En kylslagen dag …

… var det igår – och ännu kallare idag. -14,5 i morse – och det är kallt det för oss i södra delen av landet 🙂

Gårdagen bjöd i alla fall på en trevlig utflykt – Naturskyddsföreningens månadsmöte vid Holmsjöhultängen.

Nu tisdag och ingenting bestämt, men en promenad ska det bli … men jag väntar en stund och hoppas det blir mer promenadvänlig temperatur 🙂

48 reaktioner till “En kylslagen dag …

 1. Vilket fint väder! Här var fint igår, -7 på kvällen. I natt började det snöa. Det har kommit 10-15 cm. Jag ska iväg så vill inte skotta mig svettig innan, så jag vet vad jag har att ta itu med i eftermiddag.
  Badet fick vi ställa in. Is på sjön och snö och blåst.
  Njut av tisdagen!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, vi hade tur med vädret … en bra dag och trevligt att träffa vännerna i Naturskyddsföreningen 🙂
   Tack … hoppas du får en bra tisdag – och ta det lugnt med snöskottningen. 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Vilken härlig utflykt och vackra, frostiga bilder! 🙂 Fast jag kan tycka att det var lite övermodigt att ge sig ut på isen för att kolla ifall den håller…

  Ha en fin dag och en skön promenad!

  Gilla

 3. Vi hade bara -12 när jag klev upp strax efter klockan 06, men än är det kyligt -10 solen visar sig och småfåglarna äter och äter. Ska fylla på mer nu innan jag åker till jobbet. Hoppas att vi slipper snön. Just nu verkar det som om den går lite mer söder ut =) Ha fin tisdag!

  Gillad av 1 person

 4. Vintern är vacker….på bild. Här vräkte snön ner i natt så jag fick skotta mig fram till postlådan. Ska tydligen bli värre i natt. -14 grader låter verkligen kallt. Brrr!! Här håller det sig runt nollan. Kram

  Gillad av 1 person

 5. Underbar vackra, frostiga bilder! Här är det lika kallt, blåsigt och grått. Snöoväder är på väg.
  Det blir bara hundpromenader och bilen får också stå kvar.

  Gilla

  1. Tack! Ingen snö här … än. Hoppas SMHI har rätt, för då passerar det inkommande snöfallet längre söderut och missar oss här i norra länsdelen 🙂

   Gillad av 1 person

 6. Jag är imponerad av att du är så aktiv med både det ena och det andra.
  Den isen skulle jag inte våga gå på, det har ju inte varit nån kyla. Förrän idag när vi hade 15,8 grader kl 8 i morse. Så isen här hemma kanske håller nu.
  Idag får braskaminen göra rätt för sig.
  Kram/Kicki

  Gillad av 1 person

 7. Vad härligt att månadsmötet gjordes utomhus och i en frostig och vacker natur. LIte kallt kanske men ni hade ju en värmande eld och varmt kaffe. Väldigt vackra bilder och frost räcker långt för att få till lite adventsstämning 😀 Isen skulle jag inte ha vågat mig ut på men tydligen höll den för de som vågade.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. En trevlig utflykt var det och alla trevliga att prata med 🙂
   Isen uppskattades till ca fem cm – sjön är liten och vi har haft flera dygn med minusgrader … men jag vågade inte 🙂
   Kram

   Gilla

 8. Fina härligt krispiga vinterbilder.
  Jag är feg, jag hade inte gått ut på isen.
  Även här kyligt, vi har omkring minus 12 just nu så jag ska försöka ta mig ut.
  kram

  Gillad av 1 person

 9. Fika vid öppen eld, det var längesen! Ja nu verkar du slå mig i kyla, här har vi i skrivande stund -11. Daniel vill absolut inte ha jacka på, men vibrerar som ett asplöv när han går utan, som en barnunge! Jag hade inte gått på den isen kan jag säga, det är något jag har stor respekt för, isar…huva.
  Först när skotrar dundrar på isen kan jag tänka mig att gå i deras spår..
  Kramiz

