Nytt försök …

… att få till ett inlägg. Jag vill, men huvudet har hittills strejkat!

I natt var första gången på flera månader som jag sovit nästan helt utan avbrott – från kl. nio igår kväll till kl. halv sex i morse och det kändes bra!

Igår var jag till min bästa vän, Rigmor … och där kände jag hur all ångest liksom bara rann av mig!

Vi känner varandra väl och det är såå skönt att bara vara som man är … inga krav åt något håll.

Efter förmiddagsfika och så en god sopplunch begav vi oss ut ”på tur” på småvägarna och stannade för att leta svamp … så mycket hittade vi inte, men det räckte till en god svampmacka både igår kväll och idag på förmiddagen 🙂

Dessutom fick jag plocka tomater … och fyllde en stor påse som fick följa med hem!

Förutom detta så fick jag presenter!

Vi passerade en del ödehus … och nu har vi bestämt att ses snart igen och bege oss ut på fotoäventyr!

Ett av ödehusen …

Önskar dig en fin torsdagseftermiddag/ kväll!

67 reaktioner till “Nytt försök …

 1. Blir glad av ditt inlägg. Gott med vänner som man kan va sej själv.
  Lite svamp hittade ni och ödehuset med all mossa är underbart.
  ❤❤ kramar från oss

  Gillad av 1 person

 2. Sömn betyder mycket och att kommat ut i naturen med en god vän. Sätter igång viktiga processer, helar, tröstar och läker. Så fina presenter – och svamp och tomater därtill.
  Varm kram

  Gillad av 1 person

 3. En god vän och en bra natt gör underverk på olika sätt. Det är så skönt att bara vara sig själv.
  Lite svamp är bättre än inget och tomaterna ser goda ut!
  Var rädd om dig 😍

  Gillad av 1 person

  1. Så skönt att ha någon som känner mig så väl och som tröstar och stöttar …
   lite guldkant med både presenter och svamp! 🙂
   Tack … det är jag! 🤗

   Gillad av 1 person

 4. Trevligt att du sovit så bra,vi sover oxå sämre,kan det vara åldern tro?? 🙂
  Och så skönt du fått en träff med väninnan,det behövs i dessa tider.

  Ha det gott/Även Lasse

  Gilla

  1. Tack … men jag förstår att ni inte läst mina tidigare inlägg. Lasse somnade in för en vecka sedan … och finns inte längre här hos mig.

   Gilla

 5. Vilken bra dag du fick tillsammans med din goda vän. Just den sortens vänskap behövs så väl när man har sorg. Kravlöst, tryggt och värmande precis som det är när man känner varandra väl. Vilka fina presenter du fick och så gott att höra att du kunde sova en hel natt.

  Kram ❤

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det var en dag som jag verkligen behövde!
   Hon är en riktig vän … alltid!
   Att kunna sova gott en hel natt (nästan) kändes nästan overkligt …
   Kram!

   Gilla

 6. Så roligt att höra att du kunnat sova gott och att du har en vän som stöttar dig i din sorg! Det är ovärderligt att ha någon som tar en precis som man är och låter en känna det man känner utan skuld! Fortsätt att ta hand om dig och ta allt i din egen takt! Och tack för ditt inlägg här så att vi vet att det är så bra det går med dig just nu!
  Stor kram från mig!

  Gillad av 1 person

 7. Men så glad jag blev av ditt inlägg. Vilken fin dag ni fick och att du fick sova en hel natt. Och svamp hittade du också och fick ta med dig fina bifftomater hem. Vilken tur att du har en så fin vän som du kan träffa och som kan stötta dig. Tänker så mycket på dig och nu känns det bättre, även för mig.

  Varma kramar till dig Anki ❤

  Gillad av 1 person

  1. En riktigt bra dag blev det … och även idag känner jag mig riktigt tillfreds … livet måste ju gå vidare och jag är så glad att min bästa kompis alltid finns för mig!
   Tack Anita! Kramar tillbaka!

   Gilla

 8. Så är det ibland, men man kan inte orka hur mycket som helst. Skönt att du fått sova ut i din mått mätt måste det varit en riktig sovmorgon.
  Fina presenter. Ta hand om dig och låt dig bli lite ompysslad av väninnan. Kram

  Gillad av 1 person

 9. Åhhh…. vad jag känner igen mig, Anki! Får riktiga flashbacks här.
  Så bra att du fick sova en hel natt. Så viktigt att kropp och själ kan slappna av och återhämta sig lite. Finns ingenting som kan ersätta en sann och kär vän i din situation.
  Roligt att ni hittade några svampar och att ni ska ut för att leta motiv att fota. Allt som får hjärnan att fokusera på något annat är till hjälp.
  Man tror ju att världen stannar nu och förstår inte hur allt kan bara rullar vidare som vanligt men det gör det, konstigt nog.
  Ha det så bra det bara går och ta hand om dig! 🍀 💐

  Gillad av 1 person

  1. En bra dag och en natt med god sömn … så förunderligt skönt! Gladde mig även åt svampen förstås 🙂
   Tack för dina ord och tankar, min goda bloggvän!

