Veckan som gick …

… har varit lite av en berg- och dalbana. Vädret har varit blandat och humöret har gått både upp och ner, liksom sömnen. Somnar som en stock, men vaknar efter ett par timmar … somnar igen, men vaknar som oftast mellan fyra och halv fem och då är det omöjligt att somna om.

En hel dag med huvudvärk … en dag då jag inte var utanför dörren, men annars försöker jag ta minst en promenad per dag.

Först några bilder från i tisdags då jag var vid sjön Mäseln …

… och vid sjön Bönnern igår …

Här en karta så ser ni var jag varit …

Till badplatsen vid Bönnern är det ca. 2,5 km – till den vid Mäseln är som synes betydligt längre och då blir det bilen som får ta mig dit.

Avslutar promenadbilderna med det här paret som passerade mig när jag parkerade bilen…

Veckans bästa var ändå detta! En underbar doftande vårbukett från en fin vän!

Stort TACK för den!

Mina tre barnbarn verkar ha smittats med covid/ omikron … två äldsta med feber, men Charlie mest bara snuva och hosta. De testades igår, men än har de inte fått något svar. Många sjuka nu både i skolan och på förskolan … så den här helgen får jag inte träffa dem.

51 reaktioner till “Veckan som gick …

 1. Upp eller ner i humöret och måendet, hoppas det snart känns bättre.
  Dina foton är i alla fall fantastiskt fina.
  Blir lite full i skratt över snörbollen, nån kastade tydligen hundens leksak lite för högt.
  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram/Kicki

  Gilla

 2. Börjar med en extra kram.
  Det är så många som är sjuka just nu och det är inte kul. Du har fått en fantastisk bukett som ger vårkänslor.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

 3. Det är jobbigt när man inte får sova, när man behöver.
  Trist med en helg utan att få träffa din familj. Den där Covid ställer till mycket inte bara för de som är sjuka, utan även för de runt om kring en.
  Vi har haft jättefint väder idag, sol men -7 var det när vi var ute på vår 5km på morgonen. När man går snabbt så känner man inte kylan. Jag börja få upp konditionen igen efter ingreppet och det är skönt.
  Vilka fina bilder du visar. Jag fastnade för båten som var lite snöig. Så vacker o verklig bild. Kan tänka mig att vår ser ut så där för den ligger kvar i sjön ☹ Det var ett färg glatt par du mötte, de måste gett lite energi och glädje. Liksom dina vackra blommor.
  Kramiz o fin löndagsafton

  Gillad av 1 person

  1. Jag behöver inte så mycket sömn, tycker mest det är långtråkigt att ligga vaken 🙂
   ja, detta virus … jag är trött på det nu – liksom alla andra.
   Så skönt att du återfått lite av din kondition 🙂
   Ha en fin söndag!
   Kram

   Gilla

 4. Trist att inte kunna sova ordentligt! Det känner jag igen mig i tyvärr! Den färgglada damen och din fantastiska bukett piggar upp i mörkret i alla fall. Och bilden på trädet som du tagit med kameran riktad uppåt är jättefin.
  Tråkigt med barnbarnen som verkar ha blivit smittade, men skönt att de bara är lindrigt sjuka.
  Önskar dig en så bra helg som det går och håller tummarna för att du får sova bättre inatt!

  Gillad av 1 person

  1. Sömnproblem verkar tyvärr väldigt vanligt. Jag kräver inte så mycket sömn, men det är ändå trist.
   Tack för din kommentar!
   Ha en fin söndag!

