Idag …

… är det fredag – det är vår och solen skiner!

Det första jag såg när jag tittade ut i morse var några dovhjortar nere på vallen vid garaget … fler gick utom synhåll, men de ville inte vara med på bild.

Flyttade mig lite och försökte zooma in dem … inte helt lätt på fri hand, men här är några av dem i alla fall.

Vi har skrivit på kontraktet på lägenheten och kommer att flytta efter midsommar. Nu är det mycket som måste gås igenom – och som vanligt kommer frågan varför man sparar så mycket saker?

Idag har jag plockat ur stora garderoben och linneskåpet i Överhuset. Sorterat vad som ska med och vad som får gå till textilåtervinning. Nu står ett par kartonger med julgrejor på tur – inte mycket som blir kvar där inte – bara adventsljusstakarna och någon ljusslinga till balkongen … såå mycket onödigt jag sparat!

Så kom då dagen när man åter kan hänga ut tvätten på tork! Det är något som jag kommer att sakna sen … men man kan inte få allt.

Det doftar viol!

Luktviolerna i rabatten vid trappan doftar ljuvligt när man går förbi! Precis som gammaldags violtabletter!

81 reaktioner till “Idag …

 1. Innan jag hamnade på sjukhusen (3 st.) förra året gjorde jag mig av med massor av onödiga prylar. Så skulle jag flytta någonstans blir det inte så mycket onödigt att skicka iväg.
  Svante

  Gillad av 1 person

   1. Jag tänker ta det mycket försiktigare i år, jag vill inte besöka sjukvården, med all Covid-19. Det kommer bara att bli gräsklippning runt huset, och ingen krattning över huvud taget. Jag är övertygad om att den ena lungan lossnade då jag krattade i april förra året. Årsdagen då ambulansen körde mig till Sjukhuset infaller på måndag.
    Svante

    Gillad av 1 person

 2. Är väl gott ha kommit så långt att ni har bestämt var ni ska bo.
  Ingen nackdel att få rensa ut, det är vi många som skulle behöva.
  Nu får vi njuta av våren! Kram!

  Gillad av 1 person

 3. Vad skönt ändå att ni vet vad som gäller nu och kan inrikta er på det.
  Och du kommer säkert att hitta många fler gömda skatter när du letar vidare bland allt du sparat!
  Önskar dig en fin helg!

  Gillad av 2 personer

 4. Men så skönt att det är bestämt nu, men sorgligt inför sommaren, men det blir säkert bra, även om jag gråter för din skull.
  Ja det är otroligt vad man sparar på mycket. Jag har bombarderat min dotter med massor av böcker och papper om jobbet. Hon är ju också förskollärare. Det kändes skönt att rensa bort. Jag fick en stor bokhylla tömd, mycket kastade jag men mycket gick vidare till Åsa.
  Mina Doftvioler luktar också på långt håll.
  Nu har du mycket jobb framöver, hoppas du får lite hjälp.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, så långt känns det bra. Vi har en del att göra nu, men det ska nog ordna sig. Sönerna får välja vad de vill ha – om de vill ha något, för de har ju redan allt de behöver … vi får se. En del kanske går att sälja på Blocket och resten kommer att skänkas eller kastas. Tack för din empati Annemor, men nu gäller det att se framåt och inte gräma sig över framtiden.
   Kram

   Gilla

 5. Grattis till att ni bestämt er. Det har jag också frågat mig många gånger varför jag sparar på så mycket.Nu har jag äntligen fått iväg en hel del, och jag ska vara benhård och inte skaffa på mig ett stort lager igen. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Gunnel! Det sägs att vi människor är samlare och att det liksom ligger i våra gener, men någon måtta borde det nog vara. 🙂
   Kram

   Gilla

 6. Även om jag vet att du är kluven till flytten så säger jag grattis till kontraktsskrivningen! Lägenheten har helt klart potential. Vi har rensat ut i olika omgångar och det ska vi göra även fortsättningsvis. Bor man i hus blir det tyvärr lätt att man samlar på sig en del…
  Visst är det något speciellt med att hänga tvätten.

