Precis som förväntat …

… så blev måndagen en riktig toppendag!

Bästa kompisen Rigmor dök upp på förmiddagen och … tänk vilken tur jag har, som har en bästa vän som är en hejare på att ”ratta” en symaskin!

(Själv är jag som bekant född med tummen mitt i handen. En gång i tiden, för sisådär 40 år sedan köpte mig en symaskin – och hade höga ambitioner att lära mig sy på den, men … det ”sket sig” i starten kan man säga – jag lyckades aldrig ens trä den! Så i 40 år (minst) har den stått i ett skåp oanvänd! Jag hittade den nu i somras och den fick raskt skjuts till Återvinningen vid Sjömansäng)

Först lite fika – och mycket prat …och sen arbete!

Rigmor fixade snabbt och lätt mina alltför långa gardiner som låg i en hög på golvet. Ja de hängde på plats men var mycket för långa – och det var överskottet som låg i en hög …

Efter lite lunch begav vi oss ut – var lite lata och tog bilen ner till slottet. Jag ville så gärna visa henne den vackra slottsparken …

Det första trädet man ser när man går förbi slottet är den här eken, som inte alls ser ut som en ek …

… men är ändå en ek.

Mina ögon fastnade senare på gröna, hängande grenar med barr och små kottar, i storlek med lärkträdets kottar, men något lärkträd är det inte.

Inte någon gran heller!

Efter en del googlande lärde jag mig ett nytt träd! HEMLOCK … som jag hört talats om och även läst om, men inte visste hur det såg ut. Nu vet jag!

En härlig promenad genom parken, sen en liten rundtur i Finspång – och som alltid, när man har roligt, så går tiden fort och Rigmor var tvungen att åka hemåt.

Nu bor vi inte jättelångt från varandra, men när det blir vinterväglag är det ingen rolig väga att åka – ganska smalt, mycket tung trafik och mycket vilt … så kanske dröjer det tills vi ses igen.

🌞🌞

Igår blev det inte mycket gjort … bara en skogstur i en skog där jag brukar plocka en del senhöstsvampar … och som vanligt detta konstiga år, så blev det ingen jätteskörd den här gången heller.

… en handfull frostvaxskivlingar … men de smakade bra.

På eftermiddagen kom sen yngste sonen och satt tv:n på plats. För att slippa borra hål i väggen, så hade han inhandlat ett stativ att sätta den på – och det blev jättebra.

Jag tog ingen bild på stativet, men på en kul specialeffekt … på baksidan sitter ledlampor som ändrar färg efter färgen på skärmen – och lyser upp väggen bakom …

Nu redan onsdag och här sitter jag och kan inget annat,

Väntar på att bli uppringd av dels en sjuksköterska och så en sjukgymnast … sjukgymnasten ska ringa mig vid 14- tiden och sjuksköterskan ”när hon pratat med doktorn”

Nåja, jag sitter inte i sjön, men jag har tråkigt! Hade tänkt mig något helt annat idag.

58 reaktioner till “Precis som förväntat …

 1. Så bra med en sykunnig vän att få hjälp av. Vår symaskin hamnade bland soporna för ett år sedan och någon ny har det inte blivit.
  Vilka fantastiskt fina bilder från er promenad och bra väder det fick ni.
  Vi har våra TV-apparater på stativ och det fungerar alldeles utmärkt. Skönt att slippa göra hål i väggarna dessutom.

  Kram och god onsdag!

  Gillad av 2 personer

 2. Åh, jag hade gärna tagit över din symaskin! Min backar bara… sist lånade jag Yngstas, men jag vill verkligen ha en egen.
  Det var en annorlunda ek får jag säga! Det var en fin promenad ni kom ut på, bästa väninnan och du!
  Här blåser det rejält idag, lockar inte till promenad.
  Vi har också tv på stativ, väldigt praktiskt tycker jag!
  Ha en fortsatt bra onsdag!

  Gillad av 2 personer

 3. Lysande grej, det där lyset bakom tvn!
  Jag är ingen hejare på maskinsömnad heller, men sydde ändå en hel del förr. Träning ger färdighet, absolut. Numera är det just gardiner som jag använder maskinen till!
  Fina Finspångsbilder! Kram!

