Kanske …

… blir det här vi kommer att bo!?

Högst upp i ett av de högsta högsta husen i Finspång … lite konstigt kanske, men lägenheten är jättefin – och med närhet både till centrum och framför allt till skogen. Dessutom fin utsikt!

64 kvm – en trevlig planlösning med sovrumsfönstret åt norr och balkongen åt sydväst. Balkongen är inte så stor, men större än vad den ser ut på planritningen …

Ingenting är bestämt, men jag kände mig hemma direkt när jag klev in! Tyvärr inga bilder, då lägenheten fortfarande har hyresgäster.

Jag kommer att sakna min trädgård, men inte arbetet med veden … och jag kan nog få pyssla lite i trädgården hos barnbarnsfamiljen om längtan blir för svår 🙂

78 reaktioner till “Kanske …

  1. Jag hade gärna bott i en lägenhet på markplan, men jag tror det här blir bra – och som sagt, utsikten är härlig! 🙂
   Ha en fin helg!
   Kramar tillbaka!

   Gilla

 1. Vad roligt att ni hittat en lägenhet som ni känner att ni kan trivas i! Hoppas ni kan flytta in tidigare om det är det ni vill!
  Ha en jättefin helg i Aprilvädret!
  Kram från Annelore

  Gillad av 2 personer

  1. Tack Annelore! Det känns helt OK nu – och lägenheten är fin … liksom omgivningarna. Vi kanske kan flytta in redan i maj, men det är mycket som måste fixas … och vårt hus ska säljas också.
   Ha en fin helg!
   Kram!

   Gillad av 1 person

 2. Det är en bra känsla du har med dig därifrån! Balkongen har säkert plats så ni både kan sitta där, dina blåsippor 😇och lite andra plantor får plats🤗Ta dig en rejäl funderare. Är huset ute på marknaden än?

  Gillad av 2 personer

  1. Vi har så gott som bestämt oss för den här lägenheten – och jag tror det blir bra 🙂
   Huset är inte ute på öppna marknaden än – vi har ett par spekulanter som funderar lite först – sen får vi se om vi kommer överens om priset, eller om en mäklare får ta över. 🙂

   Gillad av 1 person

  1. Sant … och man slipper höra en massa spring i trapporna 🙂
   Lägenheten kändes väldigt bra, liksom omgivningarna.
   Tack Ewa!

   Gilla

 3. en stor tvåa! Lika stor som Paulina har och jag har fått erbjudande om, men den är för dyr för mig, vill ha kring 50 kvadrat räcker gott. Det verkar ju väldigt lovande, framför allt att den är nyrenoverad, så fräscht att komma in i! Står ni först i kön eller är det andra före er? Håller tummarna tror det kan bli fint, med både stad och skog nära! Fredagskram

  Gillad av 1 person

  1. Gillade lägenheten direkt … och skönt att ha både skogen och affärer på gångavstånd 🙂
   Om vi vill ha den, så är vi först – och jag tror att det blir så 🙂
   Ha en fin lördag!
   Kram

   Gillad av 1 person

   1. Det tycker jag ni gör rätt i, det brukar vara rätt att gå på sin intuition och den lät ju toppen! Lördagskram och hälsa Lasse så gott

    Gillad av 1 person

 4. Lustig form på lägenheten, ja på hela huset.
  Vilken utsikt är det från höjden, skog eller stad?
  Lycka till om det är den här ni bill ha!

  Gillad av 1 person

  1. Lite ovanligt kanske, men bra planering
   tycker jag – och jag gillar både planlösningen och exteriören 🙂 Från balkongen och köket ser man högt över träden, mot Finspångs centrum som ligger en liten bit bort – från sovrummet ser man skogen och tittar man lite neråt så är det lummigt med lite äldre villor.
   Tror vi bestämt oss för den här … 🙂

   Gillad av 1 person

 5. Då gäller det bara att hissen fungerar när den behövs. Jag skulle nog orka gå ner, men aldrig uppför trappen. Lägenheten såg faktiskt riktigt bra planerad ut.
  Svante

  Gillad av 1 person

  1. Lägenheten känns bra – och högst upp är nog OK, så slipper man höra så mycket av grannarna 🙂
   Vi får väl hoppas att hissen fungerar – och att det kommer reparatör snabbt om det behövs. Instämmer med dig angående ner och upp i trappan …

   Gilla

   1. Jag skulle nog behöva ändra boendeform själv. Jag orkar ju inte sköta allt, som har med villaliv att göra längre. Då jag bodde i Brandbergen, och Handen, som ung fick jag aversion mot lägenhetsboende.
    Svante

    Gillad av 1 person

   2. Jag är uppvuxen i lägenhet … och de första åren bodde Lasse och jag i lägenhet, bl.a. i Finspång, dit vi nu alltså återvänder. Det finns för och -nackdelar med allt …

