Känner mig ensam ibland …

… och då dövar jag den känslan med att vara ute ”på vift”. Oftast med bilen och ofta på småvägar som jag inte riktigt vet vart de bär …

Hade tänkt åka till en plats som heter Holmsjöhultängen, men visste inte var den fanns, då den bara benämns Ängen på SNF:s FB-sida, men när jag var här vid badplatsen så plingade det i mobilen och jag fick svar på min fråga. Det visade sig att det inte var så långt dit, så jag beslutade mig för att kolla var – mest för att veta till nästa gång.

En fantastisk plats som Naturskyddsföreningen i Finspång haft i sin vård i många år.

Träffade några av de andra medlemmarna och det blev en trevlig fikastund i solen 🙂 Hit kommer jag säkert att återvända – både med föreningen och på egen hand.

På vägen hem svängde jag av in på en skogsväg strax innan Butbro … parkerade bilen och fortsatte till fots.

Upptäckte då en stig som jag inte kunde motstå … speciellt då jag skymtade blått vatten en bit bort.

På den andra sidan av stigen fanns en fin skog …

… med en ny generation av självsådda granar som växer upp tätt, tätt …

Sjön låg helt nära … och enligt kartan så är det en vik av sjön Näfssjön …

Så hade då ännu en dag gått och jag kände mig lite trött, men mest nöjd efter en bra dag.

Idag mulet och blåsigt och inget väder som lockar att gå ut i – men i eftermiddag ska jag gå en guidad tur i Finspång … återkommer om den. 🙂

67 reaktioner till “Känner mig ensam ibland …

 1. Förstår så väl att känslan av ensamheten finns. Och så är det. Du har nyligen mist din livskamrat och det är tomt. väldigt tomt och stor saknad. Jag blir så glad av att läsa att du ger dig ut i naturen och där samlar kraft. Naturen är läkande på många olika sätt.
  Jag hade stor glädje av att följa med dig och via dina fina bilder här hemma i storstan få njuta av din natur. Roligt att du fick fikasällskap.
  Vad trevligt med en stadstur i Finspång. Jag ser redan fram emot den.
  Många tankar och en varm kram

  Gillad av 2 personer

 2. Ensamheten efter att ha mist sin livskamrat är svår. Du har ditt naturintresse som hjälper dej. Jag njuter av dina utflykter i skogen eller på andra ställen.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

 3. Det är skönt att läsa att du ger dig ut. Naturen verkar vara din plats. Du hittar verkligen smultronställen, så jag förstår dig.
  Spännande med huset vid vägens slut… vilka tankar man får.
  Tycker du är fantastiskt som ger dig ut på upptäcktsfärd!

  Gillad av 1 person

 4. Det är ju där, ute i den fina naturen som själen finner ro och det rastlösa släpper taget. När man har sorg kan man låta tårarna trilla, och nästa stund glädjas åt allt vackert i omgivningen som både lenar och lindrar. Du är verkligen duktig på att hitta guldkornen du så väl behöver nu.
  Varm kram!

  Gillad av 1 person

 5. Du verkar ha många fina platser i ditt närområde och fina skogar. Det gör mig glad för skogen ger fin tröst när man känner sig ensam. Och jag njuter av att få följa med dig på dina vandringar i skog och natur via dina bilder. Det som jag också är glad för är att ni verkar ha en så fin sammanhållning i Naturskyddsföreningen i Finspång med en hel del aktiviteter. Att hitta en grön spark i skogen var ju lite oväntat. Undrar varför och hur den kommit dit.
  Hoppas du nu får en fin guidad tur i Finspång. Ser fram mot att få följa med via dina bilder och ord.

  Kram ❤

  Gillad av 1 person

  1. Skogen ger mig tröst och lugn – att bara gå hemma i lägenheten gör mig rastlös … då saknar jag min trädgård.
   Jag försöker hålla mig själv igång – ren självbevarelsedrift tror jag.
   Guidningen var intressant, men tyvärr en blöt historia – och kommer i bloggen under dagen 🙂
   Tack för dina ord Anita!
   Önskar dig en fin dag!
   Kram ♥

   Gilla

 6. Skogen är den bästa platsen både när man känner sig glad och ledsen. Du verkar ha många fina platser i närheten att åka till och det är perfekt med guidade turer. De är alltid så intressanta. Kram

  Gillad av 1 person

 7. Det är klart att du känner dig ensam och att det blir tomt och tyst. Samtidigt så beundrar jag din styrka och att du vill göra något vettigt av dagen. Naturen är en källa till frid och ro tycker jag. Man kan tänka på allt eller inget.

