Jag hinner inte med!

Det går i ett med besök av sköterskor och läkare – nytt dränage i förrgår, ny resa till Norrköping för röntgen idag … däremellan olika provtagningar – just nu två besök här hemma per dag + ofta ett sen kväll eller natt …

En eftermiddag härom dagen lyckades jag ta en promenad på drygt tre km i alla fall – och det kändes bra!

Här ett litet bildspel …

Mindre tåtelsmygare på vägtistel

Nu en stunds vila … snart kommer LAH igen 🙂

Ha en fin fredagskväll!

🌼🌼🌼

46 reaktioner till “Jag hinner inte med!

 1. Många tankar till både dig och Lasse. Jag kan helt klart tänka mig att det är svårt att hinna med och hinna landa med allt som händer. Ser så fint ut där ni bor med grönskan omkring. Och fint nu med närheten till vården och det blir ju också en trygghet.
  Skönt med en promenad och det var väldigt trevligt att gå med. Så fina bilder. Sista bilden med tisteln och fjärilen är helt suverän-
  Många tankar och en stor kram

  Gillad av 1 person

  1. Dagarna går fort och mycket mer än det som kretsar kring Lasse hinns inte med just nu … så det kändes verkligen skönt med en promenad 🙂
   Stort tack för dina ord Ditte!
   Kram! ♥

   Gilla

 2. Hej, det är viktigt att du får lite egentid, att pusta ut en stund i naturen, såsom du är van. Du har ett viktigt jobb i att stötta Lasse i allt som sker. Han är en man med gott humör och tålamod men när man är sjuk kan vem som helst svikta. Då är stunderna du får guld värda, men inget kan ju nu kännas som vanligt. Mina tankar går ofta till er och hur ni har det…Mitt i all bedrövelse är det ju bra att Lasse blir väl omhändertagen och jag hoppas han inte har jobbiga smärtor utan att man håller det i schack. Varmaste kram till er bägge

  Gillad av 1 person

  1. Tack för dina ord fina Paula … det gäller att ta en dag i taget – och försöka glädjas åt att jag får ha Lasse hemma! Han har fått starkare smärtstillande tabletter och det verkar fungera ganska bra 🙂
   Lasse hälsar!
   Kramar tillbaka!

   Gillad av 1 person

 3. Viktigast är att du/ni hinner andas en liten stund om dagen. Förstår om det känns som om livet går i 220…..tänker på er. Fin bild på tåtelsmygaren, här smyger Elvis just nu på en ärla och jag har sagt åt honom att han har inte en chans. Nog för att tjockisen är snabb….men en ärla, no no

  Gillad av 1 person

  1. Tack min kloka, fina bloggvän!
   Sädesärlor är nog inte de mest lättfångade, men Elvis har roligt en stund 🙂

   Gilla

 4. Du är verkligen värd att få lite egentid med tanke på vilket fint jobb du gör med Lasse! Och det ser riktigt mysigt ut där ni bor med lummiga träd och fin promenadstig. Tack för att vi fick följa med och se hur ni har det där! Jättefina bilder!
  Stor kram och sköt om dig och Lasse!

  Gilla

  1. Jag gör inget som ingen annan skulle göra i samma situation och är bara glad att han kan vårdas hemma … men det är såå skönt att kunna gå ut en stund, inte minst för att skingra tankarna …
   Tack … och varm kram tillbaka!

   Gilla

 5. Det är självklart att du ska ha egentid. Du är Lasses fru och vården sköter det medicinska. Alldeles för lätt att ta på sig för mycket ansvar. Jag känner SÅ med dig. Har varit i en liknande sits.
  Underbara naturbilder, tack för dem!
  Trevlig fredag, kram!

  Gillad av 1 person

  1. Självklart sköter vården det medicinska, precis som de ska, men jag kan inte lämna honom mer än kortare stunder, så detta med egentid är inte så lätt .. sjukvården är fantastisk och ingen kräver att jag ska vårda honom.
   Varmt tack Gerd!
   Ha en fin fredagskväll!
   Kram! ♥…

   Gilla

 6. Jag förstår precis och säger det igen. Jag vet hur det är. Självfallet gör man allt man kan för att hjälpa, vårda, köra hit och dit, passa tider, boka tider o.s.v……för sin man. Egentid hamnar tyvärr på anda platsen.
  Fint att du kunde ta en fotopromenad och visar oss hur det ser ut där ni bor. Ser riktigt bra ut. Jättefina bilder!

  Gillad av 1 person

  1. Med den lasarettsanslutna hemsjukvården behöver jag inte göra någonting mer än finnas till … och hjälpa honom med det vardagliga – i övrigt fixar LAH alla tider och transporter … men det blir ändå minimalt med egentid.
   Tack Kristallina!

   Gillad av 1 person

 7. Tänker på er och tänker att som ni har det skulle ingen behöva ha det. Men det är ju ofta så det blir, då man kommer upp i åren.
  Ingen vet när det drabbar en…
  Gott att du kan få lite egen tid och gå ut med kameran.
  Sista bilden är så vacker!
  Kram!

  Gilla

  1. Nu är det som det är …och man får försöka göra det bästa – och ta en dag i taget.
   Tack Anna-Lena!
   Kram! ♥

   Gilla

 8. Vad bra att du fick en liten stund för dig själv. Det behövs om du ska orka. Ni verkar bo bra iallafall, nära naturen. Hur mår Lasse egentligen? Tänker på er, många goda tankar och kramar till er 🥰

  Gillad av 1 person

 9. Så fint du skriver. Hos oss är det tvärtom – maken som tar hand om mig. Jag är honom så tacksam! Även vi har flyttat och han har tagit hand om så gott som allt det praktiska. Jag har kunnat sköta det mer ”administrativa” och det är tur att vi kunnat klara av det hela. Även vi bor i höghus med skogen som närmsta granne, fantastiskt!
  Ha det jättebra och ta hand om dig (och Lasse) och ha en riktigt trevlig helg.

