Skryt och lite annat …

… jag brukar inte skryta och jag ogillar skrytsamma människor, men idag ska jag skryta över gamla meriter – för det här var i mitten av 60-talet och jag var mäkta stolt, 15 år eller nåt sånt tror jag att jag var.

Hittade lite hästbilder

Tjejen längst upp till höger med hästen La Rose var min allra bästa kompis, som flyttade till Göteborg då i samma veva. Trots alla år som passerat så har vi fortfarande kontakt 🙂

Vår unge och snygge ridlärare … senare ridskolechef i bl.a.. Västerås och en erkänd banläggare på flera stora hopptävlingar

Roland, som alla tonårstjejer var mer eller mindre förälskade i … och så stallets snyggaste sto, med namnet Gavott.

Så ja, nu vet ni vad jag gör dessa soliga, läskigt varma sommardagar … jag rotar i det förflutna …

48 reaktioner till “Skryt och lite annat …

 1. Du har all rätt att var stolt över det här! Men jag blev lite förvirrad av namnen! Det stod Kekonius på två ställen och Karlsson på ett annat ! Vilken av dem är du?
  Önskar dig en fin kväll och helg!

  Gillad av 1 person

 2. Så kul att du varit en så duktig hästtjej. Klart att du ska skryta lite med det! Det är väl härligt när man har såna minnen att plocka fram och tänka på.
  Ha en fin fredagskväll, Ingrid

  Gillad av 1 person

 3. Oj så duktig du har varit och det skall man visa.
  Ute kan man inte vara på dagen för det är fruktansvärt varmt. Hur har ni det i lägenheten.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

  1. Tack!
   Utomhus är det alldeles för varmt! Inomhus är det också varmt, men sovrummet ligger mot norr och håller sig skapligt svalt – eller är i alla fall svalare än köket och vardagsrummet 🙂
   Kramar tillbaka!

   Gillad av 1 person

 4. Men så roligt att se Anki! Så klart ska du skryta, du var ju verkligen duktig! Är imponerad! Jag var också hästtjej på 60-talet, fast inte på den nivån, väldigt långt ifrån. Men efter skolan sprang jag ner till ridhuset och jobbade. På sportlovet var jag med och ledde hästarna när ”småbarnen” (jag var ju så otroligt vuxen, knappt tonåring 😉 ) fick pröva på att rida. På lördagarna var det ridning som gällde. Minns fortfarande namnen på hästarna. Mina favoriter var Lilleman och Leonora (Lollo) . Stora skräcken var när man blev tilldelad Imperator eller Gay Boy på lördagslektionerna, dom var sååå stora men naturligtvis jättesnälla.
  Och böckerna jag läste …minns du dom om Jill? Slukade alla …
  Underbart att få bli lite nostalgisk och flytta sig tillbaka till hästtiden. Tack Anki!

  Kramar till dig ❤

  Gillad av 1 person

  1. Tack Anita! Tänk att du också var hästtjej! Jag tävlade bara på klubbnivå och ibland gick det bra 🙂 Nostalgi på hög nivå när man hittar såna här gamla urklipp 🙂
   Jodå, visst minns jag böckerna om Jill! Älskade dem!
   Ha det gott!
   Kram!

   Gilla

 5. Roligt att hitta gamla minnen och dem ska du vara stolt över, stolt över dig själv. Tack för att du delar. Släpp den där jantelagen och var stolt över dig själv, det får man vara, fast vi är intutade i att inte tycka om oss själva och det vi gör.

  Gillad av 1 person

 6. 110 cm, det är en prestation att vinna en sådan hoppning. Stor applåd till dej!
  Dotterns halvblod vann någon enstaka tävling på den höjden, då hon var i sin bästa ålder. Hästen alltså. Dottern överlät hoppningen till en tjej som var djärvare än hon och ägnade sig i stället åt dressyr .
  Nu är hästen närmare 20, långtidsskadad och dräktig. Precis som matten har hon fått sina föl på äldre dagar. Första fölet ska ridas in i höst. Två och ett halvt år gammal valack.
  Se, där fick du in mig på hästspåret. En sak som jag verkligen ångrar, det är att jag inte passade på att lära mig rida, då jag ändå körde döttrarna till alla sina ridlektioner….
  Har två skrivbord i källaren. Fyllda av gamla minnesbilder. Får ta mig an dem i höst! Kram