  Kram

  Gilla

 8. Känner igen det där. Det lättar att gå ut, ha kamera med sig, köra en sväng med bilen, inte bestämma sig för vart, bara åka. Jag har ju nu tillgång till bil, en lånebil som jag fått ha ett par månader och kanske får ha hela vintern, få se.
  Mycket vacker natur där du bor – njut av den och gråt då du känner att du behöver gråta ❤

  Gillad av 1 person

 9. Känner också så väl igen känslan av ensamhet och den satt i länge. Nu är det mer barmhärtigt.
  Jag gjorde också så, att jag så sakteliga åkte ut i naturen, betade av gamla ställen som vi varit på. Åkte småvägar. Inte som du, att jag fann nya direkt. Men anslöt mig till en och annan pilgrimsvandring med okända.
  Naturen har stor kraft. Och du ska se, du är redan på gång med nya vänner i Naturskyddsföreningen. Härligt!
  Varm kram ❤

  Gillad av 1 person

 10. Förstår att ensamhetskänslan kommer ibland. Men du har ju naturen som en läkande kraft! Så bra att du hittar nya smultronställen! Kram!

  Gillad av 1 person

 11. Vilka ställen! Helt underbara platser du besökt. Bra att ha sparken till hands när isen lagt sig, för jag antar att den är parkerad där av en pimplare. Inte lustigt om du känner dig ensam och lite vilsen med allt som hänt de senaste månaderna – mycket att smälta för knoppen. Tur att du har ett ”gratis” fritidsintresse, för även om du ska ta dig till skogen så är det ju inte inträdesavgift utan du kan lufsa runt på många platser och få energi tillbaka. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det finns många fina platser … och ibland hittar man små pärlor, som man redan efter ett besök vet att man kommer att återvända till … och det ger också tröst på något vis …
   Kram

   Gilla

 12. Kommer vara många dagar både uppåt och nedåt. Tankarna finns där och måste få ta plats. Skogen, svampar och naturen i sig är en läkande kraft, liksom tiden. Massor med kramar

  Gillad av 1 person

 13. Återigen – du gör HELT RÄTT! Klart du känner dig ensam ibland. Å då naturen alltid har varit din bästa vän – förutom Lasse då, så är det helt naturligt att du söker dig till fina platser runt din nya hemvist. SNF verkar vara väldigt aktiva i och kring Finspång och det kan du dra nytta av.

  Tänkte på dig igår när grannen berättade att hon plockat svamp med sin dotter. Hur många trattisar som helst. Hon tyckte att de var de längsta hon någonsin sett. Hoppas att du också har hittat fler svampar.

  Gillad av 1 person

  1. Tack BP! Jag försöker göra sånt som jag mår bra av och det räcker för stunden …
   Tyvärr inte så mycket svamp, men jag har fortfarande kvar så jag klarar mig ett år till. 🙂

   Gilla

 14. Vilka fina ställen du har hittat och dessutom vackra motiv.
  Förstår precis vad du menar och det är helt rätt vad du gör. Allt blir värre när man gräver ner sig i sorgen, fast de dagarna finns också.
  Ska bli kul att se bilder från den guidade turen. Är säker på att det blev riktigt bra.

  Gillad av 1 person

  1. Det finns många fina ställen – en del är riktiga små pärlor 🙂
   Det gäller att försöka få tröst och skingra sina tankar – och då är naturen bra – särskilt när känslor och tankar känns som en bergochdalbana … upp och ner …
   Guidningen var intressant, men onödigt blöt! Inlägg kommer, men inte så många bilder p.g.a. vädret.

   Gillad av 1 person

 15. Inte roligt att känna sig sådär… tur du kan sätta dig i bilen och åka runt. Du fick till mycket vackra bilder. Men sparken… väntar den på isen eller…

  Gillad av 1 person

  1. Humöret, känslorna och tankarna går i vågor … och när det är vågdalar så måste jag ut.
   Troligen någon pimplare som hoppas på en vinter med isbelagda sjöar 🙂
   Tack Åke!