   Gillad av 1 person

 5. Kan tänka mig att det är många tankar som rör sig i ditt huvud. Och tänk att de inte begriper att de ska röra sig när du är ute och promenerar.
  Stort tack för vackra promenader. Hade gärna gått med dig. Nu när jag inte kunnat gåpå egen hand uppskattar jag extra att ändå få komma ut.
  Trist med smitta hos barnbarnen men hoppas de piggnar på sig så ni kan ses nästa helg.
  Så roligt med denna vackra blombukett du fått. Förstår att du blev glad.
  Varm kram och många tankar

  Gillad av 1 person

  1. huvudvärken var nog bara tillfällig och det känns bra.
   Förstår att du saknar dina promenader, men snart är du som vanligt igen! Skulle gärna promenera med dig 🙂
   Detta seglivade virus är inget kul, men någon gång ska det väl ändå ge sig.
   Buketten är underbar och jag blev verkligen glad för den 🙂
   Ha en fin söndag!
   Kram

   Gilla

 6. Hoppas att det rättar till sig med sovandet och att huvudvärken inte är covid. Vi har också haft påhälsning av viruset, äldstas familj har varit i familjekaräntän, men bara föräldrarna insjuknade så vi hade alla barnbarnen som vanligt i torsdags. Härliga vinterbilder och jättefina bilder på den fantastiska buketten! Vilket färggrant par förresten, med helt olika stilar, roligt att få syn på dem, kan jag tro.

  Gillad av 1 person

  1. Sömnproblemen är gamla, men huvudvärken verkar bara varit tillfällig. Saknar att inte få träffa barnbarnen den här helgen, men snart är det en ny helg.
   Tack! Det var en fin promenad – och buketten är fantastisk och blir bara vackrare 🙂
   Det färgglada paret var fina att få se … synd att jag bara hann med en enda bild.

   Gillad av 1 person

 7. Ibland har jag såna där sov nätter också, inte roligt för då när jag somnat om till slut o sover som bäst, ja då e det väckning o det tar halva dagen minst innan jag känner mej normal om jag alls blir det den dagen 🙈 Promenader är bra, och skönt med frisk luft, har just varit ut på en. Här har ena sonen m sambo testat + för covid, och det var en snällare variant, för han hade bara feber o värk, hon sjuk hals o utan röst, och samtidigt fick dom det fast från varsitt håll (jobben) men nu har dom suttit färdigt i isoleringen (10 dagar här) o allt e som innan. Vi klarade oss undan, för vi hade inte träffats nå där innan. Yngre dottern blev förkyld (snuva o värk) men hon testade negativt. Tror det var 6 el 7 gången på dessa två år som hon testat sej o negativ alla gånger, alla gånger har hon haft snuva o värk o kännt sej krasslig.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har inget stort sömnbehov och klarar mig bra på ca 5 timmars sömn, men det är tråkigt att inte kunna sova. När jag bodde i vårt lilla hus i skogen kunde jag gå upp och göra något, men här i ett hyreshus är inte alternativen så många.
   Det här viruset är jobbigt och det känns tråkigt att inte få träffa barnbarnen den här helgen. Dagarna går ändå fort och snart är det en ny helg 🙂

   Gilla

 8. Men nu har fullmånen varit full klart och då får vi sova igen. Jag har skrivit upp och kollat min sömn och det stämmer rätt bra. Tre dagar innan fullmåne sover jag dåligt om nätterna och två dagar efter. Jag brukar vakna vid 1:30 och då känner jag mig konstigt nog pigg och somnar inte igen förrän ca 3:30. Ja den där månen kan ställa till det för en del, andra känner inte alls av den.
  Åsa är fortfarande sjuk i covid och två av barnen har insjuknat nu och testats positivt, det är bara hennes man och äldsta barnet som hitintills har klarat sig.

  Gilla

  1. Tyvärr påverkas inte min sömn så mycket av månen – vaknätterna finns nästa alltid. Trodde under en tid att det berodde på fullmånen, men så är det inte …
   Så tråkigt med detta virus!

   Gilla

 9. Usch så tråkigt att du har sömnproblem. Känner igen det, har sådana perioder då och då. Och är man trött, ja då kan ju huvudvärken komma också. Kan blåsten ha gjort sitt till? Här är det ett fasligt liv när det blåser och då vaknar jag hela tiden. Dessutom har vi en liten hund som är rädd när det blåser och som vill ha tröst av matte. För husse, han sover som en stock.
  Fina promenader har du ändå fått. Och det var ett färgglatt par. Och så det bästa, vilken vacker bukett. Vilka livgivande färger.
  Extra tråkigt var det att höra att dina barnbarn fått Covid så du inte kan träffa dom. Jag hoppas det går över snart på dom och att ingen mer blir smittad. Just nu känns det ju som om det är väldigt svårt att värja sig från smittan. Är glad att vi har våra tre vaccindoser.
  Anki, jag hoppas att sömnproblemen ger med sig och jag hoppas du får komma ut på dina promenader. Och det blir ljusare och ljusare för var dag som går …