  Gillad av 1 person

  1. Det är roligt med gamla minnen – och lätt att fastna när man börjar läsa gamla tidningsurklipp och hittar bilder som man glömt. Jag ångrar att jag inte fortsatte med ridningen … men då fanns inte några pengar till det – och sen sade kroppen ifrån med diverse skavanker.
   Då har du en del att göra när hösten blir trist! 🙂
   Kram

   Gilla

 7. Hahaha! Bra att du rotar i det förflutna, för det är ju perfekt bloggfoder:-) Har för mig att du nämnt någon gång att du gillade hästar, men jag visste inte att du tävlade på elitnivå. WOW:-) Kul att du också använder ordet ”snygg” när det gäller en kille. Inte PK, men jag gör ju likadant. Å din ridlärare är lika snygg som min husläkare:-)

  PS. Underbart att se att du är tillbaka i Blogglandia. Så jag har saknat dig:-) DS.

  Gillad av 1 person

  1. Haha … elitnivå är nog till att ta i – bara på klubbnivå, men kul var det!
   Trevligt att vara saknad … men det tar tid – jag orkar nog inte riktigt som tidigare.

   Gilla

 8. Det var roligt att se dina minnen. Visst är minnen fint att ha. Det blir så nostalgiskt när man fastnar i den🤓

  Gilla

 9. Vad roligt! Och vilka härliga fynd du hittade. Jag visste ju att du var duktig på att rida och hästintresserad så detta var extra kul att läsa. Tack för att du visade och visst ska du vara stolt.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ditte! Jag har så många fina minnen från åren med hästarna och kompisarna i stallet … kul att du gillade!
   Kram!

   Gilla

 10. Så du var också en hästtjej. Jag övergav ganska snart ridhästarna till förmån för travarna, eftersom jag började gå på Solvalla och träffade Berra redan när jag var 13 år!!
  Visst är det skoj att se tillbaka i bland. Skryt är det ju inte, bara trevliga minnen.
  Jag var tidigt på inom travet och blev den första tjejen med proffslicens att köra lopp.
  Var den första tjej som vann ett vanligt lopp mot männen/killarna i Gävle på 70-talet.
  Så jag hjälpte till att få fart på tjejerna inom travsporten. Nu har vi ju dessutom montén där det finns många jätteduktiga tjejer som rider.
  Man får vårda sina minnen.
  Kram/Kicki

  Gillad av 1 person

  1. Hästtjejer bryr sig inte om ifall det är ridhästar eller travare – ädla eller oädla pållar, bara man fick vara med dem. jag hade bara ett par hundra meter till Norrköpings Ridhus – och då blev det ridhästar 🙂 Roligt att läsa om ditt liv med travhästar … jag minns när de första tjejerna blev erkända som travkuskar … kanske var det dig jag läste om då 🙂 Monté är en spännande tävlingsform – och roligt att titta på – tyvärr har jag bara sett det på tv, men yngste sonens sambo, som är en riktig hästtjej har testat en gång på Mantorp 🙂
   Jag har många fina minnen fån åren med hästarna och kompisarna i stallet 🙂
   Kram

   Gilla

 11. Klart att man ska känna sig glad och stolt över en lyckad prestation. Kul att du delade med dig. Själv brukar jag skryta om att jag slagit Mikael Pernfors i en tennisfinal.

  Kram och god lördag!

  Gillad av 1 person

 12. Det är väl inte skryt att tala om att man vunnit en tävling, inte förrän man gör det i tid oh otid. Roligt med så fina minnen. Både sommarflickan och vinterflickan drömmer om att få rida men föräldrarna har inte den tiden som behövs för att skjutsa till stall m.m. Svärmeriet känns igen…

  Gillad av 1 person

 13. Tack för att du delar såna roliga minnen med oss dina bloggläsare! Hade nog inte riktigt fattat hur duktig ryttarinna du varit! Men nu så! Kram

  Gillad av 1 person

  1. Det finns många fina minnen från den tiden … och det var roligt att bli lite påmind 🙂 Gammal fin vänskap känns bra! 🙂

   Gilla

 14. Vilka fantastiskt roliga minnen och vad kul att få läsa om dina framgångar med häst 😀 Det är inte alls en så dum sysselsättning så fortsätt gärna att visa oss mer av den varan 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

 15. Åh vad roligt att få ta del av dina ungdomsminnen och ett stort grattis även om det var ett tag sedan. Sådana fina minnen är alltid kul att ha oavsett när de hände.
  Kramar

  Gilla

Kommentarer är stängda.