Skyltsöndag # 327

Söndag igen och då är det som vanligt dags för skyltning … och som alltid gör vi det tillsammans med bloggkompisen BP!

Här är mina skyltar …

🌞🌷 Den roligaste söndagsutmaningen … alla som vill kan vara med! 🌼🌞

🌞🌷 Den roligaste söndagsutmaningen … alla som vill kan vara med! 🌼🌞

Veckans skyltskörd är från mina utflykt till Lillskiren och när jag var i Lotorp/ Butbro i mitt sökande efter ett par naturreservat …

Hos bloggkompisen BP hittar du länkar till fler skyltare!

35 reaktioner till “Skyltsöndag # 327

 1. Hej, ny text som jag inte sett förut på ett par skyltar, rör inte kartan, den har jag aldrig sett förr! Inte har jag läst om fimparna heller, och Viva sativa var också nytt. Viktiga budskap dock, skäms varje gång jag ser skyltar om cigarettfimpar, om du visst hur många jag stampat ner med foten i mina dar…fy på mig! Skulle aldrig göra om det om jag rökte idag….
  Hemsnickrade skylten har du hittat ett par gubbar till, den ena ser allt lite vrång ut!
  Söndagskram

  Gilla

  1. Samma med mig angående fimpar … då gjorde man det nog mest i oförstånd, men om jag rökte nu skulle jag aldrig göra det.
   Tack Paula!
   Kram

   Gilla

 2. Trist att man ska behöva uppmana folk att inte ta kartan och jag hoppas att uppmaningen efterlevs. Tyvärr måste jag nog erkänna att jag i yngre ålder nog har kastat någon eller några fimpar i vattnet så jag kan inte döma någon. Men jag hoppas att folk numera har bättre vett än vad jag hade. Nu skulle jag inte göra så om jag vore rökare. Visst är det väldigt skönt att ha kommit ifrån den lasten 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Visst tycker man att folk borde veta bättre än att sno kartor … eller kasta fimp i vattnet – vilket jag också gjorde en gång i tiden … och visst är det härligt att vara rökfri! 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Rubrikbilden är som nästan alltid min favo. Å med lite fantasi så skulle det ju vara Bullen i bilden:-)
  Viva saliva i samband med Lillskiren fick mig att studsa till. Googla ”viva saliva” så förstår du varför – hahaha:-) Den där kartan som man inte fick röra – det var nåt helt nytt för mig, men du lydde uppmaningen att ta ett kort.
  Det där med att fiskar äter fimpar ger ju rökta fiskar en helt annan dimension om man säger så;-)
  Ett toppen bidrag till Skyltsöndag:-) Tusen tack för det och länkarna:-)

  Gillad av 1 person

 4. Fin skyltning! Tänkte som BP här på den extra texten till skylten Lillskiren.
  Säkert bra att påminna besökare att inte ta med sig kartan. Och uppmaningen verkar ha fungerat. Eftersom jag inte rökt så har jag heller inte ens tänkt tanken att kasta dem i vattnet. Men skylten finns nog på förekommen anledning.
  Och även idag gläds jag åt dina skyltar. De är så bra.
  Trevlig kväll.
  Kram

  Gillad av 1 person

 5. Gillar skyltningen 😍 bäst är släng inte fimpen i sjön skylten en skylt jag aldrig sett hittills… och den där rör inte kartan uppmaningen 😃
  Kram

  Gillad av 1 person

 6. Att inte slänga fimpar i havet borde vara en självklarhet! Att överhuvudtaget slänga fimpar i naturen eller var som helst borde alla förstå att man inte gör!
  När jag såg bilden med kartan så vaknade språkpolisen i mig till liv, hahaha! Inga skiljetecken eller stora bokstäver!
  Tack för en trevlig och tänkvärd skyltning och ha en fin ny vecka!

  Gillad av 1 person

 7. Låter inte gott med tobaksmarinerade fiskar!
  Konstig karta… men snygg! Blir sugen på att cykla på riktig cykelväg.
  Ha det fint! Kram!

  Gillad av 1 person

 8. Man får sig en tankeställare med alla de där uppmaningarna om att inte slänga fimpar och ta kartor samt även andra sådana skyltningar som man kan se på olika platser. Det som förundrar mig är mest är att det är vuxna människor som det riktar sig till som borde veta bättre. Bra tankeställare i dagens skyltning.
  Som alltid så är du så påhittig med din egen hemsnickrade skyltning.

  Kramar (Tänker på er)

  Gilla

 9. Fimpar är ett elände … inte bara för fisken. Älskar din översta kollagebild. Det där med att ta bild på kartor gör jag ofta …

  Kram till dig ❤

  Gilla

 10. Jättejätte suverän inledningsbild, du är en fena på de där roliga collagen. Fortsättningen är är fin den med, får mig att minnas diverse mer eller mindre lyckade utflykter till och i naturreservat. Östergötland har många fina dylika att vandra runt i och ibland lyckas jag inte alls pricka in dem trots karta (ostulen).

  Gillad av 1 person

 11. Det där med skyltar kan jag nog inte vara med i för här finns det bara tre skyltar. En står det Fisksjön 4 km, en är på ett stort M som betyder mötesplats så det känns lite tunt all lägga ut det.

  Gilla

Kommentarer är stängda.