Maffiga tulpaner …

… lökar som jag satt i höstas – får njuta av dem i år i alla fall.

Lite annat blommar också …

Ha en fin helg!

57 reaktioner till “Maffiga tulpaner …

   1. Kring Kårböle finns den inte, för då hade jag alla gånger sett den. Mycket försvann under skogsbränderna, både bland djur, och växter.
    Svante

    Gillad av 1 person

   2. Fuktigt är det här nästan jämt, men gräsmarker är det inte gott om. I dag är det 100% luftfuktighet, så gälar är nog bättre än lungor.
    Svante

    Gillad av 1 person

 1. Oj, vilken helt fantastisk färgglädje du delar med dig av!! Har nog inte sett liknande tulpaner tidigare, väldigt vackra och det är alla de blommor som du visar.

  Gillad av 2 personer

  1. Tack Anita! Tulpanerna överraskade även mig … trodde inte de skulle bli såå fina! Nu hoppas jag bara de får vara ifred för hjortar och rådjur och att de blommar även nästa helg, då det är visning.
   Ha en fin söndag!

   Gillad av 2 personer

 2. Så vackert det blommar hos dig! Vi måste helt klart sätta fler lökar inför nästa säsong. Kungsängsliljorna är otroligt vackra också!

  Kram och god helg!

  Gillad av 2 personer

  1. Visst är de härliga! Klart ni måste satsa på lite vårblommande ökar i höst – man blir så glad av dem när de blommar! 🙂 Kungsängsliljorna tillhör favoriterna och sprider sig gärna, men det gör ju inte så mycket 🙂
   Ha en bra söndag!
   Kram

   Gilla

 3. Underbart vackra tulpaner, de som är dubbla tycker jag om. Jag har haft sådana, men de blommade bara året efter jag satt dem. De andra gamla tulpanerna kommer upp år efter år.
  Kungsängsliljorna tycker jag om, jag köpte dem till påsk och nu har jag planterat ner dem i rabatten så jag hoppas jag får nästa år.

  Gillad av 2 personer

  1. Visst är de fina … hoppas de fortsätter så även nästa år. Det svider lite att inte veta … men jag njuter nu i alla fall!
   Kungsängsliljorna är fantastiska … gillar dem skarpt! Lycka till med din!

   Gillad av 1 person

   1. Du får köpa mycket tulpaner och Kyngsängsliljor finns att köpa i krukor. Det brukar jag göra eftersom jag har missat att gå dem att komma igen i trädgården. Men det var en bloggare som skrev att de inte vill stå för torrt och det har nog mina gjort, i år har jag satt dem där det inte är så mycket sol men fuktig jord.

    Gillad av 1 person

  1. Jag är glatt överraskad av de fina blommorna själv! Den första dubbla vitsippan fick jag av en bloggvän för många år sedan … nu har jag fem! De sprider sig inte lika mycket som de vanliga, men verkar trivas i samma miljö 🙂
   Jag njuter!
   Kram!

   Gilla

 4. Verkligen läckra tulpaner! De andra är också fina =) Hoppas att de står sig till visningen. Här regnar det på rätt bra, men jag hann klippa gräset med två minuters marginal =) Trimma kanterna gör jag nästa gång……gräset växer ju så att det knakar nu. Kan ju också bero på att jag körde på stroller för att bli av med lite mossa.
  Trevlig kväll!

  Gillad av 2 personer

  1. En av fördelarna med naturtomt … ingen gödning ger mer mjuk mossa och inte så mycket klippning 🙂
   Ja, vi får hoppas det blommar en vecka till! 🙂
   Ha en bra söndag!

   Gilla

 5. Tulpanerna som i första bilden samt dom ”fransiga, gula med röda ”kanter” har jag aldrig sett förut. De är såååå fina. Säger som LillaSyster – hoppas dom står sig till visningen.
  Även resten av dina ”fynd” är vacker. Där får min favo bli de lila kungsängsliljorna.
  Tycker på något sätt att det är riktigt kul att det är så många blommor som visar sig i år också. Då har du härliga minnen sedan:-)

  Gillad av 2 personer

  1. Riktigt fina … och ja, vi får hoppas de blommar en vecka till! 🙂
   Kungsängsliljorna är verkligen speciella … gillar dem skarpt!