  Kram och god fredag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja, det är blandade känslor …
   Vi har ju tre möblerade hus som ska tömmas – inte så stora, men med massor av prylar och massor med böcker. Jag har såå svårt att göra mig av med böcker!
   Ha en fin lördag!
   Kram!

   Gilla

 7. Jag tror att det bor en liten hamster i oss alla. Det äter ju inte bröd i skåpet och har man plats så sparar man, rätt var det är så kommer det till användning. Jag hoppas verkligen att det känns bra nu när beslutet är taget, lägenheten verkade ju toppen. Men som sagt mycket jobb är det att rensa och packa. Sätt lite marginal till att tillträda ert hus. Kanske 1 augusti, så du inte behöver stressa med att tömma och städa. Och så kan ni ju vara där om dagarna.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, så är det – vi samlar på oss, ”i fall att” och ”bra att ha” … suck!
   Det känns bra nu när vi kommit så här långt och det blir nog bra.
   Kram

   Gilla

 8. Är glad för er skull att ni hittade en lägenhet som kändes välkomnande och fin- Och med en balkong. Där kan du senare kanske hängs ut lite lakan och handdukar. Ja, tänk vad man sparat på dig. Och till vad? Och vem? Bra att du börjat gå igenom lådor och sortera. Vi har lämnat bort en hel del till ”Bortskänkes.com”. Det är kostnadsfritt att annonsera och jag tror de finns på många platser i Sverige. Folk hämtar och dte finns många som behöver det vi inte behöver ha kvar.
  Vi har rensat en del men har mycket kvar och borde öka takten-
  Många tankar och en stor kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ditte! Det känns bra att vi kommit så här långt – och när vi bestämt vad vi ska ha med oss och sönerna fått välja om det är något de vill ha, så kommer resten att dels säljas på Blocket och dels skänkas bort. Tack för länken – ska kolla om det finns lokalt även här. Finns säkert något på FB annars – ska kolla det också.
   Kram!

   Gilla

 9. Oj doftar violerna så starkt att man känner doften bara av att passera dom.
  Jag avundas inte er flyttstädning.
  Egentligen skulle man göra som Paula, som flyttat massor av gånger och därmed röjer varje gång.
  Idag har även jag hängt tvätt utomhus, det är verkligen skillnad mot att hänga den inomhus.
  Ha en skön helg!

  Gilla

  1. När solen värmer och vinden ligger på lite lagom så doftar de verkligen på häll. Ljuvligt! Ja, man borde flytta betydligt oftare – och man borde inte spara på så mycket!
   Ha en fin helg ni också!

   Gilla

 10. Vi/jag är dålig på att rensa – vi har en hel del bra att ha grejjer 😜
  Skönt Ni nu bestämt Er och vet vart det bär hän 👍 även om det så klart inte blir enkelt och helt smärtfritt men lägenheten verkar fin å det blir bra 🤗
  Sol å blå himmel – härligt, härligt ☀️ Hopp om liv…
  Dovhjortar är så fina 😍
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Vi har varit usla på att rensa de senaste åren … och nu är det bara att bita i det sura äpplet och börja! 🙂
   Det känns ändå OK att ha kommit så här långt och det blir säkert bra 🙂
   Kram

   Gilla

 11. Oj, vad jag kommer ihåg allt jobb med att rensa ut. Vi hade t.o.m. beställt en container där vi fick slänga osorterat. Ärligt talat hade det varit dags igen. Allt som ligger och står i skåpen som man aldrig använder. Har 5 kartonger kvar i källaren som jag inte har öppnat de 7 åren jag har bott här. Tror du att jag behöver de där sakerna? 😉
  Skönt att ni har bestämt er. Lycka till med utrensningen och ha en trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, tänk så mycket man sparat under åren … ofattbart så här när man inser det! 🙂 Vi har också ouppackade kartonger sen senast vi flyttade – och det är mer än 20 år sedan! Minns inte ens vad som finns i dem!
   Det blir nog bra i slutänden … tack!
   Ha en fin helg du också!

   Gillad av 1 person

 12. Får man säga GRATTIS till den nya lägenheten!!?? Tycker nog det. Är det den lägenheten som du trivdes så mycket i – kärlek vid första ögonkastet kändes det som;-) Ja, det är mycket man samlar på sig. Eller i vårt fall är det väl maken som är släkt med familjen ekorre. Jag sparar otroligt få saker och har noll separationsångest.