   Gilla

 16. Fördelen med att ha en ny hemort, även om den är välkänd sedan tidigare, är att det finns många nya områden att upptäcka. Jag förstår så väl din längtan att komma ut och hitta på något som både skingrar tankar och är en fin upplevelse. Du har ju hur många stigar som helst att vandra på och fina vattendrag lite här och där. Trevligt med en fika med föreningsvänner och det verkar vara en förening med en hel del att erbjuda.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Så är det … bra att ha mycket att upptäcka – en del helt nya och en del bortglömda platser – det skingrar tankarna som sagt.
   Än har jag väl inte hunnit skaffa mig några nya vänner och känner inget behov av det heller, men det är alltid trevligt att prata en stund med människor som har samma intressen.
   Kram ♥

   Gilla

 17. Jag förstår din känsla av ensamhet men tycker att du gör det bra som åker ut och upptäcker nya ställen och hämtar kraft i naturen. Så roligt att Naturskyddsföreningen är aktiv i Finspång, Till och med ett eget område att sköta om.

  Gillad av 1 person

  1. Ibland känns ensamheten och saknaden mer och då är det skönt att kunna ta bilen och bara åka … och att ta en skogspromenad. Naturen skänker ro åt själen.
   Ska försöka delta lite mer i Naturskyddsföreningens aktiviteter – det ä ju sånt jag gillar 🙂

   Gilla

 18. Naturen är läkande. Det är bra när man har den förmågan att ta tag i sin ensamhet genom att ta sig ut. Det händer något med en då. Tack för fina foton, även vi fick möjlighet att bli delaktiga i ditt sökande efter platser och ro. Det slog mig att det förekommer många roliga ortsnamn i vårt avlånga land. Spännande faktiskt!

  Många kramar ❤

  Gillad av 1 person

 19. Skrev en kommentar som inte blev godkänd… kan bero på att jag har loggat ut från WordPress. Mitt i all sorg och saknad så är du både modig och självständig, men att du ibland ändå känner dig ensam är inte så konstigt. Fina bilder!
  Kram Nilla

  Gillad av 1 person

  1. Den kommentaren hamnade inte ens bland skräpet – försvann ut i cyberrymden kanske 🙂
   Så modig är jag nu inte, men van att agera ganska självständigt och det är ju bra när det nu är som det är …
   Tack för dina ord Nilla! Hoppas allt är bra med dig!
   Kram ♥

   Gilla

 20. Naturen ger lindring, tröst och vila. Trots att det är tyst i skogen är det inte samma tystnad som när man är ensam i sin bostad. För dig kom två stora förändringar i livet nästan samtidigt och självklart tar det tid och själslig kraft att arbeta sig upp och igenom till någon slags ny normalitet. Det är som du skriver, sorg går i vågor, saknaden efter din följeslagare genom ditt vuxna liv och också ert fina hus i skogen måste vara oerhört tung. Men strövtågen och kameran hjälper dig att flytta fokus en stund, kan jag tro. I den här serien tycker jag mycket om fotona från sjön, de från mörkret mot ljuset, nästan symboliska. Så vackra.

  Gillad av 1 person

  1. Jag är medveten om att det här en slags resa … en mental resa som kommer att ta lite tid. Det blev lite mycket på en gång
   Jag kände detsamma med bilderna … från mörkret mot ljuset.
   Varmt tack för dina ord!

   Gillad av 1 person

 21. Heja dig! Man faller så lätt ner i apati och grubbel och får inget gjort men du tar dig iväg och gör saker. Det är, som de andra här säger, imponerande och det är en inspiration för många.
  Tack för fina bilder! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack Gunilla! Jag känner mig inte särskilt duktig – det är ren självbevarelsedrift att inte fastna i sorgen och saknaden … den tär ändå …
   🤗🤔

   Gillad av 1 person

 22. Jag känner att jag har halkat efter när det gäller att läsa bloggar, men bättre sent än aldrig heter det ju.
  Att du känner dig ensam och att känslorna åker berg och dalbana är ju inte konstigt alls! Det gäller bara att inte ignorera dem utan låta dem komma i den takt de gör och bearbeta dem efterhand. Att rensa tankarna och känslorna i naturen som du gör är helt rätt! Och alla fina bilder du tar kan du ju plocka fram när som helst och ”återanvända” dem när ensamheten blir för mycket!
  Kram på dig och sköt om dig!

  Gillad av 1 person

  1. Så blir det ibland …
   Ja, ensamheten känns inte så rolig, men dagarna går … och det går bättre och bättre – i alla fall för det mesta. Skogen är viktig för mitt välmående … går en liten sväng nästan varje dag …
   Tack … och kram!

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.