Många misslyckade bilder blev det …

… när jag skulle fota lite mer från Norrköping Light Festival. För ljusa, för mörka, suddiga eller bara allmänt dassiga … suck.

The Paper boat … fotad från Saltängsbron

Jag hade lovat en bild på de upplysta cyklarna under bron … och det var svårare än jag trott, för det var många lampor som bländade samtidigt som de lyste upp, men här är en bild i alla fall.

________________________________________________________

Idag blev det i alla fall en skön förmiddagspromenad … -8 och snön knarrade under skorna, men trots det så hörde jag ett par talgoxar som högljutt visslade tji tju … och berättade att det inte är så långt kvar till vår. Ja, inte för oss som bor i södra halvan av landet i alla fall. 🙂

Fortsatte sen en bit till och passade på att handla ett par saker på ICA och tog sen bussen hem … måste ju utnyttja biljetten från gårdagen … och nu dags att fixa något ätbart.

62 reaktioner till “Många misslyckade bilder blev det …

 1. Jag tycker inte att det är några större fel på dina mörkerbilder, inte jämfört med dem jag försöker ta i alla fall, för dem vill jag inte visa ens.
  Jättefina bilder från din vinterpromenad blev det minsann!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 2 personer

 2. Ja det där med att fotografera i mörker är inte lätt. Men de bilder du fick tycker jag är fina. Den från Knäppingborg är ju väldigt stämningsfull. Och båten. Och visst ser jag cyklarna och får en uppfattning hur dom ser ut.

  Har du haft så kallt idag. Här har det bara varit 1,5 minusgrad men sol i varje fall. Och imorgon drar mildvädret in. Väldigt vackra vinterbilder från din promenad. Trots att vi har snö på all växtlighet så ser det vintrigare och vackrare ut hos dig med rimfrosten. Det har vi nästan aldrig här längre, undrar varför. Och tänk att du bara mötte två personer på hela promenaden. Dom kanske var inne och höll avstånd. Imorgon kommer ju utökade restriktioner.

  Kram ❤

  Gillad av 2 personer

  1. Tack så mycket Anita!
   Besvikelsen var stor, men det gäller kanske att öva mer … kanske en annan kamera också 🙂 Testade mobilen, men de blev inte heller som jag ville.
   Promenaden var i alla fall skön och även om jag inte är helt nöjd med de bilderna heller, så var det lättare att få några till bloggen 🙂
   Fortfarande minusgrader här, men nu går vi visst mot en varmare period … och inte mig emot 🙂
   Kram

   Gilla

 3. Jag tycker att du fick till bra bilder på ljusfestivalen. Att få se cyklarna upplysta var särskilt kul. Och den lilla båten blev ju jättefin på din bild.
  Fina promenadbilder bjuder du på också! Här var det – 8,4 på morgonen idag så jag var så glad när jag var färdig med mitt jobb och kunde ställa mig i en riktigt varm dusch!
  Ha en fin kväll!

  Gillad av 1 person

  1. Besvikelsen över bilderna var stor, men ”pappersbåten” blev hyfsad … måste nog öva mer – och kanske investera i ett stativ. 🙂
   Bilderna från promenaden var enklare, även om jag inte är riktigt nöjd med alla 🙂
   Hoppas du haft en bra jobbnatt – sov gott när du kommer så långt!

   Gillad av 1 person

 4. Bilden på de belysta cyklarna var ju helt underbar. Den med båten var toppen den med. Det märks att du är en fotobloggare och jag inte är det;-)
  Härliga vintriga bilder att titta på. Tror ni har mindre snö än vi, och vi har absolut inte mycket. Däremot är det varmare här, och imorgon ska det ju bli fyra plusgrader. Då lär väl snön vara borta på torsdag;-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack BP! Det är ju dina färger där på cyklarna 🙂
   ”Pappersbåten” var nog den enda bilden jag blev hyfsat nöjd med.
   Fortfarande minusgrader här, men som sagt mildare väder på väg och förhoppningsvis så blir det snart barmark igen 🙂

   Gilla

 5. Bilden där du skrivit ”fortsatte en bit till” är så härlig! Lite vårkänsla i den tack vare det fina ljuset. Den kan verkligen symbolisera att vi går mot ljuset. Det där med mörkerfotografering är verkligen inte lätt. Jag försökte lite förra vintern, inne i stan, men det var inte så många bilder jag blev nöjd med, utav alla jag tog. 🙂 Bilden på pappersbåten är jättefin!