  Var det en tvåa eller trea – lägenheten alltså? Ett litet tips – ta med dig mycket mindre än du egentligen har tänkt. För det finns inget värre än en överbelamrad ny lägenhet. Ja, det är min erfarenhet från när jag var yngre;-)

  PS. Så fina bilder på dovhjorten. Du kan ju alltid ”våldgästa” de nya ägarna av ert hus då och då;-) DS.

  Gillad av 1 person

  1. Tack BP! Ja det är den lägenheten jag visade planlösningen på – högst upp med utsikt 🙂 Två rum och kök, 64 kvm. – så det blir till att tänka efter före, så att säga.
   Tack … dovhjortar finns överallt, så jag ska nog lyckas se dem även runt Finspång, men inte från något fönster kanske. 🙂

   Gilla

 13. Du har många härliga minnen att tänka tillbaka på sedan och det kommer att vara med både glädje och lite sorg. Men det betyder inte att inte ert nya liv blir jättbra och du kommer att ha massor att upptäcka. Vad roligt att ni har hittat en lägenhet så snabbt och kanske kan det vandra förbi ett och annat rådjur.
  Ja, visst samlar man på sig massor med onödiga saker. En fördel med att flytta är att man går igenom allt man äger och både hittar saknade prylar och annat som man skänker bort eller kastar. Det är skönt att rensa bort allt onödigt.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, känslorna är många, och visst har man många minnen … nu gäller det bara att fokusera framåt, så blir det säkert bra 🙂
   Absolut välbehövligt att rensa bort sånt som man inte vet varför man sparat.
   Kram

   Gilla

 14. Underbara rumpor du visar här. Vi har ju inga hjortar här så jag har varit ganska avis.
  Visst är det härligt att torka tvätten ute, jag gjorde det idag, på en liten hopfällbar ställning, jag har ju ingen torktumlare så antingen står torkställningen inne eller ute, helst ute.
  Människan har ett samlarbehov, som vilken ekorre som helst. O bor man länge på samma adress så vill man ofta spara saker av nostalgiska skäl. Men det är nyttigt med genomgång ibland och kanske dela med sig till barnen? Jag har skänkt mycket porslin till dottern, det hon ville ha har hon fått, jag behöver ju inte mycket själv.
  Fredagskramen, hälsa Lasse

  Gillad av 1 person

  1. Dovhjortarna är trevliga, att titta på 🙂
   Ja, en hopfällbar torkställning är planerad – och det blir säkert bra det också 🙂
   Sönerna kommer såklart erbjudas att ta vad de vill ha, men de har ju inte heller obegränsat med plats – och har det mesta de behöver. Det som inte går att sälja på Blocket eller liknande kommer att skänkas till Myrorna eller Erikshjälpen. Det svåraste att skiljas ifrån är alla mina kära böcker!
   Hälsningen är framförd och han hälsar tillbaka!
   Kram

   Gilla

   1. Jag visste inte att du hade ett så digert bibliotek! Självklart är det tråkigt att skiljas från dem, eller en del av dem, nån bokhylla ska du väl ha kvar.Jag gjorde mig av med alla böcker efter ett otal flyttar när jag såg hur Hasse nästan knäckte ryggen av sig varje gång.Kokböcker, faktaböcker o familjeklenoderna återstår. Ni har väl dock tillgång till förråd också för sånt som inte alltid behöver vara framme. Kanske kan du också hyra ett extra förråd, hör med hyresvärden! Lördagskram denna ljuva vårdag

    Gillad av 1 person

   2. Hm … så digert vet jag inte – men många är de och de känns som mina vänner 🙂 Såklart kommer en del att få plats, men inte alla, men en del kan kanske få bo i förrådet så länge – det läser sig säkert 🙂
    Kram

    Gillad av 1 person

 15. Fint att det gått så snabbt att få ett bra kontrakt. Hoppas så innerligt att du kommer att trivas. Även fint men lite tid att både vänja sig och packa.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det gick snabbt – och jag hoppas och tror det blir bra 🙂
   Bra att ha lite tid – och huset är ju inte sålt, så vi behöver inte stressa för den sakens skull.