  Gillad av 2 personer

 4. Den där kanadensaren var ute på villovägar! Men kul att hitta något annorlunda och i en slottspark är ju allt möjligt! En trevlig dag kan kompensera en trist dag vid telefonen…hoppas jag. och hoppas du får positiva besked! Kramen

  Gillad av 2 personer

   1. Hmmm det svaret kan jag ju inte klicka på gilla för! Hoppas det finns åtgärder att sätta in där de behövs/ Styrkekram

    Gillad av 1 person

 5. Anade att det skulle bli en härlig dag! Så mysigt med din kompis. och så bra att hon fixade gardinerna i ett nafs. En del vill ju ha gardinerna för långa och ligga i en hög på golvet. Har aldrig förstått det, inget för mig.
  Och vilken härlig höstpromenad, vilket väder! Men oj, vilken säregen form på eken, den ser mer ut som en jättestor en eller en poppel. Hemlock, ja men det har jag hört talas om men aldrig vetat hur det ser ut. Här fick jag lära mig något nytt. Kul!
  Och vilken fin tv … så stor den är, du kommer att känna dig som om du sitter i en biograf. Kul det där med färgerna som ändras beroende på programmet som sänds. Tänk när det är trädgårdsprogram, då blir hela väggen grön.
  Och så hoppas jag att det går bra med samtalen du väntar!

  Kram och fortsatt fin onsdag ❤

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det blev som sagt en toppendag!
   Spännande med träd som ser konstiga ut … eller såna man inte visste hur de såg ut 🙂
   Det ena samtalet kom aldrig, det andra var väl lite blandat …
   Nu sovdags!
   God natt!
   Kram ♥

   Gilla

 6. Börjar med slutet, mår Du inte bra, är det hjärtat som bråkar? Har sjukgymnast och sköterska hört av sig nu och fick Du det besked Du ville ha?
  En ek som ser ut som något annat och ett lärkträd som heter något jag aldrig hört talas om, jo men det finns mycket växtlighet i vår Herres hagar har jag förstått… jag skulle vilja ha ek här hemma, funderar på om det funkar att plantera ek här hos mig.
  Vädret ja vintern påverkar oss både på det ena och andra viset, jag gillar inte mörkret och ishalka, jag kör helst inte längre sträckor om jag kan slippa.
  Din dag ned Din kompis verkar varit toppen toppenbra 👍😃
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Åsa! Nej, det är inte hjärtat, men en del annat. Blandade besked från sjukgymnasten, inget samtal från sjuksköterskan …
   Nu sovdags!
   God natt! ♥

   Gilla

 7. Har symaskin och kan använda den men gardinerna ligger i en hög på golvet. Underbara bilder från promenaden.
  Har du skadat dej eftersom du väntar telefon från sjukvården. Hoppas den inte är något allvarligt.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

 8. Det var en tjusig TV med häftig bakbelysning 😀
  Vad kul med ett kompisbesök! Jag har en symaskin ståendes i klädkammaren, den står väldigt bra där, har stått orörd länge, man jag kan fålla gardiner, om så vore och lusten inföll sig och helt klart en träningssak.
  Hoppas du är rätt OK. Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Jag är såå nöjd med nya tv:n 🙂
   Vad gäller användning av symaskin, så hjälper det nog inte alltid att träna 🙂
   Tack – jag mår inte så bra just nu, men det är inget allvarligt …
   Kram

   Gilla

 9. Aldrig någonsin hört om Hemlock. Fick kolla vad den heter på tyska men inte ens det har jag hört. Då är det illa 😀 Då har man lärt sig något nytt igen. Tack för det.
  Slottsparken och slottet är vackra. Jättefina bilderFörstår bara inte varifrån ni får dessa ljuvliga och soliga höstdagar ifrån.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har läst och hört talats om hemlock och visste att det var ett träd, men hade ingen aning om hur det såg ut eller att det finns här … kul att lära sig nya träd så här ”på gamla dar” 🙂
   Vi har haft en del fina dagar … och då har jag haft tur att kunna gå ut och njuta av dem – däremellan regn även här.
   Tack Kristallina!
   Önskar dig en bra torsdag!

   Gillad av 1 person

 10. Vad perfekt att kunna få så bra hjälp av kompisen 😀 Jag har gjort det ganska lätt för mig på senare tid när jag måste lägga upp gardiner. Det finns fållband som man viker in i tyget och stryker fast. Lätt och smidigt och dessutom fint 😀
  Vilket härligt höstväder ni hade på er sköna promenad. Och så vackert med alla speglingar med höstfärger i vatten. Det är synd om ni inte kan träffas under vintern men å andra sidan så är ju inte vintern så lång där nere 😉 Ni får hålla kontakten på annat sätt i stället. Festligt med olika färger på belysningen bakom tv:n. Det ser ut att vara lagom skarpt ljus också så att det inte blir distraherande. Jag hoppas att du fick bra besked av sköterskan.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Jag brukar göra som du med gardinerna, men den här gången funkade det inte! Tyget och fållbandet var inte ”kompatibla” – det var omöjligt att få det att fästa!
   Det blev i alla fall en väldigt trevlig dag … och vädret var perfekt för en promenad i slottsparken 🙂
   Sköterskan glömde nog att höra av sig som hon lovade … kanske hör hon av sig idag – sjukgymnasten ringde och jag har fått tid för besök, men inte förrän om två veckor.
   Kram

