Hur lång tid …

… tar det för ett brev att färdas 3,9 km? Ja, det kan man undra.

Svaret är – att om Postnord har uppdraget så tar det tre dygn!

Snacka om Snigelpost!

51 reaktioner till “Hur lång tid …

 1. Det är för jäkligt att det ska behöva ta så lång tid. Det blir troligen inte bättre heller 😡 Hoppas att du inte trälar ihjäl dig med flytten! Ha det gott och kram på dig.

  Gillad av 1 person

 2. Ska jag vara ärlig så är jag tyvärr inte förvånad. Vi får pst två dagar ena veckan och tre dagar andra veckan. Med lite förseningar kan det ta fyra fem dagar hos oss om man har otur.

  Kram och ha en fin fredag!

  Gillad av 2 personer

  1. Vad jag vet har vi fortfarande daglig post, men säker är jag inte … men visst är det dålig service numer!
   Kram

   Gilla

 3. Ibland känns det som att ju kortare väg posten ska färdas, ju längre tid. Ditt brev kom ju fram snabbt till mig vilket var tur (innehållet mår förträffligt kan jag meddela). Vi har fortfarande postutdelning från PostNord varje dag men snart blir det varannan. Och CityMail tror jag delar ut var fjärde dag … då brukar det rassla till ordentligt i lådan.
  Hoppas din ”ta det lugnt-dag” med matbrödsbak här om dagen var skön och avkopplande. Det har ju varit inomhusväder med regn och kalla vindar men regnet behövs. Idag är det mulet, lite blåsigt men ännu inget regn. Men gräsmattan som jag gödde ser pigg ut … nu väntar den och jag på den utlovade värmen som ska komma.
  Hoppas du tar det lugnt och inte stressar för mycket inför flytten.

  Kram och fortsatt fin fredag!

  Gillad av 2 personer

  1. Vi har också daglig postutdelning, men visst är det usel service när det dras in på såna saker. En del saker var bättre förr!
   Har tagit det lite lugnt några dagar, men är fortfarande trött. Förhoppningsvis övergående.
   Ha en fortsatt bra dag och en fin fredagskväll!
   Kram

   Gilla

 4. Sorgligt med sån försämring med tanke att då när Postverket startade så cyklade och gick brevbäraren och posten kom fram varenda dag i ut och skur.
  Ibland skulle det gå snabbare om man gick själv med sitt brev/post till mottagaren 😜
  Kram

  Gillad av 2 personer

 5. Man kanske ska gå över till brevduvor. Bedrövligt att det ska vara så här-
  Visst var en hel del bättre förr. Postgången om inte annat.
  kram

  Gillad av 2 personer

  1. Lite sorgligt att en så viktig sak som att kunna lita på att försändelser når mottagaren så fort som möjligt, mer och mer försvinner .. så ja, det var bättre förr.
   Kram

   Gilla

 6. Ja, ska man skratta eller gråta? Det kommer att bli varannandagsutdelning i hela landet till slut och det är en anledning till att vi på mitt jobb tar mer och mer av postens uppdrag, paket, post och reklam. Det är inte för inte som Postnord har börjat att kallas Postmord i mannamun!
  Men man ska å andra sidan vara glad att något kommer fram överhuvudtaget numera! Jag har fått flera paket bortslarvade de senaste åren och allt vad krångel det för med sig för att få pengarna tillbaka eller varan skickad på nytt!
  Och med dessa dystra tankar vill jag önska dig en trevlig fredag och helg 😉😂

  Gillad av 3 personer

  1. Precis … ska man skratt eller gråta? Det är mycket som är konstigt nuförtiden … och tråkigt när saker inte kommer fram, eller kommer fram flera dagar för sent.
   Önskar dig en fin helg! 🙂

   Gillad av 1 person

 7. Suck!! Vad ska man säga. Det skulle ju gå fortare om man själv skulle ta promenaden dit och lämna den direkt i hand. Så trist! Nej, allt har inte blivit bättre med åren… Önskar dig trots tristheten med snigelposten att du får en fin helg med hopp om sol och värme!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, som sagt – en del saker var bättre förr 🙂
   Vädret ser lovande ut med en solig morgon … men frosten ligger vit ännu …
   Ha en fin helg du också!