   Gillad av 1 person

 16. Grattis till nya lägenheten! Nu har ni en del jobb framför er.
  Va mysigt med luktvioler, det skulle jag vilja dofta på också!
  HA en fin helg!
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja, mycket jobb blir det, men sen blir det bra 🙂
   Luktvioler växer vilt, så de finns säker även i dina trakter 🙂
   Ha en fin helg du också!
   Kram

   Gilla

 17. Grattis! Jag hoppas innerligt att ni kommer att trivas med ert nya boende när det blir så dags. Trotts att jag rensat och rensat så rensar jag ännu efter flytten från huset. Jag är urkass på att rensa, eller rättare sagt på att göra mig av med saker, jag har lovat mig att bli mycket bättre på det. Hoppas du lyckas, så har du det gjort sedan.
  Fina foton.
  Luktvioler är underbart!

  Kram och en trevlig lördag 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack Lotta! Det blir säkert bra 🙂 Mycket jobb med att sortera och rensa, men sen blir det säkert bra 🙂
   Ja, luktvioler är verkligen underbara – älskar den doften!!
   Ha en bra lördag du också!
   Kram

   Gilla

 18. Grattis till nya lägenheten! Den såg verkligen fin ut med en braig planlösning och härlig utsikt.
  Jobbigt att flytta till mindre. Vi är inga hamstrar nån av oss och hade dåligt med förvaringsutrymme i huset i Sollentuna där vi hade bott i 21 år. Skulle bli lätt som en plätt att tömma! Trodde vi ja… Man har nog alltid fler prylar än man tror 🙂
  Det enda som fick komma med till Spanien var det som fick plats i bilen. Lägenheten var ju redan möblerad. Det mesta vi hade i villan gav vi bort till vänner/återvinning eller slängde.

  Vilka fina bilder på dovhjortarna!

  Ha en skön stor-lördag 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack Ama 🙂 Ja, nu blir det en riktig utrensning av både det ena och det andra … och det blir nog bra 🙂
   Tack!
   Ha en fin helg ni också!

   Gilla

 19. Det känns säkert vemodigt och samtidigt spännande att skifta bostad. Visst samlar man på sig mycket. Bra att få utsorterat!!
  Fina blombilder och bra bild på kronhjortar!!
  Kram

  Gilla

 20. Läser ikapp mig lite hos dig Anki och förstår att ni har hittat en lägenhet! Hoppas känslan mest är positiv kring det. Ja, att flytta brukar innebär utrensning! Vi (mest jag) rensar två gånger om året. Vill verkligen ha koll på våra prylar!
  Dovhjortar – tänk jag har aldrig sett det ute i naturen! Vore drömmen. Såg filmen om skogen… det är förfärligt! Jag blir också så ledsen och ARG! Regnskogarna och våra egna skogar… hemskt!
  Kramar Gunilla

  Gilla

  1. Ja, nu är det klart – och vi flyttar efter midsommar. Blandade känslor såklart, men nu är det så här det är. Jag önskar jag hade varit lika duktig som du 🙂
   Här är det gott om dovhjort … för många faktiskt 🙂
   Visst är det hemskt med skogsskövlingen – här och på andra håll i världen!
   Kram!

   Gillad av 1 person

 21. Grattis till att beslutet nu är fattat och till de fina bilderna som du delar med dig av. Till Midsommar, då har ni gott om tid att sortera och packa, vi hade två veckor på oss och hann precis, fast det var på håret😬 Nu är det iallafall klart och det känns jättebra.
  Hoppas att det kommer kännas bra även för dig när ni väl flyttat in, en stor omställning men jag känner på mig att det blir bra, mycket bra.
  Kramar från Malta 💜

  Gilla

  1. Tack så mycket Anita! Det känns bra att ha kommit så här långt, men gör fortfarande lite ont att tänka på att jag måste lämna mitt lilla Paradis. Nu måste det bli så här och jag vill verkligen hoppas och tro att det blir bra.
   Skönt att läsa att det gott bra för er med flytten och att ni nu är på plats! Ser fram emot lite bilder från omgivningarna 🙂
   Ha det gott!
   Kram!