   Gillad av 1 person

 6. Härliga, härliga foton! Vår när den är som bäst. Älskar dina tulpaner och en av mina favoriter är också med. Kungsängsliljan. Tack och jag önskar dig detsamma, Anki!

  Gillad av 2 personer

 7. Så fantastiskt vackra tulpaner!
  Jag köpte ett antal blandade lökar för ett par år sen, men blev besviken för alla var gula tulpaner, hade hoppats på blandade färger
  Njut av dom så länge du kan nu innan flytten.

  Gillad av 2 personer

  1. Ja, de är verkligen riktigt fina! Otur med dina som bara var gula. De är också fina, men det är roligt med lite blandade färger.
   Jodå … jag njuter så länge det går 🙂

   Gilla

 8. Njuter av dina vackra blommor. Kungsängsliljan är en tjusig blomma och den sprider sig lätt. Planterade några som fanns i en grupp och nu har jag på flera ställen.
  Kramar från oss

  Gillad av 2 personer

 9. Fantastiska tulpaner och de andra blommorna är också vackra. Det är svårt att lämna både buskar och blommor av olika slag när man flyttar. Men du har många bilder att se tillbaka på. Kanske kan du gräva upp några av de vackraste lökväxterna och låta dem pryda någon av dina söners trädgårdar. Då kan du åka dit och titta på dem när de blommar som finast och glädjas åt att fortfarande ha tillgång till dem.
  Kram

  Gillad av 2 personer

  1. Jag får njuta av dessa nu, men många andra plantor har redan fått flytta till sönerna, så jag kan titta på dem kommande år också …
   Ha en fin söndag!
   Kram

   Gillad av 1 person

 10. Så många härliga blommor! Tulpaner i alla färger är verkligen något extra för ögat! Och de dubbla vitsipporna är så vackra liksom sommarsnöklockorna!
  Kram och en fin kväll till dig!

  Gillad av 2 personer

 11. Kära nån vad vackra blommor. Jag ska anlägga lite tulpanhubbar här och där på ön. det finns ju hur mycket vackert som helst att välja på. Njuter!

  Kramar

  Gillad av 2 personer

 12. Verkligen vackra tulpaner – hur läckra som helst! Ja, dom andra blommorna är såklart också fina 🙂

  Ha en fortsatt skön helg och glöm för allt i världen inte bort att helga vilodagen 😀

  Gillad av 2 personer

  1. Vilodagen är ett minne blott – nu ny dag, ny vecka och nya utmaningar! Visst är det tjusiga tulpaner … jag gillar dem skarpt! 🙂

   Gillad av 1 person

 13. Kikade in på Hemnet på er underbara stuga med övriga byggnader. Så hemtrevligt! ❤
  Underbara tulpaner i fina färgställningar. Kungsängslilja – den "rutiga" blomman, så fin och harsyra som jag har lärt mig namnet på nyligen! 🙂
  Må gott!
  Kram Nilla

  Gillad av 2 personer

  1. Kul att du tittade in 🙂
   Tack så mycket!
   Tulpanerna var en glad överraskning – de var ännu finare i verkligheten än på bilderna då jag köpte lökarna 🙂 Kungsängsliljan tillhör favoriterna … och det gör harsyran också. Harsyrans lysande gröna blad som lyser i skogen och de skira blommorna. 🙂
   Ha det gott!
   Kram ♥

   Gilla

 14. Så många skönheter, dubbel vitsippa har jag aldrig sett förut. Snöklockan såg jag första gången nyligen. Men, kungsängsliljorna är mina absoluta favoriter!
  Söndagskram

  Gillad av 2 personer

 15. Så smart att flytta över plantor till sönerna. Mycket fint har ni på tomten och snopet att du planterade nya tulpaner nyligen. Men de går ju att ha i krukor på balkongen också. Jättefin blomsterbildserie, maffig gruppbild på kungsängsliljorna. Jag missade nästan mina som jag har här i stan när vi var på torpet för vårröjningen.

  Gillad av 2 personer

  1. Får väl hoppas de nya ägarna gillar tulpaner – och att inte hjortar eller rådjur kalasar på dem.
   Kungsängsliljor tillhör favoriterna … så speciella 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.