Bara fantasin sätter gränser.
  Ha en fortsatt fin torsdag 🤗

  Gillad av 1 person

 13. Den burken är fantastiskt fin och som ny. Inte en buckla eller rostfläck. Vet inte hur du och LillaSyster bär er åt.
  Håller helt med dig om sista bilden. Killen ser hotfull ut, som en mördare. Åsså bär han munskydd. Å på den tiden var ju corona inte ens påtänkt;-)

  Gillad av 1 person

  1. Jag vet nu att det inte var så ruskigt, utan tvärtom – den som ser farlig ut där är bonden som kommer och hjälper ”den fula ankungen” som frusit fast i isen.

   Gilla

 14. Så fin burk du hittat igen! Sagan om den fula ankungen fick mig alltid att gråta när jag var liten. Och jag blev så glad när den kom till de andra svanarna och förstod hur vacker den var! Den sagan berör verkligen!

  Gilla

Kommentarer är stängda.