    Gilla

   3. Jag bodde i lägenhet i Hammarbyhöjden tills jag var 9 år. Då skaffade föräldrarna villa i Mälarhöjden, jag bodde där tills jag var 22 år, då fick jag en lägenhet i Brandbergen i Haninge. Det är mest därför jag inte vill bo i lägenhet mer.
    Svante

    Gilla

 6. Om så blir av så blir det från marknivå upp i höjden; en spännande förändring Anki! Se från ovan ger ju vyerna 🙂
  Bra planlösning, bra väderstreck med tanke på ljuset och nyrenoverad ingen nackdel!
  Tänk det känns som om ni ska bor där …
  Kram

  Gillad av 1 person

 7. Du är välkommen att rensa ogräs vilken dag som helst =) Det är dåligt betalt med kaffe och fika är självklart!
  Vad bra att det kändes rätt och nära till naturen för det tror /vet jag att du måste ha. Då får ni ju lite båda två som ni önskar, Lasse ville ju ha utsikt och du närheten. Nyrenoverat är ju helt perfekt, sen när magkänslan säger ja, då är det bara att köra.
  Trevlig helg! Hoppas inte att vi blåser bort…… det är ju helt galet det här blåsvädret.

  Gillad av 1 person

  1. Haha … säg inget som du kan få ångra – jag kanske kommer och hänger i din trädgård onödigt ofta, men tack för erbjudandet!
   Lägenheten känns bra, liksom närheten till skogen, så jag tror vi bestämt oss.
   Lyckligtvis har vindarna mojnat. 🙂
   Ha en fin helg!

   Gilla

 8. Alltså … jag tycker när jag ser bilderna och planlösningen och läser beskrivningen att den ser väldigt fin ut. Det är inte alls dumt att bo högt. Det är en fantastisk känsla med utsikt och en väldigt stor fördel är att ni inte har grannar över er som ”klampar i golvet”. Och skogen i närheten, bara det. Att det dessutom är närhet till centrum är ju också toppen. Det enda jag (personligen) inte skulle gilla är att allt är vitmålat … men … det är ju ljust och fräscht och går ju alltid lätt att måla om, om man nu inte tycker om att allt är i vitt, då är ju även det toppen. Och just känslan av att du kände dig hemma … jag tänkte skriva det in en tidigare kommentar, just att man ska känna att man ”kommer hem” när man ser på en lägenhet men ville inte göra det. Men nu har du själv skrivit det så då kan jag ju säga att det känns jättebra att du har den känslan. Ok, hissen kan paja men den kommer nog i så fall att lagas snabbt. Det brukar prioriteras.

  Kram och fin fredag kväll till dig Anki!

  Gillad av 1 person

  1. Som sagt … lägenheten gav en bra känsla och jag gillar utsikten – och att jag har nära till skogen 🙂
   Vitt kan kännas lite tråkigt kanske, men har fördelar det med … allt passar bra till vitt – och de egna fotona som ska upp kommer att synas 🙂 Jag tror vi bestämt oss … så om några månader är vi nog Finspångsbor igen …
   Ha en fin helg!
   Kram

   Gilla

   1. Ja men … det låter ju toppen Anki. Finspång verkar dessutom var en mysig plats att bo på. Och så får du närheten till skogen.
    Sol här idag! Hoppas du har sol hos dig också!

    Kram

    Gillad av 1 person

 9. Bra känsla, den är viktigt. Och balkong är härligt. Min är jätteliten men viktig. Det betyder mycket på sommaren att få dricka kaffe på balkongen.

  Gillad av 1 person

 10. Vilken fantastisk utsikt ni kommer att få! Jag gillar att bo på bottenplan med uteplatser och allt, men saknar verkligen utsikten. På Stenstugu kom man ju upp från marken en bit i alla fall när man gick upp på övre våningen.
  64 kvm, då får ni ungefär lika stort som jag har.
  Hoppas att det går i lås!
  Kram, Ingrid

  Gillad av 1 person

  1. Utsikten var jättefin och lägenheten väldigt trevlig, så det lutar åt att vi slår till 🙂 Jag hade inte sagt nej till en marklägenhet, men den här gången fick Lasse bestämma 🙂
   Kram

   Gillad av 1 person

 11. Den ser ju riktigt fin ut och vilken utsikt. Jag är uppfödd i en lägenhet på 6:e våningen och jag kan än i dag längta efter den utsikten. Jag såg över trädtopparna som var tallar minns jag.
  Vad bra att du fick en positiv känsla när du kom in. Nu har ni något att grubbla på. När är det inflyttning om ni tar den?
  Att sitta på den balkongen med ett glas vin och kikaren i beredskap och alla dina blomlådor och krukor runt er det låter ganska bra.

