Glad måndag …

… önskar jag dig som tittar in!

Med inspiration av vännen LillaSyster, så vill jag visa några av mina plåtburkar. Igår hämtade jag ner dem från vindsförrådet … så varsågod här kommer de första.

En salig blandning … några gamla, några nya …

Först en av de äldre som jag ärvde från min farmor …

Den här också kommer från farmors sparade plåtburkar.

Jag kan inte minnas att det någonsin bakades några kakor hemma hos farmor och farfar, utan allt bakades i bageriet en trappa ner, så varför farmor var så intresserad av burkarna vet jag inte, men jag minns att hon brukade säga att de kanske skulle bli framtidens antikviteter 🙂

58 reaktioner till “Glad måndag …

 1. Det är något visst med plåtburkar och dom efter din farmor är jättefina. Och Alladin i plåtask, det har jag aldrig sett. Har själv några kära plåtburkar som jag burkar plocka fram och titta på då och då. Kanske borde dom få en plats i inredningen någonstans. Tror bestämt jag ska ta en titt på dom nu … du gjorde mig inspirerad 🙂

  Kram och glad måndag till dig Anki ❤

  Gillad av 2 personer

  1. Kul att jag kan inspirera dig … jag inspirerades ju också av en vän 🙂 Jag är glad att jag sparade burkarna 🙂
   Kram!

   Gilla

 2. Det var ju en rejäl samling burkar, fina är de också.
  Tycker att de äldsta burkarna där har mer charm än de nyare på något vis.
  Aladin i plåtburk har heller inte jag sett någonsin.

  Tillönskar dig en fin Måndag.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, tänk vad man kan samla på sig 🙂
   Aladdinburken fick jag i julklapp en gång för länge sen 🙂
   Tack Micke! 🙂

   Gilla

 3. Jag har också sparat på gamla fina burkar, har en hel del lika de du har, men jag har aldrig sett en Aladdinburk i plåt tidigare.
  Ha en fin dag!
  Kram/Kicki

  Gillad av 1 person

  1. Jag är glad att jag sparade de här … trots att det varit en del protester när vi flyttat 🙂 Kul att du har också!
   Tack!
   Kram

   Gilla

 4. Men vilken skatt du har! Av alla fina är jag ändå mest förtjust i den sista, min retrostil till 100% Du använder alltså inte plåtburkarna? Jag har själv ett fåtal och inga så gamla som du, men de är i flitig användning. Ska städa skafferiet endera dagen, lika bra att fota , Vilken rolig grej det blev av plåtburkar, och vilken underbar samling du har!
  Måndagskram

  Gillad av 1 person

  1. Tänk vad man har i sina gömmor 🙂 Visst använder jag många av mina burkar, men de är ju ganska skrymmande, så därför har de fått bo på vinden. Nu har dock några fått flytta in och står uppepå garderoben i hallen 🙂 Det verkar vara många som har sparat på gamla burkar – kul!
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Känner igen flera av dina fina burkar. Några finns i min ägo. Den svarta med blommor fanns i mitt barndomshem. Undrar om det finns kvar hos bror och svägerska… ?
  Skulle vilja ha en gammal trillingburk, gul, rosa, grön.. eller var det blått. Kollat på Tradera…men så okristligt dyra. Får nog kolla igen!
  Samt åka till Återbruk i Limmared och kolla burkar
  Glad måndag! Kram

  Gillad av 1 person

  1. Jag skulle också gärna ha en sån tredelad kakburk … men de verkar svara att få tag på och som sagt, de är dyra på Tradera.
   Kram och tack!

