Onsdagen var en trevlig dag!

Såklart – det var ju en dag i sällskap med yngsta barnbarnet Charlie 🙂

Jag hämtade honom på förskolan på förmiddagen och vi startade dagen med en svampletartur till en skog i närheten.

Efter den lilla rasten tog vi oss an en annan stig … tyvärr ganska dåligt här också, men några kantareller ett par kremlor och en fin karljohan (tyvärr blev det inga bilder på dem)

Här brukade jag och kompisen Lena plocka svamp i början av 90-talet … och skogen var sig inte alls lik – inte vägen heller som på den tiden var en liten, smal skogsväg med gräs bara i mitten.

Sen dags för den utlovade resan med pendeltåget in till Norrköping …

Här har vi just klivit av.

Spårvagn från stationen upp till södra delen av Drottninggatan …

Hållplatsen på Nygatan – det grå betonghuset bakom spårvagnarna är Norrköpings stadsbibliotek … gräsligt fult!

Mycket att titta på!

Hemfärd … först spårvagn tillbaka till stationen och sen pendeln tillbaka till Kimstad.

Dagen avslutades hemma i Ugglebo … jag rensade och stekte den svamp vi trots allt fått med oss hem … och ja, det smakade bra.

Vi hade en trevlig dag … det brukar vi ha!

🍄🍄🍄

Nu torsdag e.m. och jag väntar på kompisen Nettan, som kommer hit efter jobbet … en tur till svampskogen kan ju aldrig bli fel … inte ens när det regnar som det gör just nu 🙂

49 reaktioner till “Onsdagen var en trevlig dag!

 1. Det är så roligt att se hur Charlie delar ditt stora intresse 🙂 Tänk att sen åka tåg och äta på McDonalds! Vilken heldag!
  Hoppas du fick en fin svamptur även idag!

  Gillad av 1 person

 2. Vilken mysig dag. Det är så fint med Charlie som delar ditt svampintresse. Och dagen innehöll ju så mycket mer. Det blir ofta McDonalds när barnen får välja har jag förstått. Och lite svamp att äta blev det ju också.
  Hoppas nu att den här eftermiddagen tillsammans med din kompis blir bra och att idet inte regnar alltför mycket. Regnet är på väg hit men det verkar röra sig väldigt långsamt.

  Kram till dig och fortsatt fin dag och kväll ❤

  Gillad av 1 person

  1. Det blev en härlig dag med Charlie … och en trevlig eftermiddag med kompisen Nettan. 🙂 Inte mycket svamp förstås, men vi gladde oss åt regnet, som förhoppningsvis kan locka fram lite svamp om någon vecka 🙂
   Önskar dig en fin fredag!
   Kram ♥

   Gilla

 3. Vilken härlig dag du och Charlie fick tillsammans och så mycket ni hann med. Tågresa, hamburgare och en härlig tur i skogen! Mycket bättre än så kunde det knappast blivit 😀 Det skulle i så fall varit svampskörden men helt lottlösa blev ni ju inte.

  Kram och god torsdagskväll!

  Gillad av 1 person

  1. Absolut en riktig toppendag för oss båda 🙂 Inte så mycket svamp i korgen, men vi såg i alla fall en del svamp 🙂
   Ha en fin fredag!
   Kram

   Gilla

  1. Verkligen härligt att ha möjlighet att umgås med barnbarnen – och just nu är det mest Charlie som har tid för att umgås med farmor 🙂
   Kram

   Gilla

 4. Jag håller med ovanstående om att Charlie har blivit stor! Det är så kul att se när man har följt honom här på bloggen några år nu! Och ni verkar ha riktigt roligt ihop både i svampskogen och på stan med tåg och ”Donken” som de kallar Mac Donalds för här hemma.
  Och vilken tjusig selfie det blev 😂👍

  Gillad av 1 person

  1. Fyra år och fem månader … då börjar man vara stor 🙂 Vi trivs verkligen bra tillsammans – och han älskar att plocka svamp! En riktigt bra dag blev det!
   Haha … han ser glad ut i alla fall! ♥
   Ha en fin fredag!