  Gillad av 1 person

 12. Ååå vilken fin lägenhet. Allt nytt och fräscht. Så bra med vita väggar o luckor då kan man ju inreda själv med färgglada textilier och pynt. Om man gillar det. Och högst upp då har man ljus o rymnd härligt.
  Slå till direkt tveka inte.

  Gillad av 1 person

 13. Det bästa med att bo högt är att det brukar vara väldigt fin utsikt och det stämmer här enligt vad du skriver 😀 Totalrenovering låter väldigt bra och induktionshäll och diskmaskin är inte så dumt. Jag saknar induktionshällen som jag älskade från första början. Men du kommer säkert att sakna vedspisen och kaminen lite och inte minst för den härliga värmen och sprakandet. Planslösningen ser väldigt bra ut och jag håller tummarna för att den här fina lägenheten bli er. Kanske kan du sedan känna som jag och glädja dig åt alla fina planteringar du passerar utan att behöva slitet med rensandet och klippandet 😀
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Vedspisen och kakelugnen kommer jag garanterat att sakna, men inte vedhanteringen i övrigt 🙂 Tror säkert jag kan trivas i den här lägenheten – och med den fina utsikten 🙂
   Ha en fin helg!
   Kram

   Gillad av 1 person

 14. Den planlösningen tycker jag ser jättebra ut, fint med lite vinkel också i vardagsrummet. Och utsikt, det är ju inte heller fel. Tänk på sommaren, då kan ni sitta där och titta på blixtar vid åskväder 🙂 Nä, skämt åsido, det viktigaste är ju så klart att det känns helt rätt.

  Gillad av 1 person

 15. Det ser perfekt ut 😀 Jag har en tvåa på 64 kvadrat. Det är absolut lagom för en eller två personer och så med balkong. Bor ni högt upp så har ni en vidunderlig utsikt!
  Trevlig fredag, kram!

  Gilla

 16. Ser väldigt bra ut. Skulle lita på känslan. Läget verkar också bra med både skog och centrum i närheten. Fin planlösning också. Jag har en 2:a på 60 kvm som känns som en 3:a för att köket är stort. Ska bli spännande om det blir det nya hemmet.
  Ha en trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Jag gillar lägenheten mycket – och att skogen ligger nära – inte så nära som här, men ändå … så det lutar åt att vi säger ja 🙂
   Tack – önskar dig detsamma!

   Gillad av 1 person

 17. Slå till säger jag bara. Skulle inte tveka en sekund. Så som du beskriver omgivningen är den idealisk för dig. Och att flytta in i en totalrenoverad lägenhet är ju bara att tacka och ta emot. Å diskmaskin på köpet. Lasse ville ju bo högt upp, då får han som han vill. Så skönt att läsa att du kände dig hemma på ”höga höjder”. Som sagt – kör på!

  Gillad av 1 person

 18. Vad roligt att du kände att den här lägenheten kan vara något.
  Och att bo högt upp innebär att man kan njuta av utsikten och heller inte alls känner sig inklämd. (Tänker på hur vi bor, på en hörna, i en ytterlägenhet. i princip högst upp och med balkong i söderläge) Tyckte att husets exteriör var fin och heller ingen insyn. Fint att lägenheten är renoverad med att allt är fräscht.
  Vad gäller att påta i land och annat så kan du göra det hos sönerna och även Lillasyster tog tacksamt emot hjälp-
  Och en del växter kan du ha på balkongen.
  Spännande att se hur ni gör. Gå på magkänslan.
  Stort tack för titten och besöket.
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Jag gillade den direkt och tror den kan passa oss riktigt bra 🙂 Roligt att se vad du tycker 🙂 Det lutar nog av att vi säger ja till den här lägenheten 🙂
   Kram

   Gilla

 19. Wow, vilken fin lägenhet, och högst upp också, perfekt!
  Fint att du kan få pyssla i trädgården hos barnbarnsfamiljen om det skulle tränga på.
  Ha en fin helg!
  Kram

  Gillad av 1 person

 20. Den verkar ju superbra både när det kommer till planlösningen och läget! Att den sen är nyrenoverad gör ju inte saken sämre – slå till säger jag bara!
  Vår första lägenhet var på 64 kvadrat och det var en perfekt storlek för oss två. Sen finns den en extra bra feature i ert kök – en diskmaskin 😀

  Ha en fin lördag!

  Gilla

  1. Lägenheten är riktig bra – och naturen bara ett par kvarter bort, så det blir säkert bra – diskmaskin känns onödigt lyxigt, men jag vänjer mig nog 🙂
   Vår första lägenhet var en etta med sovalkov och ett litet kök, men det räckte bra åt oss på den tiden 🙂
   Ha en bra söndag!