   Gilla

 6. Så många fina burkar! Kanske kommer du nu att hitta olika användningsområden för dem. Några känner jag igen från mitt föräldrahem medans andra var helt nya för mig.
  Extra roligt med den riktigt gamla burken från din farmor.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Jag gillar dem mycket – och många använder jag redan, men några är stora och utrymmeskrävande. De har nu fått sin plats uppepå garderoben i hallen 🙂
   Kram

   Gilla

 7. Så fina burkar 😍 tur Du behållt dem när Ni flyttat 😃
  Numera göra det inte fina plåtburkar längre.
  En riktigt Glad Måndag 🤗
  Kram

  Gillad av 1 person

 8. Vad roligt att få se din burksamling 😀 Jag gillar gamla burkar och hade också en ganska rejäl samling. Några av dina känner jag mycket väl igen. Men den senaste flytten rensade jag rejält bland alla mina saker och nu har jag inte alls många kvar. Bara favoriterna. Kanske stämmer det att burkarna är framtidens antikviteter men jag tror inte att det är anledningen till att många vill ha dem. De är helt enkelt fina och med många minnen 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Jag rensade också bort en del vid flytten, men det blev många kvar ändå 🙂 Jag ser dem nog inte som antikviteter, utan för mig är det andra minnen.
   Kram

   Gilla

 9. Vilka vackra burkar du har! Dem kan du nog få en bra slant för på auktion om du skulle vilja göra dig av med dem, Fast jag tror knappast att det är aktuellt?
  En Aladdin har jag också och den använder jag till att ha kryddpåsar i.
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

  1. Kul att du också har en Aladdinburk, de verkar inte så vanliga – jag använder min också, men till nål och tråd, liten nåldyna, lite knappar och ett måttband 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 10. Tycker också om gamla burkar och har några stycken. En del tyska förstås. Dina är väldigt fina och din farmor hade självklart rätt. Det är många som samlar på dem idag.
  Glad måndag kväll!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det ser ut som att många har en del burkar i sin ägo. Kul att de finns kvar – och jag är glad att jag sparat dem efter farmor 🙂
   Ha en bra tisdag!

   Gillad av 1 person

 11. Åh så fina burkar! Jag gillar verkligen plåtburkar och jag misstänker att det finns en koppling till ”Farbror Frippes skafferi” med Martin Ljung. Det var en dröm när jag var liten.

  Gillad av 1 person

  1. Jag gillar dem – och några använder jag ju förstås – och nu har några fått sin plats uppepå garderoben i hallen 🙂
   Kramar tillbaka

   Gilla

 12. Din farmor hade helt rätt. Det har du och LillaSyster bevisat. Om jag räknat rätt så visar du 22 burkar. Du borde ha gjort som LillaSyster och valt en burk/dag.
  Älskar burkarna, även om jag själv inte har en enda. Har aldrig samlat på plåtburkar och kan inte minnas att min mamma hade några.
  Sedan tror jag att du och Lillasyster har några burkar som är likadana. Himla kul faktiskt.
  Dum fråga – vad gör du med burkarna? Står dom bara hopplockade uppe på vinden eller?! Det är ju rätt synd i så fall…

  Gillad av 1 person

  1. Jag är glad att jag har dem kvar … och jodå, jag använder ganska många av dem, men en del är stora och tar stor plats. Några har nu fåt sin plats uppepå garderoben i hallen och några får återgå upp till vinden.

   Gilla

 13. Så vacker burken från din farmor är. Jag samlar med på plåtburkar och upptäckte att jag har tre likadana som du. Den lilla rosburken längst ner till höger har jag syltkakor i. Kram

  Gillad av 1 person

 14. Det är något visst med plåtburkar, de behöver inte ens vara så förfärligt gamla. En av de finaste presenter jag fått var en rund blå Marimekkoburk full med kardemummaskorpor som svärmor bakat. Din ärvda farmorsburk med blomsterflickorna är bara så fin. Av alla dina fastnar jag dessutom för den med rosorna och de två högst upp. Och den rutiga som jag känner igen. I år gjorde jag ett juligt tittskåp av en gammal fyrkantig Marabouburk med glaslock. Den har jag köpt på någon antikmässa.

  Gillad av 1 person

 15. Glömde: den där tredelade kakburken står högst uppe i skafferiet, den har vi ärvt av min mans farföräldrar. Den användes flitigt under de åren jag bakade kakor. Den är ljusgul, tegelfärgad och ljusgrön. Ska nog lyfta ner den och ta med den till torpet i vår, ska nog hitta en ny användning för den.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.