  Gillad av 1 person

 6. Att fotografera i mörker är verkligen inte det enklaste. Jag tycker att du lyckades bra och bilden på båten är alldeles fantastisk. Dessutom så bjuder du på flera härliga bilder från din promenad. Smidigt att kunna utnyttja biljetten och sedan ta bussen hem.

  Kram och god kväll!

  Gilla

 7. Fantastiska bilder från Norrköping och Ljusfestivalen. Och visst är det en utmaning att fotografera i mörker. En stor eloge. Fastnade särskilt för cyklarna och ”Paperboat.
  Härliga bilder även från din stad och en fin promenad. Hade gärna hängt med.
  Ny fin header bjuder du också på.
  Kram och trevlig kväll.

  Gillad av 1 person

  1. Tack för dina ord Ditte! Jag var så besviken på mig själv … men ”pappersbåten” blev i alla fall helt OK 🙂
   En skön promenad var det – vackert med snön och solen. Hade gärna haft ditt sällskap!
   Kram

   Gilla

  1. Ja, så sant som det är sagt, men ibland blir man såå besviken.
   Ännu idag några minusgrader, men nu är det visst rejält mildväder på ingång …

   Gilla

  1. Tack Carita! Just den bilden blev en av de bästa 🙂
   Jodå, visst har vi vinter, men inte lika mycket snö som hos dig.

   Gilla

 8. Vilka underbara vinterbilder! Varifrån får ni alltid solen? 😀 Har också försökt att fota ett staket här i byn som är översållat med ljuskedjor. Det gick inte ens med stativ för att det alltid blåser här och de hundratals lamporna rör sig hela tiden.
  The paper boat är min favorit. Helt fantastiskt underbart!

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Solen skiner inte alltid, men just igår hade vi ett fantastiskt vinterväder 🙂
   ”Pappersbåten” blev bra … och resten blev mer eller mindre katastrof, men det kommer nya möjligheter.
   Ha en bra onsdag!

   Gillad av 1 person

 9. Vill inte kalla dem misslyckade.
  Jag/vi har i många år funderat på att åka till Norrköping och uppleva vinterns ljusshow. Nu när jag jobbar i stan blir jag också påmind med jämna mellanrum.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Stefan! Jag tog massor med bilder, men bara några få fick plats på bloggen … men det blir nya försök en annan gång.
   Förstår att du helst vänder hemåt efter jobbet, det är ju en bit in till stan – och åt fel håll 🙂

   Gilla

 10. Om du nu blev missnöjd med en del bilder, så har du all anledning av att vara nöjd med alla vackra bilder som du visar här.
  Kram/Kicki

  Gillad av 1 person

 11. Du lyckades bra! Cykelbilden var superhäftig!
  Det blev en ordentlig promenad! Tur att det fanns rn buss som kunde ta dej hemåt! Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag var besviken över mörkerbilderna … de brukar vara knepiga att få till, men den eftermiddagen var det hopplöst …
   Promenaden var däremot en bättre upplevelse . Jag hade säkert klarat att gå två km hem igen, men tråkigt att bära på en matkasse – och då kändes det helt OK att ta bussen.
   Kram