  Kram ❤

  Gillad av 1 person

  1. Sömnproblemen har jag haft under lång tid och lider nog inte så mycket egentligen. Jag behöver inte så mycket sömn, men det är såå trist att ligga där och inte kunna göra något mer än sätta på radion. Jag brukar läsa en stund, men det är inte hjärnan med på helt 🙂 Huvudvärken var nog bara tillfällig. Led av migrän förr, men de är numer ett minne blott.
   Promenaderna är viktiga och visst märker man att dagarna blivit längre!
   Tack för dina ord!
   Kram ♥

   Gilla

 10. Den gamla tallen, så vacker! Och vilken ljuvlig bukett, förstår att du blev glad för den. Det där med sömnen känner jag också igen mig i. Somnar som en stock men vaknar efter några timmar och då är det lögn att somna om igen. Inte varje natt dock, men ibland. Dottern och hennes familj har alla fått Covid, så vi har inte setts sen julafton. Men de mår förhållandevis bra, i alla fall som tur är.
  Önskar dig en fin lördag kväll!

  Gilla

  1. Gamla träd är ofta väldigt speciella – ja i alla fall för mig.
   Vi är nog ganska många som har sömnproblem, men jag behöver inte så mycket sömn …
   Detta virus är inte roligt och vi kommer nog alla att få vår beskärda del.
   Ha en bra söndag!

   Gilla

 11. Det är verkligen jobbigt när sömnen inte är som den ska. Någon enstaka gång går det men i längden tar det på krafterna. Mitt sömnmönster ser precis ut som ditt så därför var det något av ett under att jag somnade om i morse. Jag har slutat att dricka te på kvällarna för att det inte ska störa men det verkar inte göra någon skillnad. Jobbigt är det i alla fall.

  Vilken otur att barnbarnen är smittade men jag hoppas att det är snabbt övergående. Ni får träffas vid annat tillfälle i stället. Även om man som vaccinerad kanske inte blir så sjuk så hämtar man inte viruset frivilligt.

  Så härliga bilder från din promenad. När vi var ute i dag var det nästan vindstilla vilket var så befriande efter flera dagar med vassa och hårda vindar.

  Kram och god kväll!

  Gilla

  1. När man är pensionär så funkar ju vardagen ändå … och jag kräver inte så mycket sömn, men det är inget kul att ligga och titta i taket. Jag brukar lyssna på nattradion och då slumrar jag till igen 🙂
   tråkigt att inte få träffa barnbarnen, men dagarna går fort och snart är det en ny helg.
   Ha en fin söndag!
   Kram och tack!

   Gilla

 12. Sömnen känner jag igen. Så jobbigt att sova dåligt.
  Som vanligt har du verkligt fina bilder att visa oss.
  Mina barnbarn har också haft covid senaste veckan. Friska några dagar nu, så dagis på måndag. De längtar! Och jag längtar efter dem!
  Ha en fin lördag nu!

  Gilla

  1. Ja … tråkigt med sömnen, men det är som det är.
   Så trist med det här förbaskade viruset!
   Hoppas det gick bra igår 🙂
   Tack för dina ord – och ha en fin söndag!

   Gilla

   1. Man vänjer sig lite. Vissa nätter sover jag gott. Det gäller att uppskatta de nätterna!
    Det gick bra igår. De åkte strax efter 23, alldeles lagom tid🤗
    Tack detsamma!

