WOW …

… vilken match det blev!

”Måste-matchen” mot Norge – bjöd på riktig dramatik ända till slutsignalen!

🙂🙂

Tisdagen var en bra dag även på annat sätt – det var som en vårdag – och inbjöd till en skön långpromenad.

Hittade även Discgolfbanan … och dessutom en trevlig spelare. 18 hål med olika svårighetgrad och olika discar till olika ”hål” …

Träffade även på håris … ibland kallat ”vätteskägg” … inte så stora fina som jag sett ibland, men kul ändå, för man måste ha lite tur för de är väldigt sköra.

Vad HÅRIS är kan den som vill läsa om HÄR.

Nu snart dags att fixa lite mat … tror det får bli en bondomelett … och en sallad på rödkål och apelsiner … ja, så får det bli.

52 reaktioner till “WOW …

 1. Nog är det tur att det blir en och annan fin dag med sol och blå himmel. Så var det här också igår, men i dag är molnen tillbaka igen. Så läckert att ni har snö för skidåkarna!
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 2. Klarar inte riktigt att se på så spännande matcher. Lyssnar hellre på radio!
  Vilken fin promenad du fick. Jag gick en av de allra vanligaste rundorna, 4 km….
  Härligt väder!
  Har aldrig sett den vackra hårisen… eller är det så att jag inte upptäckt den!
  Ha det fint! Kram

  Gillad av 1 person

  1. Det var en rysare 🙂
   Hårisen kräver speciella förhållanden, men är svår att missa då den verkligen lyser vit.
   Kram

   Gilla

 3. Jag tyckte det var fantastiskt av svenska handbollslandslaget! Grattis till dom!
  Vilka härliga bilder, nästan lite vårkänsla i dom. Det ser väldigt snöfritt ut hos dig, förutom skidspåren då. Här finns fortfarande lite snö men framför allt, is … Jättehalt på sina ställen.
  Och vädret det skiftar. Igår kväll var det nästan minus 10 och nu är det plus 4. Det enda jag vill är att isen ska gå bort. Och lyckliga du som fick se håris.
  Bondomelett låter gott … och sallad på rödkål och apelsiner. Där fick jag ett tips. Låter väldigt gott!

  Kram och fortsatt fin onsdag ❤

  Gilla

  1. Visst var det en rysare!
   En härlig promenad blev det och det är alltid roligt att hitta håris 🙂
   Rödkål, apelsin, rapsolja och vit balsamvinäger … lite salt och peppar blir fräscht och gott.
   Ha en fin kväll och en bra morgondag!
   Kram ❤️

   Gilla

 4. Vilken härlig dag och vilket perfekt promenadväder. Härligt dessutom att ha så nära till fin natur. Hos oss går det fortfarande mest i grått dock.

  Kram och god onsdag!

  Gillad av 1 person

 5. Sport är inte min grej sen Ingemar Stenmark var i farten. Det enda i sportväg jag sett var slalom när han körde och Formel 1 när Ronnie Petersson körde. Såg honom och de andra storfräsarna i Formel 1 i Anderstorp 1978. Jag hade depåbiljett och fick gå omkring bland alla stallarna och hälsa på stjärnorna. Fick bilder på många av dem, Nicki Lauda och Ronnie bland andra. Bara några tävlingar senare såg jag Ronnie köra ihjäl sig på TV i tävlingen i Milano! Det var väldigt otäckt att se! Speciellt med tanke på att jag nyss sett honom live!
  Stenmark har jag bara sett i de Superstartävlingar som var populära på 70-talet. Såg honom och flera andra idrottsstjärnor ett par gånger då. Men när de slutat sina karriärer så slutade mitt sportintresse!
  Men dina vackra promenadbilder är jag fortfarande intresserad av! Och det där med konstsnö är ju perfekt egentligen! Tänk att kunna välja var man vill ha snö och var man inte vill ha det!

  Gilla

 6. Sport är inte min grej, men hårisen var intressant! Jag känner till det, men har aldrig sett någon själv. Och dina bilder med vårkänsla i, så härligt. Det var vårkänsla här också igår, soligt och fint. 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Jag gillar ridsport, motorsport och handboll, men annars är det inte min grej heller 🙂
   En skön dag, som gjord för en promenad.