   Gillad av 1 person

 10. Det gläder mig att du orkar skriva ett inlägg och ännu gladare blir jag av att du fick en trevlig dag tillsammans med din väninna 😀 Vilka fina presenter du fick och både svamp och tomater fick du med dig hem. Skönt att du kunde komma undan ångesten och må lite bra en stund. Jag hoppas att det kan hålla i sig eller åtminstone lysa igenom lite framöver också. Fint att ni snart ska ses igen. Man behöver något att se fram emot.
  Kramar ❤

  Gillad av 1 person

  1. Det blev en bra dag … och det kändes så befriande att kunna sova gott nästan en hel natt – var bara vaken en enda gång.
   Presenter, och svamp … då blir man ju glad av också förstås!
   Kram! ♥

   Gilla

 11. Sömn är ju så oerhört viktigt och även att få komma ut i naturen. Det är läkande och bra för själen, om så bara för en liten stund i taget. Och att ha en fin vän betyder ju naturligtvis också väldigt mycket. Härligt att du kan se fram emot fler fotoutflykter och svamputflykter.
  Du får ta en dag i taget och ta hand om dig!
  Varm kram

  Gillad av 1 person

 12. Sömnen är A och O för att man ska orka med. Så roligt att läsa om ditt besök hos din väninna. En god vän behöver man inte förklara allt för och det är guld värt. De finns där bara och förstår. Kram

  Gillad av 1 person

 13. Du har kommit en bit på vägen Anki. Beundrar dig och håller tummarna att det fortsätter både med god sömn och besök hos Rigmor. Visste hade Rigmor en egen blogg för länge sedan, eller minns jag fel…
  Presenterna är ju kanooooon. Älskar muggarna som är såååå du, och trollsländan lär göra sig perfekt på balkongen. Så omtänksamt av Rigmor och så klockrent tänkt av henne.
  Jättekul med ett inlägg:-) Som jag sagt förut – att göra ett blogginlägg skingrar tankarna. KRAM!

  Gillad av 1 person

  1. Du har helt rätt … det är den Rigmor som hade en egen blogg för länge sedan. Hon är min allra bästa vän sedan flera år. Vi träffades via våra bloggar och Lasse och hennes man trivdes lika bra tillsammans som hon och jag gör 🙂
   Visst är det underbara presenter! Trollsländan sitter på väggen i köket, vid min högra sida och ger mig kraft. Nästa sommar får den kanske bo på balkongen 🙂
   Tack för att även du finns för mig!
   Kram!

   Gilla

 14. Underbart med såna vänner. Vilka fina muggar!
  Ser jag en mjölskivling bland svamparna? Plockar du dom?
  Så skönt att du fick sova rejält en natt, hoppas det fortsätter så.
  Kram

  Gilla

  1. Min allra finaste och bästa vän … hon finns alltid för mig! Ska strax lägga mig nu … och hoppas på ännu en bra natt! 🙂
   Ja, det är mjölskivling … de duger bra som blandsvamp.
   Kram

   Gilla

 15. Kan verkligen förstå att orken tryter men fint att läsa ditt inlägg. Skönt att du nu kunde sova. Nog så viktigt. Vilken fin dag du och Rigmor fick tillsammans. Och att kravlöst träffa en god vän ger energi och kan tänka mig att även besöket i svampskogen hamnar på pluskontot. Roligt med de fina presenterna och förstår att du blev glad över dem.
  Många tankar!
  Varm kram

  Gillad av 1 person

  1. Det blev en fin dag och visst är det så att en god vän ger både tröst och kraft att se framåt 🙂 Ja, presenterna var verkligen underbara!
   Tack Ditte! Är så glad att även du tillhör mina vänner som skänker tröst och glädje!
   Kram ♥

   Gilla

 16. Så glad jag blir åt din dag med väninnan! Nu behöver du massor av positiva möten med människor du gillar! Det låter helt ohållbart hur länge sedan det var sedan du kunde vila ordentligt. Inte konstigt att både kropp och knopp reagerar….Sömnen är läkande så jag hoppas du får många bra nätter framöver nu då oron är över. Vilka fina presenter du fick, o de är du så värd fina Anki! Allt gott, tänker på dig och skickar varmaste kramen