    Gillad av 1 person

 13. Hoppas att barnbarnen får en mild variant och jag hoppas verkligen att du klarar dig utan att insjukna efter att ha träffat dem. Perfekt med gångavstånd till badplats och sjö, blir det en varm sommar kan du ta dig dit för ett morgondopp redan vid 04.30 – men vi kan ju hoppas på att du får en bättre dygnsrytm och slipper vakna så himla tidigt. Men ibland kommer även jag in en ond cirkel och vaknar vid kl 04 – och det är verkligen inte kul. Njut av buketten och ha en fin kväll. Kram

  Gilla

  1. Ja, vi får hoppas det …
   Haha … tror inte det blir aktuellt med något morgonbad där i sommar heller – har närmare till en annan badplats, men jag gillar inte att bada i kallt vatten 🙂
   När jag bodde i stugan kunde jag ju gå upp och fixa med något, men här finns inte mycket att göra den tiden.
   Buketten är underbar och blir vackrare för var dag!
   Ha en fin söndag!
   Kram

   Gilla

 14. När huvudet är fullt av tankar kan det både bli sömnproblem och huvudvärk, att inte sova riktigt gör hela kroppen seg och humöret hamnar nånstans vid fotknölarna .
  Denna pandemi gör att mycket blir så tråkigt, inställt och svårt att träffas. Jag förstår det är ledsamt att inte kunna träffa son och barnbarn, jag hoppas de kryar på sig utan komplikationer.
  Skönt Du kan ta Dig ut på promenad 👍 jag tror ju på naturens läkande kraft 💚
  Så fina blommor, en härlig bukett 😍
  Kram ❤️

  Gillad av 1 person

  1. Sömnproblemen har jag haft länge och som tur är kräver jag inte så mycket sömn.
   Tråkigt att inte få träffa barnbarnen i helgen, men en vecka går fort och förhoppningsvis kan jag träffa dem nästa helg.
   Jag tror som du på naturens läkande kraft!
   Kram ♥♥

   Gilla

 15. Att inte kunna sova är hemskt. Det påverkar så mycket som humöret, koncentrationen och mycket mera. Tråkigt att du inte kan träffa barnbarnen. Håller tummarna att de kommer lindrigt undan.
  Fina bilder från din promenad. Tror det är också viktigt att komma ut. Buketten och det fina paret är ljuvliga bilder.
  Ha det so gott det bara går!

  Gillad av 1 person

 16. Livet går både upp och ner men så länge man inte stannar längst ner så finns det hopp. Huvudvärk är jobbigt och problem med sömnen är inte heller något man vill ha. Jag hoppas att det är övergående och annars kanske du behöver få någon form av hjälp.
  Jag hoppas att barnbarnen inte blir väldigt dåliga och att föräldrarna klarar sig bra de också. Kanske ska de räkna med att bli smittade men lindrigt sjuka. Min son har precis tillfrisknat från covid -19. Han hade fått tre sprutor men fick både feber, lite smakförändring och allmän sjukdomskänsla. Vi får nog inse att de flesta av oss kommer att bli smittade men kanske märker vi det inte ens.
  Härliga bilder från dina promenader.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Livets gång som det heter … sömnproblemen har jag haft länge, men huvudvärken var tillfällig.
   Ja, detta virus … vi lär nog få en släng av det allesammans.
   Ha en fin söndag!
   Kram och tack!

   Gilla

 17. Ditt humör verkar ha följt vädrets berg- och dalbana. Konstigt med dina sömnproblem. Jag menar du har ju alltid gått upp ”mitt i natten”, så det är ju egentligen inget nytt. Däremot är huvudvärk och uppvaknande efter ett par timmar nåt nytt. Kan hända att ditt ”undermedvetna” jobbar hårt så att du vaknar. Det är bara att hoppas att dessa ”ovanor” går över illa kvickt.

  Osis med C-19 hos barnbarnen. De är visserligen inte ensamma, men ändå. Det påverkar ju din son och hans fru också. Karantän för hela familjen. En himla ”tur” att Folkhälsomyndigheten har kortat ner den ”obligatoriska” karantänen från åtta till fem dagar.
  Hoppas såklart innerligt att du inte har smittats.

  Gillad av 1 person

  1. Detta med sömnproblem har tyvärr följt mig genom åren … och tyvärr blivit sämre, medan huvudvärken nog var en tillfällighet. Förr led jag av migrän, men efter klimakteriet är den som bortblåst.
   Tråkigt att inte få träffa barnbarnen den här helgen är tråkigt, men dagarna går fort och det är snart en ny helg.

