Varmt tack …

… till er alla för fina kommentarer, mejl och annat trevligt och hjärtevärmande! Ingen nämnd och ingen glömd!

Det var inte min mening att beklaga mig … men jag är såå glad att ni finns, mina kära bloggvänner!

❤❤❤

Nu lägger jag detta bakom mig – livet går vidare och det får det göra med en burk som jag inspirerades av BP att visa 🙂

En smal, ganska hög och färgglad burk som en gång innehöll en sån flaska som ses här. Jag minns inte var den kommer ifrån, men jag misstänker att vi köpt den i någon taxfree- butik.

Innehållet är numer något helt annat … nämligen torkad svamp! 🙂

Torkad karljohanssvamp som jag glömt att jag hade !

54 reaktioner till “Varmt tack …

 1. Det var verkligen nytt, annorlunda innehåll🤗
  Ingen tyckte väl att du beklagade dig. Du sa som det var och uppenbarligen var vi många som kände igen oss. Det är bara att inse. Folk vet inte hur de ska bete sig i förhållande till den som av någon anledning blivit ensam. Sorgligt men sant. Jag är iallafall väldigt tacksam att ha dig i mitt liv❤️

  Gilla

 2. Du beklagade dig verkligen inte utan konstaterade bara fakta. Väldigt många kände igen sig i det som du skrev och jag tyckte det var mycket bra att du vågade lyfta frågan. Sorligt nog är det bara att inse att vänskap står inte alltid för det som man tror.

  Likören finns fortfarande för Husse köpte en flaska för några år sedan. Tyvärr fick han inte den i en sådan fin burk vilket var lite synd inser jag nu.

  Kram och god fredag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! ♥
   Visst är det en fin burk och så synd att husse inte fick någon sådan när han handlade 🙂
   Ha en fin fredagskväll!
   Kram

   Gilla

 3. Den som spar han har men hur kunde du glömma bort en sådan skatt? Gissar att det tillagas något med Calle idag. Här ska det bli flygande Jakob….blev så sugen på det då någon av deltagarna i Mästerkocksköket sågade den anrättningen – vi tycker det är gott=) Kram på dig idag då det är kramensdag.

  Gilla

 4. Visst är det härligt med allt stöd man får från bloggvänner! Det har jag också uppskattat när jag har haft det jobbigt med sjukdomar, operationer och sjukhusvistelser. Det finns så mycket värme där ute!

  Den likören gillar jag (Anders tycker den är för söt…). Den tillverkas på ett ställe utanför Cartagena ca 6 mil söder om oss i en färgglad byggnad som vi har åkt förbi många gånger. Nån gång hoppas jag att jag lyckas få stopp på bilen där, men Anders tycker som sagt var att den är för söt 😉 Sen är det ju han som kör också, så nån provsmakning blir det inte för hans del…

  Du ser! Bloggvärlden är fantastisk! Nu har den sett till att du hittade svamp såhär i januari också 😀

  Stor KRAM igen!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, så är det absolut och vi är lyckligt lottade som har våra bloggvänner 🙂
   Söt och god likör … länge sen jag smakade den 🙂
   Tack och kram!

   Gilla

 5. I nöden prövas vännen, så lyder ett ordspråk. Du beklagade dig verkligen inte, jag hade kunnat skriva samma sak ❤
  Livet går vidare och kan bli riktigt bra. Jag blickar tillbaka på 10 år av saknad och mår ändå väldigt bra ❤ Vi tar det i vars och ens takt ❤
  Kram!

  Gillad av 1 person

 6. Snygg burk. Tänk att man kan köpa dricka på bruk 🙂 Ja trista saker ska man glömma. Man får glädjas åt allt bra i livet o de äkta vänner man har.
  Svamp är ju inte min starka sida som du vet. Men jag vet att du och flera här i bloggvärlden älska det, någon måste skilja sig från mängden ”de e jag”.
  Kramiz

  Gilla

 7. Läste ditt inlägg om vännerna som övergivit dig. Blev så fundersam att jag inte visste vad jag skulle säga. Uppfattade det inte alls som något beklagande utan ett konstaterande. Det är i sådana här situationer man kan tala om riktig vänskap. Man upphör bara inte att förvåna sig att det ofta blir så här. Man undrar varför?
  Men visst är bloggarna en trevlig krets som utan förpliktelser hälsar på och lämnar några vänliga ord eller konstateranden.
  Ha nu en riktigt skön helg!

  Gillad av 2 personer

  1. Hm … oftast får man alternativ när man kommenterat. Klicka på pilen bredvid texten där det står att du kommenterar med Google. Då kan du välja alternativet namn och webbadress – men man får skriva i det varje gång, så jag gör det oftast bara hos dem som inte känner mig så väl …. och alla har inte det valet heller …. men de flesta tror jag.