   Gillad av 1 person

 8. Jag lovar att det har åkt till stockholm eller Uppsala eller någon annanstans o vänt!
  Tänk du, snart får vi bara post i brevlådan ett par tre dagar i veckan.
  Fredagskram

  Gillad av 2 personer

  1. Haha … ja, jag vet! Allt får åka fram och tillbaka … och ibland hamnar det fel och får börja om. Konstigt har det blivit!
   Ha en fin lördag!
   Kram

   Gillad av 1 person

 9. Inte bara långsamt, det har ju också blivit så dyrt med porto.
  T.o.m. på hästdiligensens tid kom posten fram från ena dagen till den andra.

  Gillad av 2 personer

 10. Hahaha! <det hade gått snabbare om du levererat brevet personligen… Suck för PostNord.
  MEN konstigt nog fick jag en utomordentlig och totalt otippad överraskning av samma bolag idag. Hade beställt en trasmatta från ett företag jag aldrig hört talas om i Småland. La beställningen i onsdags, idag kunde jag hämta mattan hos Willy:s utlämningsställe…

  Gillad av 2 personer

 11. Ännu får vi post varje dag, men det är väl bara en tidsfråga innan man kommer att gå över till en eller ett par gånger i veckan. Jag som inte har någon reklam får i princip nästan ingen post alls. Det är bara Handelsbanken som envisas med att skicka lite papper då och då.
  Ha en skön fredagskväll!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 2 personer

 12. Det är illa om det gäller vanliga, lite trista försändelser (typ fakturor) men om det är något man väntar ivrigt på är det ännu värre. Jag hoppas att det inte var en försening som ställde till det för er.
  Kram

  Gillad av 2 personer

  1. Så viktigt var det inte den här gången, men det är irriterande 🙂
   En del saker var bättre förr – posten t.ex. 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

  1. Jag tror inte de glömt lådorna vid ICA – de är ju dessutom postombud … men brevet var nog på lång utflykt innan det hamnade hos mottagaren i Kimstad. Nu var det inte superviktigt, men ack såå irriterande!

   Gillad av 1 person

 13. Jag får post en gång i veckan. Inte för att det är så mycket som kommer varje gång men det är retfullt när man får post som var skickat för flera veckor sedan. Beställning från Apotea går snabbt. Ryyyysligt snabbt från datorklick till brevlådan.

  Kram och en fin lördag till dig.

  Gillad av 2 personer

  1. Hur som helst, så var just detta med postgången bättre förr! Mycket bättre! Ja, Apotea är snabba, speciellt om man väljer bort Postnord som leverantör 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 14. Ja jag hade gjort det fortare än Post Nord. Snigelfart är bara förnamnet =/
  Även om man brukar säga bättre sent än aldrig så börjar man undra….
  Trevlig lördag!
  Kram

  Gillad av 2 personer

 15. Vad säger man? Suck. Jag skulle kunna skriva en uppsats om det paket från apoteket som fanns och inte fanns hos postombudet. Helt absurt var det. Till slut skulle jag göra en ombeställning och det var ju inte så lätt, jag hade ju redan ”tagit ut” medicinerna för den perioden…

  Gillad av 2 personer

  1. Oj … det låter inte som någon positiv upplevelse! Verkligen illa hur det kan bli – och som vanligt är det den ”lilla” människan som kommer i kläm.

   Gillad av 2 personer

 16. Det är lätt att klaga märker jag. Kanske man bör tänka efter lite hur en postgång fungerar. Varför inte ta en promenad till mottagaren istället om det bara var 4 km.

  Gillad av 2 personer

  1. Bättre sent än aldrig sägs det, men visst är det irriterande!
   Vi har ju ganska gott om tid, så vi behöver inte stressa … inte än 🙂
   Ha en ny fin vecka Pia!
   Kram

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.