Många utställningar har jag varit på …

… hundar, katter, höns, kor, hästar, råttor … men aldrig kaninutställning – inte förrän idag.

Jag såg en ”blänkare” på Finspångssidan på fb och tänkte … varför inte 🙂

Nämnde det för Calle och då han hade annat för sig, som att köra snökanonen på IP – och Casper hade en fotbollsmatch, så kom Charlie, Ludvig och Lina till Finspång och vi tog en promenad bort till Aluceum på Grosvad Arena.

Många olika kaninraser finns det – bortåt 65-70 i Sverige och här på utställningen deltog det nästan 2000 av alla de sorter och storlekar. Från små dvärgkaniner på ca 1 kg till belgiska jättar på nästan 9 kg.

Charlie och Ludvig beundrade ett par av prisrosetterna …

Det blev en trevlig stund och som sagt många kaniner att titta på … sen gick vi hem till mig och tog en fika innan Lina och grabbarna åkte hem till Ugglebo igen.

48 reaktioner till “Många utställningar har jag varit på …

  1. Ja, tänk så många olika det finns! Både Ludvig och Charlie ville ha … men mamma Lina tyckte det gick bra ändå 🙂
   Kramar till er båda – ha en fin adventssöndag!

   Gillad av 1 person

 1. Man lär sig så länge man lever. Hundutställningar har jag hört talas om. Där vinner man också rosetter, men kaniner – där ser man.
  Så du tycker att kaninen med det oproportionellt långa öron var sötast – hahaha! Ja, ja, smaken är ju som baken;-)
  Men en himla kul utflykt blev det ju:-) Har inte Calle-familjen redan hundar och sköldpaddor. Kanske det blir en kanin också – till Charlie kanske;-)

  Gillad av 1 person

  1. Det var roligt att titta på dem – och grabbarna hade gärna tagit med sig varsin hem 🙂
   De har ingen hund – det är det Basse som har … men fyra sköldpaddor och två katter 🙂

   Gilla

 2. Vad roligt med en kaninutställning. En sådan har jag aldrig varit på. Tack för besöket. Tänk så många olika kaniner det finns. Du har verkligen fångat en del av de som var med och dess personligheter.Gillade den sista dvärgväduren vad gäller Näpenhet. Undrar om den hör extra bra.

  Gillad av 1 person

  1. Det var roligt att titta på dem – och visst är de söta. Trevliga sällskapsdjur som verkligen kan bli riktigt härliga familjemedlemmar 🙂
   Ha en fin adventssöndag!
   Kram

   Gilla

 3. Vad roligt att titta på kaniner och att du dessutom fick sällskap med dig. Synd att man inte får krama dem när man ändå är där 😀
  Påminner mig om de höns jag ställde ut och alla utställningar som jag hjälpte till att organisera. Hade en sällsynt ras på den tiden (bland andra), Paduaner.

  Gillad av 1 person

  1. Kaniner är riktigt trevliga … mysiga och mjuka att gosa med 🙂
   Jag minns att du berättat om dina speciella rashöns 🙂
   Ha en fin adventssöndag!

   Gillad av 1 person

 4. Kaniner jan ju vara hur gulliga som helst. Kent och jag hade en Fransk vädur som såg ut precis som den belgiska jätten du hade kort på. Han var som en katt hos oss, han gick på låda men några små hårda pluttar kunde komma lite här och där. Han älskade en jätteormbunke som vi hade på en pedestal men han hoppade upp på armstödet på soffan och friserade ormbunken ganska rejält.

  Gillad av 1 person

 5. När jag gick gymnasiet i Örnsköldsvik var jag på Kattutställning, någon kaninutställning har jag aldrig varit på annat än på husdjursmässa för allehanda smådjur deltog.
  Härligt utflykt i gott sällskap gör ju att det blev en bra dag för Dig… snökanon ? ska Calle fixa en slalombacke eller?
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Det var riktigt trevligt med kaninutställning och grabbarna ville förstås genast ha varsin 🙂
   Nix, någon slalombacke är det inte, men skidspår för längdåkning 🙂
   Kram

   Gilla

 6. Ja varför inte gå på kaninutställning! Visst är dom söta och den med jätteöronen var ju hur söt som helst. Har hört talas om kaninutställningar men inte mer än så. Att det fanns så många kaninraser hade jag ingen aning om. Kom att tänka på en gammal ”Lindeman” med Hasse och Tage … ”kanin, kanin, kan-ni-nte-sluta-skjuta-snart”. Minns du den? Tror han var vildkanin på Gotland.
  Tack för att du tog oss med på kaninutställning!