   Gilla

 21. Det ser ut som en fin lägenhet och bra att balkongen ligger i väst och sovrummet mot norr. Härligt också att den är nyrenoverad. Kul att du kände dig hemma i den och att du har möjlighet att jobba i barnbarnsfamiljens trädgård. De blir säkert glada över att få hjälp för det kan vara knepigt att hinna med att sköta en trädgård när mycket annat ska fixas.

  Gillad av 1 person

  1. Jag kommer att sakna vårt lilla hus och trädgården, men det blir säkert bra. Lägenheten är fin och skogen finns nära 🙂

   Gilla

 22. Jag har ju ett förflutet i fastighetsbranschen och har besiktigat ett stort antal hyreslägenheter genom årens lopp. Min spontana känsla när jag såg planlösningen på denna var ett stort JA! Du fick en bra känsla i den och ni kommer att få en fantastisk utsikt så jag tror det är ett mycket bra val. För egen del får jag svindel om jag kommer upp högre än andra våningen tyvärr dock 😉

  Kram och lycka till!

  Gillad av 1 person

 23. Om det känns bra då är det rätt 👍😃 och närhet till skogen är ju toppen 😊
  Vitt och vitt… då kan Du vara vilken färg Du känner för… allt passar 😀
  Det blir lättsammare med lägenhet… är det hiss eller trappor?
  Kram 🤗

  Gillad av 1 person

  1. Det känns bra och jag tror det blir bra. 🙂
   Hiss är absolut nödvändigt, då Lasse knappt klarar att gå ett enda steg utan sin rullator …
   Kram

   Gilla

 24. Vad roligt att läsa att ni kanske hittat ert nya hem, du och Lasse. Utsikt och närhet till natur är guld värt! Hoppas det blir av, att du kommer att känna dig hemma och framför all att det till slut känns som att det, trots allt, blev till något positivt, mycket bättre än du befarat.

  Vi har äntligen lyckats sälja vår lägenhet i Sliema och är just nu mitt uppe i flytten, på tisdag ska de nya ägarna få sina nycklar och lägenheten vara tom. Nu är det packning, sortering och genomgång av allt som fyller våra dagar och det känns helt underbart. Vi hyr en jättefin lägenhet i Rabat med fantastisk utsikt över Malta. Naturen runt knuten och vovvarna kan springa lösa utan trafik och asfalt. Det är lite som att bo på landet jämfört med där vi bott de senaste tretton åren. Rabat är en ganska så liten by och det enda som jag möjligen kommer att sakna när sommarens värme kommer är gångavstånd till havet. 😁 Här ska vi bo tillfälligt, förhoppningsvis kan vi flyga till Cypern snart för att leta efter ett permanent boende. Slutstationen😅-destinationen.

  Ska bli spännande att följa hur det går för er, om ni bestämmer er för den fina lägenheten i Finspång och när flytten isåfall sker. Utgår från att det finns hiss i huset, att gå upp för alla dessa trappor efter man varit och storhandlat är naturligtvis inte rimligt.
  Kram Anki och sköt om dig. 💜
  Varma hälsningar från Malta ☀️
  …fast särsklit varmt är det inte just nu, typiskt aprilväder 😎

  Gillad av 1 person

  1. Jag tror vi har hittat en bra lägenhet och jag tror det blir bra … och hiss är alldeles nödvändigt, speciellt för Lasse, som inte klarar trappor alls.
   Spännande med er flytt – hoppas ni hittar ert nya drömhus på Cypern inom en inte alltför avlägsen framtid. Ni verkar ha hittat en bra plats att ”mellanlanda” på i alla fall 🙂
   Tack för dina ord Anita! Ha det gott!
   Kram!

   Gillad av 1 person

 25. Bra planlösning, inga grannar över och det är bra. Det låter på dig att första intrycket var bra och då kan det nog bara bli bättre. Du skulle kunna tänka dig markplan låter det som men det kanske inte finns eller?

  Gillad av 1 person

  1. Lägenheten är jättebra, även om jag hellre kanske skulle vilja bo i markplan. Nu växer inte såna på trä´n som man säger och maken vill hellre bo en bit upp, så då får det bli såhär – och jag tror det blir bra. Skogen är nära och barnbarnsfamiljen har trädgård där jag säkert får göra en insats när jag vill 🙂

   Gilla

 26. Det är nog känslan man ska följa, då blir det bra. Skönt om sökandet är över, det kan vara oerhört påfrestande. Vi måste nog hålla oss till markplan när det blir aktuellt med flytt, maken är höjdrädd.

  Gillad av 1 person

 27. Så härligt att ni tycks ha hittat hem. Magkänslan är det första man ska gå på vid ny bostad. Vi har gjort en del nitar när vi inte lyssnat på den.
  Din försiktiga optimism gläder mig oerhört. Håller tummarna för att det blir som ni vill! 🙂 ❤

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.