Ingen vanlig dag idag …

… utan idag är det Charlies födelsedag!

GRATTIS på 4-årsdagen världens finast Charlie!

Nog ser man att han gillar blommor 🙂

Idag är ingen vanlig dag för Lasse och mig heller – idag ska vi få vår första vaccination mot covid 19.

Vilket vaccin vi får vet jag förstås inte och jag tänker inte protestera – bara tacksamt ta emot.

Avslutar med en bild från igår kväll, strax innan solen gick ner. En suddig bild, men visst är han fin där i ljuset från solen.

Hörd rödhakens sång … och såg honom högst upp i en av de högsta granarna …

59 reaktioner till “Ingen vanlig dag idag …

 1. Ja men Grattis på alla sätt och vis får jag säga då. Grattis till fina Charlie som naturligtvis ses dofta på blommor. Och grattis till att ni ska få första sprutan, jag har nu också fått min och det känns skönt att äntligen vara på väg mot ett skydd mot svår Covid-19.
  Och till sist, grattis till att du sett och hört rödhaken. Min favoritfågel, den näpna ”Red Robin”. Igår såg jag en rödhake dricka vatten ur vår lilla damm och det framkallade ett litet glädjepirr i magen 🙂

  Kram och en fin dag till dig Anki!

  Gillad av 2 personer

  1. Tack Anita! Ja, idag ser det ut att bli en bra dag – vädret ska visst gå åt det sämre hållet, men ännu skiner solen 🙂
   Svårt att zooma in Robin där uppe på fri hand – måste skaffa mig ett nytt stativ – men hade jag haft ett och gått in för att hämta det, så hade han garanterat inte varit kvar 🙂
   Önskar dig allt gott!
   Kram

   Gillad av 1 person

 2. Vi har ju också fått en liten Charlie, men det barnbarnsbarnet är en tös.

  Skönt att ni får er spruta nu. Igår läste jag på FB om en som med stora bokstäver tackade NEJ till att bli vaccinerad och svamlade om biverkningar som kan komma senare.
  Tänk om folk kunde tänka lite mindre på sig själva och vara lite solidariska, så kanske man skulle komma tillrätta med smittspridningen.

  Inte var den vackra bilden på rödhaken suddig.
  Jag fick in en, tror i.a.f. att det var en rödhake, för den var rostfärgad i bröstet, i vardagsrummet häromdagen när altandörren stod öppen, men jag hade turen (eller kanske var det fågeln som hade tur) att kunna öppna fönstret där den satt sig bakom gardinen, så den flög ut igen.
  Ha en bra dag!

  Gillad av 2 personer

  1. Ett gångbart namn på både pojkar och flickor – bra så 🙂
   Man blir alldeles förskräckt när man läser hur folk beter sig!
   Tur för din besökare att den hittade ut igen!
   Önskar dig detsamma!

   Gillad av 1 person

 3. Ett stort grattis till finaste Charlie! Hoppas att han får en fin födelsedag.
  Grattis dessutom till er båda som får första dosen i dag. Är vi snabba kan det kanske bli nästa vecka för vår del. Vi får se…

  Kram och ha en fin onsdag!

  Gillad av 2 personer

  1. Tackar så mycket! Det blir säkert en bra dag för oss alla 🙂 Hoppas ni får en tid till nästa vecka … skönt att få det gjort.
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Stort GRATTIS till Charlie! Detsamma till er som ska få ert första stick idag. Jag säger som du, jag kommer att tacksamt ta emot vad än det må vara för vaccin när det blir min tur.

  Ha en kalasfin dag!