  Gillad av 1 person

  1. Rigmor och jag träffades via våra bloggar för många, många år sedan och har följ varann även sen hon slutade blogga – också för många år sen 🙂 Lasse och hennes man trivdes också jättebra tillsammans och vi träffades ofta när vi var ute med våra husbilar – och även annars 🙂
   Du är också en av mina bästa vänner, men vi har ju tyvärr inte kunnat träffats så ofta … p.g.a. avståndet mellan oss …
   Tack för dina ord!
   Kram! ♥

   Gillad av 1 person

 17. Att sova bra är värt mycket. Hoppas att du kan få sova bra i fortsättningen också.
  Skönt att ha en riktig vän, där man kan få prata om allt, gråta och skratta.
  Fina muggar! Dom blir nog välanvända!
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag sov inte lika bra natten som gick, men var bara vaken ett par korta stunder …
   En riktig vän är guld värd!
   visst var det fina presenter – och kaffet smakar utmärkt i de nya muggarna 🙂
   Kram!

   Gilla

 18. En sådan vän är guld värd för alla och extra mycket i den tuffa situation som du befinner dig i. Dessutom verkar Rigmor vara en go kvinna. Minns så väl hennes humor och fina blogginlägg. Vi ”hörs” ju via Instagram ibland. Hoppas ni kan träffas lite mer regelbundet i framtiden. För det är så himla skönt att bara kunna vara, utan att dra allt från början igen. Ta det lite pö om pö. Att ni har samma intresse av natur, svamp och fotograferande förgyller det ännu mer.
  Sömnen är superviktig av många anledningar.
  Häftiga muggar.
  Styrkekram, Bosse

  Gillad av 1 person

 19. En bra natt och en bra dag! Dessa dagar och nätter är hur viktiga som helst. Kanske du kan tänka på dem, när mörkret ibland tynger dig. Det finns små ljuspunkter… bland molnen.
  Stor kram!

  ( Vackra muggar och vilket spännande ödehus. Ser fram emot fler bilder därifrån).

  Gillad av 1 person

 20. Vad skönt att du har en sån god vän i Rigmor så du kan skingra tankarna lite i alla fall. Skönt också att du har kunnat sova ut!
  Hoppas du får en bra start på helgen.
  Kram

  Gillad av 1 person

 21. Så glad jag blir för din skull. En go vän är värt mycket och fina presenter fick du. Tack för inlägg på min sida. Jag läser din blogg, men svarar inte lika ofta. Nu får du vända blad och bry dig om dig själv så att du mår bra. Kan nog bli lite ensamt till en början, men du klarar det. Och till svampskogen ska vi också bara det slutar att regna. Kram på dig.

  Gillad av 1 person

 22. Åh, vilket fint inlägg att läsa! Blir så glad för din skull Anki! ❤ Fint med nära vänner där var och en är sig själv. Roligt att ni snart ska ses igen!
  Tack för din kommentar hos mig Anki! Det känns vemodigt, men ändå rätt beslut för mig.
  Kramar Nilla

  Gillad av 1 person

  1. Tack Nilla! Nära vänner är guld värda! 🙂
   Tråkigt att du slutar, men om du känner att det är bra, så är det bra 🙂
   Kram!

   Gilla

 23. Fint att kunna skingra tankar, oro och ångest med en god vän.
  Man fastnar lätt i vissa tankemönster då man är ensam, och oron växer.
  När man får prata med en vän lättar det oftast och när ni är ute i naturen flyger tankarna bort från det tunga, åtminstone för en stund.
  Kram!

  Gillad av 1 person

 24. Såg Mio’s reklam nu de har ett soffbord som är 57cm högt Flora, men det finns i två utförande ett lägre och så det på 57cm (inte så billigt) men det är ju högt, var tvungen att mäta vårt och det är 58 och funkar bra att äta vid. Tack för en trevlig fredagsfika!

  Gillad av 1 person

 25. Ibland får det ta lite tid, jag är så glad över att du finns med oss här på bloggen. Tänker på dig, hur du har det. Så skönt med vänner där man kan få vara precis som man känner sig för stunden.
  Vilka muggar, jag blir alldeles såld. Underbara båda två eftersom jag gillar både hönor och kossor.
  Ser fram emot att få se mera från dina utflykter i jakten på både svampar och ödehus.
  Kramar till dig!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.