Plötsligt händer det …

… och man hittar något man inte ens visste att man saknade.

Ett bortglömt kuvert, som har legat orört i en låda, ända sen min mamma dog på sjukhuset för lite drygt elva år sen och i det låg hennes ringar… ringarna som hon alltid bar.

T.v. mormors vigselring från 1927 – t.h. mammas förlovningsringoch den med den gröna pärlan, hennes omgjorda vigselring.

Visst är det ofattbart att jag inte saknat dem …

41 reaktioner till “Plötsligt händer det …

 1. Så skönt att du hittade dom och ibland tänker man inte på saker som inte används.
  Nu försvinner dom inte när ni flyttar.
  Hur går det med Sixten i lägenhet. Har tänkt mycket på honom.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det gjorde mig glad 🙂
   Tyvärr så kan inte Sixten följa med … och jag tror inte han skulle trivas i lägenhet. Han är en riktig utekatt, dessutom är han gammal och inte riktigt frisk. Tror det blir så att han får somna in.
   Kramar tillbaka!’

   Gillad av 1 person

 2. Nu får du ta o skärpa dig, ”ler”. Såna fina dyrgripar bör få en hedersplats. Släktklenoder, burna av kvinnorna i din familj….så fina. Kram

  Gillad av 1 person

 3. Så fint att du hittade dem. Konstigt nog är det så att man inte tänker på alla saker som man har. Nu blev det en fin överraskning och ett kärt återseende.

  Vilken vacker bild i din header!

  Kram

  Gillad av 1 person

 4. Vilken vacker header! Och den passade extra bra just denna dag när du hittade kuvertet. Plötsligt händer det. Men just detta att du inte saknat dem.. Ett kärt återseende.
  Kram

  Gilla

 5. Det var en överraskning som hette duga. Din mormorsvigselring är sååå vacker. Annorlunda. Ja, varför har du inte saknat ringarna? Du har nog inte tänkt på dom, eller så är du ingen ”smyckesmänniska”.
  Men så fint att du nu har hittat ringarna. Nu är bara frågan vad du ska göra med dom…

  Gilla

  1. En glad överraskning, men mest förvåning över att jag inte saknat dem. Har nog bara inte tänkt på dem, utan lagt kuvertet där för att veta var jag hade det … hm … Jag bär sällan eller aldrig några smycken … så det kanske beror på det också. Ja, den frågan återstår … de blir liggandes i en annan låda så länge bara …

   Gilla

 6. Så fint att du plötsligt fann de vackra ringarna.
  Mycket märkligt att du glömt och inte saknat dem.
  Nu är de i alla fall hos dig på riktigt och jag förmodar att det känns bra.

  Gillad av 1 person

 7. Som en trissvinst! Gillar din mormors ring. Förstår att du börjat att rensa och gå igenom ….det är ett stort jobb.
  Ha en bra dag, kyligt nu på morgonen men solen är påväg upp! Nu mot jobbet

  Gillad av 1 person

 8. Fantastiskt. Grattis! Håll tummarna för samma tur med makens klackring i guld här hemma – han gömde den på ”ett bra ställe” för att inga tjuvar skulle hitta den när vi åkte bort. Det var 15 år sen. Ett väldigt bra ställe, tydligen. 🙂 Vi har inte hittat den än.

  Gillad av 1 person

  1. Överraskande … men mest är jag förvånad över att jag inte saknat dem.
   Hoppas makens klackring dyker upp – plötsligt händer det!

   Gilla

 9. Ibland vet man inte om att man saknat något förren man hittar det! Så roligt att ringarna kom fram och påminde dig om att du saknat dem omedvetet!
  Läste din kommentar om Sixten och blev riktigt ledsen för både er och hans skull! Men jag förstår att det inte går att ta med honom och stänga in honom i en lägenhet när han är så van att få ströva fritt! Och om han inte är frisk så är det klart ännu värre! Men synd om honom ändå 😥
  Kram från Annelore

  Gillad av 1 person

  1. Visst är det konstigt det här med minnet …
   Ja, det är verkligen sorgligt med Sixten … men som sagt, han är gammal och inte helt frisk och det vore inte rätt att låsa in honom i en lägenhet på 5:e våningen. En svår nöt att knäcka är att komma iväg med honom till en veterinär … han gillar inte att lyftas, han är skräckslagen inför främmande människor … och nu fick jag en klump i magen igen.
   Kram!

   Gilla

 10. Fina ringar som låg där och väntade på att bli upphittade. Jag bär heller aldrig smycken, utom vid speciella tillfällen, vet inte när jag slutade egentligen. Är det en tanke bakom att du lade ringarna på grönt underlag, de passar så bra till den gröna stenen? Ringar gör sig bra på bild, snyggt!

  Gillad av 1 person

  1. De var en glad överraskning … och visst är de fina. Ett kärt minne av min mamma. Tog det pappret som låg närmast som underlag och tyckte det blev bra … ingen tanke alls 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.