  Gillad av 2 personer

 5. Grattis till Charlie och grattis till er som får en vaccinering. Och tack för det fina bilden på rödhaken. Denär en av mina absoluta favoriter.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

 6. Grattis till Charlie på födelsedagen. Så skönt att ni får första sprutan då känns det bättre. Fick min i torsdags och är så nöjd. Nästa blir den 22/6.
  Har haft besök av rödhaken några dagar och den är så fin.
  Kramar från oss

  Gillad av 2 personer

 7. Den grabben är ingen pollenallergiker. Rödhake har jag inte hört, eller sett i år, men visst är de fina. Jag har ringt, och beställt tid till vaccinering, och de skulle ringa när sådan fanns, men ännu efter 10 dagar är det tyst, i telefonen.
  Svante

  Gillad av 2 personer

 8. Grattis till sötaste Charlie 🥳 Du fick nästan honom i födelsedagspresent 😃
  Härlig bild på rödhaken i toppen 😊 nu börjar det både boas å kvittras i varje träd 🥰
  Skönt Ni nu blir vaccinerad 👍
  Kram

  Gillad av 2 personer

  1. Ja, det var nära :9
   En härlig tid nu med fågelkvitter och sol – Tyvärr verkar sämre väder vara på väg här i söder, men det är ganska typiskt april 🙂 Ja, nu ska det bli skönt att vaccineras och förhoppningsvis kunna se ljuset i tunneln!
   Kram

   Gillad av 1 person

 9. Då blir det storpartaj i helgen! Både du och Charlie firas. Hade totalt glömt att era födelsedagar ligger så nära varandra. Hursomhelst – ett stort GRATTIS även till söta Charlie. Tänk att det redan har gått fyra år sedan han föddes. Tiden rusar verkligen förbi…

  Gillad av 2 personer

 10. Grattis till Charlie som är så stor nu och som delar många intressen med sin farmor 😀 Jätteskönt att ni har påbörjat vaccineringen. Snart kan ni känna er lite mer fria 😀 Jättefin bild på rödhaken. Den visar verkligen upp sin vackraste sida 😀
  Kram

  Gillad av 2 personer

  1. Tack! Både Charlie och Ludvig gillar naturen och det är kul. Casper är en fotbollskille och det intresset har han ärvt från sin mamma.
   Rödhaken lyste verklige i solen!
   Kram

   Gillad av 2 personer

 11. Stort Grattis till Charlie! Inte konstigt att han älskar blommor och svamp. Han har tur att han har dig och lär sig så mycket om naturen.
  Rödhaken är jättefint fotat och dessutom utan stativ. Vårens ljud är underbara. Det är inte bara fågelkvitter utan även motorsåg och gräsklippare, ha…ha….
  Hoppas ni mår bra efter vaccineringen.

  Gillad av 2 personer

  1. Tack så mycket! Det är roligt att han delar intresset, hoppas det fortsätter så 🙂
   Svårt att fokusera riktigt utan stativ, men jag är ändå ganska nöjd – och visst är han fin där i solskenet. 🙂
   En härlig tid nu … just nu på morgonen mindre skönt med regn och +2.
   Vaccinationen gick bra och än har jag inte känt av något efter den.
   Önskar dig en bra dag!

   Gillad av 2 personer

  1. Tackar, tackar!
   Skönt att första vaccinationen är i hamn i alla fall. Hoppas er väntan på vaccin snart är över … plötsligt händer det!
   Kram

   Gillad av 1 person

 12. Tre grattis; ett till dig för igår, ett till fina som njuter blommorna och steker upp den, och ett till för dig o Lasse för vaccindags 🙂
  Kram

  Gillad av 2 personer

 13. Grattis i efterskott både till DIG och Charlie! Tänk fyra år!<<3 Ja, nog älskar lille Charlie blommor… så fina bilder! Grattis också till första sprutan – så underbart! maken min får sin på lördag…. jag får vänta lite till!
  Må gott!
  Kram Nilla

  Gillad av 2 personer

 14. Vilken härlig dag ni fick! Nävar fulla av krokusar, rödhaken i granens topp och som grädde på moset, en spruta i armen! Hoppas inga biverkningar satt in, kanske lite ömhet i armen. Kramen

  Gillad av 2 personer

 15. Vilken rolig bild på Charlie med näsrynkan, där ser det ut som om han kom på att det faktiskt inte doftar så gott, haha! Gillar också den mossiga kantmuren, så vacker. Skönt att vaccinationen har fått fart ordentligt nu. Och så kan man konstatera att tiden flyger…

  Gillad av 1 person

  1. Haha … jag vet inte vad han tyckte – doftade gott eller inte, men visst blev det en kul bild 🙂
   ja, så är det – tiden flyger! Tack för din kommentar!

   Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.