   Gilla

 18. Har samma humör här, upp och ner! Men till skillnad från dig sover jag som en stock, mellan 8-10 timmar, är dock inte piggare för det men delar gärna med mig, ta ett par timmar vettja, det märker jag inte av! Himla fint nere vid sjöarna, hopptornet såg verkligen ödsligt ut. Fladdermusholk har jag inte sett, inte begriper jag fladdret ska in heller, men den brukar väl hänga upp och ner? Bänken såg ohyggligt obekväm ut, skulle jag lyckas få ner min lekamen där så skulle jag knappt komma upp.
  Otur för barnbarnen men alls inte oväntat. Imorse fick dottern som ju var här besked om att barnbarn och barnbarnsbarn var dåliga. Saija köpte med sig test hem och det var negativt. Nu verkar de piggare men om de vänder igen får hon ta ett nytt test. Räknar med att jag också smittas förr eller senare…svårt att undgå trots vaccinering.
  Hoppas du har en skön natt med god nattsömn för det behöver alla. Kram från pörtet

  Gilla

  1. Fladdermössen tar sig in i en springa underifrån … en vanlig holk i parker och skogsområden vid vatten här i mina trakter.
   Ja, vi kommer nog inte undan det här viruset … men förhoppningsvis klarar vi det.
   Nix … sömnen som vanligt söndertrasad med vakenhet flera gånger under natten.
   Ha en fin söndag!
   Kram

   Gilla

 19. Fantastisk fin bukett! Verkligen något som piggar upp i dessa tider. Vilka fina foton du visar från din promenad. Gillar de där med detaljer. En boll, ett fröhänge, den färgglada tjejen, barken på trädet.
  Stackars dina barnbarn och stackar dig som inte får mysa.
  Håller tummar och tår att alla blir friska snart och att den här skiten snart är ett minne blott.

  Lördagskram

  Gillad av 1 person

 20. Vilka vackra vinterbilder! 🙂
  Otur och tråkigt med smittan i familjen och jag hoppas verkligen att dom får en lindrig variant. Smittan sprids verkligen som en löpeld, och jag tror faktiskt att ingen kommer undan helt. Tyvärr!

  Ha en fin söndag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ama! Jag trodde jag jag svarat på alla kommentarer, men hade missat din – förlåt! läste den och så ringde telefonen och ja …
   Barnbarnen är testade positiva, men inte speciellt sjuka och det känns bra 🙂
   Ha en fin måndag!

   Gilla

 21. Jag vet inte varför kommentaren som jag skrev igår inte kom fram. Det händer emellanåt.
  Gör väl ett nytt försök.
  Jag gillar verkligen dina bilder. Repbollen blev tydligen nån hund blåst på, då den kastats upp för högt.
  Upp och ner i humöret och känslan kan man verkligen vara utan att ha sorgen som du lever med.
  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram/Kicki

  Gilla

 22. Jag vet inte varför kommentaren som jag skrev igår inte kom fram. Det händer emellanåt.
  Gör väl ett nytt försök.
  Jag gillar verkligen dina bilder. Repbollen blev tydligen nån hund blåst på, då den kastats
  upp för högt.
  Upp och ner i humöret och känslan kan man verkligen vara utan att ha sorgen som du lever med.
  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram/Kicki

  Gillad av 1 person

  1. Hittade två kommentarer i papperskorgen och de är nu godkända. Fattar inte varför de hamnar där?!?
   Tack för dina snälla ord om bilderna!
   Kram! ♥

   Gilla

 23. Så trist att dina barnbarn blivit smittade. Det är nästan knappt att man vågar sticka näsan utanför dörren längre. Hoppas det lugnar ner sig fram emot våren åtminstone. Känner igen det där med att vakna stup i kvarten och inte kunna somna om. Det är så enerverande. Vilka fina vinterbilder. Här är det bara grått, disigt och råkallt. Kram

  Gilla

Kommentarer är stängda.