   Gillad av 1 person

 5. Oj vad stor han har blivit under sommaren och ändrat sig så mycket den lille charmören. Tur att ni fick ihop lite ätlig svamp iallafall. Kan tro att både du och Charlie somnade gott igår kväll efter både skog och stadsluft. Hoppas att du haft en ny bra skogsdag =)

  Gillad av 1 person

  1. Ja, de växer fort i den här åldern 🙂 Vi är såå nöjda med både svampskörd och besöket i stan 🙂
   Gårdagens skogstur blev blöt och nästan svampfri … men väldigt trevlig. 🙂

   Gilla

 6. Härligt ❤️
  Allt från svampletning och skogsfika till tågåkning och hamburgare på McDonalds 👍
  Det var kort sagt En bra dag 💖
  Kram

  Gillad av 1 person

 7. Vilken fullspäckad dag! Svampplockning i naturen och sedan sightseeing i Norrköping. Charlie lär bli en riktig svampexpert, eller det kanske han redan är. Han har ju haft dig som lärare sedan han var bebis så…
  Sedan han har fått en ny frisyr ser Charlie riktigt vuxen ut. Han är världens sötaste kille:-)

  Å jag hoppas att det blev några vampar idag med din kompis. För visst lockar regn fram svampar. Eller har jag missuppfattat det hela;-)

  Gillad av 1 person

  1. Ja, en riktig toppendag! Vi var väldigt nöjda både han och jag 🙂 Han kan en del svampar och suger åt sig ny kunskap varje gång 🙂
   Dåligt med svamp igår, men vi gladdes åt regnet, som förhoppningsvis kan ge resultat om någon vecka eller två …

   Gilla

 8. Verkligen full fart! Så mycket ni hann med. Kul att både vara i skogen och leta svamp och sedan ta en tur till Norrköping med pendeltåget.
  Trevligt men ytterligare ett besök i svampskogen med Nettan. Hoppas ni hittade några.
  Kram

  Gilla

  1. En jättebra dag med Charlie – och vi hade nog lika kul både han och jag 🙂
   Gårdagens skogstur gav inte heller så mycket i våra korgar, men vi var glada för regnet, som kanske ger resultat om en vecka eller två …
   Kram

   Gilla

 9. Det är en så fin berättelse om en liten pojke och hans farmor som båda älskar att gå i skogen och leta svamp. Jag blir faktiskt lite rörd och väldigt glad 😀 Jag hoppas att ni får ha den här fina relationen många, många år. Ni hade säkert lika trevligt under alla åkturer och de spännande besöken lite varstans.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, nästan som en saga … men vi trivs verkligen ihop – och det är bara att hoppas att vi kan plocka svamp ihop i många år – och kanske även åka till stan då och då 🙂 Just nu är farmor hans idol … och då är det bara att njuta av det 🙂 ♥
   Kram

   Gilla

 10. Du fick en fin och trevlig dag med Charlie. Intressant med svampplockning, du som kan så mycket om svampar och vet vilka ´som kan användas, eller inte. Där har Charlie en bra förebild.
  Mysiga bilder på Charlie och det syns att han trivs.
  Trevligt med stadsturen också.
  Ha en finfin fredag.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 11. Haha, vilken rolig selfie! Putte i svampskogen heter den första bilden, så fin. Sen är jag barnsligt förtjust i bilder på svävande paraplyer, har dock själv inte sett några sådana installationer. Även nästa bild med ballongerna är så läcker. En härlig bildserie från en härlig farmor-Charliedag!

  Gilla

 12. Vilken underbar glädjespridare! Jag längtar ju nästan till att mina minsta växer till sig och går att umgås med, men det kommer ju att gå snabbt som blixten. Vilken fin dag ni fick tillsammans. Kram

  Gillad av 1 person

 13. Alla dessa utflykter, tåget, upplevelser! Minnen för livet. Och att du lär honom känna svampar, finemang! Han skingrar säkert också dina tankar och visar att livet går vidare. Sådana underfundiga miner barn kan ha 😀

  Gillad av 1 person

 14. Det ger energi att få umgås med de små, en liten varm hand som letar sig in i ens egen. Det är lycka. Ni hann med mycket på eran dag tillsammans. Jag misstänker att både farmor och Charlie var otroligt nöjda över dagen. Fint namn till en lika fina kille.

  Kram

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.