   Gilla

 11. En sådan TV har mina föräldrar =) Hoppas inte att det är något allvarligt samtal du väntade på och sjukgymnast….ja det är bara att göra som de säger hur tråkigt det än är. Så bra att gardinerna fått rätt längd nu. Ha en bra kväll och vilken fin promenad. Trädet hade jag aldrig hört talas om, som sagt det är berikande att läsa bloggar.

  Gillad av 1 person

  1. Inget allvarligt, men smärtsamt …
   Sjuksköterskan hörde inte av sig som hon lovade och sjukgymnasten har ingen tid förrän om drygt två veckor … suck.
   Önskar dig en fin torsdag!

   Gilla

 12. Så festligt med ljuseffekter bakom TVn.
  Symaskin äger jag, men har inga sykunskaper, till skillnad mot min dotter som i år t.o.m. sydde sin egen brudklänning, nu syr hon till sina barnbarn för fullt. Hennes två yngsta är bara halvårsgamla.
  Mina sykunskaper är ungefär att att sy ihop mattrasor.
  Kul med väninnan på besök, den slottsparken skulle jag inte ha något emot att bli guidad i.
  Frostvaxskivling plockar jag sällan, den är ju så liten så det blir nästan inget kvar sen hattskinnet dragits av, Men dina ser ut att vara större än dom som jag hittar.
  Jag trodde det var ett lärkträd, nu måste jag googla på Hemlock, som jag aldrig hört talas om.
  Hoppas att du fick positiva besked när sköterskan ringde upp.
  Kram/Kicki

  Gillad av 1 person

  1. Jag gillar effekten på tv:n … den lyser upp väggen bakom lagom bra 🙂
   Mina sömnadskunskaper är noll, men jag hyser stor beundran för dem som kan sy, sticka, brodera … o.s.v.
   Visst är det spännande med ett nytt träd 🙂
   Tyvärr glömde sköterskan att ringa som hon lovade … och sjukgymnasten har inte tid förrän om drygt två veckor … så det är väl bara att stå ut.
   Kram

   Gilla

 13. Är lika sykunnig som du och sålde min symaskin för sisådär 40 år sedan till en fotbollskompis. Är Rigmor samma tjej som för jättelänge sedan också hade en blogg och en hund om jag minns rätt. Vi brukade kommentera hos varandra. Härligt med kompisar som är duktiga på det man själv inte kan.
  Å vilken stor och cool tv du fått. Helt suverän ju. Den kan inte vara speciellt gammalt med sådana ljusfinesser som du beskriver. Bara tacka och bocka. Å så smart med stativ istället för borrhål i väggen.
  Slottsparken är verkligen så fin och den där eken som egentligen är nåt helt annat – spännande!
  Hoppas du inte är allvarligt sjuk och att du fick de svar du villa ha;-)

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är den Rigmor – med hunden Zambo – nu med ännu en hund, Zvinto.
   Jag är supernöjd med tv:n – har ingen aning om åldern, men jag gissar på 4-5 år.
   Eken är en ek, men barrträdet var det som var nytt och inte var vad jag trodde. Hemlock heter det … ja, om du vill googla 🙂
   Fick inget svar som jag ville ha, men nej, jag är inte allvarligt sjuk!
   Tack BP!

   Gilla

 14. Vilken fin och omväxlande dag du och Rigmor fick. Och toppen att hon kunde hjälpa dig att fålla upp gardinerna. Vad gäller att sy är nog du, BP och jag i samma ”division”. Roligt att ni dels kunde titta på det vackra slottsområdet och även ta en tur genom Finspång. Tänkte på dig idag när jag passerade ute på E4:an.
  Perfekt med den stora teven och lamporna bakom gör sig verkligen.
  Tack för den fina rundan och de vackra bilderna.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det blev verkligen en trevlig dag! Så trevligt att få visa lite av Finspång – och framför allt slottsparken. 🙂
   Jag är jättenöjd med tv:n och ljuset bakom är häftigt 🙂
   Tack Ditte!
   Kram

