En död mus …

… orsakade stor oro med tanke på söndagens visning – och innan jag hittade den fick jag nästan lite panik!

Den som någon gång bott i en stuga på landet brukar veta hur det stinker när en mus, eller något annat litet djur har dött och blivit liggande inne i en vägg eller under ett golv Det luktar inte hallon, kan jag lova! Vi har under dessa 22 år drabbats ett par gånger och lukten brukar finnas kvar i ett par veckor … och ja, ni förstår hur mina tankar gick!

Den här gången hade jag tur … den döda musen hade fastnat i en fälla under diskbänken och kunde snabbt avlägsnas! Slarvigt av mig att missa den … om jag bara haft bättre koll, hade jag sluppit denna oro!

Enda musen som vi sett inomhus sen i höstas … när katten är borta … då passar de på!

52 reaktioner till “En död mus …

 1. Ja, fy fasen vad det luktar. En gång, där vi bodde tidigare, kom vi aldrig åt musen som låg och stank nånstans under golvet. Det var bara att vänta tills den blivit mumifierad och slutade att lukta.

  Gillad av 1 person

 2. Ja men tänk vad en liten mus kan åstadkomma! Hade kunnat sänka priset på hela fastigheten! Ojojvoj, vilken tur att det gick som det gick o att den inte förirrat in sig på något omöjligt ställe. Nu kan du sova lugnt….Ha en fin tisdag, själv hoppas jag på en regnfri dag som omväxling! Kram

  Gillad av 2 personer

 3. Det luktar verkligen inte rosor och violer så det för tur att du hittade den. När vår dotter jobbade på ett nybyggt hotell i Grekland hade en katt fastnat i ett ventilationsrör. Det tog tid innan lukten gick bort.

  Kram och lycka på visningen

  Gillad av 2 personer

 4. Vet precis vad du menar. I stugan springer det fullt av möss i väggarna och på vinden. Mardrömmen är om de skulle ligga och dö någonstans. Vi har inte fällor eftersom vi inte kan vara på plats dagligen, men vi tänker att ättikan kan skrämma bort dem även innan de dött och inte bara skrämma bort lukten… 😀
  Älskar din panikbild! 😂👍

  Gillad av 2 personer

  1. Bor man på landet så är det sånt man får levs med, men visst hade jag tur att den satt i fällan och inte låg i någon vägg 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Tur att du kunde lokalisera den så snabbt!
  Min lilla bil som jag hade, en opel corsa började lukta dött djur, som vi letade igenom den, men hittade inget, odören satt i ganska länge, sedan en dag så var den hux flux borta, vet än idag inte vad det va?
  Ha det gott!
  Kram

  Gillad av 2 personer

 6. Jodå, jag vet mycket väl hur det stinker och det brukar hålla i sig länge. Vilken himla tur att den låg åtkomlig och kunde flyttas ut. Det hade ju kunnat ställa till det annars för dålig lukt i hus brukar avskräcka köpare.
  Kram

  Gillad av 2 personer

 7. Ser nästan ut som en råtta men lycka är att den är dödens död och det med besked. Mardrömmen när man ska sälja.
  Lycka till med allting nu ! Tummarna upp här både för dig och för mig! ❤

  Gillad av 2 personer

 8. Precis! När katten är borta…. Det är väl typiskt att det ska hända just nu. Bra att du redan har fixat ättika. Lukten är borta tills det är dags för visningen.
  Vi hade höns och där fanns vatten. Musen gick hellre dit och vi hade alltid 5 katter. Aldrig någon mus inomhus ha…ha…

  Gillad av 2 personer

 9. Du kunde ha satt upp en varning för känsliga läsare i början av inlägget;-) Tack och lov att du hittade musen i god tid inför visningen dessutom. Samla bara in alla musfällor innan visningen. Jag menar det kan ju finnas spekulanter som reagerar på fällor och möss på ett negativt vis och då kanske väljer bort ert torp. Bara en idé.
  Förstår att du tänkte på Sixten som ”sanerade” terrängen medan han levde… KRAM!

  Gillad av 2 personer

  1. Haha … trodde inte en död mus kunde uppröra någon 🙂 Bor man på landet så får man nog räkna med en del små oinbjudna gäster – och där gjorde Sixten verkligen sitt jobb!
   Tack för dina kloka ord!
   Kram!

   Gilla

 10. Kan lätt förstå din oro. Puh! Jag hade känt likadant. Och musen passade väl på nu när den visste att det kanske gick för sig. Skönt att du hittade den.
  Kram

  Gillad av 2 personer

 11. Kan direkt framkalla lukten. Blä, som Karl-Petter skulle uttrycka det.
  Tur att du hittade den och fick bort lukten.
  Här vandrar mössen in året runt, tycks det. Det blir ju så när maken ställer fram mat till dem. 😊 Ha det fint!

  Gillad av 2 personer

 12. Urk. Jag möttes av samma lukt när vi kom till torpet. Under vasken även den, för andra gången denna vår. Himla tur för er att den gick att hitta!

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.