   Gilla

 8. Den fina burken liknar mosaikmönster, underbara färger. Att det döljer sig torkad svamp i en burk, hihi, det är inte ovanligt direkt. ähum…känner väl igen det. Och plåtburkar är perfekta, svampen ligger i mörkt och torrt utrymme. Helgkram från pörtet

  Gillad av 1 person

 9. Jag känner att jag har gått miste om något 😜 jag har aldrig varken sett eller kommit i kontakt med alkohol i burk.
  Whisky kan ju ibland vara förpackad i en papplåda, men i burk n vet in my life 🙃
  Torkad svamp är nog inte helt dumt att förvara i en burk.
  Jag fick ett råd av BPs make 😃 ”gest plastered” 🍷 men just idag hoppar jag nog över detta 😅
  Ha en fortsatt fin fredag 🤗
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Antar att du inte följde rådet du fick 🙂 Klokt!
   Torkad svamp kan man aldrig ha för mycket av!
   Ha en fin lördag!
   Kram

   Gilla

 10. Nej du Anki, du beklagade dig inte alls. Du beskrev verkligheten på ett nyktert och helt osentimentalt sätt. Du är liksom inte typen som skulle klaga…

  Din mosaikbruk är lika stor som min, fast den hade ett annat innehåll. Tycker mycket om mönstret som man blir glad av. Googlade Licor 43. Den är spansk och väldigt söt likör. Så jag föredrar nuvarande innehåll:-)

  Kul att du inspirerades av min burk. Stort tack för länken:-)

  Gilla

  1. Visst är det en fin burk – och jag håller med dig gällande innehållet. Visserligen minns jag att jag gillade likören, men karljohanssvamp är nog ännu godare 🙂

   Gilla

 11. Ännu en fin burk! Med likörsvamp 🤣😂. Jag har faktiskt en flaska av det märket och den är väldigt god men söt, så det blir bara i små mängder man dricker den. Men min flaska är inte lika fin som din burk!
  Önskar dig en trevlig och fin helg!

  Gilla

  1. Haha .. likörsvamp 😃 Inget som känns direkt lockande, men jag har smakat kantarellsnaps en gång. Tydlig kantarellsmak, men jag gillade inte spritsmaken …
   Minns att jag gillade den här likören, men att man bara kunde ta ett litet glas av den .
   Ha en fin helg du också!

   Gilla

 12. Mycket snygg burk … och innehållet, det nuvarande, det gillar jag. Tänk att det blev lite av ett svampinlägg så här i kylslagna januari 🙂

  Kram och fin fredag kväll ❤

  Gilla

  1. Jag gillar burken med innehåll – både det som en gång fanns och det som finns just nu 🙂
   Ha en fin lördag!
   Kram ♥

   Gilla

 13. Det var ett oväntat fynd. Svamp istället för likör 😀 Aldrig sett en flaska i en burk. Det var nog ett tag sedan det gick att köpa. Härligt att burken fortfarande är i bruk i alla fall.
  Ha en trevlig helg!

  Gilla

 14. Vi behöver ventilera lite ibland och jag tror att många kände igen sig. Det kan vara lättare att gå vidare efter att ha satt pränt på tankarna och det är ju jätteskönt om du kan lämna det bakom dig nu.
  Vilket fynd du gjorde 😀 Det bästa med torkad svamp, förutom att den är god, är att den håller nästan hur länge som helst.
  Kram

  Gillad av 1 person

 15. Att skriva är ju ett sätt att att uttrycka det man känner och jag när man gjort det så kan det underlätta att gå vidare.
  Vad roligt att du hittade svampar i den fina burken. Och så fin den är. Lyser verkligen upp.
  Många tankar och en stor kram.

  Gilla

  1. Nu var det ingen överraskning att det fanns svamp i burken …jag kom bara inte ihåg vad det var, men visst är det en fin burk 🙂
   Kram

   Gilla

 16. Ingen tyckte nog att det var en klagan, snarare ett konstaterande.
  Jag är en sån som inte hör av mig, varken till mina barn och barnbarn, som till mina vänner, så ofta som jag borde.
  Jag vill träffas irl, har svårt för att ringa eller facetima.
  Men alla bor ju tyvärr så långt bort.
  Ha en bra dag!
  Kram/Kicki

  Gillad av 1 person

 17. Här har det väl också tappats många gamla vänner sen man flyttade till stan, många nya tillkom men efter ett tag var även de borta, folk har så mycket med sitt eget, så även vi.
  Men några vänner har ju bestått under åren, tacksamt och fint som snus. 😉

  Ha det bäst nu Anki.

  Gillad av 1 person

 18. Klart att man får beklaga sig när livet känns slit och det är det vi är till för. Dina bloggvänner som dagligen läser din blogg och tittar på dina fina bilder och naturligtvis skulle komma och besöka dig med blommor och fikabröd om du inte bodde så väldigt långt bort.

  Gillad av 1 person

  1. Visst får man beklaga sig, men det var egentligen inte min mening – mer mina tankar och funderingar.
   Tack för dina ord!

   Gilla

Kommentarer är stängda.