   Gilla

 15. Jag har också en ramp med ledlampor längs baksidan på min tv, men jag har tagit bort funktionen för färgändring och har bara ljusbelysningen av väggen bakom. Hur trevligt som helst.
  Och så fick jag också lära mig ett nytt träd. Jag blev tvungen att googla lite och läsa på om det. Jag ska kolla om vi har något i Botaniska trädgården. Det skulle inte förvåna mig alls.
  Ha det så gott!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

  1. Jag gillar ljusförändringarna bakom tv:n … men tror att man ser det mest så här när det är nytt.
   Visst är det trevligt med ny kunskap 🙂 Kul om det finns hemlock även i ”Botan” …
   Ha en fin torsdag!
   Kram

   Gillad av 1 person

 16. Vilken härlig dag ni fick och otroligt fina omgivningar ni traskade runt i 🙂
  Otroligt läckert med belysningen bakom TVn!
  Symaskinen ja. När vi flyttade till Spanien fick vi väga på guldvåg vad vi skulle ha med i vår bil när flyttlasset gick.
  – Min symaskin! Jag måste ha med min symaskin!!! sa jag.
  Den fick plats till slut bland Anders alla datorer och jag var nöjd.
  Sen den kom ned för 15 år sen har jag sytt en (EN!) söm med den, resten av tiden har den spenderat i garaget. Haha!

  Ha det gott!

  Gillad av 1 person

 17. So beautiful all are pictures. I like. Beautiful TV back brighter light. I like. Nice blog writing post.

  Gilla

 18. Jättevackra höstbilder från slottsmiljön med det fina templet. Kul med de ovanliga träden, jag skulle aldrig ha gissat på ek! Toppen med fållningshjälp! Min symaskin användes flitigt när barnen var små men har stått och hämtat krafter ett tag. Börjar så smått att närma mig den igen efter att den varit inne på lagning och service, om jag minns rätt var det en 25-årspresent.

  Hoppas du snart får hjälp med dina kroppsliga problem och värken!

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket! Ja, det blev en bra dag! Symaskin är inget för mig … men jag önskar dig lycka till med din nystart!
   Det ordnar sig nog med värk och annat så småningom … tack! 🙂

   Gillad av 1 person

 19. Vilka vackra naturbilder du har tagit. Både eken, det andra trädet och svamparna, fint.
  Symaskin, det har jag inte och ändå har jag sytt mycket i min ungdom. Det fick jag lära mig av min mamma, att sy, sticka och virka, men inget av detta har varit något nöje för mig.
  Trevligt att träffa din kompis och umgås.
  Hoppas nu att samtalen du väntade på utföll till belåtenhet på alla sätt.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket!
   Min farmor och min mamma försökte lära mig, men jag var aldrig intresserad – och min lärare i syslöjden i flickskolan gjorde inte saken bättre.
   Sköterskan hörde inte av sig, men jag har fått en tid hos sjukgymnasten …
   Kram ♥

   Gilla

 20. Mysigt med goda vänner, och kan de sy också är det ju ännu bättre! Jag köpte också en symaskin för många herrans år sedan, den blev nog slängd i flytten till vår lägenhet, tror knappt jag använde den?
  Vilken tur ni hade det med vädret!
  Hoppas du mår bra!
  Kram

  Gillad av 1 person

 21. Så bra att du gjorde dig av med din gamla symaskin även om det var som ny. Jag har nämligen havererat två stycken som jag fått som då inte varit använda på några år. När man sedan börjar sy på dem så har de stått och blivit gamla ändå. En symaskin ska användas sa reparatören till mig.
  Vilka underbara bilder och jag kan tänka mig att du och din vän njöt av allt det fina. Nu har jag också lärt mig något nytt, Hemlock har jag aldrig hör talas om men jag har sett ett exakt lika dant träd. Googlade sönder internet i sökandet efter var det var för gran, men nu så fick jag äntligen svar.

  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Gamla symaskiner är inget att ha – och för egen del är inte nya heller av intresse 🙂
   Kul att jag löste ditt mysterium med trädet 🙂
   Tack och kram!

   Gilla

 22. Tummen mitt i handen har du nog inte, alla är vi ju bra på något. Och när nyfikenheten tar över blir man liksom bra på det…. Du är ju en hejare av både på svamp, tur det för vissa. 😊
  Skönt är det med vänner i alla fall, då hjälps man åt med det som man kan inte och är bra på. 😊

  Gilla

 23. Så fint det är där med i naturen och de ståtliga byggnaderna!
  Jag kan inte heller handarbeta – tålamodet tryter både för att sy och sticka, och virka har jag aldrig kunnat. Men jag/du – är duktiga på annat istället. Du är en hejare på svampar! ❤

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.