   Gilla

 22. Vilken lyx att ha dovhjortar in på knuten. Och det (och violerna) ska du flytta ifrån! Ja, ja, det finns la välgrundade skäl. Men du måste ju sakna det mer än möjligheten att hänga ut tvätten på tork.

  Ha en fin helg!
  /Skvitt

  Gilla

  1. Jag ser dem varje dag, så någon lyx är det inte … de är fina, men stammen växer alltför snabb och de har nästan helt trängt undan rådjuren. Jag kommer såklart att sakna det jag har nu med naturen utanför dörren – och jag vill verkligen inte flytta! Tyvärr blir inte livet alltid som man tänkt och nu går det inte längre. Huset är för litet för att kunna handikappanpassas på ett bra sätt … dessutom en brant backe till garaget som min make inte orkar gå i, vilket gör att han blir fånge i sitt eget hem – speciellt under vintern. Till det kommer att jag inte orkar göra allt – tidigare hjälptes vi åt, men nu hänger allt på mig.
   Ha en bra söndag!

   Gillad av 1 person

   1. Jo, så kan det ju bli.
    Jag blir så klart också äldre och börjar dra mig för fysiska ansträngningar.

    Må gôtt och ha en fin söndag ni också!
    /Skvitt

    Gillad av 1 person

 23. Grattis till lägenheten.
  Då man flyttar så upptäcker man verkligen så mycket som har sparats och till vilken nytta. En hel del används inte, men kanske det behövs någon gång, är tanken som kommer.
  Det är ett stort steg att flytta till lägenhet från hus, jag har varit med om det men även tvärtom.
  Vackra bilder av de betande dovhjortar.
  Violer, så härligt.
  Trevlig helg.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket Wiolettan! Ja, nog sprar man på mycket … i fall att …
   Jag kommer att sakna hjortarna – och blommorna utanför dörren.
   Ha en fin söndag!
   Kram

   Gilla

 24. Vilket härligt positivt inlägg! 🙂 Grattis till beslut och nästa steg.
  Och ja – man tycker man rensar men på något sätt är det ändå alltid så mycket kvar…. 🙂

  Gillad av 1 person

 25. Fina dovhjortar!
  Kul med kontraktet på lägenheten, blev det den som var högst upp?
  Ja, visst samlar man på sig saker! Jag har rensat då och då men nu behövs det igen!

  Gillad av 1 person

  1. Ja, de är fina … men just nu på tok för många.
   Ja, det är den lägenheten – högst upp med utsikt 🙂
   Så jobbigt att sortera och rensa, men jag får väl skylla mig själv 🙂

   Gilla

 26. Grattis på födelsedagen och till kontraktsskrivningen. Förstår att det sorteras framöver. Själv har jag inga problem med att slänga och inte köpa nytt utan att tänka efter. Det är något som har varit bra under Corona – inte många köp och inget har saknats. Ha en fin dag som är bara din.

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket Betty!
   Önskar jag hade varit lika duktig som du! Sent ska syndaren vakna!
   Dagen ser ut att bli fin – och solen lyser från en blå himmel! 🙂

   Gilla

 27. Men Anki, Alfons pappa hänger lakan till tork på balkongen! Nog har du väl läst Det spökar Alfons?
  Kanske får lakan inte plats men lite örngott och handdukar så att ni får den goda doften av nyvättat, utehängt. Du är duktig som kör i gång genast med att sortera – visst är det märkligt hur mycket som samlats! Stort svårt steg ni har framför er. Violerna såg jag också häromdan och tog upp en och doftade, det är så märkligt att doften är så stark i en så liten blomma, ljuvlig doft. Fint med hjortarnas randiga bakar, undrar om de finns i skogarna omkring nya huset.

  Gillad av 1 person

  1. Haha … såklart har jag läst alfonsböckerna! Alla tror jag i alla fall de flesta. Såklart kommer jag att torka en del på balkongen – har redan införskaffat en lite hopfällbar torkställning 🙂 Mycket att sortera – mycket att fixa med – blir skönt när det är över! Är ganska trött redan!. Dovhjort finns även runt Finspång – och även kronhjort – kanske kan jag ha tur att få se dem också 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.