  Gillad av 1 person

  1. Det blev en trevlig utflykt och att värma sig vid en eld är aldrig fel 🙂
   Jag vågade inte heller testa isen, men de som gjorde det är vana skridskoåkare och trodde isen var minst fem cm 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 10. Så vackra frostbilder och fika vid brasan. Vi har haft ca 6 minus under dagen men inatt var det minus 11. Har fått lite snö så nu är det ljust och Minton blir inte smutsig.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

 11. Fy så kallt det är hos dig – burr, burr. Bäst jag slutar gnälla över sju minusgrader mitt på dagen. Duktigt gjort av alla medlemmar i Naturskyddsföreningen att ge sig ut på en promenad trots den bistra kylan. Är det bara pensionärer som är med i föreningen? Elden såg väldigt inbjudande ut måste jag säga.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, lite onödigt kallt! De flesta är nog pensionärer, men inte riktigt alla – men de har inte tid att hänga med på vardagar 🙂

   Gilla

 12. Vilka ljuvliga bilder, rimfrost är allt bra vackert det och det speciella ljuset som är den här tiden på året. Ger lite dova men ändå varma nyanser. Känner både kylan när jag ser rimfrosten och värmen när jag ser elden. Modiga karlar som vågade testa isen. Det var kallare hos er imorse för vi hade bara 13,5. Men det var vindstilla och med mycket kläder fick vi en riktigt skön morgonpromenad. Lucy älskar kylan!
  Hoppas det blev en skön tisdagspromenad!

  Kram och fin tisdag kväll till dig Anki ❤

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket Anita! Det var en härlig dag … och elden värmde skönt!
   Jag vågade inte testa isen, men de som gjorde det är vana skridskoåkare och trodde isen var minst fem cm.
   Tisdagspromenaden var skön, men onödigt kall 🙂
   Ha en fin kväll!
   Kram ♥

   Gilla

 13. Den där brasan ser härlig ut! Den hade behövts inatt när det var – 11,1 C här! Lite varmare än hos dig men ditt rekord får du gärna behålla 😉😂. Här har det kommit ca 15 cm snö och mer väntas imorgon. Ungefär lika mycket till!!! Usch och fy säger jag!
  Önskar dig en fin kväll trots vädret!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, brasan värmde skönt! Fint väder i dag också, men onödigt kallt. Ingen snö här än – men temperaturen har stigit till -4 …
   Ha en fin kväll du också!

   Gillad av 1 person

 14. Så vackra bilder från din träff med Naturskyddsföreningen. Och kylan känns genom bilderna. Riktigt kallt för att vara i södra Sverige. Här hade vi runt -5 idag. Och det kändes lagom. Men ingen frost här.
  Tycker det kändes lite vågat att testa isen dock….
  kram

  Gillad av 1 person

 15. Vi hade – 22 grader senaste natt, och – 15 på förm. och det är helt normala temperaturer här… Det kan t.o.m bli – 30 om det vill sej… Det hoppas vi förståss att det inte blir, och såhär kallt vill vi inte ha nå länge heller, det blir så jobbigt för luftrören…och allt är så trögt… Nu har det vänt och bara – 5 men blåser istället o snöar… Annars hade vi fint med solsken idag, och igår…

  Gillad av 1 person

  1. Brrr …. då är det kallt! vi har upplevt -30 även här, men det var länge sen och det är lyckligtvis sällsynt. -11 just nu men ännu ingen snö.
   Ha en fin dag!

   Gillad av 1 person

 16. Härliga vinterbilder med solglimtar, väldigt vackra 😀
  Så mysigt att vandra och ha sedan en brasa att värma sig vid. Bra sätt, det där att träffa nya människor på! Så kallt! Här har vi haft minus 6 grader och sol.
  Kram!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.