Glad måndag …

… önskar jag dig med dessa bilder på vårens första sädesärla!

Så härligt att se den första … men igår tyckte jag synd om den när snöovädret drog in

Det är alltid hanen som kommer först – och tänk så glad jag blir varje år när jag hör det första vårkvittret!

Den brukar alltid komma runt den 8-9 april, i år blev det den 11:e.

62 reaktioner till “Glad måndag …

  1. Hoppas de inte får för sig att anlända till Kårböle idag. Minus 1,5 grader, snön vräker ner, men svag vind hittills idag.
    Svante

    Gillad av 1 person

      1. Det snöar inte så kraftigt 14:00. Det hinner töa bort på vägarna. Jag har varit i Färila, och handlat lite mat, och en USB kabel, så jag kan använda gammeldatorn till säkerhetskopiering. Jag är emot molnet. Det vore synd om flyttfåglar får för sig att det är dags redan Tranor och Gäss ser vilsna ut på åkrarna kring Färila.
        Svante

        Gillad av 1 person

  2. Min ärla har inte dykt upp än…..men jag har spanat. Bästa kompisen sa att hennes kommit i veckan. Stackars lilla ärlan, det här bakslaget hade vi inte räknat med. Men Ärlan är ju ett säkert vårtecken, så vi hoppas att det här var den sista snön som föll för den här vintern. Ha en bra måndag, det skulle funka med skidor till jobbet – men jag tar bilen kan ju bli tufft att skida hem om det regnat bort till kvällen =)

    Gillad av 1 person

    1. Ett säkert vårtecken, men visst är det synd om den att komma med tanke på vädret och det är inget kul så som det är just nu. Klokt av dig att ta bilen 🙂

      Gilla

  3. Go morgon 🤗 sädesärla är en favoritfågel som kommer i mitten av maj 😊
    Minus 8 kalla grader och ner vinter än vår ⛄️
    svar Jo vist vill även jag nu ha vår och värme men gårdagens härliga vårvinterväder var härligt och solen värmde medan vi satt ute 🤩 att kunna vistas ute, utomhusaktiviteter är guld värd.
    Kram

    Gillad av 1 person

  4. Åh så fin den är! I lördags firade vi enligt Allnakku ”Langhalus dag”. Langhalu det är sädesärlan på gutamål, direktöversatt blir det långstjärt.
    Glad måndag!

    Gillad av 1 person

    1. Man blir så glad när man får se vårens första – kul att veta vad den heter på gutamål – och det är ju precis som den är – en långstjärt 🙂
      Kram

      Gillad av 1 person

  5. Hej, jag tolkar alltid sädesärlans ankomst som en hälsning från andra sidan…Varför vet jag inte, men det känns varmt i hjärtat…Måndagskram

    Gilla

  6. Dom är så fina! Den tidigaste jag har sett i Stockholmsområdet var 14:e april. Här ser man dom på vintern istället 🙂

    Ha en fin start på veckan!

    Gilla

    1. De är kloka som håller till i dina trakter under vintern, men väldigt välkomna hit på våren 🙂
      Tack – önskar dig detsamma!

      Gilla

  7. Såg de första sädesärlorna i helgen. Innan snön kom. Tänkte också på dem då snöovädret drog in. Idag är det mest barmark igen, som tur är.
    Vårkänsla blir det, när de första ärlorna kommer! Tack för att du delade med dig av bilden! Kram!

    Gilla

  8. Vilka fina bilder du fick på den efterlängtade sädesärlan 😀 Här dröjer den nog ett litet tag till men jag blir också väldigt glad när den dyker upp.
    Kram

    Gilla

  9. Att fånga en sädesärla på bild, dessutom en som poserar så fint måste vara en raritet. De är ju annars så himla snabba och rör sig hela tiden. Har ju alltid tyckt att det engelska namnet ”wagtail” är roligare för fågeln, för den ”vispar” ju med svansen hela tiden.
    För du dagbok över vilka fåglar som vaknar först efter vintern? Du har juj järnkoll:-)

    Gillad av 1 person

    1. Tack BP! Mer tur än skicklighet 🙂
      svar: Ja, jag skriver upp i min dagbok när fåglarna återkommer efter vintern :9 Det har jag gjort i mer än 20 år 🙂

      Gilla

  10. Har alltid varit övertygat om att djur vet när det är dags. Då har våren börjat i dina trakter. Jag har inte sett några än. Jättefina bilder! Glad måndag kväll!

    Gilla

    1. Det känns alltid som våren kommit på riktigt när ärlorna kommit … och förhoppningsvis blir det så även i år 🙂
      Tack så mycket Kristallina! Ha en fin måndagskväll du också!

      Gillad av 1 person

  11. Vilket fint vårtecken! Och nu lärde jag mig något nytt; att hanen anländer före honan. Å andra sidan ser jag inte skillnad på dem.
    Här slapp vi helt snön både igår och idag men lite regn ersatte.
    Kram!

    Gillad av 1 person

    1. Visst är det något speciellt med ärlornas ankomst på våren 🙂 Honorna är lite ljusare/ blekare, men man måste nästan se dem tillsammans några gånger för att se skillnaden 🙂
      Kram

      Gilla

  12. Jag har inte sett nån sädesärla än i år.
    När vi bodde i Arkhyttan så hade vi en sädesärla om återkom år från år, den var lätt att känna igen för den hade bara ett ben.
    Har du börjat packa? Bestämde ni er för lägenheten? Lycka till!

    Gilla

    1. Vi bestämde oss för lägenheten – och flyttar i sommar, kontraktet från 1/7, men kanske får vi tillgång till den lite tidigare.
      Snart kommer sädesärlan till er också!
      Tack! 🙂

      Gilla

    1. Så är det! Fick du mitt mejl med bilder på tvåfärgade blåsippor? Det krånglade när jag skickade dem härom dagen … och jag vet inte om de kom iväg eller inte …
      Kram

      Gilla

  13. Wow!! Nu är det verkligen vår på riktigt! Tänk att man blir lika glad varje vår när sädesärlan vippar förbi 🙂 Ljuvligt!! Hoppas bara den inte blir allt för frusen nu när våren kom av sig lite…

    Gillad av 1 person

  14. Jag önskar mig en sädesärla, de syns inte till där jag bor. Det är väldigt många år sedan jag såg en. Gillar den nedre bilden där den trippar omkring, det ser väldigt målmedvetet ut och så det lilla klotrund ögat.

    Gilla

Kommentarer är stängda.