   Gilla

 7. Vilket strålande fint väder med sol och riktig vårkänsla. Så ser det ut på de vackra bilderna i alla fall. Vår och lite varmt i luften. Sedan kommer snön men det var också så fint- Härligt ljus på naturbilderna.
  Håris, det var något nytt för mig. Så trolskt.
  Sköt om dig.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 8. Här finns inte en gnutta snö kvar och det är inget jag är ledsen för=) Håller med dig det har varit vår i luften i veckan – härligt! Det är nog dags att köpa några penséer nu – jag längtar ju så dant, det värsta som kan hända är ju att de fryser och det bästa som kan hända är att de blommar fram till midsommar=)
  Tack för en härlig promenad och jag visste inte att det gick så så många discar. Ha en bra kväll. Kram

  Gillad av 1 person

 9. Visst var matchen igår kväll en höjdare! Vem hade trott att corona-drabbade Sverige skulle hämta upp den fyra målsledning i paus och sedan sätta vinstbollen. En bragd, helt klart. Målvaktsspelet var suveränt och den lilla 21-åringen som ju kallades in som reserv var ju iskallt när han skulle slå straffen. Hans glädjetårar fick mig nästan att gråta…
  Håriset är ju fantastiskt. Kul att läsa hur det uppstår.
  Discgolf är roligt. Det är inte ofta man ser den sporten i Sverige. Spelade du med killen?

  Gillad av 1 person

 10. Du fick verkligen en härlig dag med glädje både framför tv:n och på promenaden. Jag hörde att det gick bra i handbollen men jag är inte jätteintresserad av bollsport. Men jag gläds med dem ändå så klart. Däremot hade jag gärna vandrat på de fina stigarna och framför allt hade jag velat se hårisen. Jag minns att du har visat sådan här förut men jag har aldrig sett håris i verkligheten.
  Kram

  Gillad av 1 person

 11. Håris har jag aldrig sett. Det var intressant. Sport är inte min grej men skogspromenader saknar jag. Här är allt förstört. Ska bli vindpark istället 😦
  Fina bilder som ser nästan lite vårlika ut. Hos oss regnar det och det känns mera som november.

  Gillad av 1 person

  1. Är inte så sportintresserad, men har fastnat just för handbollen 🙂
   Så tråkigt att dina skogar är borta, förstår att du saknar… suck.
   En fin vårlik dag med sol och fågelkvitter 🙂
   Tack!

   Gillad av 1 person

 12. Vilket fantastiskt friluftsområde där i skogen, och allehanda aktiviteter inbjuder det till! Så fint och stort har vi inte alls, och inget är organiserat av kommunen utan de är dessa otroliga eldsjälar som fixar. Här håller spåren på att tina bort, hoppas verkligen att vi får mera snö, ikväll var nog hela byns alla ungdomar och åkte skidor med pannlampor på.
  Jag gjorde en variant av bondomelett härom dagen, blandade creme fraiche med franska örter i smeten istället för grädde. Smaken blev god men den stelnade inte på samma sätt så konsistensen var inte optimal. Bra mat som kan varieras i oändlighet. Handbollen, ja vad ska jag säga. Har aldrig följt handboll varken i Finland eller i Sverige. Men visst håller jag ändå koll på resultaten. Du, jag undrar verkligen om det blir något OS, o blir det så är det hur stympat som helst. Flera norrmän som är positiva nu, väntar bara på att svenskar o finländare också ska vara drabbade. Ett stort skämt alltihop.
  Kvällskramen

  Gillad av 1 person

  1. Jag är glad att jag har skogen och alla promenadstråk så nära – och det finns ju även mindre stigar om man vill. Ett fint område som Finspång ska vara stolta över.
   Jag gillar handboll och du gillar skidor och friidrott – smaken är som baken delad. Handbollen är i alla fall mycket mer händelserik än fotboll, som är fruktansvärt långtråkig 🙂
   Jaa du … OS i dessa tider … verkar konstigt på något vis.
   Ha en fin torsdag!
   Kram

   Gillad av 1 person

 13. Har sett sånt där snöhår men har aldrig kallat det nått speciellt utan tänkt typ frost.
  Handboll är inget jag följer… min faster i Tyskland firade dock när Sverige slog Tyskland 😃
  Nästan skrämmande otäckt med OS då smittspridningen är så utbredd.
  Praktiskt att bara ha snö på vissa iordningställda platser.
  Nu säger jag Go Natt Sov Gott 🤗
  Kram