  Kram och fin lördagkväll ❤

  Gillad av 1 person

  1. Haha … så klart jag minns! Många roliga minnen med Hasse & Tage 🙂
   Det var kul att se alla olika – visste inte heller att det finns så många olika.
   Ha en bra första adventssöndag!
   Kram ♥

   Gilla

 7. Så mysigt, finns det trevligare djur än kaniner? Saija fick en kanin när jag och dåvarande sambon skilde oss efter sju år. Hon var elva år och jätteledsen. Kaninen blev hennes bästis, en vädur var det, han var så tam så han var ute på gården i förorten lös med henne. Följde varje steg hon tog…så mycket kärlek mellan dem! Den sista kaninen, är det ens möjligt, öronen hänger ju ända ner till marken, jisses, undrar hur bra den kan höra!
  Kramen

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det härliga djur … vi har också haft. Många! Både såna som vi födde upp för att bli mat och såna som vi aldrig skulle komma på tanken att äta upp 🙂
   Jag blev jättekär i den där långörade lilla … ser inte riktigt riktig ut 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 8. Absolut kul att bekanta sej med lite annorlunda djur. Vilka mängder av kaninsorter det finns. Säkert ett stort intresse för många.
  Har dock inte mycket till övers för dessa djur. Min bror hade en kanin en gång. Den fick Carl utomhus. Tror att den dog av tristess…. När min lille bror knte längre var så intressad av att ta hand om den.
  För mig är kaniner små djur som gräver upp gräsmattan och lägger sina små pluttar vid gamla stugan i Halmstad.
  God adventssöndag! Kram

  Gillad av 1 person

  1. Det blev en trevlig liten utflykt … grabbarna tyckte också det var kul – och det var det som var meningen 🙂
   Vi födde upp kaniner för slakt en gång i tiden, men har även haft rena sällskapskaniner, vilka var väldigt tillgivna och fina, men vildkaniner är förstås inte så kul att ha i trädgården 🙂
   Önskar dig en fin adventssöndag också!
   Kram

   Gilla

 9. Åh du milde så söt den var med sina jätteöron, men knappast praktiskt att ha öron så stora att man kan kliva på dom.
  Trevligt för både dig och pojkarna att se på denna kaninutställning.
  Jag visste inte att det fanns så många sorter.
  Ha en skön första advent! Jag ska försöka få fram några stakar idag.
  Kram/Kicki

  Gillad av 1 person

  1. Visst är den helt underbar! 🙂
   Det var riktigt trevligt att kika på alla dessa olika kaniner – och jag hade inte heller någon aning om att det finns såå många olika 🙂
   Önskar dig en bra adventssöndag!
   Kram

   Gilla

 10. Åh så härligt med så många kaniner! Hade när jag var liten, och ville gärna ha igen för många år sen men maken har problem med pälsdjur och kaniner kan bli rätt långlivade. Och är rätt krävande. Så det gick bort. Men den med jätteöronen var ju bedårande. 🙂

  Gillad av 1 person

 11. Åh så söta kaniner, den första lilla blev min favorit 🙂 När dottern var liten hade vi marsvin och senare två katter men kanin har vi aldrig haft.
  Önskar dig en fin 1:a advent!

  Gillad av 1 person

 12. Men så fint ordnat! Hund, katt och hönsutställning har jag varit på men aldrig på en kaninutställning… man är aldrig för gammal för att lära sig något nytt. Jag mins min barndoms kompis Jalle, han hade en kanin han pysslade om. En fortsatt trevlig 1:a advent Anki!

  Gillad av 1 person

 13. Så kul med en kaninutställning!
  Jag jobbade hos en revisor en kortare tid på 80-talet och han födde upp kaniner och åkte runt och tävlade med dem på utställningar.
  Kaniner är fina!
  Ha en fin första advent!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 14. Wow, att få frossa i så mycket söthet och gullighet. Jag skulle ha trivts lika mycket som jag gissar att ni gjorde. Men jag skulle ha velat krama dem lite också och det kan så klart inte alla besökare få göra. Det skulle vara synd om kaninerna som säkert skulle bli väldigt stressade då.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. De var verkligen jättesöta! Så klart skulle det varit mysigt att få kela med dem, men inte någon bra ide’ för de stackars kaninerna 🙂
   Kram

   Gilla

 15. Så många olika och så stora skillnader det är på kaninerna. Vilka sötnosar och så klart att även jag faller för långöra! Så fin bild på den också, där öronen verkligen syns.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.