En gammal …

… och en yngre burk.

Min kaffeburk som jag fortfarande använder kommer också den från farmor och under hela min uppväxt användes den på samma sätt som jag gör fortfarande – till kaffe alltså.

I bakgrunden ses ytterligare tre kaffeburkar, men av nyare årgång.

Den yngre burken fick jag som gåva när jag köpte kakao i någon matvarubutik, men jag minns inte när.

Fler burkar kommer vartefter …

46 reaktioner till “En gammal …

 1. Tänk att vi båda skulle köra med kaffeburkar idag, din mer välbevarad. Om en stund får du öppna locket….för jag antar att du som jag gärna vill ha en kopp efter maten. Strax ska här bli fisk i ugn med grädde, dill och heinz chilisås, barndomsmat…..men det kan ha varit ketchup i originalreceptet. Gott är det iallafall =) blås inte bort om du ger dig ut.

  Gillad av 1 person

  1. Fina burkar … både din och min 🙂
   Den fiskrätten liknar en som jag gjorde tidigare … tror jag fick receptet av min mamma en gång .
   Jag har inte varit utanför dörren idag!

   Gilla

 2. Så många burkar du har som kan plocka fram ännu fler.
  Det är ju toppen när man kan använda de gamla fynden.
  Ha en fin dag!
  Kram/Kicki

  Gillad av 1 person

  1. Jag har inte jättemånga, men några till finns det. Jag använder långt ifrån alla burkar, mest beroende på att några är alldeles för skrymmande i köksskåpen 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Roligt med din burkserie! Den är välbevarad din kaffeburk. Vår blåa burk, som kom från min mans farföräldrar, var väldigt nött och har vandrat vidare till äldsta dottern. Kakaoburken tror jag har sålts på Tempo bland annat och där finns en underlighet i texten. Ordet gifva kan inte stå som det gör ”ögon-cacao gifva… , det borde vara ”gifver”. Men om man har tagit ett citat och inte citerar allt så kanske det har stått något före, till exempel ”för att gifva”. Det kan också vara en pluralform: vi gifva, men då passar det ju inte alls, utan är heltokigt.

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det kul med burkarna. Jag är inte någon grammatikpolis, men för mig är ordet gifva en gammal form av ordet ge i betydelsen skänka. ”Ögon-cacao skänker hälsa, glädje, styrka och en god sömn” Hur som helst så gillar jag varm choklad i termosen när jag är ute på vintern 🙂

   Gilla

 4. Ytterligare vackra burkar! Och så roligt att du fortfarande använder kaffeburken. Jag hade en vacker kaffeburk i plåt förr men när vi gjorde om köket och jag var i rensningstagen så hamnade den i högen som gick till second hand, jag förstår egentligen inte varför jag gjorde så. Nu har vi ingen kaffeburk utan har kaffet i förpackningen i kylen. Trist men sant. Det var fler saker jag skänkte bort som jag nu fått komplettera med i efterhand.
  Jag har förresten gjort ett försöka att fotografera lite burkar själv men fick så mycket blänk i bilderna så jag måste hitta en bättre fotoplats 🙂

  Kram ❤

  Gillad av 1 person

  1. Jag gillar min kaffeburk! Har testat modernare burkar, men varje gång återkommit till den här gamla 🙂
   Så synd att du rensade så ordentligt … men bra att de hamnade i second hand- butiken och inte på soptippen.
   Svårt att fota om de blänker för mycket! Du får testa igen 🙂
   Kram ♥

   Gilla

 5. Känner igen kaffeburken ,men i dalablått hade min mamma hemma! Kul med gamla burkar.
  Å kul att läsa dina selfie svar! Glenn Miller var inte dum han , In the mood och Moonlight serenade känner jag till bl.a…å Chattanoga choo choo
  Ha det fint!
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Jag är glad att jag sparat dem … och många av dem använder jag, men några är för stora för moderna köksskåp.
   Jag är åt andra hållet och har svårt att kasta istället. 🙂

   Gilla

 6. Vad roligt med plåtburkarna! Minns att min mamma hade en liknande kaffeburk men den har vandrat någonstans. Kakaoburkarna hade jag inte sett tidigare. Jättefina de också.
  Ser förstås fram emot att se fler burkar.
  Kram och trevlig kväll.

  Gillad av 1 person

 7. Dina och LillaSysters burkar – de flesta i alla fall – är så välbehållna. Ni tar verkligen hand om burkarna. Kaffeburken från din farmor måste ju vara mera än hundra år gammal. Helt otroligt. Kakaoburkarna var fina dom också. Har aldrig sett sådana. Så tack:-)

  Gillad av 1 person

 8. Vad roligt att du har kvar de burkarna och fortfarande fyller dem med det de är avsedda för. Jag tänkte också visa upp mina burkar men tydligen har jag gjort mig av med fler än jag kommer ihåg så jag har inte så många att ta fram. Men kanske kommer en bild på några så småningom.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Alla används inte, då några är för stora för moderna köksskåp.
   Lätt gjort att kasta lite mer än man tänkt när man flyttar … sönerna var på vippen att kasta mina burkar!
   Kul ändå om du visar de du har 🙂
   Kram

   Gilla

 9. Ännu två väldigt fina burkar som du har i din ägo. Det jag gillar är att du använder dem så att de inte bara blir hyllvärmare. Tyvärr har en del saker en tendens till att bli det.

  Kram och god kväll!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är något speciellt med dem. Jag har aldrig samlat, bara tagit hand om andras under åren 🙂
   Kul att du samlat och att du ändå har några kvar 🙂
   Kram
   Kram

   Gilla

 10. Vilka läskiga ögon som stirrar på mig!! Haha, men öfverdådigt fin är burken! Älskar de häftiga reklamtexterna på ”gammelspråk”. Kaffeburken var också fin, o så färgglad att man inte ens behöver dricka kaffet för att bli pigg!
  Kramen

  Gillad av 1 person

 11. Så fina plåtburkar du har i din ägo. Även om jag inte dricker kaffe så är ju en kaffeburk ett måste, jag önskar så att jag hade tagit hand om den farmor hade.
  Kram

  Gillad av 1 person

 12. Oj vad många fina burkar det finns här ute i blogglandia! Jag gillar att du förvarar ”rätt” saker i dom också så att inte texten på utsidan luras 😉

  Ha en fin dag!

  Gillad av 1 person

  1. Inte alla innehåller det som man tror, men några i alla fall 🙂
   Ha en bra dag du också! Här visar termometern på -5 och det blåser som attan, men solen skiner i alla fall 🙂

   Gilla

Kommentarer är stängda.