  Gillad av 1 person

  1. Jag vet att ni också flyttat … och så bra att du kan göra det administrativa medan maken tar hand om dig och allt som måste klaras i vardagen.
   Tack för dina ord!
   Ta hand om er ni båda också och ha en fin helg!

   Gilla

 10. Vilken fin ny header! Ja det är mycket just nu. Det förstår jag. Men måste du alltid vara hemma när LAH kommer. Kan du inte bara ge dom en nyckel så att de kan komma in även om du inte är hemma. Så gör ju ensamstående äldre personer med hemtjänst.
  Men du hann i alla fall med en promenad, om än bara en kortis. Tycker er lägenhet är suveränt belägen, nästan mitt i skogen, högst upp utan insyn och nära till naturen. Som vanligt dokumenterar du din omgivning på ett helt suveränt sätt:-) Den där fjärilen med det onstiga namnet på tisteln är en höjdarbild:-)

  Gillad av 1 person

  1. Tack BP! De har nyckel och jag behöver inte vara närvarande när de kommer – brukar passa på att åka och handla och sånt när de ska komma … men Lasse kan inte vara ensam hemma, då han är helt beroende av hjälp med i stort sett allt!
   Det kändes bra med en promenad … tack för dina ord!

   Gilla

 11. Tänker på Dig/Er ❤️
  Minns ju hur det var då min far bodde kvar hemma innan beläggning och det var en strid ström av olika vårdmänniskor och inte alltid lätt att hinna med något liv utöver det mest prioriterade, nu tror jag… Du mår bra av att gå komma ut å andas, titta på en blomma, lyssna till fågelsång och vara vara även om det är enbart en kort stund/tio minuter.
  Fina omgivningar och närhet till naturen 👍
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Åsa … inte lätt att få egentid, men jag är glad för all hjälp som vi får … och visst bor vi bra – centralt, men nära naturen!
   Kram ♥

   Gilla

 12. Det är superbra att det finns hemvård men att hela tiden vänta på att de ska komma igen måste vara stressande. Särskilt om man gillar att vara ifred när man är hemma. Men jag gissar att ni båda ändå tycker att det är väldigt bra att det fungerar som det gör trots allt som får dig att känna att du inte hinner med. Jag förstår mycket väl hur pressande situationen är och att det tar mycket energi. Jag tänker väldigt mycket på er och hoppas hela tiden att situationen ska bli lite bättre.
  Kram ❤

  Gillad av 1 person

  1. LAH är fantastisk! Jag vet på ett ungefär när de sa komma och behöver inte gå och vänta på oplanerade besök …
   Tack för omtanken!
   Kram ♥

   Gilla

 13. Det låter onekligen jobbigt, så jag förstår att du har fullt upp, men så skönt att du kom ut på en promenad i alla fall. Här är det massor av fjärilar nu, men om någon av dem är en tåtelspridare vete rackarn.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 14. Så fint att du hann ta en promenad. Lummiga fina omgivningar och till och med en liten sjö så pass nära.
  Förstår att det är mycket nu och jag tänker så ofta på dig och din Lasse. Så skönt i varje fall att han kan vara hemma. Måste kännas bra för er båda.

  Varmaste kramarna från mig ❤

  Gillad av 1 person

  1. Finspångs kommun har bortåt 400 sjöar, så det finns flera inom promenadavstånd 🙂
   Såklart känns det bra att han kan vara hemma och det är vi såå tacksamma för.
   Tack för din omtanke!
   Kram ♥

   Gilla

 15. Jag känner så väl igen din situation från min pappas sjukdomstid och hur mamma hade det. Det är inte lätt att få till egentid även om den skulle behövas. Skönt i alla fall att Lasse kan vara hemma och att vården är god. Sedan blir det mycket ändå och dagarna blir väldigt inrutade. Fint att du hann med en promenad och ni ser ut att bo nära natur och grönska vilket måste vara väldigt skönt. Även jag tänker mycket på er ❤

  Varma kramar och ha det så bra som det går

  Gilla

 16. Förstår att du inte hinner med. Så mycket du/ni har runt ikring er nu! Skönt att du hann med en promenad i dom vackra omgivningarna, såna är bra att ta för att skingra tankarna lite i alla fall.
  Varm KRAM!

  Gilla

 17. Allt har sin tid – ibland får bloggen vila och finns här vi som läser dig.
  Att ta en promenad ger förhoppningsvis lite extra styrka, och har du kameran med kan det bli en och annan bild.
  Kram ❤

  Gillad av 1 person

  1. Tack Carita … sanna ord! Allt har sin tid och just nu är det Lasses omvårdnad som tar både tid och tankar i anspråk. Ska försöka hinna ta en promenad ner till centrum idag och kanske kan det bli några bilder 🙂
   Kram

   Gilla

 18. Du har lummiga och fina omgivningar, skönt att du kan ta dig ut ibland. Bilden på sjön genom grönska tycker jag extra mycket om i din fina bildserie. Tänker ofta på dig.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Omgivningarna är bra med skogen helt nära och många små sjöar finns inom gångavstånd … men just nu orkar jag inte mer än det allra nödvändigaste …
   Tack och kram!

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.