   Gilla

 12. Det kan var knepigt att fota i mörker men jag tycker att dina bilder är fina. Det börjar bli vanligt med event med olika ljussättningar och jag tror att det oftast är mycket uppskattat.
  Jag behöver egentligen inte skriva något om din promenad i dag för du vet precis vad jag tycker 😀 Väldigt vackra bilder och en underbar dag som jag tror att du också tyckte var ganska fin. Jag hade gärna gått där bredvid dig men nu fick jag hänga med här och det är också trevligt 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. bilderna från kvällen blev verkligen en besvikelse, men gjort är gjort och den bästa bilden var den på pappersbåten 🙂
   Den sköna förmiddagspromenaden var trevlig och det blev bättre bilder. Det hade varit trevligt med ditt sällskap 🙂 Förhoppningsvis kan vi ses i sommar någon gång – kul att ha något att se fram emot 🙂
   Kram

   Gilla

  1. Tack så mycket Emma! Bilderna från promenaden blev helt OK, men bilderna från kvällen innan blev katastrof, förutom några få … och just den med pappersbåten var nog den bästa 🙂

   Gilla

 13. Vilket fint Järntempel, o så fint fotat. jag förstår att du slängt de dåliga fotona men bevisligen fick du till ett helt gäng lyckade också. Vet inte om jag känner till historien om cyklarna. Hur har de hamnat där? Det är inte uppfiskade cyklar ur vattnet? Magnetfiske? Så gör man i Falun och jisses så mycket skrot det iigger i Faluån.
  Den vackra allén passade perfekt som en ny headerbild.
  Ni verkar ha lika folktomt som det är här, var håller alla hus? Alla kan väl inte ligga hemma i corona? eller…Kram från pörtet

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Järntemplet är fint och det har jag nog haft med förut också.
   Cyklarna, 17 till antalet är upplockade ur Strömmen och jag hade en bild på dem i ett inlägg i slutet av november, men då på dagtid och utan belysning.
   Väldigt folktomt, trots det fina vädret. Konstigt, men så var det … däremot såg jag andra personer, men alla satt i olika fordon 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 14. Tycker nog du lyckats bra med alla bilder. Cyklarna, om de var upptagna ur ån eller inte, var vackert belysta. Solen gör ju också att foton blir bättre än i grått väder. Vackert var de i alla fall.

  Gillad av 1 person

  1. Tack Margareta! Jag var såå besviken på bilderna, men jag kommer säkert att prova igen 🙂
   Bilder utomhus och i sol blir ju oftast bättre 🙂

   Gilla

 15. Jättefina bilder ju, inte minst den där båten som är upplyst i vattnet, otroligt läcker!
  En fin vinterpromenad med solsken och fina foton också!
  Ha det fortsatt fint denna onsdag!
  Kram

  Gillad av 1 person

 16. När det händer att bilder blir misslyckade blir man så klart jätteledsen. Jag har i princip valt bort att ta mörkerbilder, kan inte bära med mig ett objektiv och utan det behöver man kanske en toppenkamera. Men gillar dina tre översta, särskilt den vackra på båten som ser ut att vara skör och sväva. Cykelinstallationen har färger som nästan provocerar, haha. Sol på snö är väl bara så härligt, det visar dina fina frostpromenadbilder!

  Gillad av 1 person

  1. Jag har ingen systemkamera eller olika objektiv, bara två gamla kompaktkameror – och ingen av dem är tillräckligt bra för mörkerfoto – och fotografen är bara amatör 🙂 Solskensbilder är betydligt lättare 🙂

   Gillad av 1 person

 17. Väderleken är omväxlande, ömsom 30 graders kyla och ömsom plusgrader och regn.
  Gillar bilderna 🤩 först trodde jag Du fotat en enhörning en regnbågshäst 😍 men jag läste att det var cyklar?
  En fin fotopromenad fick Du i alla fall 👍
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, vädret är verkligen omväxlande! Nu på morgonen +5 och regn.
   Haha … ingen enhörning, men ja, belysta skrotcyklar …
   Tack och kram! ♥

   Gilla

Kommentarer är stängda.