  Gillad av 2 personer

  1. God morgon Åsa! Kul att din moster gladdes över den svenska segern! 🙂
   Visst är det bra att snön bara finns där man vill ha den – passar mig perfekt 🙂
   Ja, OS nu verkar lite onödigt … konstigt att samla människor från hela världen så här när smittan ökar.
   Önskar dig en fin torsdag och hoppas du mår hyfsat bra!
   Kram

   Gilla

 14. God sen kväll!
  Visst var matchen spännande! Och så roligt för Sveriges lag som verkligen gav just allt och lte till.
  Gårdagen var vacker även här och en stund blev det på balkongen. Men ingen längre runda så jag njöt av att följa med dig. På alla sätt-. Så fina bilder. Och så lärde jag mig något nytt idag hos dig.; håris. Har nu läst på och vet mer.
  Varm kram

  Gillad av 1 person

  1. God morgon Ditte!
   Visst var det en spännande match … hoppas det går bra även mot Frankrike i morgon.
   Jag är så glad att jag har skogen så pass nära och så fint med alla olika spår och även andra mer ”vilda” stigar. Om du har tur kanske även du får se håris!
   Ha en fin torsdag!
   Kram

   Gilla

 15. Jag missade matchen, men jag är lika glad som du över deras resultat. Grymt bra jobbat!
  Vilka fina skidspår, där hade jag gärna glidit. Har inga skidor men jag hade skaffat på direkten ifall jag hade tillgång till de fina skidspåren.
  Solen har tittat fram även hos mig, det är underbart.

  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Jag har inte stått på ett par skidor sen 80-talet och tänker nog inte göra det igen. Jättefina spår i alla fall, men jag går hellre de andra spåren som är utan snö 🙂
   Vårväder just nu, men … än så är det vinter, som det sjungs i visan.
   Kram

   Gilla

 16. Grattis både till handbollsgrabbarna och till din blåa himmel! Här ska solen tydligen komma tillbaks från och med imorgon och det ser jag fram emot. Hoppas vädergubbarna har rätt bara…

  Gillad av 1 person

 17. Jättespännande match. Den igår mellan Danmark och Frankrike blev ju också rafflande. Nu blir det Sverige Frankrike på fredag att se fram emot. Härliga promenadvägar.

  Gillad av 1 person

  1. Verkligen spännande! Blir förhoppningsvis lika spännande i morgon mot Frankrike 🙂
   Ja, det är fina promenadvägar – och jag är glad att alla ligger inom promenadavstånd från min bostad. 🙂

   Gillad av 1 person

 18. Vet du. Jag var så arg att jag stängde av tv:n fem minuter innan matchen var slut. Läste på text-tv morgonen efter att Sverige vände och vann. Blev arg på mig själv och tvingade mig att se hela matchen på kvällen.

  Gilla

  1. Det var verkligen otroligt spännande- och Frankrike gjorde samma sak mot Danmark igår. Det blir förhoppningsvis en spännande match imorgon kväll också! 🙂

   Gilla

 19. De stigarna har jag gått många gånger. Jag bodde på Östermalmsvägen 57 fram till 1999. JAg kanske inte hittar så bra längre, mycket har säkert ändrat sig genom åren. Skogen växer och ännu värre om den huggs ned. Det finns mycket vackert att titta på.

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det ett fint område med härliga promenadvägar och bara att hoppas att skogen får vara kvar. 🙂 Vi bodde först på Ängsvägen 2 och sen på Östermalmsvägen 30 under åren 1974-1979 … och nu är jag tillbaka i samma del av Finspång.

   Gilla

 20. Här har jag tydligen missat ett inlägg. Tänk vad vädret är ombytligt, våraning ena dagen och så storm och snö den andra. Spår för skidåkare bredvid gångstigar verkar ovanligt vettigt. Jag tror mig förstå att fler och fler hittar ut i naturen nu, jag ser massor med folk ute på helgerna. Discgolf dök upp ur ingenstans, tycker jag, jag har aldrig sett någon använda korgarna som finns här och var. Håris har jag bara sett en enda gång, för många år sedan, så vackert och fantasieggande!

  Gillad av 1 person

  1. Grosvad, är ett fint område med möjligheter för alla 🙂
   Discgolf var ganska vanligt i Norrköping på den tiden jag jobbade där … och vi var där från jobbet och testade en gång – men det var inget för mig, men ganska kul att titta på .Visst är det spännande med hårisen, men man måste ha lite tur att hitta den 🙂

   Gilla

Kommentarer är stängda.