Veckan …

… har känts tung och blogglusten är inte på topp. Jag har vid några tillfällen verkligen försökt, men det tar bara stopp.

Några längre skogspromenader blir det inte … och fotolusten är också som bortblåst, men här är bilder från promenaden till ”grodkärret” … tyvärr utan att jag såg några grodor eller någon rom …

Harsyran blommar … ett trevligt vårtecken, eller kanske t.o.m. försommartecken.

Dagarna går förstås … flyttförberedelserna går också framåt, om än i ganska lugn takt. Den stora flyttdagen blir den 1 juli, så än har vi tid för packning. Det som tar mycket tid nu är att sortera, försöka få tomten i någorlunda ordning. Från att en gång varit en ganska hyfsad trädgård så har det med åren blivit alltmer naturtomt … och det är precis så vi vill ha det, eller kanske mest jag då – med en ogräsmatta som mer är skafferi för fåglar och insekter, inte minst bin och fjärilar, än en slät kortklippt gräsmatta. 🙂

Brunört och vitklöver … ogräs för pedanten, men godis för bin och fjärilar!

Det viktigaste nu är att det blir något så när presentabelt för visningen som blir på Pingstdagen, den 23 maj.

För er som är nyfikna så finns annonsen nu på Hemnet

54 reaktioner till “Veckan …

 1. Vad roligt att få se bilderna på Hemnet! Jag förstår verkligen att det känns tungt att behöva lämna ett sånt paradis!
  Men jag tror att ni kommer att trivas i er lägenhet också när ni väl kommit dit!
  När det gäller blogglusten så får man nog bara acceptera att den inte vill infinna sig, annars blir man bara stressad! Jag har inte haft varken tid eller ork eller lust att blogga på ett bra tag nu och först kände jag mig stressad av det men nu har jag accepterat det och väntar och ser om jag får lust igen så småningom.
  Så känn ingen press, ta allt i den takt du mår bra av helt enkelt!
  Kram på dig och ha en fin helg!

  Gillad av 2 personer

 2. Jag förstår så väl att det är mycket sorg, stor trötthet och väldigt blandade känslor du dras med. Mycket som tär.
  Så fint ert hus är, en riktig idyll. Väldigt roligt att få se. Jag kan ju förstå att flytten för er är nödvändig, men det tar ju inte bort alla känslor.
  Stor tack för promenaden och fint att du orkar ta dig ut i de vackra omgivningarna.
  Många tankar och en stor kram.

  Gillad av 2 personer

 3. Ska verkligen kolla annonsen. Det ser så fint och trivsamt ut. Synd det är för långt för oss!
  Bloggar gör du när du vill och kan. Vi finns här😍

  Gillad av 2 personer

 4. Förstår det känns vemodigt att Blogga när ni står inför flytten från ert fina hus!
  Men allt har ju sin tid sägs det,så det kommer nog bli bättre framöver.

  Ha det gott o Lycka Till…..

  Gillad av 2 personer

 5. Naturtomt är det bästa man kan ha på landet, känn ingen skam i det och det gör du inte heller.
  Jag förstår om luften gått ur dig, så mycket att tänka på, fixa med och så sorg uppe på det.
  Att flytta är då inget latmansgöra och att flytta till mindre plats gör ju inte saken lättare. Du ta hand om dig, nu ska jag kika in hos dig på hemnet. Kram från ett regnigt Skogsliden

  Gillad av 1 person

 6. Förstår dig mycket väl. Bloggen är kvar precis som dina följare, oavsett hur ofta du uppdaterar. Min lust att blogga och fota är också som bortblåst. Tycker man har redan fotat allt som finns.
  Håller tummarna att många kommer till visningen och att flera av dem slåss om huset.
  Ta hand om livet i första hand. Sedan kommer bloggen.
  Det kommer att bli bra när allt är över.

  Gillad av 1 person

 7. Man kan inte vara på topp alltid och du har väl all anledning att vara lite låg med tanke på den stora omställningen du står inför.
  Ja, jag var nyfiken och har nu tittat på er fina gård på Hemnet.
  Kram

  Gillad av 1 person

 8. Jag förstår mer än väl att blogglusten inte är på topp. Ni har förlorat Sixten och det är en flytt på gång. Kanske en lite motvillig sådan även om jag förstår att den är nödvändig. Många känslor i omlopp helt enkelt. Tänk på att bloggen och vi finns kvar så blogga när du vill och orkar. Inget tvång på något vis.

  Jag var självklart också nyfiken och var inne och tittade. Ert hus är verkligen en liten pärla och så fint det ligger. Precis så ska en tomt se ut när man bor på landet!

  Kram och ha det så bra som det bara går.

  Gillad av 1 person

 9. Så fint och så fräscht inomhus. Här har ni lagt mer mycket kärlek, det syns. Tänker att man borde vilja ha naturtomt, om man väljer att bo i husen som är som en del av naturen.
  Det borde komma mängder av folk på visningen, i dessa dagar är det många som vill bo på landet. Åtminstone sommartid. I grannbyn har till och med ett par av de ödehusen hittat nya ägare, Göteborgare, som vill ha möjlighet att fly ut till landet, på helger och under sommaren.
  Tack för att du delade med dej av er vackra bostad. Kram!

  Gillad av 1 person

 10. Vilket paradis ❤ Så roligt att få se bilderna.
  Förstår att det känns sorgset att lämna denna idyllen men mäktar man inte med, så gör man inte. Var tid har sitt.
  Varm kram!

  Gillad av 1 person

 11. Det är klart att det känns svårt att behöva lämna ett älskat hem som har betytt så mycket under många år. Det är en sorg som måste få ha sin gång och ta sin tid men så småningom kommer de glada minnena att ta över mer och mer. Inte helt, för ni vill ju inte glömma och då är nostalgin där och smärtar lite. Men det blir ändå mycket lättare med tiden och jag önskar av hela mitt hjärta att ni ska känna er hemma i lägenheten.
  Väldigt vackra bilder från din närnatur.
  Kramar ❤

  Gillad av 1 person

 12. Alltså det är nästan ”overkligt” att huset bara är på 67 kvm. Det ser mycket större ut både utifrån och inifrån. Planlösningen är ju perfekt!
  Torpet har karaktär och jag hoppas verkligen att någon som älskar naturen kommer köpa torpet. Vad gäller gräsmattor så har vi precis samma smak. Det finns inget tråkigare än en välansad gräsmatta. Då kan jag lika gärna bosätta mig på en golfbana.
  Sedan är årskostnaden ju ingenting. Vad du betalar per år är vår hyra för tre månader. Självaste priset för torpet är väldigt fördelaktigt om jag får säga så. Det är ju tomten som ”räknas”, så är det här åtminstone.
  Tror att huset säljs på stubben, utan minsta problem.

  PS. Låt trädgården vara som den är. Den är sååååå fin. Om de nya ägarna vill ha en tråkigt ansad gräsmatta får de väl klippa gräset själva;-) DS.

  Gillad av 1 person

  1. Tack BP! Fotografen lyckades få det se större ut än det egentligen är … vet inte hur han bar sig åt 🙂
   Tack för dina ord och tack för att du finns!
   Kram

   Gilla

 13. Förstår verkligen att Du inte har någon blogg eller fotoutställning i nuläget då allt är så ledsamt både flytten lämna Ert hem och så Sixten ❤️ Var sak har sin tid och Du har full rätt att sörja, att vara ledsen och saknaden lär ta sin tid… även om lägenheten är bästa platsen så som livet nu ser ut är det inte bara att lämna… det är mycket känslor i gungning 🤗 Jag hoppas allt blir så bra som möjligt.
  När det gäller Er tomt så tänker väl jag lite samma lika, bor man i skogen ska det inte vara välklippt golfgräsmatta och välordnade rabatter.
  Kram

  Gillad av 1 person

 14. Ajaj, känner igen det där med blogglusten. Ibland är det bara så…Kram på dig, hoppas att du får en fin lördag. Här regnar det som tusan, tyvärr…

  Gillad av 1 person

  1. Sån´t är livet … jag vet att du vet hur det är …
   Bara lite duggregn här … än så länge 🙂
   Kram!

   Gilla

 15. Förstår att det har varit tungt, har tänkt mycket på dig! Förhoppningsvis kanske flyttbestyren kan skingra tankarna något.
  Kram!

  Gilla

  1. Tack för din omtanke Ama … det har varit lite mycket nu, men förhoppningsvis blir det bättre. 🙂
   Kram!

   Gilla

 16. Förstår dig. Jag har tur som har mina bröder omkring mig så jag får hjälp när jag behöver och kan bo kvar även om orken inte finns. Jag gillar inte snåklippta gräsmattor heller. Jag låter det växa mossa och klöver och maskrosor och då får man fjärilar och söta små runda humlor på köpet och det känns bättre. Vilken fin grodtjärn du fotograferat. Hoppas att allt går bra för er. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Livet blir inte alltid som man tänkt, men jag tror det blir bra bara vi kommer på plats i nya boendet. 🙂
   Tack Anita!
   Kram

   Gilla

 17. Hej Anki … såg ditt inlägg nu, har själv ett litet blogguppehåll. Förstår dig så väl, du har mycket med flytten och så det sorgliga med Sixten. Jag hoppas att du försöker ta det lugnt och kan njuta lite av naturen och promenader. Tänker på dig varje dag när jag tittar till mina små pelargoner. Dom växer och frodas och verkar trivas hos mig.

  Varma kramar till dig … ta hand om dig ❤

  Gillad av 1 person

  1. Tack Anita! Det gläder mig att pelargonerna trivs! Jag visste att de skulle må bra hos dig!
   Lade precis in ett nytt inlägg med årets tulpaner 🙂
   Kram

   Gilla

 18. Man måste inte blogga om man inte känner för det. Och nog är det tillräckligt att hantera i ditt liv just nu ändå utan att oroa dig för sånt. Ta´t lugnt.
  Naturtomt med ogräs låter helt rätt, tycker jag! Och förhoppningsvis även nästa ägare. 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Nej så är det … man måste inte, men när man vill och det bara inte funkar, då är det jobbigt … Jag har lite mycket omkring mig nu, men hoppas allt blir bra i slutänden … och att rätt köpare hittar hit 🙂

   Gillad av 1 person

 19. Brunört och klöver är utmärkta för humlor och andra flygare – och vackra därtill. Inte tror jag att köpare som vill bo på landet stirrar sig blinda på gräsmattan. Så mysigt hem som ni måste avveckla nu med vemod, förstår att ni har trivts där. Bloggen kan vänta, du har mycket annat just nu.

  Gillad av 1 person

  1. Tror du har rätt, men med tanke på att den förre ägaren var inbiten golfare och hyrde vallen nedanför garaget och gjorde om den till golfbana, så vet man aldrig 🙂
   Tråkigt att flytta, men nu är det som det är och det blir nog bra i slutänden 🙂
   Jag gillar ju att blogga, men det får vara lite på sparlåga just nu 🙂

   Gilla

Kommentarer är stängda.